2017. július 23., vasárnap

Újhold az Oroszlánban 2017. július végén

Nap és Hold nem csupán egymással, Marssal is találkozik és egyesül e napon az Oroszlán jegyének elején - vagyis a bátorság, nagylelkűség, siker(esség) és szenvedély minőségében - és az égboltra tekintve a Rák csillagkép közelében, annak befogadó karja előtt.

Különleges nap ez, amelyen leginkább a születés-újrakezdés minőségeit tapasztalhatjuk meg - akár saját személyes, érzelmi életünket, akár vágyott dolgainkat, céljainkat tekintve is: nagyszerű teremtő erők egyesülnek, koncentrálódnak és indítanak bennünket cselekvésre ekkor - ne habozzunk hát, halljuk meg és kövessük bátran a "szívünk szavát", azt a belső hangot, amely most új ideákat fogalmaz meg, hív életre, zenget bennünk, új tapasztalások lehetőségére, befogadására nyitja meg bensőnket.
Mindezt ártatlan-tiszta módon, mégis éberen - fontos tehát, hogy képesek legyünk különbséget tenni a SAJÁT, belsőleg ihletett vágyak, célok, minőségek és a kívülről sugalmazottak között, s csak az előbbit kövessük, utóbbiakkal kapcsán inkább legyünk óvatosak. 

Merkúr, gondolkodó, fogalomalkotó, értelmező énünk szimbóluma, az Oroszlán csillagkép fejénél elfoglalt helyéről segíti számunkra a tisztánlátást e napon, s Uránusz, mellyel - Nappal és Holddal együtt - mindhárman intenzív kapcsolatban állnak, immár a Halak legrejtettebb üzeneteit adja át, teszi megfoghatóvá számunkra ekkor, még tisztábbá, kétségek nélkülivé téve ezáltal belső hangunk üzenetét is. 

Az összegzés - mint a pólusok közötti összekapcsolódás, nyugvópont megtalálása, - valamint az Isteni Egység magasabb állapota felé való emelkedés lehetőségei nyílhatnak meg számunkra e napon a tényleges befelé figyelés által, közvetlenül - vagy éppen közvetetten: egy embertársunkra történő valódi, értő odafigyelés által szintén beavatódhatunk ebbe a nagyobb titokba, misztériumba, melynek révén az emberi lét egy másfajta megközelítésből, mélyebben és igazabban mutatkozik meg számunkra.
Fontos tudni, hogy ez utóbbi esetben a megtapasztalás nem a másik ember révén, hanem saját őszinte, igaz, megnyíló figyelmünk által jelenhet meg, embertársunk ebben a folyamatban inkább mintegy katalizátor - figyelmünk fókuszálója - szerepét töltheti be. Az élmény tehát rajtunk múlik.

S mindaz a magasabb megértés és másfajta megtapasztalás, amely e napon megnyílhat számunkra és segíthet akár életünk egészét újraértelmezni és újjá teremteni, még további tudással gazdagodhat Nap-Holdnak Jupiterrel való fényszögkapcsolata révén, mely az előző életünkből - vagy éppen a köztes létből - hozott tudásunkat teszi most hozzáférhetővé számunkra.

E napunk további különlegességét pedig Vénusz-Szaturnusz szembenállása adja, amely egyfelől a hétköznapok harmóniáját, apró, ámde kellemes, örömteli semmiségeit állítja szembe a Mindenség bölcsességével és fensőbbségével, olyan pólusokként, melyek látszólag kibékíthetetlen ellentéteknek, vagy éppen egymással nem is kapcsolódó minőségeknek tűnnek - mégis e napunk során megtapasztalhatjuk, hogy egyik a másik nélkül nem teremt teljességet, boldogságot, egységet.
Másfelől az "Isteni", magasabb világok felé fordulás, az emelkedés vágya, a magasabb, eszmei céljaink elérése és az ezek után való vágyakozás pólusával szemben, melyet a Bika szarván, Orion nyilazó karja fölött látható Vénusz jelképez, megjelenik Szaturnusz a Kígyótartó csillagkép "lábán" - vagyis egy igazán különleges égi helyen, - s a lelki gyógyítás-gyógyulás témája mellett a különböző pólusú erők egyensúlyba hozása révén megteremthető égi-földi egyensúly üzenetét hozza. E napon e két minőség (a lélek felfelé vágyódása és a magasról lehozott, égi minta alapján megszelídített, gyógyító erők) együttes megtapasztalása, egyensúlyba hozása révén érhető el számunkra az egység, a mindenség teljességének érzete, boldogító állapota.

Csodás, teremtő Újholdat, lelki-szellemi újjászületést kívánok Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése