2011. október 9., vasárnap

Októberi Telihold hete - a próbák jegyében

Napunk egész héten a Szaturnusz közelében halad az égen, s hét közepi együttállásuk igencsak meghatározhatja e hetünk megélését.
Szaturnusz a kozmikus rend, a fegyelem, a struktúra és az idő minőségeként komolyan próbára tehet bennünket állhatatosságunkban, türelmünkben és figyelmünkben egyaránt, ami a tetteinket és tudatosságunkat illeti. A héten várhatóan bizonyos nehézségekkel, akadályokkal és korlátozásokkal szembesülhetünk, mindazon téren, ahol még nem vagyunk a helyünkön, illetve akad még fejlődni valónk. Ezen akadályok azonban olyan szinten tesznek próbára minket, hogy közben valójában haladhassunk, fejlődhessünk, elérhessük céljainkat és meghaladhassuk eddigi korlátainkat, vagy akár eddigi önmagunkat is.

Hétfői napunk például csodálatosan kedvez gondolataink, szavaink és tetteink, cselekvő akaratunk teremtő erejű összehangolásának, Marsnak a Merkúrral alkotott harmonizáló-inspiráló fényszöge révén, amelyben ugyanakkor a kozmikus erők üzenete alapján valami konkrét és határozott lezárásnak, egy viselkedésmintát vagy cselekvést illető elengedésnek is abszolút helye - sőt, ideje - van.

Holdunk a Halak jegyében, egyszersmind csillagképében tartózkodik a hét első napjának reggelén, ami érzelmi szinten egy nagyfokú feloldódást, érzelmességet és érzékenységet jelen a kollektív megélések szintjén, míg kozmikusan a személyes és kollektív sors kérdései foglalkoztathatják lelkünket és érzelmeinket. Délután azután a Hold jegyváltása alapjaiban változtathatja meg mind hangulatunkat, mind érzelmeinket, hiszen a Halakból a Kosba lépve az intenzitás, aktivitás, a saját, személyes - érzelmi - élmények megélésének a vágya és elsőbbsége jelenik meg bennünk, mint igény és érzelem kollektív lelki szinteken, s mindez felerősödve kifejeződésre is vágyik - s ha lehet, kerül - Holdunk Uránusszal történő együttállása folytán. Nagy valószínűséggel még akkor is szabad folyást engedünk vágyainknak és érzelmeinknek - illetve ezek kifejezésének, és felszínre kerülésének, - hogyha a helyzet konfliktusokhoz vezethet, tekintve Holdunk Vénusszal alkotott fényszöge révén, amely most aktuálisan nem a mások felé való törődésünket helyezi előtérbe, sőt!

Keddi napunk azután ehhez az állapotunkhoz meglepő hasonlósággal indulhat, bár érzelmi szinten talán lecsillapodunk valamicskét, Holdnak az Uránusztól történő távolodása révén. A nap folyamán azonban Merkúrnak Neptunnal a hét első felében érvényben lévő kapcsolódása kezd mind szorosabbá és intenzívebbé válni, miáltal intuitív és empátiás készségeink felerősödve mind nagyobb hatással lesznek, illetve lehetnek gondolatainkra és szavainkra egyaránt. Ugyanakkor az őszinteség, az igazság és mindezek viszonylagossága is előtérbe kerülhet gondolataink és kommunikációnk kapcsán.
A délutáni időszak pedig az érzelmi indíttatású tetteknek kedvez keddi napunk folyamán, Holdunknak Marssal alkotott inspiráló, lelkesítő, áttüzesítő fényszöge kapcsán, amelyek azonban nem feltétlenül biztos, hogy összhangban vannak tudatos szándékainkkal, vagy akár eddigi tapasztalataink alapján meghozandó döntéseinkkel, pláne kivetíthető félelmeinkkel és gátlásainkkal.
Ha mégis, mindezek ellenére merünk spontának, merészek és újszerűek lenni, és határozott fellépést mutatni egy általunk szokatlan helyzetben, ennek a tapasztalatával nagyon nagy mértékben gazdagodhatunk, sőt erősödhetünk általa.

Napunk a Holddal szerdán, a kora hajnali órákban kerül szembe - ez tehát a Telihold tényleges ideje. Kollektív szinten a tudatunk finomsága és másokra hangoltsága szemben az érzelmeink nyers önzőségével és zabolázatlanságával képezik azt a polaritást, amelyet ez az égi helyzet az egységben való kioldódás, a szintézis lehetőségeként tár elénk. Kozmikus szinten azonban a belső bölcsességünk fényének önmagunk mélységeiben való felfedezése, párhuzamban a lelki hazatalálásunk belső ösztönzésével az az üzenet, amelyet ez az időszak jelez számunkra. Vagyis a dolgainkra, problémáinkra a megoldást itt és most megtalálhatjuk ugyan, de az irány egyértelmű: nem kifelé, hanem mélyen önmagunkban - s az így elérhető emberi létünkön túli dimenziókban - kell azt keresnünk. Erre hívja fel a figyelmünket most a Telihold.

1 megjegyzés:

  1. Pancsa!
    Abszolút alátámasztom a fent írtakat! Olyan érzelmi kitörésem volt tegnap este és folytatódott ma délelőtt, hogy teljesen leterített, olyan konstellációkra jöttem rá mint eddig még nem!
    Nagyon izgalmas élmény volt!
    :-)

    VálaszTörlés