2016. december 14., szerda

Telihold az Ikrek-Nyilasban és 2016. decemberének további energiái

December 14-én a hajnali órákban "telik" a Hold, vagyis ekkor válik pontossá Nap és Hold szembenállása. Ahogy szép magyar nyelvünk is mutatja, ez a helyzet mindig egy kicsit a "teli"-ségről szól, arról, hogy lehetőségünk van az élményeinket és a Világot egy kicsit "telibben", azaz teljesebben, kerekebben megélni mint máskor - hiszen Nap és Hold, szellemi és lelki, tudatos-cselekvő és érző-lereagáló részeink a világ más-más pólusa felé fordulnak ekkor, s ezáltal lehetőséget kapunk az ekkor érzékelt végletek, szélsőségek egyidejű megtapasztalására, sőt, akár integrálására is.

Ezen a napon az Ikrek-Nyilas tengely kerül fókuszba Hold-Nap pozíciója révén, vagyis a filozófikus szellemiség, tudatos értékkeresés illetve -képviselés, idealizmus és felnőtti öntudat - vagy az annak álruhájában tetszelgő felfuvalkodottság - mint Nyilas minőségek kerülnek szembe az érzelmi játékossággal, könnyedséggel, spontaneitással, gyermekiséggel vagy éppen meggondolatlansággal és felszínességgel (Ikrek jellemzők). Mindez elég érdekes élethelyezeteket és kihívásokat produkálhat számunkra - különösen az Ikrek és Nyilas érintettségű (Nap- és Hold-jegyű, vagy éppen Ascendensű) halandók számára.
Javaslom, a szélsőségesebbé váló helyzetekben vegyük elő az Ikrek könnyedségét és humorérzékét, vagy éppen a Nyilas nagyvonalúságát, miközben megpróbálunk mindkét pólus egyéni működései mellett azok létjogosultságára figyelemmel lenni.

A csillagos égre tekintve pedig azt látjuk ekkor, hogy kiemelten különleges helyet foglal el mind a Nap, mind a Hold. Egünk legfényesebb csillaga a Kígyótartó csillagkép központi alakját érintve, s egyben a Skorpió Oltár csillaga felett látszik, vagyis a belső gyógyulás-gyógyítás égi helyénél tartózkodik ekkor, amely egyben a misztikus belső erők egyensúlyának megteremtését is lehetővé teszi számunkra, miközben a legbelsőbb "szentség"-ünkkel való tudatos kapcsolatfelvétel is könnyebben elérhetővé válik.
Érdemes hát a kora hajnali órákat meditációra szánni ekkor - vagy ennek hiányában figyelni éjszakai álmainkra, hiszen azok most kiemelten különleges üzenetet hordozhatnak számunkra, mindamellett, hogy a belső egyensúlyra hangolódás és középpontunkra fókuszálás természetesen álmunkban is megtörténhet.

Holdunk pedig a Bika szarvánál, Orion feje fölött, a Tejútra lépés pillanata előtt látszik ebben az időpontban - ami szintén nagy mértékben megkönnyíti számunkra az ezen az éjszakán megtehető "révülést", belső utazást, hiszen azáltal, hogy az égbolt csillagos "folyóján" készül átkelni Holdunk, lelkünk számára nem csupán lehetővé, de könnyűvé is teszi egy másik világba való átlépésünket - legyen az a saját belső, vagy az az isteni erőkkel átitatott magasabb világ, amelyhez a Tejút vezet el bennünket.

Merkúr, gondolkodó-kommunikatív részünk szimbóluma pedig a Nyilas csillagkép Tejút-középpont felé mutató részén halad át e nap folyamán, jelezve számunkra nemcsak azt, hogy mindaz, amit ezen a napon gondolunk vagy kimondunk óriási teremtő erőkkel indul útjára, hanem azt is, hogy csodás lehetőséget kapunk ekkor fénnyel - hittel, megértéssel, szeretettel - megtölteni szavainkat és gondolatainkat. Így nagyszerű lehetőséget kapunk e napon nem csupán saját belső világunkat fölemelni és fénnyel megtölteni, hanem a közelgő ünnepekre is felkészülni lelki-szellemi erőink tekintetében.

Mindezt egybe véve mindenképpen csodálatos lehetőségeket hordoz ez a nap - az idei december 14-e - hajnaltől késő délutánig számunkra, hiszen összességében egyfajta belső emelkedés, szintváltás az, amit meg tudunk ekkor valósítani, amely akár az életünk egészére - vagy legalább is legfontosabb, legszemélyesebb területeire minden bizonnyal hatással lesz, ha megtörténik. Legyünk hát nyitottak ezekre az égi csodák kínálta lehetőségekre és engedjük, hogy ezen napon a magasabb erők vezéreljék döntéseinket, érzéseinket, figyelmünket és gondolatainkat!

Másnap, december 15-én Holdunk továbbhaladva égi útján lelép a Tejútról és szép lassan eléri Merkúrral és a hozzá közel álló Plútóval szembeni pozícióját a délután folyamán, és Uránusszal valamint Jupiterrel együtt egy különleges égi négyszöget rajzolnak fel. Mindez az ekkor jelenlévő, illetve megnyilvánuló égi és földi erők tekintetében is egyfajta belső feszültséget, feszítettséget jelenthet, amely ugyanakkor - érdemes tudnunk, - nem az a "rossz fajta" feszültség, ami szétbomlaszt, sokkal inkább olyasvalami, mint a szülés folyamata: a belső feszítettség feladata az, hogy valami újat a világra segítsen.

Teremtő, alkotó, megvalósító feszültséget tapasztalhatunk hát magunkban - és akár magunk körül is ekkor, különösen a délutáni órákban - és amennyiben élni tudunk az ez adta lehetőséggel, több szinten kapcsolódhatunk rejtett belső, illetve felső világokhoz, amelyekből energiát és válaszokat is meríthetünk.
Ennek legfontosabb sarokpontjai a lelkünkben hordott örök kérdésekre található belső válaszok, valamint az a belső bölcsesség, amelyet a magasabb világokkal való kapcsolatunkból merítve mégis mélyen magunkba tekintve tudunk megtalálni ekkor, más szinten pedig az az életeken átnyúló, mélyen belénk épült tudás, bölcsesség, amely egyfajta magasabb vezetettséggel együtt segít most előző életi mintákból való kilépésünkben, karmikus múltunktól való elrugaszkodásunkban bennünket.

December 16-17-én Holdunk a Rák csillagképében halad az égen, és közben Vénuszt a Bak-Vízöntő közös szakaszánál láthatjuk az égbolt szemközti felén. 17-én, a reggeli órákban össze is kapcsolódnak, ami még jobban megerősíti a női energiák különös intenzitását e két nap folyamán. Holdunk saját minőségében, a Rák csillagképben egyértelműen a befogadás, lelki nyitottság, mások igényei felé való érzékenység és a szeretetteli gondoskodás érzelmi attitűdjét hozza ekkor számunkra, míg szemben a Vénusz a magasabb ideákra fókuszálás, a tényleges belső felvállalás és a múlt megtisztítása révén igyekszik egyensúlyt teremteni kapcsolati és vágyéletünk szintjén.
E kettős érzelmi késztetés különös belső megéléseket vagy "külső" érzelmi megnyilvánulásokat, reakciókat is hozhat e két napon, miközben a női energiák - vágyak, érzelmek, megérzések, ösztönös késztetések - egyértelműen főszerepelnek ekkor áradó-túláradó minőségeikben. A csillagos ég tanúsága szerint azonban minden különösségük mellett is csak "jó útra" vezethetnek ekkor bennünket, hagyatkozzunk hát bátran belső indíttatásainkra, megéléseinkre e két nap folyamán!

Napunk pedig ekkor - még mindig a Tejúton, a teremtő égi erők áradásának "folyóján" haladva - eléri a Kígyótartó csillagkép fizikai teremtést szimbolizáló csillagait, s ezek alatt halad egészen január elejéig. Érdemes tehát az ezt követő napokban-hetekben azon dolgokkal foglalkoznunk - akár cselekvő-megvalósító, akár szellemi-tervezői szinteken -
amelyeket igazán szeretnénk életre hívni, hiszen most a Mindenség támogató erejével tudjuk segíteni azok megvalósulását.

18-án Holdunk eléri az Oroszlán csillagkép Szív csillagát, amely nem csupán a hőn áradó szeretet, hanem a nálunk kisebbek, gyengébbek és a rászorulók iránti lelki nyitottság, együttérzés és gondoskodásvágy előtérbe kerülését mutatja, miközben Napunk e nap folyamán éri el a Nyilas csillagkép Skorpió szívét célzó nyíl-csillagait, amellyel a feltétel nélküli elfogadás és szeretet minőségeinek fontosságát emeli ki, hangsúlyozza számunkra így az ünnepek kapujában. E kettő együtt tehát különösen nyitottá, érzékennyé és szeretetteljessé tehet bennünk lelkiekben-szellemiekben e nap folyamán, méltóképpen a közelgő ünnepek üzenetéhez.

December 20-án pedig Holdunk a Szűz csillagképébe átlépve kerül kapcsolatba Szaturnusszal és Uránusszal. Az érzelmi túllépés, múlttól való elrugaszkodás, a belső bölcsességek lélek mélyéről fakadó átéltsége és átminősítő volta, valamint a karmikus múltunkon való szellemi szintű túllépés, túlhaladás minősége, kozmikus lehetőségei kapcsolódnak hármuk révén e napon egy egymást kölcsönösen segítő-felemelő-megvalósító, ugyanakkor bennünket valamely szinten - minden bizonnyal a múltunkkal - szembesítő folyamatba.
Mindez természetesen némi belső feszültséggel is járhat - érdemes azonban inkább arra fókuszálnunk e nap folyamán, hogy mi mindenen tudunk túllépni, mit tudunk meghaladni személyes, illetve karmikus múltunk tekintetében mindennek során, s ezzel a bátor, tisztább jövőre való nyitottsággal menni, illetve nézni elébe a ránk váró eseményeknek, megéléseknek.

December 21-én Napunk a Bak jegyébe lépve eléri a Téli Napforduló pontját, amely a Nyilas-Kígyótartó csillagképek közös tengelyén van most az égen. Ez tehát az év leghosszabb éjszakája és legrövidebb nappala, s e nap után most már megint csak hosszabbodnak a nappalok, tehát a Fény győzedelmeskedik a sötétség felett.
S ez annak, hogy ez nem csak a "külső" világban történik meg így a kozmikus ritmus szerint, a következő nap eseményei szolgáltatnak bizonyítékot:

December 22-én ugyanis Holdunk utoléri Jupitert az esti órákban, s együttállásuk kapcsolódik Szaturnusszal, valamint Uránusszal is. Mindez azt mutatja, hogy olyan személyes belső igazságokat ismerhetünk fel, illetve találhatunk meg e napon, amely nem csupán belső bölcsességünket mélyíthetik és gazdagíthatják, hanem egyúttal segítenek túllépni, túltekinteni "régi" önmagunkon, azon, aki az előző életek és jelenlegi karmikus terhek súlya alatt vergődve adta meg magát a Sors "szeszélyeinek", ahelyett, hogy tanult volna annak viharaiból.
Most tehát egy sokkal tudatosabb önmagunkra lelhetünk rá ezen a napon, olyasvalakire, aki tetteiben és felismeréseiben egyaránt, s a legtöbb egyéb mozzanatában is e megújult énünket tükrözi.


Folytatása következik a december 24-i, illetve azt követő karácsonyi energiáik részletezésével. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése