2011. július 4., hétfő

Csillaglesen július első hetében

Napunk a Rák jegyében jár e hetünk során, és ez alapvetően érzelem-centrikussá tesz bennünket , sőt a hét első napjaiban akár nagymértékben gátlásossá, szemérmessé és visszahúzódóvá is, tekintve, hogy Napnak Szaturnusszal alkotott fényszöge meglehetősen erősen érezteti ekkor hatását. Azonban kapcsolódásuk, - mely értelmezhető egyfajta próbatételnek is, - lehetőséget biztosít most számunkra arra, hogy határozottságunkkal és kitartásunkkal tanújelét adjuk szándékaink komolyságának, lett légyen szó személyes életünk bármely - érzelmi, szakmai vagy egyéb - területéről.
Bár ez a jelenség a hétfői nap folyamán a legintenzívebb, a hét folyamán - szinte végig, bár egyre enyhülve - még később is érzékelteti hatását.
Éppúgy, mint a múlt héten realizálódott Nap-Plútó szembenállás, mely a Tejút-energiák folytonos jelenlétét tette lehetővé számunkra - most még halványan ugyan, de érvényben van, ami által tetteink, szándékaink és tudatosságunk révén továbbra is kapcsolatban maradhatunk a kozmikus teremtő energiákkal, bár Napunk égi járásában immár maga mögött hagyta a Tejutat.
E hetünk során tehát immár kevéssé a teremtés folyamata, mint annak, illetve következményeinek tapasztalata kerül előtérbe számunkra, hiszen a Nap az Ikrek csillagkép kapuján halad keresztül, amely az emberi lét kettősségének üzenetét hordozza. Most tehát az eddig magunkba fogadott Tejút-erőket lesz lehetőségünk - tetteink, szándékaink, sőt tudatosságunk révén - teremtő módon alkalmazni, úgy, hogy mindaz, amit most elhatározunk, illetve amire elszánjuk magunkat nagy erőkkel törekszik megnyilvánulni a kozmikus erők támogatása által. Azonban ne feledjük, hogy teremtésünk elsődleges megnyilvánulási színtere most éppen az emberi lét poláris dimenziója lesz.

Mentális működésünk e hetünk során meglehetősen aktív és intenzív lesz, ugyanakkor várhatóan nem csupán kiáradó, de egyenes és őszinte is. Így tehát mindazon dolgokra, melyek életünk részét képezik, most képesek vagyunk tiszta szemmel, illetve szellemiséggel tekinteni, s így lehetőségünk lesz arra, hogy világosan lássunk életünk dolgaiban.
Persze mások életére is tisztán láthatunk most rá, de ne pocsékoljuk azzal e nagyszerű lehetőséget, hogy mások dolgaival törődünk a magunké helyett, mert esélyesebb, hogy most keresetlen őszinteségünkkel inkább csak megbántunk másokat, mint hogy ténylegesen segítenénk szeretteinken nagyszerű meglátásainkkal! Inkább saját életünk mindeddig érthetetlen, zavaros, problémás vagy kaotikus dolgaira figyeljünk, hiszen most nagyszerű meglátásoknak, megoldásoknak kerülhetünk birtokába.
E tisztánlátásunk, mely a legkülönbözőbb összefüggések felfedezésében a segítségünkre lehet, leginkább a hét első két napjában lesz érvényben.

Kozmikus szinten mindez egyfajta gondolati-szellemi újjászületést is eredményezhet, hiszen Merkúr most a Rák - a múltból való táplálkozásnak, és az új minőségek világra jövetelének - csillagképében jár. E mély belső újjászületés ugyan befogadást és alázatot, majd ezt követően a régi minőségek elengedését is megkívánja tőlünk, de mindezekhez égi segítséget kapunk most a hét első felének nyitott érzelmi megéléseivel, a hét vége során pedig a lezárás hangsúlyosságával.

Vénusz, a harmónia, szépség és művészetek bolygója immár a Tejúton járva az univerzum szépségét és harmóniáját közvetíti számunkra, s tesz ihletetté bennünket, hogy mindezen szépséget - amelyre személyes érzékenységünk hangolódik, lett légyen az nőiesség, művészi szépség, vagy a harmónia bármely látható megnyilvánulása - ne csupán magunkban éljük meg, de a külvilág számára is érzékelhetővé tegyük.
Bár ez különösen a hét második felére lesz igaz, hetünk első napjaiban sokkal inkább az érzelmi harmónia, a szeretetteljes és érzelemgazdag belső megélések lesznek fontosak számunkra, ezekben lubickolva töltődhetünk fel életörömmel és az ihletettség bármely formájával.

Holdunk az Oroszlán jegyében járva a hét első napján egy olyan belső erő élményét adhatja, amelyet legtöbben csak ritkán élünk meg, ráadásul ez érzelmi erő most a cselekvő energiáinkkal is mágikus-teremtő kapcsolatban van, tehát olyan dolgokat tudunk megtenni e hetünk első napján, melyeket mindeddig nem sikerült, sőt, talán már nem is hittük, hogy ez valaha is sikerülhet nekünk.
Ennek azonban előfeltétele az, hogy a múlt hét végén kellő mélységgel és őszinteséggel történjen meg az az érzelmi elengedés, melynek akkor - már talán nagyon is - ott volt az ideje.

Cselekvő erőink kapcsán meglehetősen érdekes tapasztalatokkal járhat ez a hét, tekintve, hogy Mars-Szaturnusz fényszöge lesz érvényben a hét első napjaiban, így cselekvő akaratunkat és konkrét tetteinket tekintve éppúgy megélhetünk egyfajta gátoltságot, akadályozottságot, mint szándékaink és tudatosságunk szintjén. Mindez azonban az Ikrek kollektív minőségében megnyilvánulva kevéssé várható, hogy fájdalmasan vagy nehézkesen érint majd minket, tekintve, hogy a könnyedség, játékosság és szeszélyes változékonyság adja ezen jegy alapenergetikáját.
E fényszögkapcsolat egyik realizálási szintje a hódító férfi-energiák működtetése, mely új flörtök esetén most sajnos nem kecsegtet egyértelmű esélyekkel, pláne gyors sikerekkel, azonban a komoly és hosszútávú kapcsolatokon belül, vagy azok elindításában abszolút jó alapokat adhat ez az égi konstelláció.
E téren, vagy bármely más tekintetben is megjelenhet azonban cselekvő energiáink és akaratunk megnyilvánítása kapcsán az a fajta próbára tétetés, amely már említésre került írásunk elején a Nappal kapcsolatban. Ez azonban kevéssé jelent egy kényszerítő erejű megélést, hiszen most az Ikrek könnyedségének, gyorsaságának és fifikásságának segítségével játékos erőpróbának tekinthetünk bármely hasonló helyzetet, amelyet így aztán sikerrel megoldhatunk.

Mindezzel párhuzamosan Marsunk kozmikus szinten - is - az emelkedés útját járja, hiszen a Bika szarvai között halandván a Tejút irányába vándorol, s ennek kapcsán éri el július 5-6-a során az Orion csillagkép nyilát, amely a szándékok, célok meghatározásának, irányok kijelölésének helye, illetve ideje. Most mindezt a cselekvő energiáink kapcsán kell tudnunk - önmagunk és a Mindenség számára - egyértelműen kifejeznünk és megnyilvánítanunk ahhoz, hogy ezen cselekvő erőinkhez és az általuk megvalósítandókhoz, a célok eléréséhez megidézhessük a Mindenség segítő erejét is.

Keddi napon Holdunk a hajnali órákban a Szűz jegyébe lép, amely kollektív szintű hangulatváltást eredményezhet, s ezáltal a tegnapi erőnek ma már nyomát is alig érezhetjük, hiszen az aprólékos, hétköznapi, gyakorlati dolgok - szinte érthetetlen - előtérbe kerülésének és érzelmi integrálásának jön el az ideje. Valamint annak érzelmi igénye jelentkezhet, hogy rendet tegyünk a világ - elsősorban személyes világunk, de akár az egész univerzum - mindig uralomra törő káoszában, zabolázatlan rendetlenségében.

Mindezen szándékunk azonban e napon óriási erőket mozgat - Holdnak Jupiterrel és Plútóval alkotott fényszöge révén, - hiszen érzelmeink és vágyaink által most a Tejút-erőket megszólítva teremthetünk reális alapokkal bíró távlatokat, amelyek ugyan újabb dolgos napokat ígérnek számunkra a kollektív energiák szintjén, de kozmikus szinten ugyanakkor szellemi emelkedési lehetőséget is. Hiszen lelkünk és érzelmeink által e napon a végtelen lehetőségeit mérhetjük fel - és akár idézhetjük meg önmagunk számára.
Különösen akkor, ha el tudjuk engedni saját zsenialitásunkba vetett hitünket, mely most gátló erőként jelentkezve térítheti el vágyainkat a megvalósulásukat - beteljesülésüket - segítő energiáktól.

Előző napi érzelmi és egyéb energiákban gazdag, eseménydús napunkat követően szerdán Holdunk szinte egész nap magában „bolyong” az égen, anélkül, hogy bármely égi testtel kapcsolatba kerülne, ez tehát a nyugalom és pihenés lehetőségét adja számunkra, lelki szinten, az előző napok intenzitása után. S bár kollektív szinten ekkor érzelmeink még mindig - a Szűz „uralma alatt” lévén - a rend, tisztaság és feladattudat körül keringhetnek, kozmikus energiák szintjén azonban immár az Oroszlán szerelemittassága jelentkezhet érzelmeinkben és vágyainkban egyaránt.

Csütörtökre virradóra pedig Holdunk jegyet vált, s a Mérlegbe lépve folytatja útját, amely megint csak másfajta érzelmi minőséget, hangulatot jelent az előző napokhoz képest, tekintve, hogy a társas kapcsolatok, a figyelem és mások felé fordulás igénye jelenik meg bennünk kollektív szinten érzelmeink tekintetében, amely belső igény önállóságunkkal szemben most egyértelműen előtérbe helyezi a másokhoz való kapcsolódás lehetőségét, és ez a belső attitűd nagyszerű teremtési lehetőségeket is jelent egyúttal, hiszen a Tejúton járó Vénusszal és Plútóval lép Holdunk életre hívó fényszögkapcsolatba.

Kozmikus szinten mindez egyfajta személyes alárendelődést - illetve ennek lelki igényét, - jelent most a Mindenség magasabb rendjéhez képest, s ezzel együtt mindazon dolgokon való érzelmi túllépést, amelyek - vagy amelyeknek elutasítása, - mindeddig elválasztottak bennünket ezen kozmikus rendtől, egységtől.

Az esti órákra kialakuló égi konstelláció
nagyon sokrétű lehetőségeket hordoz, tekintve, hogy Holdunk Szaturnusszal együttállásában Merkúrral, Marssal és Napunkkal is kapcsolódik. Ez az esti időszak tehát mind az érzelmi kommunikációnak, mind az érzelmi indíttatású döntéseknek és cselekvéseknek kedvez, azonban mindez nem feltétlen biztos, hogy a külvilágban, konkrét tettekben vagy szavakban is megnyilvánuló energiákat jelent, tekintve, hogy Holdunk Szaturnusszal való együttállásában egy nagyon erősen befelé forduló minőséget képvisel egyfelől. Mindez tehát elképzelhető, hogy az érzelmi dolgaink belső elemzésének és a mély belső elhatározásoknak az ideje, melynek nem lesz mások számára is érzékelhető megjelenése - azonban az is előfordulhat, hogy Hold-Szaturnusz jelen esetben az érzelmi kapcsolatunk stabilizálódását idézi elő, illetve azt, hogy párunkkal való tényleges, belső egységünk valósul meg egy olyan élményben, mely a határok érzelmek által történő feloldódását mutatja.

Pénteki napunk során érzelmeinkben leginkább még a tegnapi hatások - illetve azok elcsitulása - játsszák a főszerepet, új impulzus csak a késő délutáni-esti órákban jelentkezik Holdnak Merkúrral, majd Plútóval létesülő mágikus fényszöge kapcsán, mely lelkünket és érzelmeinket újonnan érzékelhető - vagy régesrég érzékelt, de valójában önmagunkban hordott - értelmi és energetikai dimenziók felé nyithatja meg.

Hetünk vége felé Napunk Jupiterrel való kapcsolódása most - a hét eleji Szaturnuszi fényszöget követően - egy érdekes kozmikus ritmust mutat. Az eddig lehatárolódást, és lehetőségeink látszólagos beszűkülését követően - mely, mint mondottuk, valójában az elmélyülés ideje volt - a hét végére ismét kitágul számunkra a világ: nem csupán olyan cselekvési vagy döntési lehetőségek szintjén, amelyek akár a jövőre is távlatokat nyitnak számunkra, de az aktuális pozitív élmények szintjén is.

Szombati napunk energiái különleges lelki elmélyülést tesznek lehetővé számunkra mind kollektív szinten, - a Skorpió jegyében járó Hold, - mind a kozmikus energiák - a Szűz csillagkép angyali csillagainak érintése - által. Már-már nem emberi lelki mélységekkel kerülhetünk tehát kapcsolatba saját vágyaink és érzelmeink révén a mai napon, s mindez nagyfokú szeretetteljességet és elfogadást válthat ki belőlünk, valamint egy nagyfokú belső harmónia megtapasztalását.
Ez az élmény azonban csak akkor tart ki estig ezen pozitív megélésében, ha a délutáni órákban képesek leszünk megtartani fenti lelkiállapotunk szintjét, és nem adjuk meg magunkat azon - napközbeni fényszögek kapcsán jelentkező - hatásoknak, melyek most a fizikai léthez kapcsolódásunk és individualitásunk túlhangsúlyozása révén értelmetlenné s ezáltal fájdalmassá tehetik személyes szférákon túllépő érzelmi elmélyülésünket.

Vasárnap pedig Holdunk eléri a Mérleg kapuját az égen, s ezen áthaladva - éjfélre - kozmikus szinten egy másfajta minőségbe, a lélek belső világának területére lép, ahol másfajta viszonyítási módok érvényesülnek, mint az elmúlt napok során. Ezen átlépést kísérő változást élhetjük meg e napunk során általános belső nyugalmunk mértékében harmonikusan, avagy zavartsággal kísérve - mindez azonban most nem csupán hangulatunkra, de szándékainkra, tetteinkre és tudatosságunkra is kihat Holdunknak Napunkkal és Marssal alkotott fényszöge révén. Így egész napunk tekintetében széleskörű és intenzív megélések várnak ránk a változás belső feszültségétől kezdve a lelki-szellemi emelkedés belső élményéig bezárólag.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése