2011. október 25., kedd

Újhold - újjászületés a Skorpió jegyében

Október 26 -án, este 9 körül éri utol Holdunk Napunkat, s ez égi találkozásban összeolvad énünk tudatos és tudattalan oldala, szellemünk és lelkünk égi szimbóluma ad ekkor egymásnak randevút, hogy eggyé forraszthassuk poláris minőségeinket,
s ebből a belső egységből születhessünk újjá most az érzelmi mélységek kollektív örvényében
- vagyis a Skorpió jegyének magával ragadó energiái által.

Vénusz- Merkúr együttállásában is e Skorpió energiák jelennek meg, és válnak most elérhetővé számunkra mentális szinten, valamint kapcsolataink terén egyaránt - vagyis az érzelmi végletek, mélységek, ösztönös hajtóerők hatják most át szavainkat, gondolatainkat és személyes kapcsolódásainkat is, amely erők dinamikája nem csupán a végletek és mélységek felé vonz, hanem azon túl is: a végső ponton történő túlhaladás általi új minőségben való megszületés felé, ahogy halál és újjászületés kapcsolódik a Skorpióhoz, mint e minőség legbelsőbb lényege.

Nap-Hold Plútóval való kapcsolódása is a Skorpió energiákat erősíti most számunkra, mellyel nem csupán a végletek - saját és a kollektív érzelmi megélések végleteinek - szellemi megismerése felé hajt bennünket, de kozmikus szinten a Tejút „isteni” teremtő energiáit is eljuttatja számunkra, hogy segítsen tapasztalásainkban és megújulásunkban.

Kozmikus szinten Nap-Hold találkozása a Szűz csillagkép halovány csillagainak fennhatósága alatt történik, ahol is a magasabb szférákhoz - felettes énünkhöz, angyali minőségekhez - való odafordulásnak adatik meg számunkra a legteljesebb lehetősége. Ahhoz azonban, hogy tisztán fogadhassuk ezeket a magasabb szféráktól érkező, halk belső sugallatokat, RENDnek kell lennie bennünk, lelki és szellemi szinten egyaránt.
Ezen állapothoz igyekezett hozzásegíteni bennünket az elmúlt időszak, amelyben igen hosszasan, s az énünk legkülönbözőbb - tudatos, érzelmi, kapcsolati, mentális - szintjein élhettük meg az elengedés, a múlton való túllépés áldását, avagy kényszerűségét. Hiszen hogyan is lehetne rend, hogyha túlhaladott dolgokat hurcolunk magunkkal, élethossziglan, ahelyett, hogy mindent elrendezve magunkban megtaláljuk érzelmeink, élményeink, tapasztalataink tényleges helyét saját belső rendszerünkben!?
E belső munkáról szólt tehát az elmúlt, bő egy hónapos időszakunk, amely azonban még nem zárult le teljes mértékben, hiszen Szaturnuszunk a következő hónapunk során még a Szűz csillagképben, az aratás, a munka elvégzésének szakaszában járva a maga szigorú kérlelhetetlenségével hívja fel figyelmünket mindazon feladatokra, amelyeket eddig elmulasztottunk volna elvégezni.

Kollektív, és ugyanakkor érzelmi-energetikai szintű lelki-szellemi újjászületésünkkel tehát, - melyet Nap-Hold találkozása jelez a Skorpióban, - összhangban most a kozmikus energiák szintjén, illetve segítségükkel is megújulhatunk bensőnkben, önmagunk számára - hiszen a Tejút isteni, és a Felettes énünk, valamint a kozmosz angyali energiái is rendelkezésünkre állnak, amennyiben képesek vagyunk ehhez a szférához felkapcsolódni lelki-szellemi szinteken.

Mentális és kapcsolati téren is megújulhatunk most fentieken túl, a kozmikus erők segítségével, hiszen Vénusz és Merkúr a Mérleg csillagkép kapuján áthaladva jelzi, hogy gondolatainkban és kommunikációnkban, harmónia- és kapcsolatteremtésünkben most lehetőségünk nyílik mérlegelni, felmérni eddigi megnyilvánulásainkat s azok hatásait, és egy új egyensúlyt teremtve másik minőségbe lépni életünk, személyiségünk mindezen - gondolati, kapcsolati, vágy- szintjein.

Marsunk jelképezte cselekvő erőink is segítenek most bennünket ebben, hiszen akaratunk és tetterőnk kollektív szintű nagysága, ereje és belső nyugalma kozmikus szinten is az Oroszlán minőség, annak tudatos önuralma és szellemi ereje van jelen bennünk és számunkra, s érhető el akaratunk, konkrét célokra fókuszált tetteink, cselekedeteink révén, kollektív és kozmikus szinteken.

Ha pedig szeretnénk mindezen erőket sokkal mélyebben és intenzívebben magunkba szívni a holnapi este során, ajánlom szeretettel ezt elősegítő Újhold-Mandala szertartásunkat, melyek részletei megtalálhatók: Játékos Asztrológia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése