2010. március 31., szerda

Tavaszi energiák 2010

Idén, 2010. március 20-án, 18.32 perckor érintette a Nap égi útján az Égi egyenlítőt és lépett annak fölébe, tehát ebben a percben vette kezdetét az elkövetkezendő negyed év, az idei tavasz.
Azon törvénynek értelmében, miszerint a kezdet minősége meghatározó, az idei tavasz során azon energiákkal fogunk leginkább találkozni, amelyekkel ezt a kezdetet mi megtöltöttük önmagunk és az életünk számára!

Nézzük hát, mi is van, mi is volt jelen az Égen ebben a pillanatban, a kozmikus helyzet milyen módon segített minket – vagy állított próbák elé...

Ebben a pillanatban a Szaturnusz éppen felkelőben volt a keleti horizonton a
Szűz csillagképben, a Mérleg jegy elején – mindez a következő időszak tekintetében egyfajta kettősséget hozhat a kapcsolati életünk, emberi kapcsolataink szintjén. Mert míg a Mérleg a kifelé fordulás, a külvilág, a másik ember felé való odafordulás attitűdjét hordozza hétköznapi szinteken, addig a Szaturnusz a gátlások és befelé fordulás cselekedeteként pontosan ennek ellenpontját adja jelen helyzetben, tehát egyfajta remetei minőséggel bír.

Azonban míg a Mérleg jegy kapcsolatigénye és én-tükröztető dinamikája, valamint ösztönös harmóniateremtő készsége nyíltan jelenik meg a személyiségben, leginkább a viselkedés szintjén, addig a Szaturnusz jelképezte gátlások és magányigény felbukkanása sokkal inkább egy mély, belső, tudattalan folyamat keretén belül zajlik, és maradhat öntudatlan rejtettségben, mély lelki szinteken.

A keleti horizonton ekkor felkelőben lévő Szűz csillagképe azonban a másokkal, illetve mély belső önmagunkkal való kapcsolatfelvétel fontosságán túl a magasabb, mintegy kozmikus rendre hívja fel figyelmünket az elkövetkezendő időszak tekintetében – amelyet ha figyelmen kívül hagyunk, annak következményei sok szinten kihathatnak életünkre, de leginkább talán kapcsolati életünk megrekedését okozhatja!
A kozmikus törvény egyik alapminősége: a rend, mely szerint mindennek és mindenkinek megvan a helye egy adott rendszerben – de ahhoz, hogy ezt elfoglalhassuk, és ezáltal életünket kiteljesíthessük, illetve feladatunkat betölthessük, szükség van egy nagyfokú elfogadásra, alázatra, alárendelődésre is. Ennek fontosságára is felhívja figyelmünket a Szűz csillagkép ebben a pozícióban.

A Szaturnusz, a tapasztalatok, a bölcsesség és alázat bolygója pedig azzal gazdagítja fenti üzenetet itt, az Ég alján, hogy figyelmeztet minket: eljött az ideje, hogy felvállaljuk feladatainkat, eddigi tapasztalataink bölcsességét leszűrve végre továbblépjünk, elrugaszkodjunk a múlttól, és betöltsük saját helyünket-szerepünket életünk egészében, akár annak segítségével, hogy tudatosan vállalunk fel bizonyos áldozatokat a jövő biztonságának és termékenységének megalapozása érdekében.

Mindezzel szemben, Nyugaton a Nap és a hozzá közel álló Uránusz már percekkel ezelőtt lebukott a látóhatár alá, azonban a Merkúr még éppen ott pislákolt a nyugati horizonton.
Központi csillagunk, amely zodiákus tekintetében a Kos jegyébe lépett, valójában még a visszaúszó Hal csillagképe alatt látható az égen, mindez tudatos, cselekvő énünk számára a testet öltés, a földi lét feladataira, megéléseire hívja fel figyelmünket, és arra, hogy képesek legyünk életünk eseményeit nagyobb, kozmikus összefüggésekben tekinteni, hiszen a magasabb tudatosság Uránikus energiái támogatják Napunkat, emberi tudatosságunkat.
Hétköznapi szinten ugyanakkor ez egyfajta újjászületésnek is az ideje, amikor passzivitásunkból – a jól ismert tavaszi fáradságból, – hirtelen kitörve, mintegy megújult lendülettel és energiával robbanhat felszínre belőlünk az életerő!
A hosszú, téli sötétséget követően eljött végre az újjáéledés, a kinyílás, megnyílás – a Tavasz – ideje!

E megnyílás kapcsán a kommunikáció, a külvilággal, a másik emberrel való kapcsolatfelvétel fontossága a Nyugati horizonton éppúgy megjelenik, mint Keleten.
A szándék a kapcsolatfelvételre – és nem csupán gondolati vagy információs szinten, hanem egyfajta energiacsere tekintetében is – az elkövetkezendő negyed éves időszak fontos momentuma lesz. A Merkúr égi helyzete itt arra utal, hogy bármely kommunikációs helyzetben életünk mélyebb, rejtettebb tudásával kerülhetünk kapcsolatba, illetve felszínre kerülhetnek olyan érzések vagy információk, amelyek életfeladatainkkal, jelen életünk vállalásaival, életünk mélyebb értelmével kapcsolatosak.

Vénusz, az Esthajnalcsillag tisztes távolból követve fenti csoportosulást lassan lebukni készült Nyugaton. A Kos tüzes energiáival átitatva a másokkal való kapcsolatfelvétel, illetve a kapcsolatokon belüli harmóniateremtés intenzív - mintegy önző - igényével jelenik meg, – ugyanakkor a visszaúszó Hal fonalán látható égi helyzete megintcsak mélyebb, rejtettebb üzeneteket is hordoz. Előző életeinkből, múltunkból áthozott kapcsolataink felfejtésének a lehetőségét adja; az Egység irányába való törekvésével, és a Szeretet mind anyagi, mind lelki síkon történő megtapasztalásának racionalizáló energiáival segítve régi kötések újjáépítését és átminősítését.

Ez a nagy csoportosulás azonban a mi égövünkön nem csak a külvilággal való kapcsolat fontosságának síkján hat és üzen, hanem a karmikus adósságok, az eddig meg nem oldott feladatok, le nem törlesztett tartozások szintjén is erős és intenzív jelzettel bír.
Tudnunk kell meglátni, felfedezni és megérteni mindazon dolgokat, amelyeket
magunkra vállaltunk jelen inkarnációnk, vagy jelenlegi élethelyzetünk tekintetében, illetve a jövőnk biztosításának és lelkünk biztonságának zálogaként.
És tudnunk kell különbséget tenni az életünket ténylegesen elősegítő, a jövőnket és lelki termékenységünket pozitívan meghatározó, – valamint a minket fölöslegesen a múlthoz láncoló minőségek: vállalások, életünk dolgai, vagy akár kapcsolatai között!

Tehát most, idén tavasszal lehetőséget kapunk mintegy tisztázni magunkat a jövőre nézve, egyrészt azáltal, hogy megcselekedjük mindazon dolgokat, amelyeket eddig nem tettünk meg, habár egyszer vállaltuk – mások vagy önmagunk számára téve fogadalmat, – hogy megtesszük,
másrészt azonban leszámolhatunk életünk mindazon akadályaival is, melyek valójában már a múltunkhoz kéne, hogy tartozzanak, de személyes ragaszkodásunk által a jelen részeként fogva tartanak bennünket!

Mindez a jövő megtisztítását teszi lehetővé, amely által új, nagy lehetőségek - és energiák - nyílnak meg számunkra, sőt egy nagyfokú szabadságmegélést is hozhat a múlt terhei alól történő ilyetén megszabadulás.
Hiszen az ígéretek beteljesítésével, tartozásunk, feladtunk, döntésünk jelenben történő felvállalásával éppúgy nagy mértékben felszabadítjuk magunkat a jövőre nézve, mint a szükségtelenné vált terhek letételével!

Minderre a Jupiter hívja fel figyelmünket a Vízöntő csillagkép jövő vizében, magával hozva a Szeretet általi felemelkedés lehetőségének üzenetét is.

Ha tudatosságunk csorbát szenved ezen időszak alatt, az nagyfokú belső feszültségekhez vezethet, hiszen a Nap a magasabb tudatosság, az inspiráció energiájával összekapcsolódva lépett e negyedéves időszakba, amely által nem csupán általánosságban vett nagyobb összefüggések meglátására ad lehetőséget, hanem saját, eddigi vakfoltjaink, tudattalan aspektusaink, ösztönösen használt energiáink mibenlétének felfedezésére is – azonban, ha nem vagyunk képesek önként, tudatosan szembenézni ezekkel a minőségekkel, és integrálni azokat, akkor magasabb tudatunk akár konfrontáció árán is szembesíthet velük minket a következő időszak során.

A cél azonban természetesen ekkor sem a trauma, a sérülések elszenvedése lesz, hanem csupán a fel nem ismert minőségekkel történő eggyéolvadás – éppúgy, mint a tudatos felfedezés révén!
Sőt, ösztönenergiáink szimbólumának, a Plútónak égi helyzetét tekintve bármilyen – testi, lelki – sérülések könnyen és gyorsan gyógyulhatnak ezidőtájt, hiszen a Tejút égi energiáival, és a Kígyótartó csillagkép gyógyító tudatosságával egyaránt kapcsolatba kerülünk – kapcsolatban vagyunk jóideje és még sokáig! – jelen időszak alatt.

A Plútó, a radikális váltások, változások energiájaként most egy különleges helyzettel bír: lehetőséget teremt arra, hogy mélyen önmagunkba nézve, a múlt tévedéseinek és tanító eseményeinek okát több szinten meglátva eloldjuk magunkat régi mintáktól – vagy akár sérelmektől, – azáltal, hogy összekapcsolódunk a mélyen bennünk élő magasabb, isteni minőséggel, mely felébreszti azután öngyógyító erőinket is!

A nyugati horizont fölött magasan álló, növekvő Hold, emberi, érző lelkünk szimbóluma egy együttműködő, együttmozduló kapcsolatban volt éppen cselekvő, tudatos énünkkel; a tudatos-tudattalan minőségek összekapcsolásával segítve fenti folyamatokat életünk külső, és lelkünk belső színterén egyaránt.
A Hold elhagyva immár a Kos csillagképét a Bika teste fölött volt jelen az égen, amely helyzetnek üzenete, hogy a magunkban megteremtett lelki egyensúly – az alsó-felső világok egyensúlya – által szert tehetünk arra az erőre, amely stabilizálja és megtermékenyíti lelkünket az elkövetkezendő időszak során.
Ezt a lehetőséget segíti, erősíti a Hold növekvő volta is, amely jelzi, hogy a (testi) lelki építkezésnek jött el az ideje.

A Hold azonban összekapcsolódik a Neptunnal is, amely személyes érzékenységünkön, intuitív befogadókészségünkön túl az emberi Világlélek szimbóluma is egyben, így a személyes és kollektív múlt érzelmi lenyomataival való összekapcsolódást is lehetővé teszi. Ezáltal a múlt értékes élményeit és tapasztalatait, melyeket most megtisztíthatunk a felesleges érzelmi többletektől itt, a Vízöntő múlt vizében - illetve vize által, - lehetőségünk van beépíteni a lélek stabilitását célzó jövő érdekében, amely aztán segíti éberségünket és tudatos energiafelhasználásunkat a jövő tekintetében.

Cselekvő akaratunk szimbóluma, a Mars az Oroszlán jegy kezdetén, az Égen pedig a Rák csillagképe előtt volt látható. Mindez által tehát jelen időszakban cselekvő akaratunk, energiáink leginkább céljaink megvalósításának, elérésének irányába hatnak, látványos sikereket és eredményeket ígérve, – azonban ha ezen célkitűzések a kozmikus rend ellen valók, akkor csak hiábavaló erőlködésként élhetjük meg kudarca ítélt törekvéseinket, tekintve, hogy a Szaturnusz szigorú bíraként van jelen a kozmikus rendhez való igazodás égi pozíciójában.

A Mars a Szeretet hármasságának bölcsesség-üzenetével ragyogó Rák csillagképe felé haladva immár magában hordja az Ikrektől tanult polaritás minőségét, amely által tudja, érzi, hogy én, Te-nélküled csupán egy fél vagyok. Ebben az üzenetben azonban nem csak az emberi kapcsolatokról van szó, hanem benne van az önmagamban való egység, a bennem élő halandó és halhatatlan részek összekapcsolásának fontossága is!
Így a cselekvő akarat e pozícióban leginkább a befogadásra való felkészülés, az éberség minőségét hordozza, amely azonban nem csak a mások, a Te, hanem az önmagunk iránti szeretetnek - és emberi létünk áldásainak - való megnyílás lehetőségével is üzen, gazdagítja életünket.

Forduljunk tehát nyitott szívvel és lélekkel a tavaszi Ég felé, lélegezzünk mélyeket, amikor a szabadban járunk, és hagyjuk, hogy ezek a segítő égi energiák mélyen áthassák lelkünk-szellemünk mélyebb valóságait, hiszen üzenetük nem az elménknek, hanem lényünk magasabb síkjainak szólnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése