2011. július 11., hétfő

Égi erők a csillagok útján - júli 11-17

E hetünk alapminősége a harmonizálódás, egy életünk egészét átfogó harmónia megteremtése, - illetve ennek lehetősége - tekintve, hogy a legtöbb fényszög Vénuszhoz, a harmóniateremtés bolygójához, és a Mérlegben, vagyis az egyensúly-teremtés jegyében tartózkodó Szaturnuszhoz fut be, illetve tőlük indul ki. S bár a hét vége felé ezek száma lecsökken, helyüket azonban nem veszik át más, jelentősebb kapcsolódások.

Ugyanakkor most Napunk is a harmónia és egyfajta belső egyensúly megteremtésének lehetőségét és igényét mutatja, tükrözi most számunkra, mind a kollektív, mind a kozmikus energiák szintjén, hiszen a Rák jegyében járó Napunk - cselekvő tudatosságunk - számára mi sem fontosabb most, mint az érzelmi védettség, az énünk és kapcsolataink olyan pozitív érzelmekkel való telítettsége, mint a szeretetteljes kötődés, gondoskodás, érzelmi biztonság, otthonosság, elfogadottság.
Az Ikrek csillagképének pedig a dereka táján járó Nap mutatja az égen, hogy a belső egyensúly, az életünk „alsó” - ösztönös - és „felső” - tudatos - dolgainak, részeinek az összeköttetése, összekapcsolása kap most különös hangsúlyt, amely ugyan a hét vége felé már kevéssé lesz központi jelentőségű, de mégis, e hetünk kezdetén még ez a meghatározó.

Fenti minőségek megvalósítását, megélését pedig most Napnak Jupiterrel való fényszöge segíti, mely szintén egy bizonyos szintű harmonizálódást, pozitív élményekben, illetve érzetekben való kiteljesedést mutat.

Vénuszra visszatérve, - mely fentiek alapján hetünk egyik legfőbb, meghatározó minősége lesz, - Napunkkal együtt, bár tőle kissé lemaradva halad a Rák jegyében, tehát kollektív energiák szintjén most hasonlóképpen az érzelmi védettség, biztonság, és az emberi kapcsolatainkon belül megélhető pozitív érzelmek kapnak különösen nagy jelentőséget, és harmóniaérzetünk most elsősorban ezek meglététől, illetve mélységétől függ.
Kozmikus szinten azonban Vénusz még továbbra is a Tejúton jár - és teszi ezt egészen e hét közepéig, - ami az olyan magas, tiszta teremtő energiákkal való kapcsolódásunkat jelenti, melyek által most megalapozhatjuk az elkövetkező időszak boldogságát, hiszen az Ikrek csillagkép lábánál járva a szépség és harmóniateremtés bolygója olyan lépésekre bíztat, melyek révén az élet örömei által újíthatjuk meg életünket. Szaturnuszhoz és Uránuszhoz, a régi és új minőségek princípiumaihoz kapcsolódik Vénuszunk enyhe - tehát kevéssé kényszerítő erejű - realizáló fényszögekkel, mi által lehetőségünk adódik most olyan szinten megteremteni a saját életünk harmóniájának alapjait, hogy közben a régi, tanult mintákat és az új, tudatos viselkedésformákat egyaránt beépítjük és felhasználjuk célunk érdekében. Ugyanakkor mindőjük Plútóval való - szintén enyhe intenzitású - kapcsolódása nem csak arra nyújt módot, hogy mindezen változások eléggé intenzívek, mélyre hatóak és visszafordíthatatlanok legyenek, hanem arra is, hogy a Tejút energiái által segítettek, támogatottak legyünk ezen lépéseinkben.

Mentális és cselekvő energiáink ugyanakkor most összekapcsolódván haladnak e hetünk első felében Mars és Merkúr fényszöge révén, így konkrét tetteink, akaratunk és cselekvő energiáink harmonikus együttműködésben van gondolkodásunkkal és kommunikációnkkal, s mindez Szaturnuszhoz kapcsolódván belső bölcsességünkkel is kölcsönhatásba kerül. Kozmikus szinten ezen energiák - marsikus és merkúri erőink - pedig hasonlóképpen a változást, megújulást, emelkedést szolgálják, hiszen gondolataink és szavaink kapcsán a hét első felében az érzelmi elengedés általi megújulás, később pedig a - magamat a külső erőknek és változásoknak alárendelő - alázat kerül előtérbe, Marsunk pedig a Bika szarva és Orion nyila fölött haladván a tudatos emelkedés és célkijelölés útját járja.

Tetteink és cselekvő erőink, akaratunk - teremtő erejű - felhasználása kapcsán, egyszersmind céljaink realizálása érdekében tehát e hetünk során különösen fontos a megfelelő célkijelölés, elszánás, belső elhatározás. S bár Marsunk az Ikrekben járván most valószínűleg könnyedén teszünk erőfeszítéseket, és félvállról vesszük az akadályokat, mégis fontos tudatosítanunk, hogy jövőbeni céljaink megvalósítása kapcsán sokminden múlik mostani tetteinken és erő-befektetéseinken.

Holdunk a hét első napjának délelőttjén lép át a Skorpióból a Nyilas jegyébe, így érzelmeink terén az elmúlt napok befelé forduló, elmélyülő - sőt, akár magányos - attitűdjének helyét a megnyílás, kiáradás, mások felé való érzelmi nyitottság veheti át, amely egyfajta, saját érzelmeink pozitivitásának hitével és meggyőződésével vegyes - kissé akár elvakult, túlzó - energikusságot eredményezhet, melyet egyfelől ugyan szelídít Holdunk Neptunnal való fényszöge, másrészt azonban megerősít minket saját szeretetteljes elfogadásunkban, illetve erre való képességünkben és hajlandóságunkban.

Kozmikus szinten azonban a Mérleg csillagkép beavató kapuján haladt át Holdunk, így a saját lelkünk rejtett mélységei felé való út nyílt meg most számunkra, amelyet most érzelmeink, lelki megéléseink által járhatunk be és tapasztalhatunk meg az elkövetkező napokban. Legyünk hát figyelmesek furcsa vagy különös érzéseinkre, intuíciónkra, vagy akár sugallatainkra, hiszen személyes tudatosságunknál sokkal nagyobb szférával kerülhetünk most kapcsolatba lelki jelenségeink által.
E belső képek, hangok vagy érzések révén érkező üzenetek intenzitása a hétfő esti órákban még inkább felfokozódhat Holdunk Uránusszal létesülő fényszöge által.

Keddi napunk reggelére éri el Holdunk a Skorpió csillagkép szívét, s egyúttal a Tejútra lépvén ismét kozmikus erőkkel kerülhetünk közvetlen kapcsolatba, érzelmeink révén is. Ez úton pedig nem csupán folytathatjuk utunkat saját lelkünk rejtett mélységei felé - de egyszersmind túl is léphetünk azokon, kozmikus magasságokat tapasztalva meg saját érzelmeink gyökere-képpen.
Holdunk e napon negyedik pontként bekapcsolódik Mars-Merkúr-Szaturnusz háromszögébe, s így gondolati, akarati és tapasztalati erőink most érzelmi visszhangokat keltenek bennünk - s bár lehetnek ezek harmonikus visszhangok is, mégis inkább egyfajta feladatot jelenthet számunkra mindez, hiszen tudnunk kell kiegyensúlyozni érzelmeink és cselekvő akaratunk kollektív szintű látszólagos felszínességét, könnyedségét és nagyra vágyását, ugyanakkor kozmikus szintű mélységeit és magasságaikat egyaránt.

Estére azonban Hold-Neptun kapcsolódása simítja el e napunk érzelmi hullámzásait, és erősíti meg - mindentől függetlenül megélhető - pozitív érzelmi és érzéki megtapasztalásainkat.

Szerdán a reggeli órákban éri el Holdunk a Kígyótartó csillagképét Tejúton való haladásában, így mély belső gyógyulást tudunk megélni most az égi erők segítségével, pusztán a hozzájuk való lelki kapcsolódásunk által, s ugyanakkor teremtő erőink kiegyensúlyozására is nagyszerű lehetőséget ad e napunk kora reggeli időszaka, így érdemes kihasználni ezt az alkalmat egy meditációra, elmélyülésre, hiszen csodás eredményekkel járó belső megtapasztalásokat élhetünk ekkor át.

A hetünk fő témájaként említett harmónia megélésére, illetve életünk valós, külső síkjaiban történő realizálására pedig e napunk a későbbiekben is különösen alkalmas lesz, hiszen Vénusz Szaturnusszal való fényszöge e napon éri el leghangsúlyosabb pontját, így harmóniát közvetítő, kiegyensúlyozó erőik ekkor kerülnek legteljesebb kölcsönhatásba.

A délutáni órákban Holdunk jegyet vált a kollektív minőségek szintjén, és a Bakba lépve egyfajta visszahúzódást, elhatárolódást élhetünk meg, akár magunk, akár mások részéről az érzelmi reakciók terén, ugyanakkor Holdunk Neptunnal való kapcsolódása értelmében továbbra is harmonikus érzelmeknek adhatunk teret saját belső világunkban, s kozmikus szinten a Nyilas fényt árasztó energiáit hordozhatjuk magunkban - és közvetíthetjük mások számára is - immár.

Az éjszakai órákban azután Holdunk eléri Plútót a Tejúton való haladásában, és innen Jupiterhez, Uránuszhoz és Marshoz való kapcsolódásukban a külső és belső erőknek egy olyan együttes jelenlétét és hatványozódását élhetjük meg, mely nagyon intenzív energetikai és érzelmi tapasztalatokban gazdag éjszakát ígér. Megfelelő lelki nyitottsággal és tisztasággal egy spontán beavatást élhetünk most meg, mely életünk egészére kihathat, külső és belső valóságainkra nézve is más szintekre emelhet bennünket.

Csütörtöki napunk reggelén még érezhetjük ezen erők hatását, azonban napközben már más szintű kihívásokkal nézhetünk szembe. Hold-Vénusz kapcsolódása kozmikus szinten ugyan hidat teremt a Tejút-erők nyitott áramlására, ugyanakkor emberi szinten a befogadás és elzárkózás, a szeretetteljes elfogadás és érzelmi élmények felé való megnyílás, vagy a védettség érdekében történő érzelmi bezárás kérdése kerül előtérbe, és nyer e napon különösen nagy hangsúlyt és fontosságot.
Estére pedig az érzelmek és a cselekvő akarat kerülnek kapcsolatba, mely állapotnak a feszültsége vagy harmóniája aktuális belső egységünk függvénye lesz.

Pénteken már a kora reggeli órákban kapcsolódik Nap és Hold, így a Telihold energiái ekkor - sőt már a hajnali óráktól kezdve - érezhetővé válnak, amely azonban most az általános tapasztalatainkhoz képest egy alapjaiban eltérő, kevéssé felzaklató és feszültségteljes, sőt nagyon is megnyugtató, elcsitító állapotként nyilvánul meg, tekintve, hogy az egész hetünk során tapasztalt intenzív energiakapcsolódások nagy része eddigre megenyhül, elhalványul, avagy teljesen megszűnik, így egyfajta érzelmi könnyebbséggel és mintegy megtisztulással köszönthet ránk e Telihold.

Kollektív szinten ugyan az érzelmektől való befolyásoltság, az általuk történő uraltság, valamint az érzelmek kordában tartásának, megfegyelmezésének igénye kerül szembe egymással Nap és Hold fényszöge kapcsán, a kozmikus erők szintjén azonban egészen más a helyzet.

Holdunk, amely ekkor már a Tejutat maga mögött hagyván halad a Nyilas csillagképében, a belső fény folyamatos áradásának érzetével ajándékozhat meg minket, s Napunk szemből az Ikrek csillagképében az emberi lét polaritásának tudatát erősíti számunkra, amely polaritás a teremtés fényének áradása következtében jöhetett létre. Kozmikus szinten tehát az - általunk megélhető - lét lényegének, és a benne foglalt lehetőségek széles skálájának átérzéséhez segíthet hozzá bennünket e csodás égi konstelláció.

Mindezen áramlatba pedig - különösen a délelőtt és majd a késő éjszakai órák folyamán - magasabb tudatosságunk is becsatlakozik, így sokkal tisztábban, pontosabban és átfogóbban érzékelhetjük az ekkor aktuálisan jelenlévő hatásokat saját figyelmünk segítségével, mint általában - sőt Uránusznak Marssal és Plútóval alkotott fényszögei révén - képességeinkhez mérten - befolyást is gyakorolhatunk ezen most jelenlévő, életünket alakító hatásokra.

Szombatra virradóra Holdunk jegyet váltva a Vízöntő kollektív minőségébe lép, így érzelmeink terén az eddigi visszafogottságunk és elzárkózásunk éppúgy felfokozódhat, mint ahogy helyére egy olyan szintű nyitottság léphet, amely nem csupán az általános, de a különleges, sőt akár szélsőséges érzelmi élményekre is nyitottá tehet bennünket, méltón a Vízöntő lényegét adó szélsőségességhez.
Holdunknak Uránusszal és Jupiterrel való fényszöge - melyek révén közvetetten a Plútó energiáihoz is kapcsolódhatunk ekkor - lélektudatosságunknak egy nagyon különleges megélését, s ugyanakkor szellemi teremtő energiáinknak egyfajta kölcsönhatását eredményezik. A kozmikus hatásokkal összhangban - melyek alapján Holdunk most a Bak csillagkép megvalósult létbe hívó, annak lényegével eggyé váló energiáin keresztül működik, - mindezen erők nagy belső vágyak, álmok realizálását is előidézhetik - különösen a délelőtti időszak folyamán.
Délutánra aztán mindezen erők enyhülése mellett Hold-Szaturnusz kapcsolódása kerül előtérbe, mely egyfelől visszafogja, szelídíti érzelmi szélsőségeinket a kollektív erők szintjén, kozmikusan azonban a változás, fejlődés, előre lépés nehézségei ellenére meghozott áldozatvállalásunk jótékony voltának tapasztalatát ígéri.

Vasárnap reggelre pedig Holdunk tovább lépve Marssal, Vénusszal és Merkúrral is fényszöget alkot, minek következtében igen intenzív érzelmi megélésekben gazdag délelőtt vár ránk, melynek során vágyaink, cselekvő szándékunk és logikus elménk mind más-más késztetésekkel igyekszik motiválni lelkünket, érzelmeinket. Mindez azonban harmonikus esetben a délutáni órákra összekapcsolódhat egy olyan körfolyamattá, melynek során tetteink, szándékaink, szavaink, gondolataink és érzelmi megéléseink, illetve reakcióink szinte serkentőleg, előre mozdítólag hatnak egymásra.
Később azután tudatos énünk és filozófiai szellemiségünk is bekapcsolódik ebbe az áramlásba, és így az esti órákra nagyszerű meglátásoknak, ráébredéseknek lehetünk részesei, többek között a személyes múltunkat - sőt, akár ebből táplálkozó jövőnket - illetően is. Mindez pedig kozmikus szinten lelkünk tisztulásával is együtt jár, tekintve, hogy Holdunk a Vízöntő csillagkép múltat tisztító vizében „úszik” e napunk folyamán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése