2011. február 7., hétfő

Égi energiák február második hetében

Február 7-én, hétfő reggel három csodás csoportosulás lesz jelen az égbolton, amelyben Egünk 10 vándora közül kilenc egy asztrológiailag látványos mértani formába áll össze – az egyedüli, aki kimarad ebből az összképből: a Szaturnusz, a magány és aszkézis bolygója.

Ő továbbra is a Mérleg jegyében, illetve a Szűz csillagképének közepénél halad útján, kozmikus vagyis retrográd irányban, ami azt jelzi számunkra, hogy most azon stabil belső ponto(ka)t kell tudnunk megtalálnunk, felfedeznünk vagy felismernünk magunkban, mely(ek)re nem csupán ez életi, emberi, kapcsolati - hanem egyúttal lelki és szellemi biztonságunkat is felépíthetjük. A Nagy Tanító továbbra is nehéz feladat elé állít bennünket, hiszen tudnunk kell meghatározni, hogy mi az, ami számunkra értékes illetve biztonságot nyújtó, és ezekre a belső pontokra alapozni lelkünk építményét, amely belső biztonságunkat adja, és ugyanakkor meg kell próbálnunk olyan mélyre nézni magunkba, hogy akár előző életi, vagy életek előtti – illetve azokon túli – tudást, bölcsességet találhassunk, olyan lélek-tudást, amely tényleges biztonságot nyújt, életen és halálon-túliságával, halhatatlanságával.

Vele kapcsolódik még Nap-Mars együttállása egy inspiráló fényszöggel, amely együttállás az egyik – a három említett közül a középső – csoport magját adja, amelyet két oldalról a Merkúr és a Neptunusz övez.
Cselekvő, tudatos és akarati énünk szimbólumai – Nap és Mars – tehát még mindig együtt tartózkodnak a Vízöntő kollektív minőségében, a Bak csillagképének hátsó traktusában, elősegítve ezáltal döntéseink és elhatározásaink tényleges megtételét, illetve plusz energiákkal látva el minket cselekvő, akarati, sőt akár indulati szinteken.
Ezért most különösen szükségünk van arra a rendíthetetlen belső nyugalomra, amit a Szaturnusz segítségével találhatunk meg magunkban, hiszen tetteink és cselekvő-tudatos énünk eléggé tüzesek, energikusan, felszítottak lehetnek még az elkövetkező napokban is – de Nap-Mars-Szaturnusz kapcsolódása jelen esetben pontosan az ezen erők belső kiegyensúlyozását teszik lehetővé.
Cselekedeteink energiája most kollektív szinten leginkább a Vízöntő szabadság-elvű minőségéből táplálkozhatik, de ugyanitt tartózkodik a Merkúr és a Neptun is – amelynek révén a szabadság, függetlenség, önállóság és individualizmus ihleti illetve jellemzi mind tetteinket, gondolkodásmódunkat, kommunikációnkat és intuitív érzékenységünket is. E hét során tehát továbbra is kevéssé lehet ránk jellemző a szabálytisztelet, a megalkuvás vagy a mások kedve, elképzelése – úgy egyáltalán: az elvárások - szerint való cselekvés, beszéd, vagy gondolkodás. Érzelmi érzékenység tekintetében azonban ez sokkal inkább az individualizmusunk kiterjesztését jelenheti, miszerint a lehető legtöbb létezővel tudunk érzelmi szinten azonosulni, együtt érezni, és ráadásul nagyon sok szférából tudunk intuitíven információt befogadni a következő napokban.
Kozmikus szinten pedig a Bak-Vízöntő csillagképek találkozásánál láthatjuk most a Nap-Mars együttállását, ami a – személyes, ugyanakkor akár a kollektív – múltunk megtisztításáért történő, ezt célzó tettek, cselekedetek határozottságát, elszántságát és tudatosságát idézheti elő, amely sok esetben nagy érzelmi kilengéseket, hullámzásokat és belső bizonytalanságot okozhat ugyan, de ez esetben van szükség a fent említett Szaturnuszi tanulságokra, amelyek kiegyensúlyozhatnak bennünket.
A Neptunusz jelen pozíciójában csak még inkább segíti ezt a tisztulási folyamatot, hiszen a Vízöntő múlt vizében úszva tisztítja most érzékenységünket, lényünk intuitív és együtt érző tulajdonságokat biztosító oldalát, amely ugyanakkor hiszékenységként és irreális ábrándosságként megnyilvánulva hazugságok és csalódások előidézője is lehet alacsonyabb szinteken – ezen múltbeli tévedésektől és fájdalmaktól tisztít most bennünket a Neptunusz, hogy belső érzékeink által sokkal tisztább sejtések és megérzések befogadói lehessünk idővel.
Merkúr pedig a Bak Tejútra tekintő fejénél tartózkodva a magasabb célok kitűzésének, átgondolásának és megfogalmazásának lehetőségét adja most számunkra – úgy hogy mindez összhangban van most lelkiségünkkel, érzelmi énünkkel, életszemléletünkkel is, hiszen a gondolkodás és kommunikáció bolygója most harmonikus fényszöggel kapcsolódik Hold-Jupiter együttállásához, amely a következő említendő csoportosulás fő gerincét adja.

Holdunk tehát hétfőn a reggeli órákban együttállásba kerül a Jupiterrel a Kos jelének elején, tehát az égen a tavaszpont közelében, a Halak csillagkép Visszaúszó Halának fonala alatt – és hozzájuk viszonylag közel láthatjuk az Uránuszt még éppen az említett Hal teste alatt haladva, egyszersmind a Halak jegyének kollektív minőségében.
Mindez érzelmeink tekintetében nagyfokú energikusságot, lobbanékonyságot, lelkesedést, sőt akár felindulást és egyúttal feszültségeket is jelezhet kollektív szférákból táplálkozva. Hold-Jupiter együttállása most különösen nagy kiterjedést és hangsúlyt ad érzelmi megéléseinknek, és ugyanakkor elősegíti azt, hogy ezek még nagyobb hőfokon égjenek.
Kozmikus szinten azonban elsősorban egyfajta filozofikusságot, érzelmi-szemléleti összehangolódást jelent az a pozíció, amikor is érzelmeink tekintetében nem csupán nagy – akár szokatlanul nagy – átéléssel és intenzitással élünk meg dolgokat, de belső igényünk támadhat a nagyobb összefüggések átérzésére is.
Szemléletünk és magasabb tudatosságunk számára továbbra is központi téma lesz az emberi élet, az e világi létezés hogyanja és miértje e hét során, ugyanakkor azonban annak első napjaiban mindez még lelki és érzelmi kérdéssé is válik – tehát különösen sokat foglalkoztathat bennünket a honnan jöttem ebbe az életbe kérdéskör – és annak a reménye, hogy erre új és teljes választ találjunk, lehetőleg mihamarabb.
Ebben segíthet bennünket a Jupiter Cet fölötti pozíciója, amely – hétfőin napon a Holdunkkal együttállásban különösen – egyfajta belső elvonulást sürget, amely a magunkba történő elmélyedés és belső kiterjedésünk által újfajta válaszokat eredményezhet bennünket érdeklő érzelmi és szemléleti, filozófiai, szellemi kérdésekre.
Ugyanakkor mindez a nagyság- és bőségmegélésünk kapcsán is egyfajta visszavonulást, lecsendesedést jelezhet, illetve tesz szükségessé. Érdemes tehát e napokban önként visszafogni magunkat mind a kiáradó – például költekezés, – mind a befogadó – például étkezés – tevékenységeinkben, hogy önként megélve ezt a fajta aszkézist a hét első napjaiban ne okozzunk magunknak érzelmi problémákat, vagy ne adj Isten konkrét veszteségeket azáltal, hogy ellene mentünk a kozmikus történéseknek!
Holdunknak a Pegazus alatti elhelyezkedése illetve haladása jelzi nyitottságunkat az égi inspirációk befogadására az elkövetkező napokban, ami által különösen tiszta, segítő és tényleges megoldásokat hozó válaszokat kaphatunk, érdemes tehát figyelmünket kellő mértékben befelé, érzelmeink felé fordítani e hét napjaiban.

A harmadik említett égi csoportosulás a Vénusz és Plútó találkozása a Bak jegyében, amely egy nagyon erőteljes, teremtő-realizáló kapcsolódásban van most a Hold-Jupiteri együttállással.
Harmóniateremtésünk közeledik itt ösztönvilágunkhoz, lelkünk alvilágához, és a Bak tudatos és fegyelmezett kollektív minőségében egy erős és határozott struktúrát teremtve igyekszik harmonikus megnyilvánulást adni mély, rejtett belső tartalmainknak.
Az égen azonban a Tejúton láthatjuk ez együttállást, a Nyilas csillagképének elülső csillagainál, amely kozmikus szinten a magasabb, isteni dimenziókból magunkhoz vehető tudás, szellemi fény és bölcsesség szimbólumaként a magasabb törvények szerint történő harmóniateremtésről és a rejtett, elnyomott minőségeink integrálásáról is szól a lét e másik szintjén.
Ez az a lehetőség, amelynek megvalósulása elősegíti érzelmi elmélyülésünket e napokban, és viszont: érzelmi elmélyülésünk és belső figyelmünk által könnyebben realizálódhat fenti harmóniateremtés, amely tehát nem csupán személyes emberi, de lelki és kollektív ösztönszférákat is érint.
Fenti kapcsolódások tehát – külön-külön és együtt is – egyszerre szólnak a nőiesség, a lelkiség és az ideák világának különböző aspektusairól, megnyilvánulási szintjeiről – amelyek most, jelen kapcsolódásuk következtében teremtően feltételezik, illetve stabilizálják egymást.
Hold és Vénusz ugyanis a női minőség két alapvető aspektusa, fényszögük révén a női szépség, kedvesség, harmóniateremtés és a befogadás, gondoskodás, táplálás megnyilvánulási lehetőségei kapcsolódnak most egymást erősítve és realizálva.
Hold és Plútó ugyanakkor a tudattalan, a lélek rejtett mélységeinek különböző szféráit jelképezik, így e kapcsolódáson belül ezen tartalmaink találkozhatnak egymást felszínre hozó, magasra emelő, vagy akár jelen állapotában stabilizáló módokon.
Vénusz és Jupiter az ideák különböző síkjainak szimbólumai, úgy mint az isteni rend, törvények és harmónia – és mint említettük: Ők is kapcsolódnak most ezen, egymást stabilizáló fényszög által. Sőt, e kapcsolat a hét további napjain is életben marad, így e hetünk egyik központi témája lehet majd a magasabb szintű harmónia megteremtése életünkben.

A hétfői nap során a Hold lassan távolodni kezd Jupiteri együttállásától, de fent említett hatások még egyértelműen érvényben vannak e napunk során, egészen a késő esti órákig.

Kedden reggelre azután a Hold továbbhaladva égi útján szembe kerül a Szaturnusszal. Ez a pozíció lehetőséget biztosít nekünk arra, hogy belső biztonságunkat összekapcsoljuk érzelmeinkkel, lelki minőségeinkkel és élményeinkkel, így még inkább stabilizáljuk magunkat az elkövetkezendő időszakra nézve. A Hold még mindig a Visszaúszó Hal fonalánál látszik az égen, immár fölötte ezen csillagoknak, így még közelebb a Pegazus ihletet és inspirációt hozó szárnyaihoz. Tehát a kozmikus energiákra hangolva érzelmi és lelki tekintetben még mindig a minket az emberi létbe vonzó érzelmek és élménylehetőségek foglalkoztathatnak bennünket, vagy esetleg az ezen vágyak titkainak megfejtése, melyhez a Pegazus hozhat számunkra megvilágosító válaszokat, elsősorban megérzések, belső sugallatok formájában.
Kollektív szinten azonban, - illetve ha még nem sikerült eléggé stabilizálnunk magunkat az elmúlt időszak lehetőségeit kihasználva, - akkor a Hold-Szaturnusz fényszöge sajnos nagyfokú érzelmi feszültséget jelenthet, hiszen a türelmetlenség és figyelmetlen haladni vágyás energiája konfrontálódhat a Szaturnusz türelemre, fegyelemre és figyelmességre intő, és ennek érdekében olykor konkrét akadályokat támasztó energiáival.

Holdunk ezzel párhuzamosan lassan eléri a Nap-Mars együttállás egy fényszögét a délelőtti órákban, amelynek következtében harmonikus kapcsolatba kerülnek tudatos és tudattalan, lelki és szellemi minőségeink, érzelmi és cselekvő energiáink. Szabadságtörekvésünk, egyéni cselekvéseink tehát most érzelmi visszhangot is kaphatnak, sőt, tovább fokozódhatnak intenzív lelkesedésünk következtében.
Kozmikus szinten a múlt megtisztítását és a jelen illetve jövő biztonságát célzó tetteink kapcsolódnak most „gyarló” emberi érzelmeinkkel – és kerülnek egymással kölcsönhatásba.

Dél körül pedig a Merkúrral kapcsolódik Holdunk, mágikus módon, amely által érzelmi, lelki dolgaink és szavaink, gondolataink között alakul ki egy kölcsönös oda-vissza hatás. Ennek eredményeképpen intenzív érzelmi megéléseink inspirálják gondolataink és szavaink szabadságát és újszerűségét kollektív szinten, illetve szavaink és gondolataink szabadsága és újszerűsége tovább fokozza érzelmeink intenzitását – ugyanakkor kozmikus energiák tekintetében a magasabb célokra koncentrált figyelmünk, szavaink, gondolataink vannak mágikus-teremtő hatással emberi síkokon túli érzelmi megéléseinkre, valamint az emberi létezéssel kapcsolatos lelki, érzelmi kérdések segítik elő a gondolati – és kommunikációs – szabadságunk megteremtését illetve megtapasztalását. Ez a fényszög egészen kedd esti órákig érvényben van.

Szerda reggelre a Hold a Kos jegyének végéhez érve fényszög-kapcsolatba kerül a Neptunusszal, ami által szélsőségekre hajlamos érzékenységünk most fokozottan hatással van személyes érzelmeinkre és aktuális hangulatunkra is, ezáltal az átlagosnál erősebb, intenzívebb érzelmi reakciók jellemezhetnek bennünket e napunk délelőttjén – ugyanakkor spontán érzelmeink nagyfokú szabadságérzetet és szeszélyességet is kiválthatnak belőlünk kollektív szinten.
Kozmikus energiák tekintetében azonban az válik meghatározóvá, hogy Holdunk a Felfelé úszó Hal fonalát érte el az égen, ami a megváltás, ez életbeli, emberi, karmikus dolgoktól való megszabadulás lehetőségét hordozza, együttműködve a Neptun múltbeli érzelmeket, emlékeket, titkokat és tévedéseket tisztító pozíciójával. Ez természetesen többségünk számára nem jelent egy végső megváltást, megtisztulást – de egy nagy lépést mindenképpen eredményezhet ebben a folyamatban.

Dél fele azután a Hold lassan továbbhalad, és eléri a Nap-Mars egy fényszögét a Halak csillagkép Összegzés pontjához közelítve az égen, miközben átlép a Kosból a Bika jelébe, ami által kollektív szinten az eddigi felfokozottság és energikusság helyett egyfajta nyugalom és stabilitás lehet jellemző lelkivilágunkra, érzelmi megéléseinkre az elkövetkező néhány nap során.
Kozmikus szinten pedig egy nagy belső, érzelmi összefoglalás: az elmúlt időszak történéseinek – tetteinknek és érzelmi reakcióinknak egyfajta – áttekintése válik lehetővé, annál is inkább mert Nap és Hold most egy intenzív, mágikus fényszög által kerülnek kapcsolatba. Ezáltal cselekvő és érzelmi, tudatos és tudattalan energiánk kapcsolódnak most egymással oly módon, hogy egymás működését segítve, tükrözve és mintegy aktívan stabilizálva a maga pozíciójában erősítik meg egymást, egyszersmind önmagukat is a saját minőségükben. Tehát a Hold az érzelmi összegzés, (karmikus) áttekintés állapotában kiteljesedve kerül kölcsönhatásba a múlt szellemi megtisztulását és a tetteink felelősségének a felvállalását megélő Napunkkal, tudatos minőségünkkel, ami mint láthatjuk, szintén egy jelentős lépés megtételének feltételeit teremti meg számunkra személyes, illetve karmikus fejlődésünk útján e nap során.

A hétfői napon említett Vénusz-Plútó közeledés a mai napon szorossá válik, így harmóniateremtésünk energiára mostanra eggyé válik ösztönvilágunkkal, lelkünk alvilágával, ami a Bak tudatos és fegyelmezett kollektív minőségében egy erős és határozott struktúra építését jelenti fenti erőink összességéből, amely egyfelől igyekszik harmonikus megnyilvánulást adni mély, rejtett belső tartalmainknak, ugyanakkor olyanfajta ösztönösséget – vagy akár indulatosságot is – mutat, amely most áthatja és akár végletessé teheti szépség- és egyensúlyteremtő indíttatásainkat.
Az égen azonban továbbra is a Tejúton láthatjuk Vénusz-Plútó együttesét a Nyilas csillagképében, amely kozmikus szinten a magasabb, isteni dimenziókból magunkhoz vehető tudás, szellemi fény és bölcsesség energiáival hatja át, és a magasabb törvényekhez közelítővé teszi most harmóniateremtésünket, feltételezve rejtett, elnyomott minőségeink integrálását.
Ehhez kapcsolódik az immár a Bika jegyében járó Holdunk inspiráló, energetizáló módon a késő délutáni órákban, miután elhagyta az égen az Összegzés pontját és elérte a Kos fejének csillagait.
Mindez a kapcsolódás tehát kollektív szinten stabilizálja fent említett harmóniateremtést, illetve strukturálódást, kozmikus szinten pedig úgy érzelmi, lelki impulzusokat ad tudattalan, rejtett tartalmaink belső integrálódásának elősegítéséhez.

A késő esti órákban pedig érzelmeink és gondolataink kerülnek érdekes kapcsolatba Hold-Merkúr fényszöge által, amely állapot nagyfokú belső feszültségekkel is járhat annak értelmében, hogy míg érzelmeink kollektív szinten a Bika ragaszkodó, megtartó energiáit tükrözik, addig gondolataink és szavaink a Vízöntő minőség szabadság-elvűségét és függetlenség-igényét hirdethetik.
Kozmikus szinten azonban a Hold a Kos fejénél és a Cet csillagképe fölött a szellemi energiák áramlatában tartózkodik, amelyet a belső elvonulás igényével kiegészülve élhetünk meg most érzelmeink, lelkivilágunk tekintetében, és innen kapcsolódva a Bak elülső felében tartózkodó, magasabb célok, a tiszta tudás irányába forduló Merkúrral – együttesen lehetőségét kínálnak nekünk arra, hogy ne csupán külső, de belső dolgokat is tisztán lássunk és értelmezzünk, vagyis az önmagunkra való rálátás lehetősége adatik meg most e két égi vándor kapcsolódása által.

Az aktuális napok energiájának kifejtése várhatóan aznap reggel, legkésőbb délelőttig felkerül

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése