2011. november 7., hétfő

2011. november 10 - Telihold energiái

November 10-én, este negyed 10 tájban kerül szembe egymással Nap és Hold - ekkor jön el a következő Telihold ideje.
Nagyszerű egységteremtési lehetőség ez számunkra, amikor is tudatos énünkkel az érzelmeink - személyes érzelmeinknek, lelkünk mélyének éppúgy, mint az emberi lét kollektív érzelmeinek, sőt ösztöneinek - mélységeit, rejtett titkait élhetjük meg, figyelhetjük és láthatjuk meg most, hiszen Napunk a Skorpió jegyében halad, és ugyanakkor kozmikus szinten a Mérleg csillagkép alsó, rejtett világokba vezető kapuján lép át.
Mind zodiákus-kollektív szinten, mind csillagképek, kozmikus szférák tekintetében tehát a mélységek, az alámerülés, alászállás minőségét tapasztalhatjuk meg ekkor - cselekvő aktivitásunkban éppúgy, mint tudatos szellemiségünk révén.
Ezzel párhuzamosan pedig lelkünkkel, érzelmi részünkkel a fizikai lét legteljesebb valóságát és annak lehetőségeit élhetjük át és fogadhatjuk magunkba, mindazt, ami érzelmi-érzéki tapasztalatok szintjén csak rendelkezésünkre áll: bőséget és termékenységet éppúgy, mint a legkülönfélébb érzelmek, élmények, az élet apróbb-nagyobb örömeinek a befogadását, és ennek gazdagságát, Bika Holdunk égi járása által jelölve. Ugyanez tükröződik kozmikus szinten is, hiszen Holdunk a Kos csillagkép testi részénél a szellemiség testbe való alászállásának állapotát - illetve ennek érzelmi tapasztalatait - mutatja, mely azonban megfelelő alkalmat kínál számunkra nem csupán a tesi-lelki-szellemi élményeink lelki szintű összehangolására és integrálására, hanem akár a születésünk, jelen életbe, testbe való érkezünk tapasztalatainak felelevenítésére is a megfelelő technikák alkalmazása mellett.
Mindezen lehetőség azonban elsősorban nem a kíváncsiságunk kielégítését kell, hogy szolgálja, sokkal inkább arra vonatkozó esélyként mutatkozik, hogy e kezdethez, lelkünk és élményeink mélyéhez visszakapcsolódva áttekinthessük most jelen életünket, eddigi létünket, és ha úgy látjuk szükségesnek, akkor újraértelmezhessük annak egészét, vagy bizonyos részeit.
Mindebben pedig további segítséget kapunk az égi erőktől azáltal, hogy Merkúr és Vénusz - gondolkodásunk és lényünk ideavilághoz kötődő oldala, harmónia- és kapcsolatteremtő részeink - együttállásba kerülnek a Nyilas jegyében, tehát az égi tűz, a lelkesedés, a felfelé fordulás és fejlődés igénye jelenik meg bennünk gondolati-szellemi szinteken a kollektív erők tekintetében. Ugyanakkor kozmikus üzenete kettőjük együttállásának még ennél is ígéretesebb számunkra, hiszen a Skorpió csillagkép szíve fölött a Tejútra lépve magas, tiszta, kozmikus teremtő energiákkal találkozva a feltétel - és főleg harc - nélküli szeretet és elfogadás állapotát közvetítik számunkra, a teremtés fényének végtelenségével és teljességével párhuzamosan, - mely minőségekre most gondolati-szellemi szinten ráhangolódva lehetőségünk van nem csupán harmonizálni, de áttüzesíteni, felfényesíteni hétköznapi gondolatvilágunkat is.
S ha mindezt képesek vagyunk átélni, az belső, gyermeki lényünk újjászületéséhez, újjáéledéséhez is vezethet egyúttal, főleg abban az értelemben, hogy képesek lehetünk nyitott szívvel és tiszta, kíváncsi elmével, őszinte rácsodálkozással közelíteni eztán az élet jelenségeihez.

S hogy mindezen lehetőségeket még teljesebben fogadhasd Magadba a Telihold áldásával, szeretettel hívlak november 10-én 18 órától tartandó mandalafestéssel és vezetett meditációval teljes Hold-Mandala szertartásunkra a Shantee House-ba. Részletek: Játékos Asztrológia -Hold-Mandala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése