2016. december 25., vasárnap

Karácsony és az azt követő ünnepi napok energiái 2016-ban

December 24-én Napunk továbbra is a Tejúton halad, a Nyilas - vagyis a bölcsesség, a magasról (Tejútról, mint Istenek Útjáról) lehozott tudás - csillagképében, azt mutatva ezzel számunkra, hogy tudatos-cselekvő énünk, vagyis tetteink, döntéseink és szándékaink révén igazán tiszta, szent minőségekkel kerülhetünk kapcsolatba most és a következő körülbelül egy hét folyamán, s mindeközben cselekvő és szellemi módokon is megnyilváníthatjuk életünkben azt a magasabb teremtő erőt, amely élettel, fénnyel és lehetőségekkel hatja Világunkat és a Mindenséget.

Holdunk a Szűz Angyali csillagainál haladva kerül ezen a napon kapcsolatba a Neptunusszal, amely a feltétel nélküli szeretet és befogadás minőségeként is megnyilvánul - így érzelemvilágunkat a "szűziesen" tiszta, szolgálatkész érzelmek mellett a magasabb, angyali világokkal való kapcsolatfelvétel belső vágya és a mások - szeretteink és embertársaink felé való - szeretetteljes nyitottság is áthathatja, megadva ezzel a méltó érzelmi kereteket ünnepünknek.



December 25-én, Karácsony első napján Holdunk már a Mérleg csillagképében jár, amely égi helyzet azt mutatja számunkra, hogy érzelmeink és lelki minőségeink szintjén még könnyebben tudunk kapcsolatba kerülni más - fizikai világunkon túli - létsíkokkal, minek következtében talán még inkább át tudjuk érezni az Ünnep meghittségét, szentségét, s ugyanakkor Vénusszal és Uránusszal való kapcsolata egy kissé másfajta, mégis hasonlóképpen csodás lehetőséget hordoz.
A Mérleg az egyensúlyteremtés minősége - egyensúly a múlt és a jövő, és az emberi kapcsolatok szintjén is. Mindennek hangsúlyt ad most Holdunk Vénusszal és Uránusszal való kapcsolódása, hiszen Vénusz, az emberi harmónia- és kapcsolatteremtés minőségeként most a Bak és Vízöntő csillagképeit érintve a felelősségvállalás és a tiszta jövőért való cselekvés szándékát hordozza és hozza el számunkra elsősorban kapcsolataink szintjén - míg Uránusz a Halak csillagképében a karmikus múlt emlékeit idézi fel számunkra. Mindazt, amit talán szeretnénk mélyre temetni, elfelejteni - egyszer s mindenkorra, - most mégis hasznos számunkra ez emlékezés, hiszen segít bennünket abban, hogy a másik, tiszta, karmateremtéstől mentes "Vénuszi" utat válasszuk felelősségvállalásunk és őszinte szándékaink, kommunikációnk megvalósítása révén.

26-án Holdunk a Mérleg csillagképét elhagyva a Skorpióba lép s az esti órákban kapcsolatba kerül Marssal, majd Neptunusszal ismét - továbbvíve és kiteljesítve ezzel a tegnapi nap üzenetét és lehetőségeit. Ekkor ugyanis nem csupán szándék szintjén érdemes megnyilvánítani a mások felé való tudatos és figyelemmel teli odafordulásunkat és tiszta kommunikációnkat, hanem konkrét tettekben is érdemes mintegy "bizonyítékát" adni tiszta szándékainknak, összhangban valódi érzelmeinkkel, mert ennek híján könnyen feszültségek és súrlódások keletkezhetnek a szeretteinkkel való kapcsolatainkban - míg ha képesek vagyunk megvalósítani fentieket, a tiszta, pozitív emberi kapcsolataink örömén túl egyfajta belső erőre is szert tehetünk.
Napunk ezen a napon, Karácsony másnapján éri el a Nyilas csillagképnek a Tejút középpontja felé mutató nyilát, a felé a pont felé, ahol világunk, galaxisunk napjai, csillagai születnek folyamatos áramlásban és lüktetésben - vagyis a hely felé, ahol a Fény születik. Tetteinkkel, döntéseinkkel, szellemiségünkkel most könnyen rá tudunk hangolódni erre a "helyre", erre a fényt szülő minőségre, és ezzel magunkba fogadhatjuk, magunkban újjá születhetjük a Mindenség Fényét, áldottá téve ezzel nem csak ünnepünket, de hétköznapjainkat is.

December 27-én Holdunk eléri a Tejutat a Skorpió Szívénél, vagyis a magas égi energiák áramlásának útjára lép. S ezzel, bár hivatalosan elmúlt mára az ünnep, lelkünkben továbbra is fogékonyak leszünk az "isteni erők": az áldás, bőség, szeretetteli áramlás és teremtés minőségeire az elkövetkező egy-két nap folyamán. Estére pedig még különlegesebb pozíciót foglal el Holdunk, elérve Szaturnuszt az égen a Kígyótartó csillagképénél, kapcsolódva Vénusszal, Uránusszal és Jupiterrel is. Mély, belső lelki gyógyulás lehetőségét hordozza ez az időszak, amely nem csak jelen életünk, de karmikus múltunk lelki sebeit is képes most begyógyítani, életeken átnyúló belső bölcsességünk, lelkünk mélyén hordozott érzelmi tapasztalásaink emlékének és a vágyainkért, viszonyulásainkért való belső felelősségvállalásunknak a segítségével, melyek mind egy pontba fókuszálódnak ekkor: a belső gyógyulás erőpontjára.
Érdemes ekkor, az esti órákban időt szánni arra, hogy magunk legyünk, befelé figyelve - akár meditációban, belső utazásban, akár csak tudatos belső figyelemmel - forduljunk Önmagunk, érzéseink, élményeink, sejtelmeink és vágyaink felé, és hagyjuk, hadd sodorjanak ezek tovább bennünket e belső gyógyulás (megváltás) pontja felé, mígnem megtörténik e belső csoda, átalakulás.

December 28-án Napunk Merkúrral találkozik az égen, a Nyilas csillagképében, a Pajzs védelmező csillagai alatt, s innen kapcsolódik Marsunkkal is. Gondolataink, kommunikációnk tudatosítására, "felemelésére" és megtisztítására is egyaránt alkalmas ez a nap, és az ez-adta lehetőségek, sőt, arra is, hogy konkrét tetteinket összehangoljuk szavainkkal és gondolatainkkal.
Ugyanakkor nem csak mentális minőségeiket, hanem Belső Gyermekünket is "fölemelhetjük" ezen a napon - mind Őt magát, az általa tárolt emlékek, érzelmeket tudatosítása révén; mind pedig az eddigi megéléseinek, élményeinek szeretettel, fénnyel, törődéssel, tiszta jövő felé fordulással való átitatása, átminősítése révén. Ebben Nap, Mars, Merkúr égi pozíciója most mind a segítségünkre van, így ez a belső emelkedés spontán is megtörténhet, mégis érdemes ennek a napnak az esti óráit is befelé fordulásra, elcsendesedésre szánni, hogy ebben a belső figyelemben mind teljesebben megtörténhessen a belső átalakulás.

Másnap, december 29-én a reggeli-délelőtti órákra Holdunk is becsatlakozik Nap-Merkúr együttállásába, ez tehát az idei utolsó Újhold napja. Az Újhold - mint neve is mutatja - legtöbbször a belső megújulásról szól, mikor is lelki-szellemi minőségeink képesek egyfajta eggyéválásban újjá teremteni belső Önmagunkat - most ez a belső teljesség kiegészül a mentális minőségeinket (gondolatainkat, kommunikációnkat) és Belső Gyermekünket is hordozó Merkúr jelenlétével - így tehát egy "hármas belső megújulás" lehetősége nyílik meg számunkra ezen a napon, akár az előző napi belső élmények, változások folytatásaképpen is.
Különleges helyzetben történik e hármas találkozó, a Tejút szélén, még éppen az isteni erők áramlásának útján, de arról már lelépőben - jelképezve, hogy mindaz, ami ekkor most bennünk megtörténik a belső és "felső" világat éppúgy érinti és áthatja, mint a valódi "külső" világot, emberi-földi valóságunkat. A most megtörténő belső átalakulás tehát most nem csupán belső, lelki-szellemi hatásokkal bír, de emberi létünket, földi, anyagi valóságunkat is nagy mértékben - és viszonylag gyorsan - átminősíti.
Ebben az átminősülésben tetteink, konkrét cselekedeteink is nagy szerepet játszanak, melyek most - Mars-Neptun együttállása révén - minden bizonnyal szeretettel, megértéssel, érzelmi nyitottsággal, befogadással és elfogadással vannak átitatva.
Használjuk fel hát e csodás nap energiát és lehetőségeit a mind teljesebb megújulásunk érdekében - és legyünk hálásak, hogy ilyen belső emelkedettségben és átalakulással készülhetünk az Új Esztendőre!

Szilveszter és az Új Év energiáink kifejtésével nemsokára jelentkezem.

Addig is Áldott Karácsonyt, Boldog, Szeretetteljes Ünnepeket kívánok Minden Kedves Olvasómnak!

A Fény áldása kísérjen minden napotokon! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése