2011. november 2., szerda

Át a Mérleg kapuján

2011. november 6-án, a reggeli órákban lép be Napunk a Mérleg csillagképébe, s ekkor egy különleges időszak kezdődik számunkra. A Mérleg csillagképe egy kaput formáz, melyen a Nap átlépve - szimbolikusan - egy másik világba érkezik. Azonban ez a váltás, változás nem csupán jelképes, hiszen ekkor már túl lévén az őszi napforduló idején egyre rövidülnek a nappalok, és hosszabbodnak az éjszakák, Napunk fénye nem a mi látható külső világunkat tölti el. 
Természettudományos ismereteinkből tudjuk, hogy ilyenkor a déli féltekére árad a Nap fénye olyan mértékben, ahogy mi - átmenetileg - megfosztattunk tőle, ugyanakkor annak, hogy Napunk ekkor az „alsó világot” világítja meg nagyobb mértékben, egyúttal szimbolikus jelentése is van számunkra, akik az északi féltekén élünk. Tudatosságunknak, értő figyelmünknek és cselekvő aktivitásunknak ekkor ugyanis, a Nap fényével paralel nem a külső, látható világban - hanem sokkal inkább a belső, láthatatlan birodalomban, lelkünk, tudattalanunk ún. „alvilágában” kell hasonló mértékben jelen lennie
Miből áll pontosan ez a belső világ, és mi dolgunk, teendőnk itt és ekkor? A Mérleg csillagképe erre is megadja a választ. Két serpenyője jelképezi, hogy a dolgok mérlegre kerülnek, megmérettetnek - s bár a kozmikus ítélet általában nem emberi léptékben történik, mégis mi magunk is számot vethetünk ekkor Önmagunkkal, felmérve mindazon dolgokat, melyek külső vagy belső életünk részét képezik, amelyeket elvégeztünk vagy elmulasztottunk, amelyeket megadtunk másoknak és amelyeket megkaptunk tőlük, amelyekre vágyunk és amelyektől igyekszünk távol maradni.
S a Mérleg csillagképének égi környezete mutatja azt is, hogy itt nem csupán az alsóbb, de a "felsőbb világok" erői is jelen vannak, sőt elválaszthatók egymástól. Az ösztönök, indulatok, zabolázatlan vadság, mint „alsóbb” energiák éppúgy lelkünk, láthatatlan belső világunk részei, mint a szellemi uralmat lehetővé tévő megszelídített, tudatosított belső erőink: szellemiségünk fénye. Mindezen erőinket tehát megláthatjuk és tudatosíthatjuk ekkor, illetve az ezt követő 17 napos időszakban az égi erők adta lehetőségek által, sőt, e belső erőinkkel való bánásmódot, hozzájuk való személyes viszonyulásunkat is megváltoztathatjuk egy tiszta, ítéletmentesen mérlegelő belső figyelem segítségével, és kialakíthatjuk azt az attitűdöt, amellyel belső erőinket, azok polaritását és mibenlétét elfogadva egyensúlyt teremhetünk önmagunk számára. Egyensúlyt, amely a Mérleg minőségének egyik alapvető lényege. 
Ez azonban csak a most következő beavatási időszak kezdete, mely a Tejút magas, tiszta, teremtő energiáival való találkozásra készít fel.  

Ha szeretnél ennek az útnak az egészéről részletesen hallani, várlak szeretettel ezen témájú előadásaimon: 
2011. november 7-én, hétfőn a Shantee House-ban, Bp. XI. Takács Menyhért u. 18. sz. alatt - Belépési díj: 2000 Ft http://www.shanteehouse.net/ 
valamint 2011. november 11-én, pénteken a Belső Út Klubban, Bp. IV. Rózsa u. 12. VIII/46. sz. alatt http://belsoutklub.hupont.hu/ a részvételi díj itt adomány jellegű.
Mindkét előadás 18 órakor kezdődik. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése