2016. november 13., vasárnap

November második felének csodás, átminősítő energiái 2016-ban

November 14-én délután 3 óra magasságában kerül egymással szembe Nap és a Hold - ez tehát az idei novemberi Telihold napja.
Tudatos és tudattalan, cselekvő és érzelmi én-részeink szembekerülését szimbolizálja ez az égi helyzet, amely - mint a népi hagyomány vagy akár személyes tapasztalatunk is jelezheti - sok esetben bizonyos mértékű belső feszültséggel járhat. Ez az állapot ugyanakkor nagyszerűen alkalmas arra, hogy "rálássunk" saját magunkra, tudatos és tudattalan részeinkre, és eddig nem látott belső felismeréseket tegyünk meg, elsősorban saját magunkkal és másokhoz való viszonyulásainkkal kapcsolatban.

Ennek a napnak ugyanakkor nem csak a Telihold adja a különlegességét: Holdunk Jupiterrel és Neptunusszal való kapcsolódása mintha egy mágikus kaput nyitna meg számunkra, amelyen keresztül a testünkben és/vagy lelkünkben hordott, előző életi tapasztalatok bölcsessége nyilvánulhat meg számunkra és segíthet megteremteni jövőbeli érzelmeink tisztaságát. Akár tudatosodik bennünk ez a folyamat, akár nem - ezen a napon nagyszerű lehetőségünk nyílik gyógyítani saját lelkünket - ez életi vagy akár előző életi - múltbeli sebeitől.

S e napnak van még egy különlegessége, amely a "hagyományos" asztrológus szemével nem, csak a csillagos égre tekintve látható: két közeli bolygónk és Holdunk is csillagképet vált e napon.
Merkúr a Skorpió ollóját elérve lép a Skorpió csillagképébe - amely a gondolati-értelmi szintű megújulás lehetőségét jelzi számunkra, hiszen az Olló lehetővé teszi, hogy elengedjük, levágjuk mindazt, ami túlzottan a múlthoz köt bennünket; s ez egyben azt is mutatja, hogy nem csak értelmileg-fogalmilag, saját magunk számára, hanem kimondott szavainkkal akár mások számára is új fogalmi valóságot alkothatunk, új értelmet adhatunk a dolgainknak e napon. Akár olyanformán is, hogy bocsánatot kérünk korábbi szavainkért vagy tetteinkért, amelyekkel akarva-akaratlan megsértettünk másvalakit vagy másokat. Az e napon megtett bocsánatkérés nagyon mélyen, akár nyomtalanul képes kitörölni mindazt (a sérelmet), amit más(ok) vagy akár Önmagunk ellen elkövettünk.
Mars a Bak csillagkép fejét éri el e napon - s ez azt mutatja számunkra, hogy a mai tetteinkkel új távlatokat célozhatunk meg, új, magasabb eszmék megvalósításáért tehetünk konkrét, cselekvő módokon - s mindezzel a saját jövőnket emelhetjük egy - eszmeileg, szellemileg - magasabb megvalósulás síkjára.
Holdunk pedig a Bika csillagkép testének csillagait elérve jelzi, hogy lelki síkon a mély átélésnek, a fizikai létünkkel való érzelmi összekapcsolódásnak, a belső megélések őszinte, valós megmutatásának jött el az ideje - s amennyiben ezt képesek vagyunk megtenni, úgy egyaránt segíthetjük a legkülönfélébb emberi kapcsolataink egyensúlyának megteremtését (a Holdunkkal szemközt, a Mérleg csillagképben járó Napunk szándékait erősítve), valamint a fent részletezett értelmi-fogalmi megújulásunkat és életünk valós pozitív távlatainak megtalálását (Holdunk Marssal és Merkúrral való közvetett kapcsolódása révén).

A következő három napon Holdunk útjának állomásai mutatják a leginkább érdemleges változásokat.
November 15-én a Hold eléri a Bika szemét, vagyis az Aldebaran csillagot - ez a hagyomány szerint világunk egyik tartóoszlopa, amely a valóság meglátásának fontosságát hangsúlyozza számunkra. Holdunk a kora esti órákban éri ezt a különleges égi pozíciót, amely jelzi számunkra, hogy e napon, ezekben az órákban különösen nyitottak vagyunk életünk valóságának érzelmi-lelki befogadására - s ez alatt nem csak a fizikai lét, hanem az "amögött", azzal párhuzamosan, sőt, valójában vele összefüggésben létező lelki-szellemi dimenziók valóságát is érthetjük.
November 16-án pedig - szintén a délutáni-kora esti órákban - Földünkről nézve a Tejútra lép a Hold, s az elkövetkezendő egy napban, tehát 17-én a késő délutáni órákig az "Istenek útján" halad az égen. Ez az érzelmi emelkedésnek, s egyúttal az érzelmi teremtésnek ad nagyszerű lehetőséget azáltal, hogy érzelmi-lelki szinten magas, tiszta, teremtő, "isteni" energiákra tesz befogadóvá bennünket, melyek révén mély, belső vágyaink megvalósulását hívhatjuk életre abban az esetben, ha képesek vagyunk kellő hittel, bizalommal, felelősségvállalással és a "felsőbb erőkhöz" való odafordulással kérni, vágyni, hinni azok realizálódását - miközben túllépünk kételyeinken, hitetlenségünkön, negatív, lehúzó gondolatainkon, megnyilvánulásainkon és beállítódásunkon.
Érdemes tehát mindenfajta negatívumtól - legyen az érzelem, tett, szó vagy gondolat - tartózkodni ezen a másfél-két napon, mert aminek most érzelmi energiát adunk, azt megsokszorozva kapjuk vissza hamarosan.

November 18-19-e a megvalósulások vagy akár a küzdelmek napjai is lehetnek számunkra - hogy melyik valójában, annak minden bizonnyal köze lesz az előző napok érzelmi megéléseihez is. Ezen a két napon égi és földi, emberi és sorserők úgy kapaszkodnak egymásba, hogy annak épp úgy lehet bennünket, gyarló valónkat kényszerpályára terelő megnyilvánulás is az eredménye, mint amennyire csodák megvalósulása személyes életünkben.

Az ennek a két napnak, de különösen a 18-ának a történései várhatóan az előző életeink élményeiben, tapasztalatában gyökereznek - olyan, mintha valamifajta próbatétel elé kerülnénk, amelyben számot kell adnunk nem tudatosan, hanem a lelkünk mélyén elraktározott előző életi tapasztalatunkról, tudásunkról - s amennyiben ezeket sikerült mostanra kellően tisztává tenni, bölcsességgé átminősíteni, akkor a ránk váró események a kezdeti nehézségek, borús kilátások "ellenére" áldásként nyilvánulnak meg, csodás lehetőségeket feltárva számunkra.
Mindkét napon nagyon sok segítő erő is megnyilvánul, amelyek mintegy mágikus kapukként erősítik érzékelésünket, a Valóság különböző szintjeire való nyitottságunkat és befogadásunkat - érdemes tehát nyitottan és bizalommal fordulni a várható különös események felé, és közben figyelemmel lenni mindazon jelekre, amelyek érzések, megérzések, képek, bevillanások, hasonlóságok (analógiák), vagy éppen konkrét szimbólumok formájában érnek el minket.
Elképzelhető, hogy a 18-i hajnali álmaink is elég mozgalmasak lesznek, sőt, akár témájukkal fel is készíthetnek bennünket lélekben az ezen a két napon várható eseményekre, "próbatételekre".

19-re virradó éjjel Merkúr eléri a Skorpió Szíve csillagot, ami két dolgot is jelent. Egyrészt a feltétel nélküli elfogadás, illetve szeretet minősége értelmi szinten is megélhetővé, befogadhatóvá és megfog(almaz)hatóvá válik számunkra - ami érzelmi és gondolati tisztaságot egyaránt hozhat számunkra kapcsolataink vonatkozásában. Másrészt a következő majd' egy hónap során a Tejúton halad a Merkúr, jelezve, hogy szavaink és gondolataink fokozott teremtő erővel lesznek felruházva, érdemes tehát ez időszak alatt tudatos figyelemmel lenni Önmagunk, kimondott szavaink és gondolataink iránt, különös tekintettel azokra, amelyeket hitünkkel erősítünk, amelyeknek mi magunk is nagy jelentőséget tulajdonítunk
Ha nem is tudunk folyamatos figyelemmel lenni szavaink és gondolataink iránt, érdemes ez időszak alatt napi szinten - akár többször is - gyakorolni a lecsendesedést, hogy az így keletkezett belső térben lehetőséget adjunk a gondolataink megtisztulásának.

November 20-át a lelkesedés és "erőgyűjtés" napjának is mondhatnánk - sok olyan erő nyilvánul meg és kapcsolódik ezen a napon, melyek erővel, lendülettel, lelkesedéssel töltenek el bennünket, feledtetve a reggeli-délelőtti órák esetleges átmeneti nehézségeit vagy feszültségeit. Ennek a napnak a pozitív megélései hosszú időre feltölthetnek bennünket - elraktározódva például a várható hosszú, téli esték borongós sötét óráira is, - érdemes tehát tudatosan fókuszálni ezekre a lelkünket erősítő-feltöltő megélésekre, és megerősíteni magunkat ezekben.

November 21-én Holdunk eléri az Oroszlán csillagkép "Királyfi" csillagát. A mások, különösen a nálunk kisebbek, gyengébbek, védtelenebbek és gyámoltalanabbak iránti törődő, gondoskodó, védelmező szeretetnek nemcsak a belső, érzelmi megélésére - hanem a tettekben való megnyilvánítására is nagyszerű alkalmat ad ez a nap, Holdunknak Nappal való kapcsolódása révén.
Bár Advent hagyomány szerinti időszaka csak e hét végén kezdődik - ne lepődjünk meg, ha ezen a napon megérint bennünket a szeretet, az adakozás, a "Karácsony Szellemének" érzése. Éljünk a lehetőségeinkkel és tegyünk most apró, hétköznapi csodákat mások boldogítására - mert a tiszta, szívből, lélekből jövő szándékaink ma különös erővel és áldással valósulhatnak meg.

November 22-én érzéseink és gondolataink összehangolása, mély belső vágyaink, fel nem tárt ösztöneink felfedezése, felismerése és tudatosítása révén érhetünk el olyan hatást, amely azután életünk szinte egészére, lelkünk és személyiségünk szinte minden erőforrására nézve óriási felszabadító, megerősítő, megvalósító energiaként hat.
Érdemes tehát tiszta, tudatos, ítéletmentes és egyben fókuszált figyelemmel fordulni saját belső, lelki-érzelmi rezdüléseink felé e napon, különösen a délutáni órákban.

November 23-án délelőtt Holdunk eléri a Szűz csillagkép "elugró lábának" csillagait. Az égi üzenet ekkor - és az elkövetkezendő egy-másfél napban - a múlt érzelmeitől való elrugaszkodás, mindazon dolgoktól való megválás, amelyek az élet természetes velejárójaként zajló érzelmi-lelki változások helyett a múltunk megéléseihez kötnének bennünket lélekben.
Az esti órákban azután ezeket a magunkban megélt érzelmi változásokat tettekben is ki tudjuk fejezni, sőt gondolati-tudati szinten is képesek leszünk átminősíteni múltbeli megéléseinket, mintegy meggyógyítani azokat azáltal, hogy képesek leszünk másfajta tudatossági szintről szemlélni a mögöttük lévő múltbeli történéseket és így belátni fejlődésünk-tanulásunk folyamatában betöltött szerepüket.
Mindezen belátások, belső változások hosszú távú pozitív hatással lehetnek kapcsolati életünkre, világnézetünkre, sőt ítéleteinkre is.

November 24-én Napunk a Skorpió csillagképbe lép, annak elengedést jelképező Olló csillagánál. Nagyszerű lehetőség ez számunkra, hogy tetteinkkel, tudatos döntéseinkkel vágjunk el olyan érzelmi szálakat, amelyeken keresztül életenergiánkkal tápláltunk olyan embereket, kapcsolatokat, elképzeléseket, hitet vagy vágyakat-ábrándokat, amelyek mint kiderült, nem a javunkat-épülésünket szolgálják, hanem csak vitték, "szívták" életenergiánkat. Érdemes tudatosítani, hogy nemcsak a jelenlegi és jövőbeli Önmagunknak, de minden "igazi" szerettünknek is tartozunk azzal, hogy ezeket a minket megrövidítő érzelmi szálakat elvágjuk - ha lehet, egyszer s mindenkorra. Mindezt most az égi erők támogatásával tudjuk különösen hatékonyan megtenni.

Holdunk különleges pozíciója révén pedig fenti változásaink, meghozott döntéseink - várhatóan pozitív, áldásos - hatásait is megsejthetjük ekkor, hiszen a Szűz csillagkép jóslás, a sors előrelátásának Istennőjének szentelt csillagánál tartózkodik ekkor a Hold, lelkünk, érzelmeink, sejtéseink úrnője.
Sőt Holdunk Vénusz-Plútó együttállásával való kapcsolódása révén nem csak megsejthetjük, hanem talán vágyainkkal előre is vetíthetjük érzelmi és energetikai létünk minket segítő, kiteljesítő változásait, melyek révén most újraalapozhatjuk kapcsolati és vágyéletünket, tisztább, emelkedettebb, valódi céljainkat jobban kifejező, igaz vágyainkat, érzelmeinket jobban képviselő minőségbe emelve azokat.

Mindez a hatás csak még jobban fölerősödik másnap, november 25-én, amikor Napunk továbbra is az Olló csillagok közelében jár, tehát a kozmikus elengedés idejét mutatja - ekkor azonban már nem csak ez-élet-beli, de előző életi kapcsolódások elvágása is felmerülhet, mint lehetőség - mintha az előző napi, jelen életi érzelmi megtisztulás csak mintegy "bemelegítés" lett volna az ezen a napon számunkra megnyíló, lelki megszabadulásunkat elősegítő lehetőségek előtt.
A belátás, tudati gyógyulás, a jövő megtisztulása, a vágyak és kapcsolatok átminősítése, magasabb szintre emelése éppúgy jelen van, mint segítő erő, illetve lehetőség, mint az előző napon - csak sokkal tisztább, koncentráltabb minőségben, - egyedül a céltudatos tettek jelentősége csökken, ahogy mind mélyebbre távolodunk a jelen életünktől az előzőekhez vezető belső, rejtett ösvényen a megtisztulás-túllépés-átminősülés folyamatában.
A következő néhány napon ezen a folyamatok és tapasztalások fognak lecsendesedni, lecsengeni egészen november 29-ig, amikor Újhold napján egy új érzelmi időszámítás indulhat számunkra.

E nap energiáinak részletezésével kezdem a következő írásomat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése