2011. február 21., hétfő

Égi energiák február 21-27 között

A vasárnap intenzív kapcsolódásait követően meglehetősen nyugalmas, ugyanakkor nagyszerű lehetőségekkel teli hét köszönt ránk február 21-én, hétfőn reggel. Egünk vándorai két fő csoportot alkotnak ezekben a korai órákban, melyek egyike – a Nap környezetében lévő – szinte egész hetünk során együtt marad, míg másika, melynek Holdunk a főszereplője, az esti órákra már tovatűnik.

Napunk február 19-én, szombat hajnalban lépett át a Vízöntőből a Halak kollektív minőségébe, így a most következő egy hónap tekintetében a Halak szeretetteljes, elfogadó, érzékeny, együttérző, a legkülönfélébb érzelmekben feloldódó állapota jellemzi majd kollektív szinten a tetteket, döntéseket és az emberi szellemiséget – ami ilyenformán hatással lehet a mi személyes cselekvő, tudatos énünkre, egonkra is, érzékenységet, nyitottságot, nagyobb elfogadókészséget eredményezve számunkra.
Kozmikus energiák tekintetében azonban még jó ideig a Vízöntő minőség „hatása” érvényesül tudatos énünk és szellemiségünk szintjén, ugyanis Egünk legfőbb világítója most érte el a Vízöntő központi alakját a csillagkép közepén, ami a múlt és egyúttal a jövő tisztaságáért – és az ebből adódó érzelmi biztonságunkért – történő tettek, ezt célzó szándékok időszakát jelzi.
Tehát az elkövetkező időszakban lehetőségünk nyílik mintegy kívülről tekinteni magunkra, emberi játszmáinkra, és meglátni azok működési módjait, mozgatórugóit – sőt, lehetőségünk lesz ezzel a tudatos belátással párhuzamosan eltávolodni tőlük, mintegy megtisztulni és megszabadulni a minket mindeddig mozgató, bevésődött automatizmusoktól, és helyettük egy stabil, tudatos belső pontra helyezkedni: a szemlélődő figyelem pontjára.

Ez azonban egy hosszú folyamat, melybe leghatékonyabban tudatosságunk révén tudunk bekapcsolódni, eredményessége pedig sokmindentől függ.

Többek között függ gondolatainktól, szavainktól, konkrét tetteinktől és attól, hogy mennyire vagyunk képesek ténylegesen őszinték lenni saját magunkhoz. Mert a Mars-Neptun-Merkúr együttállása a Naphoz közel, a Vízöntő jegyének végén, az Égen a Vízöntő csillagkép múltat tisztító vizében úszva mintegy megelőzi cselekvő-tudatos énünk, szándékaink energiáit, és konkrét tetteink, cselekvésként megnyilvánuló akaratunk, mely most egybeolvad megfogalmazódó, vagy régóta ható gondolatainkkal és szavainkkal, valamint személyes érzékenységünkkel, – melynek egyik megnyilvánulása a tiszta megérzés és érzékelés, másik szintje azonban a csalás, hazugság és megtévesztés, – szóval mindez most egységbe forrva előzi meg szándékainkat és én-megélésünket a következő hét folyamán, így az elkövetkezendő időszakban átélhető megtisztulásunk és személyes szabadságunk elérésének első lépéseként tetteinket: konkrét cselekvéseinket és szavainkat egyszersmind gondolatainkat kell tudni összhangba hozni, és felemelni az isteni harmónia szintjére – hogy eltávolodhassunk mindazon tévedésektől és hazugságoktól, melyeket életünk során magunkévá tettünk, és mindeddig irányították szavainkat, tetteinket és gondolatainkat.

Mindezt elősegíti most a Hold útja az égen – amely hétfő reggel még a Szaturnusszal kerül együttállásba, kollektív szinten a Mérleg jegyének kiegyensúlyozó, másokra fókuszált energiáit hordozva, ugyanakkor egyfajta gátlásos félszegséggel, vagy akár belső merevséggel együtt megnyilvánulva érzelmeink tekintetében, kozmikus szinten azonban a Szűz csillagkép közepénél a belső stabilitást és alázatot, a Holló fölötti pozíciója által pedig a mély belső megtapasztalásokat, a lélek mélységeiben, halhatatlan emlékezetében elrejtett előző életi, vagy emberi tudaton túli tudásokat segít elérni, átélni és újra megtapasztalni számunkra.

A délutáni órákban pedig Holdunk Vénusszal való kapcsolata segíti tovább ezt a folyamatot, amely által érzelmi szintű harmóniát élhetünk, sőt teremthetünk meg hiszen a szépség és egyensúlyteremtés égi úrnője ugyan a Bak kemény és fegyelmezett kollektív erőit hordozza, jelen esetben azonban ezzel segít stabilizálni Holdunk Mérleg állapotában felfokozódó bizonytalanságát, kozmikus energiák tekintetében pedig a Nyilas fényt árasztó, tanító, lelkesítő minőségében van jelen a Vénusz, összekapcsolva a mély belső – érzelmi – uralom és a szabadon szárnyalás lehetőségeit égi pozíciójában, s hozzá kapcsolódik a Hold, érzelmeink úrnője a Szűz csillagkép Kalász csillagától – amely érzelmi szinten nem csupán a harmónia iránti vágyat, de a befektetett energiáink learatásának az idejét is jelzi.
Tehát amennyiben pozitív vágyakat és érzelmeket tápláltunk magunkban az elmúlt időszakban, annak gyümölcseit most – a hétfő délutánunk során betakaríthatjuk.

Jupiter és Plútó fényszöge van még e napokban segítségünkre, hogy kellő tisztasággal és tudatossággal lehessünk jelen e folyamatban. Legtisztább szellemi magasságok és legnagyobb lelki mélységek energiái kapcsolódnak most egybe általuk egy teremtő fényszög révén, minek következtében mind kollektív, mind kozmikus szinteken sokrétű lehetőség nyílik realizálni kettőjük egymásra ható energiáit.
Plútó a Bakban kollektív szinten elsősorban az ösztöneink megregulázását, kemény formába rendezését jelenti, míg Jupiter a Kosban növeli türelmetlenségünket, fejlődés, előrehaladás iránti vágyunkat, kiterjedést sürgető szellemi igényeinket – amely két belső erő egymásra hatása nem feltétlen harmonikus, hasonló vagy közös irányt célzó.
Kozmikus szinten azonban Plútó égi pozíciójában a Tejúton a magasabb teremtő energiákkal való kapcsolatba lépés lehetőségét jelenti számunkra rejtett, mély belső ösztöneink által – míg Jupiter a Halak csillagképe alatt a karmikus helyzetektől, emberi karmától az isteni Egység-megélés irányába történő szellemi utunkat mutatja, most különös egyensúlyteremtő helyzetben, a cselekvő és a felettes én útja közötti középvonalon. Filozófiánk és szemléletünk révén tehát most képesek vagyunk sokkal nagyobb, mint emberi távlatokat felölelni, megérteni a Világmindenség titkaiból – és ezeket nem csupán a megértés, de a mély belső átérzés szintjén is magunkévá tenni, integrálni, Plútó és Jupiter aktuális fényszögkapcsolata révén.

Bár ez a hatás a hét első felében folyamatosan érvényesül, hétfő éjjel sokkal intenzívebben élhetjük át, tekintve, hogy egy időre a Hold is bekapcsolódik ebbe a magasabb energiákat mozgató áramlatba. Így érzelmi, lelki szinteken is átérezhetjük és integrálhatjuk mindazt a szellemi élményt és tapasztalatot, amely a Jupiter-Plútó kapcsolatának eredményeként érhet el hozzánk.

Keddi napunk főszereplője továbbra is Holdunk marad, hiszen míg kora reggel cselekvő-kommunikatív-gondolati energiáinkkal, déltájban Napunkkal, tudatos énünk szimbólumával lép inspiráló, energizáló kapcsolatba.

Reggeli-délelőtti órákban tehát a tetteink, szavaink és gondolataink váltanak ki erős érzelmi hatásokat, illetve alakulnak érzelmeink hatására – később azonban lelki és szellemi, érzelmi és tudati minőségeink kapcsolódnak egymást előidéző, feltételező illetve erősítő módon össze, minek következtében e napunkat leginkább érzelmeink – többek között vágyaink, félelmeink, kötődéseink – és ugyanakkor tudattalan tartalmaink „uralják”, ami egyfelől nagy belső – érzelmi – energiákat jelent, amit mint hajtóerő is felhasználhatunk a mai napon, másfelől azonban nagyfokú érzelmi hullámzásokat és szélsőségeket is eredményezhet, amelyeknek minél nagyobb teret adunk, annál kevésbé leszünk képesek megszelídíteni őket. De talán nem is ez a dolgunk e napunk tekintetében, hiszen a Hold a délelőtti órákban a Skorpió – vagyis a végletesség – jegyébe lépett, így az érzelmi szélsőségek megélése most nem csupán kollektív élményként, de személyes belső tapasztalatként is jelen lehet.
Az égen ugyanakkor a Szűz csillagkép vége felé, az úgynevezett Angyali csillagoknál halad el a Hold a keddi napon – ami pedig a magasabb, tiszta belső sugallatok és éteri érzések idejét jelzi kozmikus szinten.
És bár estefelé a Hold a Plútóval is kapcsolatba kerül, ezt az energiát is éppúgy megélhetjük az ösztönök és lélekmélyi indulatok kollektív szinten felkavaró, érzelmi szélsőségekbe taszító módján, ahogy túllépve ezen kapcsolódhatunk a kozmikus energiák magasabb szintjéhez, mint tehettük ezt egész napunk érzelmi élményeivel kapcsolatban.

Szerdán bár a Hold továbbra is a Skorpió jegyében halad tovább, jobbára elcsitulnak a szélsőséges érzelmi élményeket kiváltó, felerősítő fényszög-kapcsolódások, így e napon kollektív szinten is nyugodtabb, szelídebb érzelmeket élhetünk meg, míg kozmikus energiák tekintetében a Hold elérve a Mérleg csillagképét a – múlt és jövő vágyai, az én és Te érzelmei közötti – egyensúlyteremtés igényét közvetíti számunkra, amelyet csak tovább erősít az esti órákban Vénusszal, a harmóniateremtés úrnőjével való kapcsolódása.
Különösen pozitív és szeretetteljes érzelmi élmény várhat ránk tehát a szerda esti órákban, amely azonban várhatóan nem feltétlenül egyenrangú kapcsolódás eredménye, sokkal valószínűbb, hogy egyfajta tanító-tanítványi viszony keretein belül realizálódik, hiszen az alá-fölé-rendeltség eléggé hangsúlyos itt, különösen a kollektív, de valamelyest a kozmikus energiák tekintetében is.

E napunk másik érdekes tapasztalata lehet a Nap és Merkúr kapcsolódása révén az az élmény, hogy míg az elmúlt időszakban konkrét tetteink voltak – lehettek – azonosak szavainkkal és gondolatainkkal, most inkább a szándékunk és szemléletünk válik eggyé mentális szféránkkal, így egyfajta belső szellemi egységet – mintegy önazonosságot – élhetünk meg gondolataink, kommunikációnk és tudatosságunk együttes működése révén, amely közel áll ugyan tetteink módjához és minőségéhez, mégsem teljesen azonos vele. Mert bár az érzelmek vissza nem fogható hatása mindkét szféránkra érvényes ezen időszakban, addig szellemi energiáinkkal már sokkal inkább a jövő felé tekintünk, míg tetteinkkel még a múltunkkal kapcsolatban tevékenykedünk – főleg annak érzelmi szintű tisztázása, megtisztítása érdekében.

Csütörtöki napunk során is ez a két fő momentum: Nap-Merkúr együttállása és a Hold járása lesz a leghangsúlyosabb, amelyek a délutáni-esti órákban azután egy meghatározó fényszög által össze is kapcsolódnak.
Gondolataink, szavaink, tetteink és szándékaink most nagyon mélyről kapnak energiát és késztetést – lélekmélyről, ugyanis a Plútó ösztönös erőivel kapcsolódnak e napon gondolati, kommunikatív, cselekvő és tudatos energiáink kölcsönös egymásra hatásban és összehangoltságban. Ugyanakkor, mint említettük a késői órákra a Hold által szimbolizált személyes érzelmekkel, vágyakkal, félelmekkel is kapcsolatba kerülnek gondolati-szellemi energiáink – egymásra hatásuk azonban sokkal intenzívebb és meghatározóbb lesz Holdunknak Nap-Merkúrral való fényszöge által, mint a Plútói ösztönerőkkel való kapcsolódásuk.
Rejtett vagy rejtőzködő érzelmi dolgaink tehát nagy hatással lesznek ma gondolatainkra, szavainkra, és cselekvő szándékainkra – ami éppúgy jelölhet megmagyarázhatatlan, mély belső feszültségeket és félelmeket, mint tiszta, teremtő sugallatokat és pozitív, kiegyensúlyozó érzéseket.

A déli órákban ugyanis a Hold ismét jegyet vált, kollektív szinten a Nyilas lelkes és szellemi értékek iránt vonzódó minőségébe jutva, és ezzel párhuzamosan maga mögött hagyva a Mérleg kapuját lassan eléri a Skorpió csillagképét, amely a tényleges lelki mélységek, a megfoghatatlan dimenziók, a visszafordíthatatlan változások – úgy is, mint halál - utáni másik létminőség szimbólumaként van jelen az égen. Érzelmi megéléseink tekintetében tehát egy nagyfokú lelkesültséget, pozitivitást, megnyílást és energiát élhetünk át kollektív szinten, míg a kozmikus energiák sokkal inkább a mély belső változások, lassú, rejtetten lezajló lelki folyamatok elindulásának, illetve bekövetkeztének kedvez az elkövetkezendő két napban.
A csütörtök esti égi kapcsolódás révén azonban mind a rejtetten zajló mély folyamat, és mindaz a változás, amivel ez együtt jár: tudatosulhat Nap-Merkúr-Hold fényszöge által.

Pénteki napunk energiái nem sokban különböznek a csütörtökiektől, az érzelmeink tudatosulását segítő kapcsolatok még életben vannak, sőt, a tegnapi napunk során nem említett hatások is érvényesülnek, úgy, mint Vénusz és Jupiter kapcsolódása mely a tanítás-tanulás, fejlődés, felemelkedés, harmónia- és egyensúlyteremtés különböző szintjeit kapcsolva össze segíti pozitív érzékelésünket, illetve annak finomodását és kiteljesedését a két, – hagyomány által „szerencsebolygónak” is nevezett – égi vándor fényszöge által, így tehát pozitív, a lét különböző síkjain – lelki, szellemi és fizikai szintű – gazdagságot, bőséget és gyarapodást hozó eseményeket élhetünk meg e hét második felében, ugyanis e két energiaminőség kapcsolata még a szombati napunk során is érvényben van, így kifejti hatását.

Szombati napunk főszereplőjeként megint a Holdat tudnánk megemlíteni, illetve kiemelni, nem csupán sokrétű kapcsolódásai, de az égen elfoglalt pozíciója révén is, hiszen eléri ekkor a Kígyótartó csillagkép központi tengelyét az égen – amely amellett, hogy a gyógyítás égi szimbóluma, a különböző szintű - szellemi és fizikai - teremtő erők egyensúlyba hozásának, illetve egyensúlyban tartásának és áramoltatásának jelképe is.
E helyzet tükrözi számunkra, hogy adott nap energiáját felhasználva lehetőségünk nyílik nem csupán gyógyítani magunkat lélekben – illetve akár tudat alatti tartalmaink kapcsán is – de egyúttal, illetve fentiekkel összefüggésben lehetőségünk adódik megteremteni a különböző szintű teremtő erőink egyensúlyát, illetve egészséges áramlását, amely azután sokszinten kihat a tudatos, tudattalan, érzelmi, szellemi és fizikai létezésünkre – azaz EGÉSZségünkre – is.

Vasárnapunk energiáit pedig Hold-Plútó együttállása határozza meg leginkább, hiszen a Hold, mely már második napja a Tejúton – a magasabb teremtő energiák áramlásának égi folyóján keresztül – halad, vasárnap reggelre utol éri a Plútót, és pár órára összeolvad vele. Lelkünk rejtett mélységeibe való bepillantást ígér ez a nap, sőt, akár katartikus változásokat is, melyekkel teremtő módon emelkedhetünk eddigi érzelmeink fölébe, és nyerhetünk el egy tisztább, magasabb nézőpontot személyes viszonyulásaink, érzelmi dolgaink tekintetében. Használjuk ki hát ezt a nagyszerű lehetőséget, hogy átadva magunkat érzelmeink végtelen mélységeinek átélhessük azok teljességét, egyszersmind átalakító voltát, és ezzel párhuzamosan szert tehessünk arra a megtapasztalásra, amelyet e napunk kínál, hogy tudatosságunk által ugyanakkor kívülről láthassunk rá saját magunkra, mélyen átélt érzelmi élményeinkre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése