2011. július 24., vasárnap

Égi erők július utolsó hetében


Július utolsó hetében Napunk immár az Oroszlán kollektív jegyében járva az önazonosság, valamint az élet pozitív lehetőségeinek - pihenés, szórakozás, kreativitás, szerelem - aktív, intenzív megélését teszi lehetővé. Neptunusszal és Uránusszal való fényszögei ugyanakkor az én-központú önmegvalósítás határtalanságát és a másokkal való szeretetteljes törődés önfeláldozását is mutatja, s egyúttal azt, hogy most meg kell tudnunk találni, illetve megteremteni az egyensúlyt e kétfajta szélsőséges viselkedésmód között.


Kozmikus szinten hasonlóképpen ennek: a tudatos figyelmünknek, és egyúttal azon dolgoknak a szerepe kap hangsúlyt Napunk révén, melyek felé tudatos figyelmünk - által nyitunk.

Holdunk a hét első napján a Bika jegyének vége felé jár, amely a stabilitás, biztonság, nyugalom és az élet élvezetének kollektív minőségeit hordozza, s mindezt erősíti most érzelmeinkben Holdunknak Vénusszal alkotott fényszöge is.
Esti órákban azonban Holdunk eltávolodik Vénusszal való kapcsolódásától és Napunkkal alkot fényszöget, átlép az Ikrek jegyébe, így megváltozik kollektív üzenete is, ugyanakkor a kozmikus erők tekintetében is más: újabb, intenzív energiákat közvetít felénk. Tehát érzelmi stabilitásunk, biztonság- és élvezet-vágyunk helyét a kommunikáció, verbális kapcsolatteremtés és információgyűjtés elsődleges igénye veszi át lelkünkben, mint belső késztetés, ugyanakkor az érzelmi benyomások, információk tudatos feldolgozásának - egyszersmind uralásának - igénye is felmerül bennünk; kozmikus erők szintjén pedig nagyszerű ihletettséget élhetünk át, hiszen a Hold az összeolvadás általi egységteremtés pozíciójába kerülvén nagyfokú nyitottságot eredményez - amely más emberek, szellemi irányzatok, vagy magasabb energiák lelki, érzelmi szintű befogadásában egyaránt megnyilvánulhat.

Kedden hajnalban csodálatos teremtő erőket tudunk megidézni lelkünk, érzelmeink - vagy akár álmaink - révén, melyek szellemileg emelnek ugyan, de egyúttal asztrális szinten egyfajta megújulás, transzformáció igényét támasztják felénk.
Napközben azután elsősorban a délután realizálódó fényszögek erősödése várható, ami különösebb változást nem, inkább a változás előszelét, a „valami történni fog”érezhető feszültségét hordozza, amely két igen karakteres kapcsolódás megvalósulásában érik be a délután-este folyamán.
Holdunk Szaturnusszal való fényszöge az aktuális érzelmeink - melyek elsősorban kollektív szinten most a mások felé való érzelmeinket jelentik, - tapasztalatainkkal, belső bölcsességünkkel történő összekapcsolásának igényét és szükségességét mutatja, valamint azt, hogy ezen belső összekapcsolódás segítő, inspiráló módon visz bennünket előre lelki utunkon, tapasztalásainkban.
Kozmikus szinten Holdunk egyébként is a magasabb szférák felé való emelkedés útját járja e napon, s estére egy, a célját kijelölő fontos ponthoz ér - Szaturnusz haladásában és célkijelölésében is segíthet most bennünket fényszögével.

Napunk Uránusszal való kapcsolódása pediglen kollektív szinten nagy lendületet és energiát ad most számunkra, amellyel tetteink és döntéseink jóságában, helyes és „isteneknek tetsző” voltában megerősödhetünk, és ezáltal újabb lendületet kapunk, amely tudatos utunkon előre segít; ugyanakkor kozmikus szinten Napunk a saját lényünk belső mélységeibe vezető tudatos ösvény óvatos lépéseit járja, melyen Uránusz, mint magasabb szellemiségünk most az elmúlt életek tapasztalatával segít bennünket.

Szerdán kora hajnalban Holdunk csodás fényszögekkel kapcsolódik személyes értelmünk és magasabb szellemiségünk uraihoz, Merkúrhoz és Uránuszhoz, miáltal ezen időszak különösen kedvez az - ébren végzett - spirituális gyakorlatoknak éppúgy, mint a csodás, üzenet értékű álmoknak.

Nap-Uránusz fényszöge még e napunkra is hatással van, de ezt leszámítva a délelőtti időszak várhatóan külső eseményektől mentesen, nyugalmasan telik, az érzelmeinket érintő változások, történések pedig ismét az esti órákra érnek be.
Holdunk eléri Marsot a délutáni órákban, amely egy nagyfokú belső erő érzetét eredményezheti, és érzelmi indíttatású tettekre is motiválhat egyúttal, kapcsolódásuk Merkúrral pedig felerősíti - egyébként is meglévő - kollektív szintű kommunikációs igényünket, így szóváltásokra, vitákra, saját hitünk, álláspontunk, igazságunk megvédésére is ragadtathatjuk magunkat. Kozmikus szinten azonban Holdunk Marssal a Tejúton találkozik, az isteni teremtő energiák gáttalan áramlásának folyóján - ahol is saját, személyes akaratunk átnemesülhet egy magasabb, isteni teremtő akarat eszközévé, és Hold-lelkünk most befogadójává és hordozójává válhat ezen akaratnak, Marsunkkal való eggyéolvadásában. Merkúrral és Neptunnal való kapcsolódásukban pedig egy szellemi megvilágosodás és lelki-érzelmi megtisztulás lehetősége nyílik meg mindezek következtében.

Csütörtök hajnalban Holdunk a Rák jegyébe lép, de Merkúrral és Neptunnal való fényszöge még életben van, sőt Vénusszal is kapcsolódik e korai órán, így érzelmeink és gondolataink, lelki és mentális szféráink különös harmóniától kísérve hatnak most egymásra, ami hajnali - színes, változatos, feltöltő és egyben üzenet-értékű - álmainkban is megmutatkozhat.

Holdunk továbbra is a Tejúton halad kozmikus útján, így magas teremtő energiákra tesz minket befogadóvá, dél körül pedig eléri a Plútóval szemközti pozíciót, így kettejük összekapcsolódása, illetve Uránusszal alkotott háromszögük nagyon erőteljes teremtési lehetőségeket hordoz, amelynek révén akár magunkat - saját lelki megéléseinket, - akár életünk egy bizonyos területét most megújítani, transzformálni tudjuk mély belső vágyaink alapján, nyitottságunk és befogadásunk mértékében.
Napunk révén tudatos-cselekvő énünk is bekapcsolódik e folyamatba, - ugyan magasabb szellemiségünktől hajtva és ihletetten is egyúttal, Uránusszal érvényben lévő fényszögük által, - azonban a változások kerékkötőjeként is megnyilvánulhat, amennyiben nem vagyunk képesek tudatos- szellemi szinten megnyitni magunkat az újnak, a változásnak, és ehhez szükséges módon elengedni valami régit, meghaladottat.
Hogy ez a valami gondolati, vagy viselkedés-minta, esetleg egy érzelem, - ami talán eddig fel nem ismert módon a múlthoz köt bennünket, - ez egyénenként változhat, most azonban lehetőségünk nyílik nem csupán ráébredni ennek létére és életünkre ható voltára, de szembenézni vele és átalakítani, transzformálni azt. Amely minden bizonnyal a veszteség fájdalmával is jár majd egyúttal, ezért könnyen lehet, hogy egonk tiltakozni kezd.
Ha azonban képesek vagyunk megőrizni azon érzelmi pozitivitásunkat, amellyel a korai órákban feltöltődhettünk, és erre koncentrálva nyitottak maradni a változásra, megerősödve a „valami jó fog történni” belső bizalmában, megkönnyíthetjük magunk számára ezt a folyamatot.

A délutáni órákban - Merkúrt és Napunkat követve - Vénusz is átlép az Oroszlán kollektív minőségébe, hogy szépség- és harmónia utáni vágyunkat immár ne csupán a romantikus érzelmek, de a szenvedélyesség és kreativitás erői is uralhassák és motiválhassák. Ez a nagyfokú intenzitás talán nem lesz maradéktalanul harmóniában még mindig jelentős, szinte önfeláldozó mértékű kollektív érzékenységünkkel - kozmikus szinten azonban a Vénusz most képviselte belső egysége nagy mértékben segítheti "Neptuni" érzelmi megtisztulásunkat.

Merkúr azonban az esti órákra otthagyja a zodiákus királyi szakaszát, és a Szűz kollektív minőségébe lép, amely gondolkodásunk és kommunikációnk szintjén is az elemzés, a megértés, az összefüggések kiderítése és a következtetések helyes voltának nyomon követése, illetve bizonyítása bűvkörében fog mozogni, várhatóan az elkövetkező másfél hónap során. Tanulásra, új ismeretek elsajátítására valamint tudományos munkákra is kiváló lesz tehát ez az időszak.
Kozmikus szinten pedig e hetünk vége felé a szeretetteljes megértésnek, a hétköznapi értelemben vett értelmünk belső fényünk, szívbéli megértésünk és elfogadásunk révén történő megnyílásának jön el az ideje. Bízom abban, hogy mind többen vagyunk készek e lehetőséggel élve emelni saját emberi szellemiségünket.

Pénteki napunk a tegnapi kihívásokat követően korántsem várható, hogy nyugodt és pihentető legyen. Nap-Plútó-Uránusz megújulást, egyszer-s-mindenkori változást sürgető fény-háromszöge még ma is - bár némileg enyhébben - érezteti hatását, amelybe immáron Jupiter is bekapcsolódik, hasonlóképpen: egyfelől teremtő, realizáló, másfelől sürgető és inspiráló módon kapcsolódva Napunkhoz és Plútónkhoz, mint ahogy Uránusz teszi ezt tegnap óta. Kollektív szinten mindez a biztonság, stabilitás és hosszú távon történő fenntarthatóság igényét jelzi, amely már önmagában is elég határozottan jelölné ki változ(tat)ásunk irányát, ugyanakkor azonban Jupiter kozmikus szinten egyértelműen szellemi energiákat közvetít most számunkra, megerősítve ezzel a végbemenő változások belátható és elérhető dimenzióit.

Érzelmi megéléseinkre e napon az emelkedettség és ihletettség éppúgy jellemző lehet, Holdunk Tejúton történő haladása következtében, mint egyfajta nyugodt stabilitás, különösen a reggeli-délelőtti időszakban, hiszen Hold-Szaturnusz enyhülő fényszöge révén lelkiekben mélyen kapcsolódhatunk saját belső bölcsességünkhöz. Ugyanakkor éjszakai egünk úrnője még a Rák félénk és érzékeny kollektív minőségében haladva Szaturnusz hatását akár nehézségként, korlátozásként és akadályozottságként is közvetítheti most személyes érzelmeink, érzékenységünk számára.
Délutánra azonban ezen hatás minden formája és megnyilvánulása enyhülni fog, és átadja helyét a Hold-Jupiter kapcsolódás következtében kialakuló, pozitív érzelmekben és élményekben gazdag, érzelmi biztonsággal teljes oldottságnak. Esti órákra pedig Holdunk lelép a Tejútról, így érzelmi szinten már nem annyira a befogadása, mint inkább a hordozása kap hangsúlyt az ott gyűjtött tiszta teremtő energiáknak.

Szombat reggelre azután Holdunk az Oroszlán kollektív jegyébe lépve délelőtt együttállásba kerül a Vénusszal, így érzelmeink terén a boldogság - a lét és a pillanat boldogsága, - egyszersmind az életöröm - mindez telítve valamely változást és újdonságokat szomjazó belső nyughatatlansággal, - központi jelentőségűvé válik. Ez tehát nem a békés harmónia és csöndes nyugalom, hanem sokkal inkább az izgatottság, a változás-újítás várakozással teli napja lesz számunkra, amely akár az alkotás kreatív-művészi igényével is gazdagodhat.
Nap és Hold találkozása kapcsán csupán az esti órákra „újul meg” ténylegesen a Hold, amikorra már az öröm belső, érzelmi megélésének helyét a cselekvő tudatosság aktivitásának - mindent elsöprő és megújító - ereje és élménye veszi át.

Kozmikus szinten mindez a tudatos figyelem és befogadás fontosságára figyelmeztet bennünket a délelőtti időszakban, arra, hogy a tényleges belső harmóniánk megélése - és megteremtése - szempontjából fontos, sőt, kiemelkedő jelentőségű, hogy milyen erőknek, lehetőségeknek, személyeknek - és így tovább, - nyílunk meg lelki szinten, érzelmeink által; az esti órákra pedig az
Önmagunkkal - tudatos és tudattalan, lelki és szellemi én-részeinkkel - való mély belső egységünk megélése révén történő megújulás, újjászületés lehetőségére hívja fel figyelmünket Nap és Hold találkozása a Jászol csillagképben.

A hét közepétől tartó nagy és intenzív változásokat és megéléseket követően vasárnapunk szinte teljes csendben és nyugalomban telhet, érzelmi szinten az újjászületés, az újdonság - mintegy meg- vagy legalább is felrázó - élményét követő kezdeti csönd uralhatja lelkünket, s a délutáni időszak finoman erősödő, aktivizálódó fényszögei is csupán az ezután beérő, nagy jelentőségű változások finom kis előfutáraiként lesznek majd jelen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése