2011. november 22., kedd

Égi erők Nyilas havában - az adventi beavatás idején


November  22-én, kedden a késő délutáni órákban lép át Napunk a Nyilas jegyébe - ezzel tehát megkezdődik a Nyilas hónapja. Ekkor igazán különleges módon és energiákkal kapcsolódnak össze naprendszerünk vándorai, amely ennek a napra és az elkövetkező egy hónapos időszakra is igazán nagy lehetőségeket és egyben kihívásokat ígér.
Napunk tehát a Nyilas jegy elejéről kapcsolódik Uránusszal, mely a Kos zodiákusában jár már, tudatos-cselekvő énünk és magasabb szellemiségünk között egyfajta inspiráló kommunikációt téve lehetővé. Átfogó és távlatokba tekintő, tervező személyes energiáinkat tehát most konkrét célok elérésének, megvalósításának irányába terelheti ez az égi kapcsolódás, illetve magasabb szellemiségünk közreműködése az elkövetkező napokban.

Ugyanakkor egyfajta érzelmi megnyílásra, mintegy megtisztuló felszabadulásra is lehetőségünk nyílik most, - ahogy az ezt megelőző napokban is - Napunknak Neptunnal való összekapcsolódása révén, amely a feltétel nélküli szeretet megvalósítására, önmagunkba integrálására és kiterjesztésére is esélyt ad számunkra.

Hold-Szaturnusz együttállása a Mérlegben mutatja, hogy érzelmeinkben egy komoly fordulópont következhet be ebben az időszakban - amikor is megtalálhatjuk azt a stabil belső középpontunkat, ahonnan nézve, illetve átélve életünk eseményeit, azok immár nem feltétlenül billentenek ki bennünket. Kozmikus szinten mindez egyfajta belső megérés, összegzés időszakát mutatja, mikor az elmúlt időszak tapasztalásainak eredményét ténylegesen learathatjuk, betakaríthatjuk és elraktározhatjuk magunknak a jövőre nézve.

Mindez pozitív érzelmeket és élményeket ígér akár önmagunkkal, akár másokkal - és elsősorban a partnerünkkel - kapcsolatosan a közel- és távoli jövőre egyaránt, és egyben azt is, hogy ezáltal képessé válhatunk immár mágikus-teremtő módon behívni életünkbe rég vágyott céljain megvalósulását, és az égi teremtő erők segítségét egyaránt, - amely azután cselekvő aktivitásra serkenthet bennünket további pozitív élmények és eredmények elérése érdekében életünk bármely területén, különösen, ha képesek vagyunk tetteinket a szeretet és önzetlen adakozás fényével átitatni.

Az igazi váltás az égi erők szintjén azonban november 24-én kora hajnalban következik be, amikor is Napunk a Skorpió csillagképébe lép a kozmikus energiákat jelölő égi szférákban.
Ekkor Holdunk a Mérleg jegyébe lépve áthaladni készül a megmérettetés és egyensúly égi kapuján - érzelmeink tekintetében jön el tehát egy mélyebb önmagunkba fordulás, mérlegelés és az érzelmeink egyensúlyának felmérési és egyben megtalálási ideje.
Cselekvő szinten pedig egyfajta szellemi újjáértelmezés, belső újjászületés lehetősége érlelődik most önmagunkkal és létünk egészével kapcsolatban, Napunknak a Skorpió fejénél haladása idején, amelynek kiteljesedése 25-én, pénteken Újhold napján válik lehetővé, hiszen ekkor Napunk és Holdunk együttállásukban a Skorpió homlokánál és ollójánál tartózkodnak majd, jelezvén a régi, túlhaladott, szükségtelen érzelmek elvágásának és elengedésének idejét, párhuzamban az új, spirituális belső tartalmak meglátásával és befogadásával.

Használjuk ki hát e néhány napos időszakot, hogy kellően ráhangolódva e belső változásokra indulhassunk tovább a következő egy hónap - a Skorpió kozmikus - időszakába, mely valójában az önmagunk - és az emberi lét - legmélyebb mélységeibe történő alámerülés karácsonyt megelőző, beavató időszaka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése