2011. augusztus 8., hétfő

Égi erők földi tükrében 2011 augusztus Telihold hete

Augusztus második hetében Napunk és Vénuszunk mind egyre közelít égi útja során az Oroszlán jegyében, mégis csupán hét végére, vasárnap délutánra lesz tényleges és pontos az együttállásuk, így a harmónia totális térhódítására az életünkben még egy pár napot várnunk kell - addig azonban mind közelebb és közelebb juthatunk egy áhított, vágyott, ideális lét-állapothoz, illetve én-megéléshez, sőt, most nem csupán tetteinkkel, de tudatosságunkkal is nagy mértékben azon lehetünk, hogy ez az áhított állapot mind teljesebben megvalósuljon.
Hiszen most cselekedeteinkkel és szándékainkkal egyaránt egy bizonyos szintű harmóniát célzunk meg, e felé törekszünk, és ugyanakkor - Vénusz hatására - békés, szeretetteljes és Mindenki számára kedvező módon igyekszünk intézni dolgainkat.
Kollektív szinten mindez egy jól körvonalazott, tudatos szándékként fogalmazódhat meg, mely egyértelműen saját magunkból - pontosabban énünk ön-azonos részéből - származik, kozmikus szinten azonban sokkal inkább egyfajta ösztönösség figyelhető meg ennek kapcsán, és esetlegesen egy nagyfokú alázat.

Érzelmi tekintetben a hét első két napján kollektív szinten is jelentkezik egy olyan szintű harmónia- , pontosabban ideális állapot utáni vágy, amely valójában éppen idealizált mivolta miatt aligha megvalósítható, lévén Holdunk most a Nyilas jegyében jár, ugyanakkor pont ezért mégis nagy fokon élhet bennünk a vágyakozás egy olyan lelkiállapotra, amelyben mindennek csak a pozitív oldalát és lehetőségeit vagyunk képesek - vagy egyenesen hajlandóak - észre venni.
Hiába vagyunk azonban ilyen szélsőséges érzelmi állapotban a hét első napján, Szaturnusz a maga módján igyekszik határokat szabni, és belső bölcsességünkre, illetve tapasztalatainkra alapozva visszafogni és harmonizálni aktuális tetteinket és szemléletünket.

Kozmikus szinten azonban Holdunk hétfő reggel a Skorpió szívénél, a Feltétel nélküli Szeretet és Elfogadás pontjánál lép a Tejútra, amely helyzet magas szintű tiszta, szeretetteljes és befogadó érzelmekre tesz nyitottá bennünket, s mindez nem csupán lélekben, de szellemiekben is segít megnyílnunk e napunk folyamán, megidézve a szükséges alázatot sőt, akár az előző életeink ide vonatkozó tapasztalatát is, - amely utóbbi természetesen nem feltétlenül biztos, hogy tudatos szinten is megmutatkozik.

Merkúr, gondolkodó szellemiségünk ura még mindig hátra felé araszol az égen, amely mind gondolatvilágunk, mind kommunikációnk szintjén egyfajta befelé fordulást, csendes elzárkózást eredményezhet, így e hetünk során gondolataink várhatóan leginkább saját belső dolgaink - például érzelmeink és személyes érzékenységünk - körül forognak, azonban az eddigi ön-elemzést, mint alapvető gondolati viszonyulást, kollektív szinten leváltja a szellemi uralom és a helyzetek átlátásának belső igénye, lévén, hogy Merkúr a Szűzből az Oroszlán jegyébe lép.
Kozmikus erők tekintetében hasonlóképpen a szellemi uralom a fő irány mentális működésünk kapcsán, azonban ehhez most a mély, belső elfogadás által történő megértésen keresztül vezet az út.

Mindezt megnehezíthetik a hét első felében felszabaduló érzelmeink, melyek éppúgy felszínre törhetnek rejtett - tudatalatti vagy múlt-béli - lelki mélységekből, mint származhatnak személyes érzékenységünk okán a közelmúltból vagy jelenből. Ezek a szélsőséges érzelmi impulzusok kollektív szinten ugyan kaotikusnak hatnak, de kozmikus szinten a lélek mély és teljes - mintegy karmikus - megtisztulását szolgálják.

Fentiek természetesen cselekedeteinkre is hatással lehetnek, sőt, valószínűleg lesznek is, hiszen tetteink most - kollektív szinten Mars a Rák jegyében járván, - alapvetően érzelem-uraltak, belsőnkben zajló érzelmi folyamatok által meghatározottak; kozmikus szinten azonban továbbra is a Tejút teremtő energiái érvényesülnek cselekedeteink által, amennyiben kellően nyitottak lévén ráhangolódunk ezen magas, tiszta energiákra. Ez idő tájt leginkább az új utakra indulás lehetősége adatik meg cselekvő akaratunk és az égi erők összjátéka folytán, oly módon, hogy azzal saját önállóságunkat teremthetjük meg kollektív szinten, és karmánktól oldó, felszabadító élményeknek lehetünk részesei a kozmikus erőket beengedve.

Míg hétfői napunk az érzelmi mélységek, saját lelkünk rejtett zugainak bejárásához kedvezett kozmikus erők tekintetében, addig kedden az öngyógyítás, belső erő-merítés és saját teremtő tüzünk, belső fényünk megtalálásának jön el az ideje, illetve adódik lehetősége.
Ez esti órákra gondolati-kommunikatív szinten is megnyilvánulhat, hiszen Hold-Merkúr fényszöge lelki, érzelmi indíttatású mondandót és következtetéseket inspirál most.

Szerdán Holdunk égi útját a Bak szakaszában folytatja, s reggel utoléri Plútót, hogy eggyé váljanak energiáik, ami egy nagyon erős, teremtő helyzetet idéz elő, tekintve, hogy felerősíti Mars-Plútó-Uránusz teremtő háromszögének energiáit, s érzelmi szinten teszi hangsúlyossá ezeket.
Érzelmeink - sőt, akár ösztönmély vágyaink is - most szembe kerülhetnek cselekvő akaratunkkal, s ezt a kettősséget csupán a magasabb szellemiségünk hordozta belátás oldhatja föl. Legyünk hát nyitottak belső tanácsadónkra, és hangolódjunk rá a szeretetteljes elfogadás nyugodt, indulattalan áramlataira, hogy pozitívan teremtő napot és energiákat idézzünk meg magunknak.

Délután egy nagyfokú érzelmi felszabadulásnak, pontosabban az érzelmeink kiterjedésének és felerősödésének lehetünk részesei, az esti órákban azonban ez a folyamat megtorpan, mert az elmélyülésnek és befelé fordulásnak jön el az ideje.

Csütörtökön Holdunk lelép a Tejútról és a Sas csillagképe alatt folytatja útját, amely állapot az eddig magunkba fogadott teremtő erők felhasználására, és az ebből következő lelkesedésre, szárnyalásra, érzelmi teremtésre ad lehetőséget. Jól használva ezen erőinket, a délelőtt folyamán nagyfokú érzelmi harmóniát realizálhatunk, ez azonban sokkal inkább egy belső állapotként látszik megvalósíthatónak, kevéssé valószínű, hogy másokkal is sikerül most összhangot alkotnunk, ahogy a reggeli, úgy az esti órák során sem.
Mindent egybevéve eseménydús napnak nézünk elébe, ahol a félreértések végül hasznos tapasztalatokként szűrődhetnek le, sőt kellő érzelmi tudatossággal és a körülményektől való belső függetlenedéssel nagyfokú lelki szárnyalást is megélhetünk e napunk - főleg a délutáni órák - folyamán.

Pénteken hajnalba Holdunk a Vízöntő jegyébe lép, mely kollektív szinten egyfajta érzelmi felszabadulásként érzékelhető az előző napok kemény, szigorú, zárkózott hangulatát követően. Kozmikus szinten azonban pont a Bak csillagképet éri el napközben a Hold, mely a világhoz való hozzákapcsolódás teljessége révén nagyfokú érzelmi jelenlétet és tudatosságot tesz lehetővé számunkra. S bár az e napon realizálódó fényszögek hatalmas érzelmi és indulati impulzusokként is jelentkezhetnek, kellő figyelemmel hatékonyan - és nem rombolóan - tudjuk majd alkalmazni ezeket az energiákat. Tudatosságunk mértéke tükröződhet majd az esti órák nyugalmában is, melyet kollektív szinten ugyan bizonyos mértékű ön-kontrollból fakadó visszafogottságként is megélhetünk, kozmikus szinten azonban a belső erő és határozottság forrásaként is szolgáló bölcs belátásként értelmezhetjük ezen energiákat.

Szombati napunk legjelentősebb égi eseménye az aktuális Teliholdnak nevezett Nap-Hold szembenállás, melybe most - Nap-közelsége révén - Vénusz is bekapcsolódik harmonizáló energiáival. Oroszlán és Vízöntő energiái kapcsolódnak ekkor össze Nap-Hold találkozása révén, kollektív és kozmikus szinteken egyaránt, ami a lét tudatos uralása és az uralmi szándékon való túllépés eredményezte érzelmi szabadság polaritását segít most megélnünk, s ez élmény révén megteremteni saját egyensúlyunkat, vagy akár belső egységünknek azon pontját, ahol fenti kettősségek eggyé válnak.

Vasárnap során Holdunk együttállásba kerül a Neptunusszal, majd ezt követően a Halak kollektív jegyébe lép, így e napunk egyfajta nyugodt tétlenségben, passzív ráhagyatkozásban, csöndes áramlásban, mintegy feloldódásban telhet érzelmi-hangulati szinteken, s ez az állapot olyan, egy a Világhoz való érzelmi hozzákapcsolódást tesz lehetővé számunkra, mely meglehetősen távol áll jelen korunk gondolati tudatosságától, s pont ezért a mentális-kommunikatív készségeink feltehetően eléggé háttérbe szorulnak túláradó érzelmi - sőt, akár spirituális - élményeinkkel szemben. Mindezt erősíti Nap-Vénusz mára „beérő” együttállása, mely érzelmeinkkel szemben tudatos-cselekvő énünk számára is egyfajta mély harmónia megélését teszi lehetővé.
Estére azonban túllépvén a boldogság ezen passzív állapotán, egyfajta tiszta érzékelést és szellem-tudatosságot élhetünk meg Plútó és Jupiter fényszögei kapcsán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése