2016. november 1., kedd

2016. november első két hetének energiái

Csendesen, szinte eseménytelenül - nagy energiájú égi találkozások nélkül - indul idei novemberünk, mintha az égi energiák szinte elcsendesednének, visszavonulnának, hogy helyet adjanak az ünnepnek, amely földi világunkat összekapcsolja az ezen túlival. Égi helyzetükben is éppen ezt a befelé fordulást, visszavonultságot, a fizikain túli világok felé való nyitottságot, kapcsolódáskészséget tükrözik Naprendszerünk emberi erőinket jelképező bolygói, és Holdunk, emberi lelkünk szimbóluma.
Jupiter a Szűz csillagkép magasabb erőknek (sorserőknek, égi akaratnak) való odaadottságot, alárendelődést jelentő szakaszánál halad, Nap és Merkúr az Angyali csillagoknál mutatja a magasabb erőkkel való kapcsolatfelvétel lehetőségét, Vénusz és Szaturnusz a Tejúton, a Skorpió elmélyülő energiáival találkozva segít, hogy saját mágikus erőinkben (is) megtaláljuk a felkapcsolódás lehetőségét, Marsunk a Nyilasban a magasabb célokért való cselekvés szándékával van jelen, és Holdunk a Mérleg csillagkép kapuján áthaladva jelzi, hogy ezen a napon valóban lehetőségünk van arra, hogy lélekben túllépjünk emberi létünk határain és belépjünk egy másik, lelki valóságba - ahol akár eltávozott szeretteinkkel is kapcsolatba kerülhetünk, hitünk, szándékunk és nyitottságunk szerint.


November 2-án Holdunk eléri a Skorpió Szíve csillagot, ezzel a Tejútra lépve - és ott is haladva november 4 éjfélig, - vagyis a végtelenül áramló, teremtő égi erőkkel léphetünk kapcsolatba ekkor lelki nyitottságunk, befogadókészségünk függvényében.
2-án délelőtt érdemes a teljes elfogadás, befogadás, önátadás minőségeire fókuszálnunk lélekben, hogy minél inkább felkészülhessünk a következő napok áldást, bőséget, váratlan megoldásokat és szeretetet-szeretettséget hordozó égi erőinek befogadására. Holdunknak Neptunusszal való, reggeltől tartó égi kapcsolata is segíti most számunkra ezt lelki felkészülést.

2-áról 3-ára virradó éjjel a Hold eléri Vénusz és Szaturnusz egymáshoz közel álló csoportját, és néhány órára össze is kapcsolja őket újra. Ebben a folyamatban először a lezárás, elengedés lelki minőségeit élhetjük át mélyen, a maga teljességében - így eddig fel nem oldott, meg nem élt és ki nem tisztult gyászunkat, lelki veszteségeinket tudjuk átélni és elfogadni, majd ezt követően az elengedett érzelmeket leszünk képesek egyfajta magasabb "ideaszinten" befogadni lelkünk mélységeibe az égi erők segítő áldásával ezen az éjszakán - ne csodálkozzunk hát, ha meglepő, mély és intenzív álmaink lesznek ekkor, amelyekből mintegy lélekben újjá éledve ébredünk.
A hajnali óráktól a Kígyótartó gyógyító-egyensúlyteremtő csillagait éri el útja során Holdunk, tovább segítve ezzel - nem csak veszteségek okozta sebeink - érzelmi, lelki gyógyulását.

Még tovább segíti ezt a folyamatot, hogy Merkúr, gondolkodó, kommunikatív és belső szellemi utazásokra képes énünk elindul a Mérleg csillagkép kapuján átvezető úton ezen az éjszakán, vagyis gondolkodó-szellemi részünk is nyitottá válik arra a mintegy átminősülésre, átalakulásra, amely egy másik létminőségbe emelve bennünket teljessé teszi lelki gyógyulásunkat.

November 5-én a reggeli órákban Holdunk eléri Plútót az égen, és kettejük összekapcsolódik mind a Nappal, mind a Jupiterrel egy-egy különleges égi szögben. Óriási belső energiák ébredéséről szól ez a jelenség: hatalmas, bennünk feszülő - mindeddig talán csituló, talán elnyomott - erők jelenhetnek meg lelkünkben, vagy akár robbanhatnak ki belőlünk, ha nem vagyunk elég figyelmesek és tudatosak megnyilvánulásainkra.
A magunkban érzett, mindeddig meg nem fogalmazott - és talán szavakat most sem találó - változás iránti vágy ébredhet fel bennünk ekkor és adhat tetteinknek eddig nem tapasztalt erőt, lendületet - különösen akkor, ha életünkkel alapvetően elégedetlenek voltunk-vagyunk.
Ebben az esetben ez a nap nagyszerű alkalmat ad nekünk arra, hogy érdemben változtassunk életünkön, annak lelki-szellemi alapjainál kezdve a változást, ugyanis a belső, lelki késztetés olyan szellemi erőkkel párosul e napon, amelyek életünk tényleges, belső alapjait adják. Ha képesek vagyunk arra, hogy az ekkor bennünk felhorgadó erőket ne csupán felszíni hőzöngésre, ne adj'Isten látványos külső tombolásra-rombolásra használjuk - amellyel legtöbbször csak ártunk a körülöttünk lévőknek, és ezzel végső soron saját magunknak, hiszen legtöbbször szeretet-kapcsolatainkat romboljuk ekkor, - akkor a bennünk feszülő erőket egy belső, szellemi újjászületésre használhatjuk azáltal, hogy teljesen újra értelmezzük saját életünkben betöltött egyéni szerepünket, teremtő erőinket, illetve jelenlétünket.

6-án a kora reggeli órákban pedig Marsot éri el Holdunk tovább haladva égi útján, amely a tegnapihoz hasonló módon - bár várhatóan sokkal szelídebben és koncentráltabb tetterőkkel teli - változáskészséggel együtt jelenik meg bennünk. Nappal való különös kapcsolódásunk révén ez az égi energia további lényegi átalakulást hozhat számunkra e nap folyamán, ugyanis képesek leszünk nemcsak lelkileg ihletett, érdemi cselekedetekkel tenni a változásért, hanem tiszta, mérlegelő gondolatokkal, újszerű rátekintéssel értékelni saját magunkat, tetteinket, ezzel teljesítve ki az előző napi szellemi átalakulás folyamatát.
Ez a hétvége tehát nagyszerű lehetőséget hordoz számunkra, hogy tényleges, hosszú távú, érdemi változásokat tegyünk saját magunkért, életünk pozitív, teremtő megváltozásáért.

November 7-én Napunk eléri a Mérleg csillagképet, és elindul azon a szimbolikus kapun át, amely az ősi időkben az év második felének, az őszi-téli időszak kezdetének eljövetelét jelentette - az akkoriak hite szerint ekkor lépett be a Nap az "alsó világokba", hogy fényével, amellyel addig a földi világunkat árasztotta el a tavasz-nyár folyamán, most a földön túli világokat hassa át.
Ez az időszak tehát - beleértve a következő 15-16 napot - a befelé fordulásnak, belső mérlegelésnek, az eddigi tetteink, korábbi életszakaszunk átgondolásának, újraértékelésének az ideje.
Napunknak Holddal való e napi kapcsolódása révén pedig az érzelmi és kapcsolati kérdések is különös hangsúlyt kapnak most ebben a mérlegelésben, vagyis annak kezdeti folyamatában, több szempontból is. Felmerülhet ekkor az érzelmi ragaszkodás és az emberi szabadság-függetlenség témája, mint az emberi kapcsolatok egyik örök kérdése: mennyire akarom kisajátítani, eluralni a szeretteimet, vagy mennyire vagyok képes szabadon engedni őket - nem csak további kapcsolataikban, hanem - egyéniségükben és megnyilvánulásaikban is, vagy én magam mennyire tudok szabad lenni a kapcsolataimban, és azt mutatni, éreztetni, aki valójában vagyok, amit valójában érzek - vagy mennyire befolyásolnak engem tévhitek, félelmek, ragaszkodások, megszokások? Sőt, ugyanez a kérdés felmerülhet önmagunkkal, az egész életünkkkel kapcsolatban is: mennyire tudunk önmagunk lenni, önmagunk maradni, és azt mutatni, tükrözni, éreztetni magunkból, ami VALÓJÁBAN bennünk van, ahelyett, hogy a gúzsba kötnének a megszokásaink, érzelmi mintáink, bevésődéseink?
E talán fájdalomas és lelkünk mélyéig hatoló kérdések felmerülése mellett ugyanakkor egy további olyan égi erő is megjelenik e napon, amelyik segítségünkre siet e kérdések tisztázása és megválaszolása közepette: Vénusz ugyanis egy különleges égi helyzetet elfoglalva aznap az emberi vágyak, vonzódások, kapcsolódások és ideák belső gyógyulás-gyógyítását segíti elő számunkra e nap folyamán.

Az előző napon elindult folyamatnak mintegy a kiteljesítéseképpen az érzelmi kommunikáció kap különleges hangsúlyt november 8-án Hold-Merkúr kapcsolódása révén. A bennünk áramló, hullámzó érzelmek ezen a napon nagy mértékben kitölthetik gondolatainkat, lefoglalhatják mentális készségeinket, és befelé, az érzelmi folyamataink felé fordíthatjá tudatos figyelmünket. Mindez eredményezhet egy abszolút belső folyamatot is, amelynek során mindazon dolgok megfogalmazódnak saját magunk számára, amelyek lelki-érzelmi szinten foglalkoztatnak-foglalkoztattak bennünket az utóbbi időszakban - ugyanakkor érdemes ezeket a megfogalmazódott érzelmi megéléseket, felismeréseket hangosan is kimondani. Egyrészt, hogy a szeretteink tudomására hozzuk azokat a maguk érzelmi valóságában, lehetővé téve ezzel az érzelmi kapcsolataink tisztább alapokra helyezését; másrészt viszont a most kimondott, érzelmekből fakadó szavainknak különleges teremtő ereje van, így hát érdemes legbensőbb vágyainkat megfogalmazni és hangosan kimondani, ha nem mások, akkor legalább magunk számára, hogy elősegíthessük azok megvalósulását a kimondott szó mágikus-teremtő erejével.
Legyünk tehát figyelmesek arra, hogy ezen a napon mit, milyen formában fogalmazunk meg és mondunk ki, lehetőleg pozitív tartalmú, vágyainkat előre vetítő, jelen idejű mondatokat formáljunk, és hagyjuk el a hiányaink, fájdalmaink, sérüléseink, panaszaink szóvá tételét - elsősorban a saját érdekünkben!


November 9-én Holdunk a Neptunusszal való együttállásából két, varázslatos fényszöggel kapcsolódik Vénuszhoz és Jupiterhez - a szerencse hagyomány szerinti megnyilvánítóihoz. Izgalmas napnak - illetve időszaknak nézünk elébe ekkor, hiszen az elkövetkező másfél-két hétben a maihoz hasonló módon egyszerre több, varázslatos-mágikus égi kapcsolódás is megjelenik, csodás élményeket téve lehetővé számunkra, különösen akkor ha megvan bennünk a tudatos figyelem vagy ösztönös nyitottság arra, hogy észrevegyük és befogadjuk az élet mindennapi csodáit. Ezek ugyanis nem azok az intenzíven jelentkező, ránk rontó, kényszerítő, vagy motiváló erejű égi kapcsolódások, amelyek minden esetben "hatnak" ránk és az életünkre - ezek sokkal inkább azok a finom és halk jelzések, amelyek abban segítenek, hogy ráhangolódhassunk az Élet és a Mindenség csodáira, ha megvan bennünk az erre való szándék, nyitottság, indíttatás.
Ezek tehát annyira a pillanat adta ajándékok, élmények lesznek a következő időszakban, hogy további részletezésüknek nem is látom értelmét, kivétel ez alól a 9-i nap és annak energiái. Hiszen Hold-Neptunusz kapcsolódása már magában is különleges lehetőséget biztosít nekünk az érzelmi elmélyedésre és befogadásra, arra, hogy nyitottak legyünk mind Önmagunk, mind mások legmélyebb, legteljesebb, legvalósabb érzelmeire - ezzel együtt tehát lehetőséget ad arra is, hogy sokkal tisztább és teljesebb érzelmi kommunikációt alakítsunk ki szeretteinkkel, amelynek alapját a tényleges belső vágyaink és érzelmeink, nem pedig a kapcsolatai mintáink, játszmáink, beidegződéseink adják.
Vénusz és Jupiter pedig ezen a napon további segítségünkre van, hogy a fentiekhez hasonló, érzelmi-tisztázó jellegű beszélgetéseink során - az akár érzelmi túlcsordulással is kísért megnyilvánulásokon túl - kölcsönös megértéssel, együttérzéssel, egyetértésre és lelki-szellemi emelkedésre való szándékkal együtt forduljunk egymás felé.
Sőt, Nap és Mars különleges kapcsolódása is az érzelmi tisztázást-tisztánlátást, valós belső szándékok tiszta megnyilvánítását - és ezzel az életünknek mintegy másik szintre helyezését segíti, illetve teszi lehetővé ezen a napon.

November 12-e a következő, említésre méltó nap, amikor mind Napunk, mind Holdunk különleges pozícióba kerül az Égen. Ekkor éri el a Nap a Mérleg csillagkép közepét, vagyis jut el arra a pontra, ahol múlt és jövő, én és Te polaritásában mintegy egyensúlyt tudunk teremteni az által, hogy a kettő közti "nyugvópontra" helyezkedünk, és egyszerre látjuk és érezzük át a kettő egymást kiegészítő, kiteljesítő és egymást feltételező minőségeit.
Holdunknak Uránusszal való találkozása önmagában, és Napunkkal kapcsolódásban is segíti-erősíti ezt a lehetőséget, hiszen az érzelmi újjászületés, megújulás, a régi élményeken és érzelmi tapasztalatokon való belső túllépés igényét hordozza ez a pillanat, illetve égi helyzet, amely tehát még inkább segítheti belső egyensúlyunk megélését, megteremtését - még akkor is, ha ehhez túl kell tudni lépni olyan régi beidegződéseken, amelyek szinte saját, valós, motiváló érzelmeinkké váltak az elmúlt életidőnk alatt, holott valójában nem saját belső élményekből fakadnak, hanem szinte belénk hipnotizált meggyőződésekből, kollektív érzelmi mintákból beépülve váltak érzelmi rendszerünk szerves részeivé. Ekkor lehetőségünk nyílik ezek tudatos felismerésére, és az ezeken való lelki és szellemi túllépésre is.

Folytatása következik a november 14-i Telihold energiáinak kifejtésével!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése