2017. február 26., vasárnap

Február 26-i Újhold és a következő időszak égi energiái

Idei évben február 19-én lépett át Napunk a Vízöntőből a Halak jegyébe, a hagyományos asztrológiai számítások szerint. E naptól kezdve a tetteink és döntéseink legfőbb mozgatója már nem a megtisztulás és szabadság-függetlenség keresése - mint volt a Vízöntő idejében - hanem a Halakra jellemtő egység- és harmóniakeresés, a feloldódás iránti vágy - legalább is, ami a kollektív energiákat és késztetéseket illeti.
A kozmikus erőket tekintetve ugyanakkor, továbbra is a Vízöntő csillagképében haladva a megtisztulás, különösen a jövő megtisztítása és ezzel a jövő szabadságának biztosítása a fő célja cselekvő- és döntőképes tudatos energiáinknak, melyeket a Nap szimbolizál.

Február 26-án, vasárnap délután 4-5 óra magasságában éri el Holdunk Napunkat, ez tehát a következő Újhold napja, ami általában véve a megújulás és a belső egységteremtés ideje is. Ez pedig most különösen, többszörösen is igaz, ha tekintetbe vesszük, hogy kollektív szinten a Halak 
egybe olvasztó, egységkereső minőségében találkozik Nap és Hold, míg a kozmikus erők szintjén a Vízöntő csillagképben elfoglalt helyük jelzi, és teszi többszörösen hangsúlyossá a megújulás energiáit és lehetőségét számunkra. E napon ugyanis a Vízöntő "jövőt tisztító" vizében találkozik Nap és Hold, s közelükben tartózkodik a Neptunusz, valamint, a csillagkép tengelyénél a Merkúr is.


Tudatos és tudattalan, szellemi-cselekvő és érzelmi-megtapasztaló részeink találkozásának és összeolvadásának ideje ez az égi erők üzenete szerint, amely egyfajta belső feloldódottságot hozhat, ugyanakkor sokat tehetünk ekkor a személyes és karmikus jövőnk tisztaságáért és szabadságáért is, elsősorban azáltal, hogy igyekszünk ráhangolódni a tudatos és tudattalan késztetéseinkre, vágyainkra, szándékainkra, s felismerve azok valódi mibenlétét, megengedő figyelemmel hagyjuk, hogy kialakuljon az az érzelmi-tudatos belső egység, amely e többféle késztetést integrálja bennünk.
Nap-Hold égi összeolvadása segíti számunkra ennek a mély, belső alkímiának a megvalósulását - különösen a délutáni órák folyamán, s az esti órákra Holdunk eléri a Neptunuszt is, időközben hármas egységgé kapcsolva össze őt a Nappal, ezáltal válhat még mélyebben átéltté, az érzelmeink még szélesebb spektrumán tudatossá eme belső egységünk, integrációnk - s mi magunk is sokkal mélyebben és az átlagosnál szélesebb skálán élhetjük meg az érzelmeinket ekkor, a késő délutáni-esti órákban.

Mindeközben Merkúr a közelben, a Vízöntő központi tengelyénél gondolkodásunk és kommunikációnk kapcsán a tudatos JELENlét fontosságát, illetve fokozottabb megélési lehetőségét jelzi számunkra, s egyúttal azt, hogy mindaz amit ekkor mondunk vagy gondolunk, nagy mértékben meghatározhatja most alakuló valóságunkat, így nem csak a jelenünket, hanem akár a jövőnket is.

E napunk másik különleges kapcsolódása Mars-Uránusz szembenállása a Jupiterrel. Mars-Uránusz összekapcsolódása, eggyé válása a cselekvő formát öltő szabadságtörekvések fokozott megnyilvánulásáról szól - amely az elmúlt és az elkövetkező néhány napban érvényben van, - s lévén mindkét bolygóminőség tüzes, energikus, a maga módján kirobbanó, és mindez kollektív szinten a Kos önérvényesítő energiáit hordozza, ez a néhány nap akár radikális változásokat is hozhat.
A túlzott radikalitást igyekszik ellensúlyozni Jupiter a szemközti, Mérleg jegyében elfoglalt pozíciójából, ahonnan a kiegyensúlyozás, harmóniára törekvés, más(ok)ra való tekintettel levés késztetéseivel gazdagítja saját belső bölcsességünk hangját megnyilvánító minőségét.
Magasabb, kozmikus szinten ugyanakkor a bennünk e napokban megjelenő szabadságtörekvések karmikus szintű továbblépéseket is lehetővé tesznek, lévén a Halak csillagkép múltba való visszatérést jelképező csillagaitól az összegzés és az egység pontja felé haladó Mars-Uránusz eggyé válása, valamint a belső bölcsességünket megnyilvánító, s az ez idő tájt az alázatnak (úgy is, mint a magasabb céloknak való alárendeltségnek), és a belső összegzésnek, mint az eddig összegyűjtött tudásunk learatásának minőségeit hordozó Jupiterrel való kapcsolódásuk együttesen lehetővé teszi számunkra a korábbi tapasztalataink felülbírálását, egy másik, érettebb irány kijelölését és a szabadságunk elérését célzó konkrét tettek tudatosabb kiválasztását - különösen a következő napok tekintetében.

Mindez a hatás tehát még március elejéig érvényesül, mikor is a hónap első napjaiban Holdunk eléri Mars-Uránusz távolódó együttállását, miáltal a szabadságtörekvéseink és az ezt célzó cselekedeteink, valamint a hozzájuk kapcsolódó, ezeket motiváló belső bölcsességünk által súgottak mind érzelmi kérdésekké válnak, érzelmi húrokat pendítenek meg lelkünkben, s akár az érzelmi kapcsolataink tekintetében is megnyilvánulhatnak, vagy éppen kérdéseket vethetnek fel ezek szabadságfoka, mély, belső odaadottsága, vagy éppen karmikus kötésekkel "telítettsége" tekintetében.

A közbülső időben, február utolsó napjaiban Holdunk elhagyja a Vízöntő csillagképet, így a tisztaság, szabadság, egyértelműség és játszmamentesség sokkal inkább szellemi-tudati törekvésekké válnak, mint hogy érzelmi kérdésként legyenek jelen, - bár bizonyos szintű érzelmi érintettségünk azért megmarad e témákat tekintve.

27-én a délutáni órákban Holdunk eléri a Halak csillagképét égen való útján, így az ezt követő 2-3 nap tehát a karmikus múlton való érzelmi túllépés lehetőségét hordozza számunkra, összhangban a jelenünk, illetve jövőnk tisztaságát és szabadságát célzó szellemi törekvésekkel, illetve kozmikus energiákkal - tekintve, hogy Holdunk a múltba való visszatérés állapotától halad a megéltek belső összegzésének és mindezen való felülemelkedésnek irányába a Halak csillagképe mentén.
Egyfajta belső utazás lehet tehát e néhány nap, amikor - ha nem is tudatosan, inkább csak érzelmeink által inspiráltan, belső megélések szintjén, vagy éppen a Sors akaratából előidézett valós helyzetek révén - lehetőségünk nyílik újra átélni korábbi életeinkből ismerős, meg nem oldott, fel nem dolgozott élethelyzeteket, s az ezekkel való ismételt találkozás során átélni, újraélni és elengedni ezeket, érzelmi szinten túllépni rajtuk.

Mindezt segítheti Holdunk 28-áról március elsejére virradó éjjel Vénusszal való együttállása, amely az érzelmek egyensúlyba hozását, a valódi vágyaink megtalálását, felismerését segíti, sőt akár olyan kapcsolatok alakulását, illetve újjáéledését is előidézheti e két nap folyamán, melyeknek előző életbeli előzményei voltak.
Mindez tehát pozitív érzelmekkel való telítődés belső élményét hozhatja nekünk, akár olyan szinten is, hogy az éjszakai órákban megvalósuló együttállás mély, belső oldásokkal, vagy éppen érzelmi beteljesedéssel járó álmokat idézhet elő.

Március első két napján Napunk a Neptunusz közvetlen közelében halad el az égen - legalább is, ahogy innen a Földről nézve látszik - a Vízöntő csillagképében, így e két napon különös érzékenységgel és tudati nyitottsággal lehetünk jelen, mind mások érzelmei, mind a saját, jövőnket illető legtisztább, legigazabb céljaink, mind pedig a Sorsunk engedte teremtési lehetőségek tekintetében. Ekkor tehát az életünk - és akár mások életének - olyan mély rétegeibe tudunk beleérezni, beletekinteni, amelyek a jövőnket illetően meghatározó erők máskor rejtett, most feltáruló üzeneteivel teljesek.

2-án délelőtt Holdunk eléri az Összegzés pontját a Halakban, majd a Kos csillagképébe lép. Érzelmi, lelki szinteken tudunk ekkor tehát nagyfokú belső összegzést elérni, megvalósítani a kozmikus erők segítségével, annak tekintetében, hogy mindazon dolgokat, amiket ezt megelőzően - jelen vagy korábbi életeinkből emlékezve - megéltünk, s mindazt, ami magasabb világok felé szólít bennünket a lelkünk mélyén, képesek legyünk egyetlen közös belső ponttá sűríteni, integrálni lélekben, s ebből a belső pontról rátekinteni mindösszes érzelmi késztetéseinkre.
A délutáni órákban pedig ezen belső élmények szellemi feldolgozásának jön el az ideje.

4-ére több szempontból átrendeződik az eddigi égi kép. Napunk ugyan közel van még a Neptunuszhoz, de már valamennyivel maga mögött hagyta azt, míg Merkúr e napon éri utol Naprendszerünk kék óriását; Marsunk pedig elhagyja Uránuszt és Szaturnusszal kerül fényszögkapcsolatba.
Neptun-Merkúr együttállása - közelükben a Nappal - egyfelől nagyfokú érzelmességet és érzékenységet hozhat szóbeli és cselekvő megnyilvánulásainkban egyaránt, másfelől segítségünkre lehet most abban, hogy mind tisztábban ráhangolódjunk azokra a gondolati és cselekvő minőségekre, melyekkel pozitív módon alakíthatjuk jövőnket, elhagyva egyúttal a negatív mintákat cselekvő, gondolati és szóbeli megnyilvánulásaink tekintetében.

Marsunk, Uránuszt elhagyva mind közelebb kerül a felfelé törekvés, a felemelkedés "tengelyéhez" a Halak csillagképében, miközben kapcsolatba kerül a Szaturnusszal, az Égi Tanító energiáival. Szaturnusz kérdése még most is: mi az, amit megvalósítasz, mi az, amibe a legszentebb teremtő energiáidat teszed - s Marssal való kapcsolódásában e kérdés eképpen egészül ki: és mi az, amit megteszel a teremtésedért, és a saját felemelkedésedért?
Amennyiben sikerül megtalálnunk azokat a válaszokat, melyek a saját belső vágyainkat és igazságunkat tükrözik, és sikerül ennek megfelelően cselekednünk e napon és a következőn, akkor óriási támogató energiát tapasztalhatunk meg, ami valódi, bensőnkből fakadó céljaink-terveink megvalósulását illeti.

Mindeközben Holdunk a Bika csillagképében haladva eléri a Fiastyúk csillagait, ami nagyfokú belső ihletettséget és fokozott érzelmi befogadáskészséget hoz számunkra, segítve ezzel a tisztánlátásunkat az e napon fontos kérdésekben. Mindez ugyanakkor művészi ihlet formájában is kifejeződhet.

Uránusz-Jupiter szembenállása továbbra is érvényben van, tehát az újító szándékú megnyilvánulások továbbra is az alázattal és összegzéssel teljes belső bölcsességünk függvényében érvényesülhetnek.

Március 5-én Holdunk tovább halad a Bika csillagképe mentén, s innen kapcsolódik Nap-Merkúr-Neptun hármasával, mely Merkúr odébb mozdulása révén lett ismét egy tág együttállássá.
E napon sokkal inkább a kommunikáció és a mentális-tudati minőségek kapnak nagy szerepet, mint az az érzékenység és befogadókészség, mely előző napunk fő jellemzője volt, s Nap-Merkúr Holddal való kapcsolódása révén mindezek valódi, belső céljainkat és emelkedésünket szolgáló erőkké válhatnak, amelyek tiszta, belső elhatározásaink megvalósulását segítik.
Fontos tehát és érdemes e napon a vágyott jövőnket megidéző, tiszta gondolatokkal, szavakkal és érzelmekkel kifejezni, illetve telíteni-megtölteni magunkat, mert ez szolgálja leginkább céljaink pozitív megvalósulását.

Másnap, 6-án a reggeli órákban Holdunk továbbhaladva égi útján elhagyva a Bika csillagképét a Tejútra lép, s nem sokkal ezután eléri Szaturnusszal szembeni pozícióját. Ketten érdekes tengelyt képeznek, melynek egyik felén a "mire vagyok befogadó a magasabb világok üzenetéből?" lelki-érzelmi kérdése, míg másik felén a "mi az, amit képes vagyok megvalósítani a fizikai világban? hol vannak a korlátaim?" kezdetű kérdések merülnek fel és várnak válaszra.
E napunk fő témája tehát várhatóan a fizikai sík és a magasabb világok összehangolása lesz - s Hold-Szaturnusz kettőséhez most segítően kapcsolódik be Marsunk is, mely a Halak csillagképében tartózkodva most a felfelé emelkedés kozmikus üzenetét közvetítő cselekedetekben nyilvánulhat meg emberi világunkban.

Március 7-én Nap-Merkúr együtt haladva lassan elhagyja a Vízöntő csillagképet, s az esti órákban az Ikrekben járó Holddal, valamint a vele szemben álló Plútóval is fényszögkapcsolatba lépnek. Tudatos-cselekvő erőink (Napunk) és gondolataink, kommunikációnk forrása (Merkúr) még mindig összekapcsolódnak tehát eggyé válva egymással, s fokozva egymás erőit, hatékonyságát, egységként lépnek e napon kapcsolatba Holdunkkal: lelkünk, érzelmi megéléseink hordozójával. Saját döntéseink, szavaink, gondolataink tehát nagyon erős érzelmeket válthatnak ki ekkor belső világunkból - és ez persze igaz mások szavaira, tetteire és döntéseire is, - olyan érzelmeket, melyek megmutatják kettős természetüket, s amelyek erejük (és akár polaritásuk) révén is, szinte pusztító energiákat indikálhatnak bennünk. Plútó ugyanakkor nem csak a porig rombolás, hanem az alapjaiban történő változás, változtatás minőségeként is megnyilváníthatja radikalitását, s ily módon a gondolatainkat, szellemiségünket, élethez való viszonyunkat érintő, nagyfokú változásokat hozhat számunkra ekkor, bekapcsolódva ebbe az égi körbe.

Másnapra, március 8-ra Holdunk továbbhaladva égi útján elhagyja az Ikreket és eléri a Rák csillagképét, kilépve Nap-Merkúr-Plútó kapcsolódásából. Így az érzelmi befogadás és a magunkba fogadott érzelmi minőségek mély, belső megélése lesz a következő egy-másfél nap legfőbb lelki témája. A szavak, gondolatok és tudatos döntések, elhatározások együttes ereje pedig, immár az érzelmek közvetítése nélkül, közvetlenül válthat ki radikális változást - és viszont: a minket érintő, alapjaiban történő változások, változtatások szintén visszahatnak cselekvő, gondolkodó és kommunikatív minőségeinkre.

Március 7-8-a tehát a nagy változások, változtatások ideje, amelyek leginkább életünk gondolati, szellemi, tudatos, mentális síkjait érintik. Ezt követően fokozatosan elválik majd egymástól Nap és Merkúr, saját ritmusuk szerint haladva az Égbolt vándorútján.


9-én azután Merkúr, 11-én Napunk lép be a Halak csillagképébe a Visszafelé úszó Hal csillagai alatt, hogy a szellemi megtisztulás-megtisztítás korszaka után az érzelmi újjáéledés lehetőségeit és idejét hozzák el számunkra.

Folytatása várható a március 12-i Telihold energiáinak kifejtésével...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése