2016. szeptember 30., péntek

Újhold és 2016. októberének égi energiái


Nagyon intenzív éjszakával indul idei októberünk, Nap és Hold ugyanis október 1-jén a kora hajnali órákban találkozik az égen, a soron következő Újhold formájában, vagyis egy csodálatos együttállásban.

Lelki-szellemi erőink, tudatos és tudattalan én-részeink, női-férfi energiáink összeolvadását hozza, hozhatja ez az égi találkozás, a Mérleg jegyének harmonizáló, kiegyenlítő minőségében. Mindazon dolgok, jelenségek amelyek alapvető polaritással – látszólagos ellentéttel, ellentmondással – bírnak, most felfedhetik tényleges, egymást kiegészítő lényegüket, s egységbe olvadva alkothatnak új minőségeket, teljesebb, egységesebb, közös megéléseket – saját személyes (belső) élményeink, vagy akár közös, kapcsolati élmények szintjén is.

Nagy szerelmi, baráti, emberi egymásra találások, kibékülések, összehangolódások ideje ez – különösen, ha az egyéni törekvéseket és személyes akaratot sikerül a józanság, belátás, a közös érdek vagy éppen az alázat minőségével átitatni, – s ennek az égi találkozásnak a hatása érvényesül a pénteki napunk (szeptember 30) nagy részében és szinte az egész szombati napunk folyamán.
Ugyanakkor egyfajta belső alkímia lehetőségét is mutatja az égi helyzet: saját (fent részletezett) poláris energiáink egységbe olvasztása révén élhetünk át nagyobb belső egységet, összeszedettséget, összpontosítást – s mutathatjuk meg ezt az újabb, egységesebb énünket másnak, másoknak is ez idő tájt.
Talán a kettő: kapcsolataink harmóniája, s az önMAGunkkal való összerendezettség is egymásra ható jelenségekként nyilvánulnak meg ekkor.
Kozmikus üzenetként is hasonló impulzust kapunk: Nap és Hold találkozása a Szűz csillagképében az egységesebb, középpontjában jobban jelen levő, múltján – akár a karmikus tapasztalások bölcsességének segítségével – túllépő, „új”, át- és kidolgozottabb én irányába történő lépést, haladást mutatja számunkra, mint az Égiekkel harmonizáló út/irány.

Október 3-án éjjel Hold-Vénusz találkozása ígér nekünk felejthetetlenül szenvedélyes és egyben romantikus éjszakát, sőt, Nap-Plútó és Mars-Jupiter egymáshoz való kapcsolódása is segítik ekkor a női-férfi energiák felfokozódását és szenvedélyes élményben történő összekapcsolódását.
Mindezen égi és – várhatóan földi – erők találkozása ugyanakkor nem csupán egy „pillanatnyi”, aktuális jelenségként, egyszeri, múló élményként mutatkozik meg, hanem várhatóan nagyon is hosszú távú hatással bír, tekintve, hogy több szintű: lelki és fizikai megtermékenyülés lehetőségét is hordozza, amelynek során belső fényünket, lényegünket adhatjuk át egymás/valaki más számára.

Október 6-a a következő különleges napunk ebben a hónapban, amikor az eddigi csodás lehetőségek, érzelmi megnyílások és újjáéledések után egy kicsit talán nagyobb kihívással találkozunk. Bizonyos szintű érzelmi összpontosítás lesz ennek a napnak a fő témája, amely során egyfelől próbára tétethetünk magas, erkölcsi érzéseinkben-érzelmeinkben; másrészt érzelmi összeszedettségünk révén gondolkodásunkban és kommunikációnkban is rendezettebbek és ezáltal – ha nem is sikeresebbek, de várhatóan az átlagosnál – eredményesebbek lehetünk; legfőképpen pedig egyfajta belső szembenézés formájában találkozhatunk saját, többek között eddig jól elrejtett érzelmeinkkel, félelmeinkkel, belső korlátainkkal.
Erre a napra jellemző gondolati-érzelmi összhangunk révén ki is mondhatjuk ezeket a mindeddig felszín alatt lévő érzelmeket és félelmeket, s ha megfelelő formában fogalmaztuk meg azokat, akkor ezzel akár útjára is bocsájthatjuk feloldván azokat, megszabadulva tőlük.
Legyünk azonban tudatosak és figyelmesek szavainkra és gondolatainkra, mert a gyógyító és teremtő erők itt egymással párhuzamosan működnek, így mindazt, amit a feloldás szándékával kimondunk, akár valósággá is tehetjük a magunk számára: figyelmetlen (pl. jelen idejű kijelentő) megfogalmazásunk, szóhasználatunk révén.

Érzelmi szembesülésünk egy másik síkja pedig önmagunkon túl a másokkal való kapcsolatunkat érinti: Vénusz égi helyzete jelzi számunkra, hogy kapcsolatainkban egy új egyensúly megteremtésének jött el az ideje – s ezt minden bizonnyal ösztönös késztetéseinkkel érzékelhetjük is, és igyekszünk ennek megfelelően harmóniát teremteni oly módon, hogy az eddigi, múltbeli túlkapásainkat, egyensúlytalanságainkat (alá- vagy fölérendelődéseinket) igyekszünk ellensúlyozni, kiegyenlíteni vagy éppen feloldani, bocsánatot találni rájuk legfontosabb kapcsolatainkban.
Jelenlegi vagy múltbeli párkapcsolatunk tekintetében ugyanakkor – készüljünk fel, hogy – várhatóan nem lesz egyszerű dolgunk ezen harmóniatörekvésünkkel, lévén a női és férfi energiák még mindig nagy, fokozott intenzitással működnek, mindegyik a saját (a férfi hódító, célra törő – a női érzelmeiben és szenvedélyeiben elmélyülő) minőségében.

Különösen nyitott, érzékeny napunk lesz október 8-a, mikor is tudatos, szellemi és cselekvő, akarati minőségeinkben is ráhangolódók és befogadók leszünk „egymásra” vagyis a „többiekre”, embertársainkra éppúgy, mint akár az égi impulzusokra, amelyek pontosan ezt a nyitottságot, egymásra és összehangolódást üzenik számunkra, sőt, inspirálnak erre bennünket.
Ezen a napon amit teszünk: azonnali érzelmi reakciót vált ki, nemcsak másokból, önmagunkból is – és amit érzünk, azonnali cselekvő szándékkal párosul. Óriási tanulási, tapasztalási lehetőség ez számunkra – arra, hogy eddig talán nem ismert élményeket szerezzünk önmagunkról, saját belső működéseinkről, amelyek most mintha felgyorsítva és egyben felnagyítva jelentkeznének, váltanák ki a máskor halványabb, fokozatosabb, visszafogottabb hatásokat.
Másik csodás lehetősége ennek a napnak a teremtés, az elsősorban lelki, mégis akár fizikai síkon is létre jöhető energia-átadás: a befogadás révén történő megtermékenyítés cselekedete, amely egyfelől szellemi szintű, másrészt karmikus tapasztalásokban, túllépésekben gazdag új, különleges élményeket is hozhat.

Elsősorban szellemi megújulás lehetőségét hordozza számunkra október 11-e. Hétköznapi gondolatainkat, szavainkat, fogalmainkat tudjuk ekkor összehangolni világlátásunkkal, hitünkkel, filozófiai minőségeinkkel – a praktikust összekapcsolni a magasztossal, és fordítva.
Nagyszerű tehát ez a nap egy ún. „szellemi nagytakarításra”, amikor mindazt, amit már szükségtelennek és túlhaladottnak tartunk saját gondolat- és/vagy hitvilágunkban, megfogalmazásainkban: kiszórhatjuk, túlléphetünk rajta – s az egyszerre hasznosnak és építően jónak érzett gondolatok, szófordulatok jelenlétét pedig megerősíthetjük önmagunk számára.
A tudatos szándék és figyelem mellett mindebben segítségünkre lehet egy konkrét tett is: a leggyakoribb, legmeghatározóbb gondolataink és szófordulataink sorra vétele, papírra történő lejegyzése, visszaolvasása, a megtartandók és a szelektálandónak érzettek két külön oszlopba rendezése – és ez utóbbiak jelképes széttépése vagy akár elégetése.
Mindez a mai napon különösen hatékony lehet, nagy mértékben segítve tudatos változtatási szándékainkat.


Folytatása hamarosan következik az október 16-i Telihold energiáival...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése