2012. január 9., hétfő

2012 első Teliholdjának üzenete, energiái

Jelen Telihold üzenetét erősen misztikusnak is értelmezhetjük, hiszen Napunk, az emberi tudatosság és cselekvő én minősége a titkok, misztikumok, rejtett világok területére kerül a hétfőn reggeli órákban Magyarországról nézve, miközben Holdunk, a lélek és érzelmek úrnője vele szembe kerülve a szolgálat, feladatok és rendteremtés szférájába kerül.
Napunk kollektív üzenete ekkor a stabilitás megteremtése, a realitás megtalálása és megélése - ami akár önmagának való ellentmondásnak is tűnhet, amennyiben figyelembe vesszük azt a bizonytalan és kiszámíthatatlannak tűnő életterületet, ahol tudatos énünk szimbóluma ekkor tartózkodik. Ugyanakkor ezen égi helyzet földi üzenete, miszerint tisztán, világosan lássunk szellemi látásunkkal, még ha rejtett, misztikus, titkos és rejtélyesnek tűnő dolgokkal kerülünk is kapcsolatba! Lássunk tehát tisztán, világosan, vagyis: ahogy ne higgyünk alaptalan babonáknak, éppúgy ne is korlátozzuk saját felfogásunkat azáltal, hogy hitetlenségünk és tagadásunk révén kizárjuk a valóság egy adott szférájának érzékelését!

Hiszen érzelmileg ugyanekkor hihetetlenül befogadóvá válunk Holdunk kollektív energetikai állapota révén, amely nem csak különösen érzékennyé tesz - sőt, mintegy az érzelmeinknek és érzékleteinknek kiszolgáltatottá is tehet - bennünket, hanem nyitottá a külvilágból érkező bármely impulzus iránt is, legyen az feladat, felajánlás vagy segélykérés.
Ezen érzelmi állapotunkban minden bizonnyal nagyfokú együttérzés, segítőkészség és szeretet hathat át bennünket bárki iránt - azonban ott a figyelmeztetés, hogy ezúttal maradjunk tiszta fejjel, ne hagyjuk, hogy az érzelmeink elragadjanak.
A valóság ugyanis egy másik szinten mutatja meg, fedi fel ekkor önmagát - s könnyen bebizonyosodhat, hogy ez korántsem azonos az érzelmeink által érzékeltekkel.

Igyekezzünk inkább tehát egy újfajta nézőpont megtalálására, mert ez az, ami most a legkönnyebben hozzásegíthet bennünket a valóság mélyebb szintjeinek meglátásához, s ez az, ami helyes döntésekre és cselekedetekre vezethet - olyanokra, amelyek bár újszerű módon teremtenek most harmóniát számunkra, mégis összhangban vannak a kozmikus renddel, amely a lét misztikumának rejtett egyensúlyát és a fizikai létezés biztonságának gazdagságát ígéri, üzeni számunkra.

Mindezen folyamatban elménk is föltisztulhat és megszabadulhatunk olyan gondolatok, beidegződések régi terhe alól, amelyeket idejét sem tudjuk, mióta cipeltünk már, és jó ideje csak akadályozásunkra voltak, hiszen Merkúrunk segítségével most a Tejút szimbolizálta magasabb kozmikus erőkhöz is kapcsolódhatunk. 
Éljünk hát ezzel a nagyszerű lehetőséggel, hogy tiszta fejjel és szellemiséggel lássuk meg, fogadjuk be, érzékeljük és ha kell változtassuk meg a - saját - valóságunkat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése