2016. szeptember 8., csütörtök

Égi energiák adta lehetőségeink 2016. szeptemberében

Idei  szeptemberünk egy csodás Újholddal indult, melynek révén lelki és szellemi, érzelmi és cselekvő erőinket adódott lehetőségünk egységbe, harmóniába hozni, amelyet ha kellő szenvedéllyel, örömmel és mély belső átéléssel sikerült megvalósítani, akkor ez nem csupán egy belső erőforrásra találás élményével járt együtt, hanem egyfajta konkrétabb belső tisztasággal és rendezettséggel teljes újrakezdés lehetőségével, amit pedig az azt megelőző napok lelki és szellemi elengedésével és rendteremtést célzó tetteivel tudtunk megalapozni.

E naptól kezdve ugyanakkor az emberi kapcsolataink – közte kiemelten az én-tükröztető, vagyis partner-kapcsolataink – kapnak különös, mind nagyobb hangsúlyt, s ennek az őszi időszaknak egyik alapvető témája a mások és Önmagunk tisztelete és az ennek megfelelő határok megtartása lesz mind az érzelmeink, mind a cselekedeteink szintjén. 

Szeptember 8-án Holdunk a Mérleg kapuját elhagyva eléri lassan Szaturnuszt a Skorpió szívénél, vagyis ismét előtérbe kerül az elmúlt időszak egyik központi kérdése: a feltétel nélküli megadás-önátadás most abszolút érzelmi kérdéssé válik. Tehát mintegy próbára tétetünk annak vonatkozásában, hogy képesek vagyunk-e kellő érzelmi, lelki nyitottsággal, küzdelem-nélküliséggel és odafordulással jelen lenni emberi kapcsolatainkban, hétköznapi élethelyzeteinkben és nem csupán mások, hanem Önmagunk felé is, miközben tisztán megéljük belső nyugalmunkat...
Érdemes odafigyelnünk erre ezen a napon, mert amennyiben sikerrel járunk, az nem csupán a jelen pozitív érzelmeit gazdagítja számunkra, hanem múlt-jövő tekintetében is sokat hozhat, tekintve, hogy fényszögei révén ez az együttállás a múlt hiedelmein való túllépés mellett a kapcsolatainkban való pozitív jelenlétre való képességünket is erősíti, miközben a jövőnk érzelmi tisztaságát és stabilitását teremtő irányba hat.

Másnap, szeptember 9-én Holdunk már a Kígyótartó törzsén halad, együtt a Marssal, mely égi helyzete révén most a hatékony mély, belső gyógyulás-öngyógyítás lehetőségét hordozza, lévén érzelmi és cselekvő minőségeink is érintve vannak. Így tehát mind tetteinkkel, mind lelki megéléseinkkel is képesek vagyunk erre az Égi erőre ráhangolódni és több szinten tenni azért, hogy – jelen és múltbeli – belső megéléseinket átminősítsük az elfogadás és a tudatos belátás által, melynek révén lelkünk, szellemünk és tudatos-cselekvő minőségeink most egymást erősítő és stabilizáló módon kapcsolódhatnak össze, s mind jogos, mind egó-s dühünkön, indulatainkon túllépve, egyfajta belső elfogadással indulhatunk neki életünk ezt követő időszakának. Ennek mind teljesebb eléréséhez, megvalósításához természetesen szükségünk van (lesz) egyfajta mély, belső figyelemre, önmagunkba tekintésre, magunkra szánt belső időre ennek a napnak a folyamán, melyre különösen az esti órák alkalmasak.

Szeptember 12-13-án Napunk az Oroszlán csillagkép hátsó felénél járva jelzi, hogy a szenvedélyek és ösztönös késztetéseink „átvilágításának” jött el az ideje: fontos tudatosítanunk magunkban, hogy – általában, illetve ezekben a napokban különösen – mi hajt, mi késztet bennünket szólásra és cselekvésre, mert ezek a minőségek kellően meghatározóak lesznek számunkra a következő időszakban, s tudatos figyelmünk fókuszáltsága révén most képesek leszünk nem csupán arra, hogy mélyen magunkba tekintve meglássuk, felfedezzük késztetéseink gyökerét, hanem a szerénység, szelídség és a magasabb erőkbe vetett hitből fakadó alázat belső megélése révén lehetőségünk kínálkozik arra is, hogy átminősítsük ezeket a késztetéseinket: tudatossággal, fénnyel, szeretettel töltsük fel azokat.

Szeptember 15-én Napunk átlép a Szűz csillagképébe, miközben csodás égi kapcsolódásoknak lehetünk szemtanúi, melyek révén tetteink és magasabb tudatosságunk is segítségünkre siet, hogy minél teljesebb lehessen az a tudatos elengedés-túllépés, amelynek most jött el az ideje.
Az ősz melankóliája mindig a télre, a befelé fordulásra, a mély, belső „munka” időszakára készít fel bennünket a tavasz és nyár kinyílását, élményteliségét, töltődését követően. Ahhoz, hogy ez a belső munka, befelé fordulás teljes és egyszersmind könnyed lehessen, sok mindent – élményeket, érzéseket, viszonyulásokat – el kell engednünk, másokat pedig rendbe kell tennünk ebben az őszi időszakban. Erről szól, ezt segíti számunkra a Szűz ideje, mikor a Napunk (és az idei évben több másik bolygónk is) huzamosabb ideig a Szűz égi szakaszán, illetve csillagképében tartózkodik. 
Ezen a napon ugyanakkor az elengedés mellett a pozitív jövő belső építésének is van ideje, lehetősége, fontossága – sőt, a két, látszólag ellentétes irányú, múltat és jövőt célzó cselekedet egymást erősítheti, hiszen mind teljesebb a múlt fölös dolgainak az elengedése, annál pozitívabb érzelmekkel tudunk a jövőnk felé fordulni. Érdemes ekkor időt szánnunk arra, hogy mindkét minőségre: elengedendő dolgainkra és pozitív érzelmű jövőképünkre „rámeditáljunk”.
Ugyanakkor ne feledjük: a tudatos elengedés időszaka csak most, ezzel a nappal kezdődik, nem feltétlenül szükséges tehát mindent egyszerre és azonnal elengednünk, sem elvárnunk semmi hasonlót magunktól vagy másoktól, hiszen a Mindenség ad elég időt és lehetőséget nekünk arra, hogy megtegyük – jelen esetben: elengedjük – azt, aminek eljön, illetve elmúlt az ideje.

A szeptember 15 és 25-e közötti időszak különösen alkalmas arra, hogy gyógyító cselekedeteinkkel másokon és saját magunkon is segíthessünk: most minden gyógyító praxis fokozott erővel bír, legyen az akár gyógyteák készítése és kortyolgatása; gyógyító, tisztító vagy feltöltő masszázsok alkalmazása; méregtelenítés vagy stresszoldás érdekében végzett testmozgások; mások meghallgatása, vagy akár naplóírás a saját belső feszültségek oldása érdekében; sőt, most még a „hagyományos” orvosi beavatkozásoknak: műtéteknek, sebkezeléseknek is különösen nagy, több szinten gyógyító hatása van. 

Szeptember 18-a különleges lehetőséget hordoz számunkra, hogy érzelmi szinten – egyfelől vágyaink, lelki mélységeink szintjén, másfelől szeretetteljes kapcsolatainkban, elsősorban párkapcsolatunkban, ugyanakkor Önmagunkkal való viszonyunkban is – különleges, több szintű harmóniát teremtsünk, amelynek része többek között
- a múltbeli tetteink, „érzelmi befektetéseink” megtérülése: kedvességünk, szeretetünk, törődésünk, gondoskodásunk eredményeinek „learatása”,
- a múltbeli, karmikus mintáinkra – lett légyen akár jelen életünkben tanult, akár előző életből hozott – történő ráébredés és ezeken való túllépés, ezek érdembeli meghaladása,
- valamint ezzel kapcsolatban egyfajta belső érzelmi újjászületés, újjáéledés
hangsúlyozva, hogy akár másokkal, akár az Önmagunkkal való kapcsolatunkról legyen is szó.

Szeptember 22 és 29 között Nap és Jupiter találkozik a Szűz csillagképben, amely időszak akár szélsőséges megélésekre is lehetőséget ad, tekintve, hogy Jupiter a „Nagyság”, kiterjedés bolygójaként meglehetősen megnöveli tudatos élményeink és megéléseink mértékét, egyszersmind hatását, visszhangját, következményét is.
Ez idő alatt kollektív szinteken az emberi kapcsolatok, közte kiemelten az ún. „én-tükröztető”, vagyis párkapcsolat és partner-jellegű viszonyaink kerülnek előtérbe, vagyis ezek harmóniájáért igyekszünk és tudunk is a lehető legtöbbet megtenni,
míg a kozmikus erők továbbra is a túlhaladott dolgokon történő tudatos túllépés szükségességét és fontosságát hangsúlyozzák, illetve szorgalmazzák, nem csak a tudatos tetteink, hanem az életfilozófiánk, világszemléletünk szintjén is, tehát nagyfokú szellemi megújulásra, megtisztulásra, mintegy belső nagytakarításra is lehetőségünk nyílik ez idő alatt.

25-én a Hold is bekapcsolódik Nap-Jupiter egységéhez és 29-én a Merkúrral együtt kiemelt szerepet kap, miáltal fent leírt cselekvő és szellemi törekvéseinkhez ezekkel harmonizáló érzelmi megélések is társulnak.
Különösen 25-én, mikor az égi állások tanúsága szerint a szeretet, kötődés és hűség fontossága kerül előtérbe (pár)kapcsolatainkban és ezek révén eddigi, érzelmileg megalapozott kapcsolataink megerősödhetnek – vagy éppen már túlhaladott kapcsolataink lezárásra kerülhetnek, mintegy a belső nagytakarítás szükséges részeként.
A 29-i érzelmi érintettség más szinten jelentkezik: Hold-Merkúr együttállása egyfajta belső elemzést, illetve tudatosodást, és ugyanakkor egyfajta érzelmi-gondolati összhang megteremtését is lehetővé teszi számunkra, hiszen érzelmi, lelki megélésünket összefogó, és logikus, elemző-értelmező minőségeink kapcsolódnak egységbe ekkor, vagyis mind érzelmi dolgaink, ösztönös késztetéseink tudatos és józan értelmezésére, mind napi gondolataink és főleg mondandónk érzelmekkel történő átitatására is csodás lehetőségünk adódik ezen a napon.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése