2016. december 31., szombat

2016. december 31 és 2017 január első napjainak égi energiái

Az idei, 2016-os év utolsó napja nem tartogat számunkra túl nagy meglepetéseket - legalább is az égen látható bolygóállások alapján. Naprendszerünk minden bolygója, csillaga - vagyis maga a Nap - és Holdja is az égbolt "téli" felén található ekkor, azon a szakaszon, ahol a Nap az őszi-téli időszak alatt jár, amely a hagyományok és a természet rendje szerint is a befelé fordulás időszaka.
Ebből kiindulva ez az évvége, sőt a 2017-es évkezdet is inkább egyfajta nyugodt, elmélyült, befelé forduló hangulatban-állapotban telhet - legalább is az Égi Erőkkel harmóniában. Hiszen ez alatt az egy-huszonnégy óra alatt nagyon kis léptékű továbbhaladások vannak az égi vándorok útján...



December 31-én, Szilveszter napján Napunk még a Nyilas csillagképében látszik, de már a Tejútról lelépő-félben, jelezve, hogy tudatos szellemi és cselekvő energiáinkat már nem csak az "isteni" teremtésre és magas energiákra való ráhangolódásra tudjuk használni, hanem egyre inkább arra, hogy az elmúlt időszakban, az Ünnep és a várakozás idején megtapasztalt magas, tiszta szellemi és teremtő erőket - többek között a Szeretet és az Áldás, áldottság érzését - "lehozzuk" a hétköznapokba, életünk meghatározó, cselekvő valóságává tegyük azokat.

Holdunk - a Napot immár két napja elhagyva - a Bak csillagkép fejét éri el e nap folyamán, amely a cselekvő tudatosság és magas energiákra, célokra figyelés egy másik aspektusát mutatja. A fókuszáltságon és céltudaton túl az egyéni, személyes felelősségvállalás fontosságát, illetve az említettek érzelmi oldalát hangsúlyozza ez a Hold-állás számunkra, harmóniában a Nap üzenetével, sőt, kissé mintegy más tónusai révén kiemelve azt.

A bölcsesség és magasabb tudás három bolygójának: Jupiternek, Szaturnusznak és Uránusznak a december közepe óta tartó, és Karácsony óta egyre szorosabbá váló összekapcsolódása továbbra is érvényben van, és a tudás-felismerés rejtettebb dimenzióit mutatja meg nekünk, ha figyelmesek vagyunk rá.
Jupiter a Holló csillagait elhagyva a Vízikígyó fölött halad a Szűz csillagképében, mutatva, hogy belső bölcsességünk az szolgálat és alázat minőségének fontossága mellett immár a mély belső ösztönök és késztetések felderítése felé is fordul, s vele harmóniában Szaturnusz a Kígyótartó csillagképében a gyógyítás és belső szentség pontja felé közelítve szintén mély, belső tartalmakra és lehetőségekre fókuszál.
Kettősük intenzíven kapcsolódik Uránuszhoz, aki az égbolt másik felén, a Halak csillagképében a karmikus múlt és késztetések útját járva hozhat nekünk fel-felvillanó információkat saját múltunkról, előző életbeli események, kapcsolatok, tévedések és jelenbeli történések összefüggéseiről. S ha mindezt képesek vagyunk elfogadással, belátással és alázattal fogadni és szemlélni, nagy mértékben hozzásegíthet belső gyógyulásunkhoz, amelynek következtében később nem kell ugyanezekkel a karmikus terhekkel találkoznunk és "megküzdenünk", hiszen itt és most feloldhatjuk őket belső bölcsességünk - Jupiter és Szaturnusz - segítségével.

Mindezek mellett a Vízöntő csillagkép üzenete is mind hangsúlyosabbá válik, hiszen az - immár tíz napja - ebben a csillagképben járó bolygók közül kettő egyre közelít egymáshoz és lassan (másnap, január 1-én) találkozik is: Mars eléri ekkor Neptunuszt a Vízöntő "jövő vizében", míg Vénusz még a "múlt vizében" jár.
Ez utóbbi értelmében harmónia- és kapcsolatteremtő energiáink - összhangban a bölcsesség bolygóinak üzenetével- a lelki szintű megtisztulást szolgálják, tehát most különösen jó alkalmunk kínálkozik a régi sérelmeknek, a múlt érzelmeinek, emlékeinek béke, együttérzés és pozitív emberi viszonyulások révén történő átminősítésére és/vagy elengedésére, és mindez által egy, az eddiginél nagyobb belső stabilitás megteremtésére.

Marsikus cselekvő erőink az érzékenység és befogadás neptuni energiáival egyesülve pedig segítségünkre lesznek abban az elkövetkező két nap - december 31-e és január 1-je folyamán, - hogy mind teljesebben legyünk képesek a jövőnk tisztaságának megteremtésére. Hasonlóképpen, mint ahogy egy beszélgetés során "tiszta vizet öntünk a pohárba", most a lelkünket, belső, érzelmi tartalmainkat, elvárásainkat tudjuk megtisztítani és megújítani cselekvő szándékunk és befogadó, ráhangolódó energiáink egyesülése, egymásra hatása révén. Megtisztult érzelmeink azután hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy egy érzelmileg tisztább, őszintébb emberi kapcsolatokkal és felvállalásokkal teljes jövőt teremtsünk magunk - és szeretteink - számára, annál is inkább, mert kettejük Nappal való kapcsolódása is a pozitív jövő teremtésének lehetőségét erősíti mindkét nap folyamán.

Január 1-én a 31-i bolygóállásokhoz képest csak Holdunk helyzete változik említésre méltóan, amely a hajnali órákra eléri a Bak-Vízöntő csillagképek közös szakaszá az égen, így üzenetével a Vénusz múltat megtisztító erőihez csatlakozik, az esti órákban pedig összekapcsolódik Szaturnusszal, még egy vonatkozásban segítve bennünket a múlt érzelmei okozta sérülések belső gyógyulásában-gyógyításában.

Idei évben, 2016-2017 évfordulóján tehát az égi üzenetek, és különösképpen a Hold állása alapján érdemes tehát - a hagyományoktól eltérően - december 31-ét inkább az előre tekintésre, a következő egy év, vagy egy adott időszak megtervezésére szánni, míg január 1-ét a visszatekintésre, a múlt érzelmeinek megtisztítására és belső elfogadásunk kiteljesítésére fordítani, bár mindkét nap más vonatkozásokban is hordozza ugyanezen indíttatású energiákat. Szóval ha fordítva tesszük, akkor sem tévedünk igazán.

Január 2-án a reggeli órákban Holdunk el is éri Vénuszt a Vízöntő csillagkép középső szakaszánál, az elmúlt napok múltbeli érzelmeinket és élményeinket megtisztító lehetőségeit még inkább kiteljesítve - hiszen a személyes és rejtett vágyaink, érzelmeink, élményeink és emberi kapcsolataink szintjén egyszerre tudjuk most megtapasztalni az elfogadás és az elengedés lelkünket megtisztító erejét.
Mindez pedig összekapcsolódva Merkúrral, a gondolkodás-kommunikáció bolygójával, e napon nem csupán érzelmi élményként valósulhat meg számunkra, de értelmi-mentális szinten is kihathat, segítve ezzel az - akár ez-élet-beli, akár karmikus - múltunk eseményein való tudatos túllépésünket és szellemünknek a Nyilas csillagkép és a Tejút magasságaiba való emelkedését, Merkúr égi helyzete értelmében.

3-án pedig Mars-Neptun - immár nem együtt-, hanem - "közelállását" éri el Holdunk a hajnali órákban, és kapcsolja össze egy hármas egységgé őket önmagával a Vízöntő "jövő vizében". E nap üzenetében tehát ismét a 31-1-i belső, lelki megtisztulás témája jelenik meg, azzal a különbséggel, hogy most talán még teljesebb lelkiséggel és érzékenységgel tudunk erre ráhangolódni, miközben cselekvő szinten is a jövő tisztaságát építjük magunk számára. S ennek most az is részét képezi, hogy Merkúrral kapcsolódván mind szavaink, mind gondolataink révén is együtt tudunk működni ezzel a pozitív belső teremtő folyamattal.

Ezen a napon, január 3-án kezd érezhetővé válni Nap-Plútó közeledése, amelynek több féle hatása lehet is életünkre, elkövetkező napjainkra. Tudatos-cselekvő és ösztön-énünk szoros összekapcsolódása belső feszültségeket, ingerlékenységet, rejtett félelmek felszínre kerülését éppúgy eredményezheti, mint a belső erőnkre, erőtartalékainkra találás élményét, legyen annak forrása ösztönerőink, önfegyelmünk, vagy éppen magasabb világokba, ideákba, célokba vetett hitünk, meggyőződéseink.

Január 6-a az a nap, melynek során Nap-Plútó közeledése szép lassan tényleges együttállássá válik, s kapcsolódásuk Jupiterrel, valamint Hold-Uránusz együttállásával érdekes égi háromszögeket rajzol.
Ezen a napon Uránusz korábban említett előző életeinket érintő üzenetei Holdunkkal való együttállásuk révén még inkább megfoghatóvá, érzékelhetővé válnak - nem csupán érzelmi szinten, de belső bölcsességünk által fel-, illetve befog(ad)ható módon is; s ezek együttes hatása ösztönerőinkkel és -késztetéseinkkel felerősített tudatos-cselekvő énünkre tovább fokozzák annak lehetőségét, hogy múltunk élményei és tapasztalatai alapján újítsuk meg, teremtsük újra Önmagunkat, saját énünket, mind inkább valódi, belső önmagunkhoz, erőforrásainkhoz kapcsolódó és közelítő módokon és megnyilvánulásban.
Lévén Szaturnusz is bekapcsolódik ebbe a körbe, égi helyzete révén a belső gyógyulás-gyógyítás lehetősége ismét megjelenik, illetve hangsúlyossá válik e múltba tekintés-érzékelés és belső megújulás folyamata kapcsán is.

Ugyanezen erők a következő napon, január 7-én és 8-án is hatnak és jelen vannak, azzal az apró különbséggel, hogy Holdunk, útján továbbhaladva már nem kapcsolódik ebbe az energiakörbe, vagyis kevésbé a személyes érzelmi megélések szintjén, azokat kisebb mértékben érintve történnek a dolgok - "ehelyett" Mars, aktív-cselekvő énünk kerül kapcsolatba a belső változáson átmenő személyes energiáinkkal, minek következtében még intenzívebben be tudunk kapcsolódni a változás-változtatás ekkor zajló folyamatába.

Holdunk január 8-án éri el a Bika csillagképet és ennek mentén haladva kapcsolatba kerül Merkúrral, majd 9-én Vénusszal és Neptunusszal is.
E két napunk fő témája fentiek alapján az anyagi világban, a megtestesült valóságban rejlő lehetőségek iránti nyitottság, ezek befogadása - elsőként harmóniában a magasabb világok adta áldással és mentális teremtési lehetőségekkel, Holdnak a Tejúton járó Merkúrral való kapcsolódása révén; éjjel pedig annak az inspirációnak a befogadása által, mely anyagi valóságunk termékenységéről és végtelen megélési és teremtési lehetőségéről mesél nekünk. Ne lepődjünk meg, ha ezen az éjjelen varázslatos, érzékletes, titkokat felfedő, megoldásokat hozó, vagy éppen szimbolikus álmaink lesznek.
Másnap, január 9-én Hold-Vénusz teremtő kapcsolódása által ténylegesen megváltoztathatjuk anyagi világunkat, valóságunkat, annak személyes megélését a jelen pillanat élményeinek, vágyainak és kapcsolódásainak érzelmileg tudatosabb és teljesebb megélése, befogadása révén, s később, a nap folyamán az ezekre az élményekre épülő lelki-érzelmi nyitottságot erősítve magunkban tudjuk a személyes jövőnk felé való érzelmi odafordulásunkat is mind pozitívabbá, elfogadóbbá és szeretettelibbé változtatni, egy tisztább jövőt teremtve ezzel magunknak Hold-Neptunusz kapcsolódása révén.

Január 10-én a délelőtti órákban Holdunk a Bika csillagkép és Orion között járva kapcsolatba kerül Naprendszerünk szinte összes többi égi vándorával. Ezek az égi kapcsolódások leginkább arról szólnak, hogy elmélyítsék érzelmi megéléseinket, s így minél teljesebb érzelmi tudatossággal legyünk képesek befelé figyelni és ráhangolódni arra a fontos lelki-érzelmi momentumra, amely mostanában leginkább mozgat, foglalkoztat bennünket - s ennek tudatában legyünk képesek fölkészülni arra, hogy délután Holdunk a Tejútra lépve ismét magas, teremtő égi energiákkal találkozik, amely energiákat befogadva, ezekre lelkileg megnyílva lehetőségünk adódik teremtő módon használni azokat egy esetlegesen kívánt belső lelki átalakulás, elmélyülés, célkitűzés vagy éppen lelki gyógyulás érdekében.

Legyünk hát nyitottak ezekben az év eleji napokban, mert az égi energiák sok földi, emberi csodát hozhatnak el nekünk, és legyünk bátrak élni az ezek adta lehetőséggel!

Minden Kedves Olvasómnak és Szeretteiknek is Bőségben és Egészségben, valamint lehetőségekben gazdag, Áldott, Boldog Új Esztendőt kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése