2011. február 14., hétfő

Égi energiák február 14-20

Február 14-én, hétfőn reggel a Hold a Rák jegyébe lép, és tulajdonképpen ez a legkirívóbb változás a múlt hét hétfői képhez képest az égen, a többi bolygó szinte ugyanazon helyen áll, illetve szinte azonos viszonyban vannak egymással mint hét nappal ezelőtt.

Napunk: aktív, tudatos énünk szimbóluma tehát még most is elég közel áll a Marshoz, cselekvő, akarati energiáink hordozójához, bár már kissé maga mögött hagyta azt – kettősüket pedig két oldalról a Merkúr és a Neptun kíséri, mind a négyen továbbra is a Vízöntő jegyében tartózkodva – bár kicsit jobban felzárkózva egymáshoz képest, – tehát a szabadság, függetlenedés, önállóság és individualizmus kollektív késztetéseivel áthatva gondolkodásunkat, szavainkat és tetteinket, valamint személyes érzékenységünket.

Nap és Neptun, tudatosságunk, cselekvő-teremtő énünk és intuitív érzékenységünk szimbólumai az égen a Vízöntő csillagkép múltat tisztító vizében úsznak, a Déli Hal csillagai fölött, amely a lelkünk mélyének, rejtett érzelmeinknek erős hullámzásai közepette megtalálandó egyensúlyt, és stabil belső biztonságot jelképezi – ezt a belső minőséget kell tudnunk most megélni és megteremteni az elkövetkezendő napokban személyes érzékenységünk és teremtő tudatosságunk által meghatározott, nyugodt, fegyelmezett cselekedetek révén, úgy, hogy egyszersmind tetteink a múlt megtisztítását is célozzák, és ezáltal felszabadítsák tudatunkat a régi, túlhaladott érzelmek és gátló hiedelmek terhe alól.
Hiszen Mars, tetteink és cselekvő energiáink ura is a Vízöntő múltat tisztító vizében, de még a Bak farkánál tartózkodik, amely pozíció eleve jelzi, hogy cselekedeteink a helyzetek tisztázásának szándékán túl a határozottság, céltudat és fegyelem kozmikus energiáival vannak áthatva.

Közel ugyanez a késztetés és energetika jellemzi most gondolkodásunkat és kommunikációnkat is e hét napjaiban, hiszen Merkúrunk a Marséhoz közeli helyet és hozzá hasonló pozíciót foglal el az égen a Vízöntő múltat tisztító vizénél, azonban még inkább a Bak csillagkép fennhatósága alatt – és innen kapcsolódik a Szűz csillagkép közepében lévő Szaturnusszal.
Mindez gondolkodásunk és szavaink tekintetében éppúgy jelent egy kollektív szintű szabadság-, függetlenség-, önállóság- és egyediség-igényt, mint kozmikus szinten a mentális minőségeink megtisztítását és felszabadításának szándékát, illetve hangsúlyosságát, amely nem csupán a Bak kozmikus minőségének hatására jár együtt egy átfogó, belső tudatosságigénnyel és mindenre kiterjedő tiszta figyelemmel, hanem mindez hatványozódik a Szaturnusszal való összekapcsolódás által, és kiegészül a belső stabilitás jelentette biztonság és az egyértelműségre törekvés energiáival.

Vénusz és Plútó is hasonló helyen van, mint egy hete láthattuk őket az égen – a Bak jegy szakaszának első felében, illetve a Nyilas csillagkép elülső csillagainál, Plútó még a Tejúton, Vénusz éppen lelépőben róla. Kollektív szinten tehát a Bak kemény és fegyelmezett módján törekednek konkrét és célirányos eredményekre harmóniateremtő energiáink, míg ösztöneink erős korlátozás alatt lévén nagyfokú elnyomást élhetünk meg mély, rejtett lelki szinteken – az önmagunktól elvárt fegyelem és határozott keménység hatására.
Kozmikus szinten azonban nagy távlatokat céloznak most előre mutató harmóniateremtő késztetéseink, melyeknek éppúgy része a mély, belső – érzelmi – uralom, és a szellemi védettség adta harmónia egy teljesebb megtapasztalása a hét elején, mint a belső megnyílás által történő szárnyalás boldogságának megélése majdan, a hét további napjai során.
Mindez pedig egy egyre határozottabbá váló Szaturnuszi fényszög által igyekszik most realizálódni, nem csupán a felszíni, külvilágot érintő, de mély, belső, lelki szféráinkban is, amely azután pozitívan hathat vissza belső biztonságunkra és stabilitásunkra.

Ösztönenergiáink pedig továbbra is magas és tiszta teremtő erőkkel vannak áthatva kozmikus szinten, amely által bármely meditatív vagy transz-állapotban nagyon intenzív és mélyre ható, lényegi szintű változásokat, illetve ezt eredményező élményeket élhetünk meg e hét folyamán – sőt, a Plútó Jupiterrel való kapcsolódása révén mindezek tanulságait realizálhatjuk is, előre mutató módon beépítve tapasztalatainkat és mély belső változásainkat szellemiségünkbe, filozófiánkba, világnézetünkbe, ami azután kollektív módon hathat az emberiség karmikus életmegélésére is.
Ez megint csak egy, az egész hét során átívelő, érvényben lévő hatás, éppúgy, mint Vénusz és Szaturnusz stabilizáló összekapcsolódása.

Holdunk, mint említettünk a Rák jegy elejéről indul további útjára e hét első napjának reggelén, ekkor még az Uránusszal lévő kapcsolódása irányából egy, a fentihez hasonló jelentőségű Jupiteri fényszög felé tartva, helyzetének különlegessége azonban elsősorban nem az előbbiek függvénye, hanem sokkal inkább égi pozícióján múlik.
A Hold a hétfő reggeli órákban itt, a Rák jegy elején ugyanis együttállásban van a leszálló Holdcsomóponttal. Ez pedig azt jelzi, hogy mind érzelmi reakcióinknak, mind lelki megéléseinknek most egyaránt hangsúlyos karmikus vetülete van – tudnunk kell megtalálni bennük azon motívumokat, amelyek bölcsességgé, az anyagi világban való eligazodás illetve stabilizálódás bölcsességévé válnak.
Mindennek ugyanakkor kollektív szinten az érzelmi kötődésekhez és biztonságigényhez van leginkább köze, tehát most tudni kell ilyen szintű érzelmi minőségeinket is tapasztalati bölcsességgé nemesíteni, amely azután lelkünk e világban való stabilitásának megtalálását szolgálja.

Holdunk a Rák jelében ugyanis a kollektív érzelmek sokszínű és gazdag mélységeiben elmerülő lélek szimbólumaként intenzíven átélt, változatos és sokrétű belső megéléseket idéz most elő, melyek leginkább a kötődés-elengedés és a biztonság-félelem tengelyeken mozognak, feltérképezve az érzelmi végpontok közötti széles spektrumokat.
Mindezen érzelmeket tudnunk kell most megfelelő szinten értelmezni, tudatosítani, és akár egyfajta újraértelmezés által felszabadítani a Hold hét eleji fényszögei révén, ugyanakkor kozmikus szinten egyfajta beavatásként is megélhetjük ezen belső tapasztalásainkat, hiszen a Hold hétfő délelőtt még az Orion felett halad el az Égen, érintve annak íjat feszítő karját, ami pedig az érzelmeink és lelki minőségeink tekintetében a tudatos kézben tartás és irányítás lehetőségét ígéri számunkra, sőt, mintegy feladatként róva ezt ránk, mutatja az érzelmeink ezzel együtt járó tudatos felvállalását is.

Majd az Ikrek kettősének halhatatlan lábához érkezik el a Hold később a hétfői nap folyamán, még mindig a Tejúton járva, magas, tiszta, teremtő energiákat közvetítve számunkra érzelmeink által, amikor is lelki szinten nem csupán a halhatatlan, múlhatatlan minőségek, és a tiszta, teremtő érzelmek kerülnek előtérbe a kozmikus energiák hatására, de az Egyszarvú csillagképe által szimbolizált romlatlan belső tisztaság – mint a lelki halhatatlanság egyik feltétele – is megjelenik, és érzelmi hangsúlyt kap ebben a napszakban, illetve időszakban.
Különösen, hogy a délután folyamán a Plútó is bekapcsolódik a Holddal szemben annak Jupiterrel való fényszögébe, így az Égbolt felét átfogó hármasuk összekapcsolódó energiája most a legnagyobb belső távlatok – lelki mélységek és szellemi magasságok – megélési lehetőségeit kapcsolja egybe oly módon, hogy különös kölcsönhatásuk által most
meglepően gazdaggá és színessé válnak belső birodalmaink e napon bejárható vidékei.
A lélekből való teremtés ideje ez – amikor is mindazt, amire oly régóta vágyunk, most teremtő módon magunk elé idézve, lelki szemeinkkel látva és belső érzékeink által átérezve megidézhetjük, életre hívhatjuk, valósággá teremhetjük képzeletünk belső képeinek segítségével.

Hétfői napunk emelkedett és teremtő érzelmi energiái azután keddre meglehetősen lecsillapodnak, miután a Hold eléri az Ikrek halandó felét az égen, s ráadásul szembe kerül Vénusz harmóniateremtő energiáival.
Mágikus egységteremtő pozíció ez azonban, mikor is tudni kell kozmikus rendbe helyezve látni és értelmezni kicsiny, hétköznapi, mulandó – gyarló, emberi – érzelmeinket, vágyainkat és félelmeinket; és ilyenformán megtalálni általuk, életünkben a magasabb szintű harmóniát, amely azonban lelkünk biztonságával és belső középpontunk stabil megélésével is összekapcsolódik.

Sőt, a nap folyamán a későbbiekben gondolkodásunk és kommunikációnk energiái is bekapcsolódnak egy, a belső biztonságunkat és érzelmi középpontunk stabilitását érintő energiakapcsolatba, mely által magasabb, gondolati tudatossággá emelhetjük fent részletezett ösztönös, illetve vágyszintű biztonság-megéléseinket.

A szerdai napra virradóra azután Nap és Neptunusz lassan együttállásba kerülnek, ami által a mai napon sokkal érzékenyebbek, fogékonyabbak, intuitívebbek ugyanakkor sértődékenyebbek, bizonytalanabbak és sérülékenyebbek lehetünk a megszokottnál, különösen, hogy Holdunk révén tudattalanunk és érzelmi energiáink egy különleges módon kapcsolódnak a fenti együttállás által szimbolizált, tudatos énünket és cselekvő energiáinkat is magába foglaló áramláshoz a délelőtt folyamán.

Érzelmi és lelki minőségeinkre is tehát ez a nagyfokú érzenység egyszersmind bizonytalanság lesz jellemző eleinte, ugyanakkor a nap folyamán mindez egyfajta pozitív nyitottságba és belső erővel teltségbe fordulhat – ahogy a Hold égi útján haladva eléri az Oroszlán kollektív minőségét, illetve a Rák csillagkép befogadást, lelki megnyílást szimbolizáló Tekintet csillagát, s majdan összekapcsolódik az Uránusz belső megtisztulást segítő intenzív és inspiratív energiáival.

A délutáni-esti órákban pedig további izgalmas kapcsolódások révén adódik lehetőségünk érzelmileg kiteljesítő belső élmények megtapasztalásához, a Hold fényszögei által.

Tegnapi napunk során említett tudatos-cselekvő énünkre kiható érzékenységünk csak tovább fokozódik, kiteljesedik a csütörtöki nap folyamán, hiszen Nap-Neptun együttállása egzakttá válik; érzelmeink tekintetében azonban a tegnapi befogadás és nyitottság helyét immár az elengedés veszi át. Szükségessé és hangsúlyossá válik tehát ma az érzelmi elengedés belső cselekedete, amelynek megtétele azután több szinten, és legfőbbképpen inspiráló módon hat különböző belső élményeinkre: biztonságunkra, stabilitásunkra, újító szándékainkra és harmóniateremtésünkre is.

A délutáni-esti órákra pedig gondolati, kommunikatív, majd cselekvő energiáink is intenzív kölcsönhatásba kerülnek Holdunk által szimbolizált érzelmeinkkel, amely immár az Oroszlán feje alatt haladva útján a belső szellemi uralom energiaminőségét közvetíti számunkra lelkünk rezdülésein keresztül, és innen kapcsolódik a megtisztulás és szabadság vízöntői energiáival inspirált Merkúrunkhoz és Marsunkhoz.

Péntek reggelre a Nap lassan maga mögött hagyja a Neptunuszt, érzékenységünk szimbólumát, de közeli pozíciójuk miatt még mindig érvényesül az elmúlt napokra jellemző egymásra hatásuk. Ebben az állapotában éri utol Napunkat a délelőtt folyamán a Hold szemközti pozíciójából, amely szembenállás tulajdonképpen a köznyelv által Teliholdnak nevezett állapot beteljesülése, ebbe azonban most belekapcsolódik nem csak a Neptun, de a Mars is: aktivitásunk, tetterőnk és akaratunk energiáival.
Ilyenformán a mai Telihold egy nagyon összetett energetikával bíró minőségként realizálódik, melyben nem csupán tudatos és tudattalan, lelki és szellemi, érző és cselekvő szféráink kapcsolódnak össze, de mindezt áthatja egy nagyfokú érzékenység és ugyanakkor tettre készség, sőt akár indulatosság is – felfokozva ezzel mindazt a hatást, tudattalan és érzelmi megélést, amely a Teliholdas napok – és éjszakák – sajátja.

Az e napon aktuális fényszögek, amelyek legtöbbje ugyan stabilizálni igyekszik bennünket és harmóniateremtő szándékainkat, azonban még további erősítik fent részletezett hatást, így könnyen előfordulhat, hogy további feszültségek forrásaivá lesznek túlfeszített érzékenységünk és ebből adódó átmeneti belső bizonytalanságunk következtében.

Égi pozíciójában a Hold ekkor az Oroszlán szívének, a Regulus csillagnak a közelében jár, amely a másokhoz – főleg az utódokhoz, illetve nálunk kisebbekhez és gyengébbekhez – való szeretetteljes odafordulás szimbóluma, így ezt a belső késztetést erősítheti bennünk érzelmi szinten a Hold e napon a délelőtti órákban, amely azonban hozzásegíthet bennünket fent említett belső feszültségek oldásához is.
Hiszen ha cselekvő energiáinkat a másokon való segítésre fókuszáljuk, akkor kevéssé valószínű, hogy felesleges vagy káros feszültségek gerjesztésére is fordíthatjuk egyben – sőt ez előbbi variáció még a saját Belső Gyermekünkkel, gyermeklelkünkkel való érzelmi kapcsolatfelvételhez is vezethet jelen állapotában, amely még inkább egy pozitív kiteljesedését jelenti az e napon megnyilvánuló kollektív és kozmikus energiáknak.

Vigyázzunk azonban, hogy e napon ne vesszünk el sem az apró részletekben, sem a túl nagy távlatokban, ami az érzelmeinket és egyéb lelki dolgainkat illeti, mert mindkettő fölös feszültségekhez vezethet és ezzel sokkal inkább kibillentene belső egyensúlyunkból, minthogy előidézné azt.

Szombatra virradóra immár teljessé válik a nagy együttállás, amely a Nap udvartartásaként jelentkezett már – múlt hét – hétfő óta, a tegnapi Telihold kapcsán említett érzékeny és idealista, aktív-cselekvő és gondolati-kommunikációs energiák válnak most eggyé tudatos énünk személyes energiáival, és hordozzák a teljes és tényleges megtisztulás lehetőségét itt, a Vízöntő csillagképének közepénél, ahol is a Nap elérte már a csillagkép központi – a Vízöntő Angyalaként is emlegetett – tengelyét adó csillagok sorát.

Harmóniateremtési lehetőség ez, amelyet a több szintű belső megtisztulásunk általi felszabadulás idéz elő, jelen helyzetünkben elsősorban szellemiek tekintetében, azonban e napon éppúgy esélyünk adódik a lelki harmónia- és egyensúly megteremtésére, megélésére is a Hold fényszögei és égi pozíciója által, amelyek napközben még az érzelmek intenzív és minél teljesebb megélése révén hatnak és egyúttal inspirálnak minket.

Vasárnapi napunk pedig az elmúlt napok nagy és olykor felszín alatt lappangó feszültségeinek felszínre kerülését hozhatja el nekünk, hiszen nagyon intenzív és erős, ugyanakkor belső feszültségekkel teli kapcsolódások jellemzik a mai égboltot, és a Hold pozícióváltása – az Oroszlánból a Szűz csillagképébe, illetve a Szűzből a Mérleg kollektív minőségébe – szintén nem könnyíti meg a dolgunkat.
Mert bár a harmónia igénye növekszik e napon, de ezzel arányosan a bizonytalansági faktor is érzelmi megéléseink tekintetében és bár fényszögei nagyon intenzív energiákkal kapcsolják össze Holdunkat, mindez nem feltétlenül stabilizálja lelkivilágunkat, különösen, amennyiben nem vagyunk képesek a mélyére nézni saját belső, tudattalan szféráinknak, amelyek titkos, rejtett tudást hordozva tanítanak bennünket a helyes mértékre és a másokat szolgáló alázat felemelő voltára a mai nap során.
Ha tehát mindezt a mélyen bennünk rejlő, mégis tiszta magas tanítást nem tudjuk elfogadni, és érzelmileg integrálni a mai napon, az meglehetősen nehézzé és feszültség-telivé teszi e napunk érzelmi megélését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése