2011. augusztus 2., kedd

Augusztus első hetének kecsegtető csillagenergiái

Augusztus első hetében Napunk az Oroszlán jegyében járva a belső erő és megelégedettség, az adakozó, szeretetteljes mások felé fordulás és a magunkat őszintén - vagy szélsőséges esetben túlzón, színpadiasan - megmutatás kollektív minőségében jár, hasonló viselkedést és én-megélést idézve ezzel cselekvő tudatosságunk számára.
Kozmikus szinten azonban a Rák csillagkép - a megnyíló szeretet, befogadás, anyai törődés - égi szakaszában halad még Napunk e hetünk során, és ezen minőség legnagyobb feladatának: a szeretetteljes elengedésnek tudatos megélésére, cselekvő megtapasztalására nyílik most - illetve a hét végére - lehetőségünk, s erre tudunk felkészülni e hetünk során, harmóniában a kozmosz erőivel.

Vénusz egész héten Napunkhoz közel jár, - sőt, napjaink folyamán mind közelebb; tényleges találkozásukra azonban még 1 újabb hetet várni kell, - így a szépség, báj, kellem és cselekvő harmóniateremtés különösen hangsúlyos lesz aktuális, sőt következő hetünk során is.
Kollektív szinten mindez a személyes élvezetek és szenvedélyek önmegtartóztatás nélküli megélését jelenti, hiszen az Oroszlán jegyében járó Vénusz a pillanatnyi élveknek és kívánalmaknak való önkéntes behódolást is mutatja egyúttal, kozmikus szinten azonban - akárcsak Napunknál - a mély belső érzelmek is helyet kapnak most harmóniateremtésünkben, a Rák csillagkép érintettsége és érzelemcentrikus minősége révén.

Kapcsolatainkban tehát - Vénuszi síkon - egyfelől az élvezeteket, másfelől az érzelmi, lelki harmóniá(ka)t keressük most, e hetünk során, ugyanakkor azonban Merkúrunk révén sokkal inkább egyfajta higgadt elzárkózás, külvilágtól való passzív befelé fordulásunk látszik, mind gondolati, mind kommunikációs szinteken, tekintve, hogy az Égi Hírnök e hét első felében megáll, majd visszafelé indul el égi mozgásában. Ez tehát az önvizsgálat, ön-megfigyelés ideje, amikor mind szavaink, mind gondolataink fókusza, sőt fogalmaink is leginkább saját belsőnket kell, hogy kutassák - harmóniában a Mindenség erőivel. Kollektív szinten ugyan megmaradhatunk az analitikus önelemzés szintjénél, kozmikusan azonban - továbblépve saját kétkedő, emberi elménk határain - saját belső fényünk felfedezésével kecsegtet ez a lehetőség.

S tetteink, cselekvő erőnk és akaratunk aktuális - kozmikus - állapota is szinkronban van fentiekkel, tekintve, hogy Marsunk e hét során a Tejúton járván személyes akaratunkat ösztönösen alárendeli egy nagyobb erőnek, felsőbb akaratnak, ugyanakkor kollektív szintjen is érdekes belső tapasztalásokhoz vezethet az a hét közepi fordulat, mely szerint szerdán Marsunk a Rák jegyébe lép át, így addig túlsúlyban lévő szeszélyes, spontán és ötletszerű cselekedeteinket felváltja egy mélyebb, érzelemorientáltabb attitűd részünkről, amely egyfajta külvilágtól való elzárkózással, aktivitásunkat illető passzivitással együtt is járhat.

Érzelmi megéléseink szintjén a hét első fele sokkal inkább ez utóbbiak elzárkózó, csendes, szemlélődő magatartásával van összhangban, mintsem Vénuszunk kapcsán említett élvezet-kereséssel, tekintve, hogy Holdunk a Szűz kollektív jegyében tartózkodik a hét első napjaiban, amely nevéhez hűen távolságtartó elzárkózással viszonyul az élet élvezeteihez. Ugyanakkor a tudást, megértést és átláthatóságot központi jelentőségűnek ismeri el, így a hét első két-három napjában sokkal inkább egyfajta tisztaság-centrikus, rendszerező gondolatiság, és egyúttal a fizikai lét gyakorlati kérdéseinek előtérbe kerülése lehet jellemző lelkiségünkre és érzelmeinkre egyaránt.

Hétfőn délelőtt Holdunk Merkúrral való együttállása révén érzelmi szinten is bekapcsolódhatunk a folyamatba, melyet a kozmikus erők tükrében „belső fényünk megtalálása” képpen is emlegettünk, hiszen ekkor gondolati és érzelmi szintű összeolvadásunk segít mind intenzívebben megélnünk az önmagunkból árasztható szeretetünk, belső fényünk forrását.
A délutáni-esti órák azután könnyen lehet, hogy próba elé állítanak bennünket, hogy vajon képesek vagyunk-e megtartani e szeretetteljes állapotot érzelmeinkben, miközben igen intenzív hatások érhetnek bennünket - teremtő-változtató erejű magasfeszültségek képében, - a külvilágból.

Keddi napunk
során az érzelmi megéléseink tekintetében semmi lényeges vagy számottevő élmény vagy változás nem várható, mert bár a hajnali-reggeli órák igen nagy, erős és kellemes energiákkal kényeztettek bennünket érzelmi, lelki szinteken, mindezen pihenés-feltöltődés hatására megnövekedett energiáink azután szépen elcsordogálhatnak e napunk apró-cseprő kis tevékenységei és eseményei közepette, miáltal rájöhetünk, hogy mekkora kihívás is ténylegesen összefogni, irányítani, - mintegy megszelidíteni - saját, személyes energiáinkat, melyeket hiába érzünk magunkban buzogni, ha összeszedettségünk hiányában nem vagyunk képesek kiaknázni őket.

Szerdai napunk eseményei azután igencsak besűrűsödnek az előzőekhez képest. A reggeli-délelőtti időszakban Holdunknak Marssal létesült fényszöge lesz a meghatározó, amely egyrészt egy nagyszerű teremtési lehetőséget kínál, amennyiben érzelmi szinten képesek vagyunk teljes mértékben magunk mögött hagyni bizonyos régi, túlhaladott érzelmeket vagy érzelmi reakciókat; hiszen ebben az esetben a tetteink és érzelmeink között működő kölcsönhatás egy új, magasabb szintre emelheti mind cselekedeteink, mind lelkiségünk megélését, állapotát a kozmikus erők fényében.
Ugyanakkor azonban egyfajta megrekedést, megtorpanást is eredményezhet ez a kapcsolódás, különösen, hogy kollektív szinten Marsunk a Rák jegyébe lépve jelen időszakban az óvatosság, elbátortalanodás és bizonytalanság előtérbe kerülését is mutathatja cselekedeteink terén, s ez könnyen visszafoghatja érzelmeinket, mely által benne rekedünk régi, „jól bevált” skatulyáinknál, viselkedési automatizmusaink foglyaként.
Délben azután érzelmeink - bármilyen megélési szinten is - egy meglehetősen erős impulzust kapnak a Neptunusztól, amelynek következtében mindaz, amit eddig nem sikerült megértően elfogadnunk, illetve lélekben nyitnunk felé, most várhatóan bekopogtat hozzánk, és mély, lelki szinten kell tudnunk most produkálni - s ezáltal tanulni, gyakorolni - az elfogadó-befogadó megnyílás feltétel-nélküliségét.

Estére pedig a hétfőihez hasonlóan intenzív, energikus impulzusok érnek bennünket lelki-érzelmi szinteken, Uránusz és Plútó fényszögei révén, ekkor azonban Holdunk már a Mérleg jegyében korántsem az előző napok elzárkozó visszavonulásával vagy hűvös, Szűzies intellektualitásával reagál, hanem azzal az alapvető kapcsolat- és harmóniavággyal, amely e vénuszi jegy sajátja.
Érzelmi szintű kapcsolódási vágyunk - amely most a kozmikus erők támogatását is élvezi - ugyan ellentmondásba kerülhet ekkor feltörő individuaulizmusunkkal a kollektív erők szintjén, mégis egyfajta harmónia megteremtésére ad lehetőséget, ha képesek vagyunk leadni önállóságunk túlzó hangsúlyozásából és hagyjuk kissé leomlani énségünk falait, melyek elhatárolnak bennünket másoktól.
Kozmikus szinten a lelkünk áldozat- és befogadó-készsége találkozik ekkor magasabb szellemiségünkkel, mely az emberi lét tapasztalatainak elmélyítését szorgalmazza, és kettejük összekapcsolódása újabb, a kozmikus akaratnak megfelelő lét-lehetőségeket teremt.

Csütörtökön a reggeli órákban Holdunk Szaturnusszal való együttállása egy újabb, sok szinten megélhető találkozás, amely azonban leginkább egyfajta belső stabilitás és biztonság megéléseképpen realizálódhat, különösen, amennyiben képesek vagyunk nyitni saját belső bölcsességünk felé. Ez esetben jelen napszak esetleges magánya és elzárkózása korántsem fájdalmasan vagy szomorúan, sokkal inkább erővel telítően érinthet bennünket, hiszen a saját belsőnkkel való kapcsolatfelvétel megerősít bennünket önmagunkban, eddigi tapasztalatainkban és az ezekből levont tanulságok előre mutató voltában.
Tudunk kell azonban, hogy tapasztalataink és következtetéseink csak akkor visznek bennünket előre, ha erre megvan a saját döntésünk, belső szándékunk - amennyiben erőinket egy adott helyzetben történő megmaradásra akarjuk felhasználni, ellene teszünk a változás törvényének és fájdalmas lesz megélnünk, ahogy mégis megváltoznak körülöttünk a dolgok, rákényszerítve bennünket magunkat is a változásra.
Határozzuk el tehát magunkat a - ha úgy tetszik, - sikerre a kollektív energiák szintjén, kozmikusan pedig készüljünk fel arra, hogy szép lassan tovább kell lépnünk régi dolgokon, tapasztalatokon és érzelmeken ahhoz, hogy tisztán és erősen állhassunk elébe az újnak.

Amennyiben azonban még nem vagyunk eléggé biztosak magunkban, és saját erőinket nem érezzük elégnek, hogy belső bizonyosságunk kellően megerősödjön, forduljunk nyugodtan embertársaink, szeretteink felé, mert most a Tőlük kapott impulzusok, gesztusok és visszajelzések nagy mértékben segíthetnek helyre állítani saját lelki békénket és nyugalmunkat.
Erre különösen e csütörtök esti időszak ideális, amikor is Hold-Vénusz fényszöge révén egy csodálatos érzelmi harmónia, kellemes társasági közeg alakulhat ki ösztönös nyitottságunk és figyelmünk következtében szűkebb és tágabb társaságokban egyaránt.

Pénteken a hajnali időszakban érik be lassan mindannak a változásnak a - lelki, érzelmi - gyümölcse, melyen az elmúlt napokban mi magunk keresztülmentünk érzelmileg. Ekkorra tehát lehetőségünk adódik megérni egy újabb időszakra, új kihívásokra, melyek elé az élet állít bennünket.
S mindez nem is nagyon várat magára, hiszen már a délelőtt folyamán kialakul egy olyan intenzív kapcsolódás, amely azután egész napunkra kihat, s amelyben Mars-Neptun révén megérzéseink és cselekvő akaratunk is hozzákapcsolódik személyes érzelmeinkhez, így alkotva egy olyan körfolyamatot, amelynek hajtóerejét ma nagyszerűen tudjuk kihasználni.
Ennek lényege, hogy megérzéseink inspirálóan hatnak cselekvő akaratunkra, és tetteink, szándékaink mozgásba hozzák - mintegy feltüzelik - érzelmeinket, amely azután még nagyobb ihletettséget és még tisztább megérzéseket eredményez. Így lesz ebből egy önmagát emelő spirál, amely nagyszerű belső energiákat - lelkesedést, cselekvő készséget, tenni vágyást - szabadít fel bennünk. Éljünk hát ezekkel a csodás lehetőségekkel, használjuk fel érzelmi vagy művészi téren ezt a nagy belső ihletettséget.

Péntek délutánra Holdunk a Skorpió kollektív jegyébe lép, amely szenvedélyesebb és mélyebb érzésekkel, ösztönösséggel teljes lelki megélést biztosít az elkövetkezendő két nap - így tehát a hétvége jó része - számára.

Szombati napunk is ebben a kollektív érzelmi állapotban indul tehát, s ez egészül ki a szépet tenni, harmóniát teremteni akarás vágyával, amely napunk nagy részében meghatározó lesz, s ehhez járul hozzá a realizálható távlatok energiája, melyet most a Jupiter jelképez a Bika jegyében járva.
Érzelmi szinten tehát egyfelől saját lelkünk és a kollektív emberi érzelmek mélységeit járhatjuk meg, miközben a Kozmosz energiái az életünk pozitív, teremtő lehetőségeire igyekszik felhívni a figyelmünket.
Másrészről ez az érzelmi állapot, mintegy átmenet jelentkezik, felkészülés egy bizonyos szintű lelki változásra, és ehhez egyfajta elengedés, és mély belső őszinteség szükséges, amelyet most a kozmikus erőkre való ráhangolódással el is érhetünk.

Délutáni órákban azután - e nagy belső mélységek felé fordulás után - ismét képesek leszünk megnyílni érzelmeinkben, összekapcsolódni gondolatainkkal és tudatosságunkkal, hogy sokkal érzékenyebben, egyszersmind tudatosabban kapcsolódjunk a (kül)világ jelenségeihez. A délelőtt teremtései erői és szándékai itt és most kiteljesedhetnek.

Vasárnapi napunkra Holdunk átlép a Mérleg kapuján, így egy nagy belső váltást, változást élhetünk meg ekkorra, amelyre a tegnapi nap érzelmei és eseményei készítettek föl bennünket. Szombat délelőtti befelé fordulásunk a vasárnapra virradó éjjel során még inkább elmélyülhet, és egészen intenzív érzelmi élményeket - például látványos, színes, jelentőségteljes álmokat - idézhet elő, amelyek akár egész délelőttünk során a hatása alatt tarthatnak bennünket.

Érzelmi szinten a délutáni, esti időszak azután ismét eseménydúsabb lesz, előtérbe kerül az érzelmi ihletettség és kommunikáció kérdése, valamint annak a feladata, hogy hogyan kommunikáljunk úgy gondolatilag tisztán és érhetően, hogy közben egyszersmind érzelmi szintű információkat is igyekszünk továbbítani ugyanezen a - szóbeli, írásos vagy (jel)képes - kommunikációs csatornán mások, vagy akár egyetlen meghatározott ember fele.
Ezen kérdéskör - az érzelmek, vágyak, gondolatok megfelelő összehangolása, és belső valóságunk megfogalmazásának, közlési módjának keresése - hatalmas energiákat és ugyanakkor indulatokat gerjeszthet, illetve szabadíthat fel bennünk, amelyeket éppúgy felhasználhatunk egy vita hevében, mint lelkesítő hajtóerőként egy olyan megoldás keresésére, amely mindenki számára a legmegfelelőbb. Használjuk fel hát bölcsen ezeket a mélyről feltörő energiákat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése