2011. augusztus 16., kedd

Augusztus harmadik hetének harmonikus energiái

Augusztus 15-21 közötti időszakban újabb csodás napokat, élményeket és lehetőségeket tapasztalhatunk meg, összhangban az égi erőkkel. Nap-Vénusz együttállása egész héten - különösen hetünk első felében - végig érezteti hatását, hiszen a két égi vándor együtt halad útján, hétvégén is alig-alig távolodva el egymástól.
Így tehát továbbra is a harmóniateremtés, a szép, jó, kellemes és élvezetes dolgok megélése, magunk vagy mások számára történő életre hívása kerül tudatos érdeklődésünk és cselekedeteink középpontjába. Mindez kollektív szinten egy pozitív belső erővel, szeretetteljességgel, adni vágyással együtt nyilvánul meg, kozmikus erők tekintetében pedig bizonyos szintű szellemi uralommal, be- és rálátással valósítható meg most egy magasabb szintű összhang - vagy pusztán általános jóérzés - az életünkben.

S bár gondolataink és kommunikációnk szintjén továbbra is befelé fókuszálódik figyelmünk, Merkúr hátráló mozgásának tükreként, - figyelmünket a múlt eseményei és esetleges saját belső harcaink felé fordítva, - konkrét tetteink azonban abszolút teremtő erejűek és előre mutatóak lehetnek e hetünk során is, révén, hogy Marsunk még mindig a Tejúton folytatja égi haladását, s bár hét végére elhagyja az Égi Erők Útját, addig azonban épp elég lehetőségünk adódik élni a szándékaink és cselekedeteink révén megidézhető teremtő égi energiákkal.

Holdunk a hét első két napján a Halak jegyében járva nagy volumenű érzelmeket ígér, amely belső áramlatokkal könnyen (el)sodortathatjuk magunkat - akár más és más irányba - a kollektív hatások értelmében, kozmikus szinten azonban még a Vízöntő csillagkép jövőt tisztító vizében halad hétfőn a Hold, így a jövőbe vetített-vetülő érzelmeink megtisztítására nyílik lehetőségünk, fényszögei révén pedig nagy belső tüzek - szellemi és tetterők - lobbannak fel, és hozzák mozgásba, tüzesítik fel bensőnkben az érzelmeket, a tenni vágyást és a jövőképünket egyaránt.

Keddre azonban a Halak csillagkép visszaúszó halának égi üzenete érvényesül érzelmeink kapcsán kozmikus szinten is, s ennek lényege, hogy egyszerre élhetjük meg a különállóságunk, „korlátolt” emberi létünk teremtő és fájdalmas mivoltát, a Lét és az Egység iránti mély belső vágyódásunkat.

Kedden a késői órákban találkozik Nap-Vénusz együtthaladása a szembe jövő Merkúrral, és ez egyfelől a kommunikáció - úgy is, mint én-közlés, és úgy is, mint a másik fél felé való őszinte megnyílás, - másfelől a tiszta és teljes megértés vágyát és igényét erősíti fel bennünk, meglehet, meglepő mértékben.

Szerdai napunk folyamán ez a hatás még - bár egyre enyhülő mértékben - érvényesül, miközben érzelmi szinten újabb intenzív hatásokat élhetünk meg. Egyfelől kollektív szinten is, hiszen Holdunk átlép a Kos energikus jegyébe, miáltal az elkövetkező másfél napban a saját, személyes vágyaink, érzelmeink és indíttatásaink lesznek számunkra a legfontosabbak, másfelől az égi erők összekapcsolódása révén is. Holdunk ugyanis a reggeli órákban éri utol Uránuszt, és kettejük együttállása a Plútóval - majd a Marssal is - egy olyan teremtő erejű fényszöget alkot, amelynek segítségével nagy dolgokat hívhatunk életre - egyenlőre inkább mágikus szinten, mint konkrét cselekvések révén realizálva.
Mégis nagyszerű ötleteket, inspirációt kaphatunk, vagy akár az életünk egészét érintő ráébredéseknek és meglátásoknak juthatunk birtokába ekkor, ha kellően nyitottak és befogadóak vagyunk rá.

És bár Holdunk az esti órákra Uránusztól eltávolodva Marssal és Szaturnusszal kerül kapcsolatba, ezen intenzív hatások nem feltétlenül gátlóak jelen esetben, sokkal inkább segítségünkre lehetnek abban, hogy erőinket megtanuljuk - vagy gyakoroljuk - koncentrálni és kellő mértékben fókuszálni.

Csütörtöki napunk délelőttjén még érződik ez a fajta hatás, melynek következtében enyhe gátlást, akadályozottságot éppúgy megélhetünk, mind tetteinkben, mind érzelmeinkben, - mint bizonyos szintű szükségét az összeszedettségnek és koncentráltságnak, - s fentiek által egyfajta türelmetlenség is könnyen kialakulhat bennünk, lévén a Kos kollektív jegyében járó Holdunk még most is nagy belső hajtóerőkkel lát el bennünket, nem csupán érzelmi-vágy szinten, de a cselekvő akaratunkra is hatással bírón.

Esti órákra várhatóan az érzelmi kommunikáció kerül előtérbe Hold-Merkúr fényszöge révén. Tüzes, energikus lendülettel bukhatnak felszínre belőlünk olyan érzelmek és gondolatok, amelyek mindeddig talán nem is tudatosultak, azonban alapjaiban határozták meg viszonyulásainkat.
Az éjjeli órákban pedig cselekvő-tudatos szinten „tüzelhetnek fel” bennünket a most megélt vágyak és érzelmek, oly módon, hogy tetteinkkel továbbra is harmóniát - egységet, egyet értést Vénusz és a Hold kozmikus útja révén, - valamint élvezetes pozitív élményeket célzunk meg, Nap-Hold kollektív vonatkozása kapcsán.

Nap-Hold-Vénusz egymásra hatása még a péntek reggeli órákban is érződik, így pozitív lendülettel és lendületes érzelmekkel indulhat ez a nap, dél körül azonban mélyebb lehetőségünk adódik, mint pusztán az élvezeteknek és kellemes érzéseknek hódolni. Hold-Neptun kapcsolódása révén mély lelki dolgok tudatosulhatnak bennünk, vagy rég elfojtott érzelmek kerülhetnek felszínre, melyek most elemi erővel törhetnek elő lelkünkből, és nem is biztos, hogy tudjuk - vagy akarjuk - most kontrollálni ezeket.
Ez a megtisztulási folyamat mind könnyebbé teszi, s egyúttal emeli lelkünket, hogy a lét tisztább, könnyebb, magasabb dimenzióihoz kapcsolódhassunk érzelmeink révén - adjuk hát át magunkat hittel telve, ennek a folyamatnak! Ebben lehet most segítségünkre Holdunk kollektív szintű jegyváltása, mikor is délután folyamán a Bikába lépve egyfajta nyugodt stabilitást és bizalmat tesz átélhetővé számunkra.
Éjjelre pedig felemelkedés-élményünk teljesedhet ki Hold-Plútó fényszöge révén, illetve a kozmikus erők által, hiszen Holdunk most nem csak a Tejút égi energiáival kapcsolódik, de az Egység pontját is eléri, mi által a Mindennel és Mindenkivel való EGYség érzelmileg megélhető valósággá válik számunkra ez éjszakai órák során.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése