2011. április 11., hétfő

Égi energiák április 11-17 között

Április 11-én a reggeli órákban Napunk még mindig együtt áll a hátráló Merkúrral és a vele egy fokon belül lévő Jupiterrel a Kos kollektív jegyében, az égen a Halak csillagképében, és bár szemben-állásuk a Szaturnusszal e hét elejére már eléggé meggyengült, Holddal való kapcsolódásuk annál intenzívebben érezteti hatását, és árnyalja eggyéolvadó energiáikat a mai napon.

Cselekvő, tudatos, szellemi energiáink, gondolkodó, kommunikatív és összefüggés-kereső én-részeink eggyéolvadását élhetjük meg tehát a mai napon, oly módon, hogy mindez érzelmi, lelki szinten is mélyen hatást gyakorol ránk. Annál is inkább, mert most a Hold a Rák jegy kollektív minőségének érzelmes, érzékeny, befogadó állapotában tartózkodik, - s innen kapcsolódik fényszögével szellemi energiáink hordozóihoz, - hajlamossá téve bennünket a nagyfokú - esetleg túlzott – érzelmi nyitottságra, éppúgy, mint akár egy félelemből történő erőteljes elzárkózásra.
Mindaz tehát, ami most gondolati, szellemi, aktív szinten lejátszódik bennünk, – akár külső hatásokra, akár belső indíttatásból következően – különösen intenzív érzelmi reakciókkal járhat együtt, és nem csupán a Kos tüzes, kollektív energiái által fűtött, túlérzékeny érzelmeink révén, hanem kozmikus energiák tekintetében is. Hold-lelkünk most az Ikrek csillagkép halandó felénél járva kapcsolódik énünk aktuális belső szellemi eggyéválásával, amely a Halak visszaúszó fonalán realizálódik, ahol is Merkúr a Pegazus csillagkép alatt csodás gondolatok formájában érkező ihletekkel, Jupiter a Cet fölött a belső utunk, elvonulásunk révén leszűrődő bölcsesség-tudásunkkal, és Nap az összegzés irányába tartó figyelmünkkel, tudatos énünkkel találkozik egy olyan belső hármasságban, amely érzelmi, lelki szinten is visszaigazolódó, múlandó, mégis a halhatatlant kutató szellemi egységet hivatott teremteni.

Mindez Szaturnusz szigorával felügyelve szemközti pozíciójából, – aki, mint tudjuk –minden jelenséget megkérdőjelezve bizonyosodik meg azok létjogosultságáról.
Vénusz azonban, a harmónia- és egyensúlyteremtés belső energiájaként segít most bennünket, ellensúlyozván valamelyest a Nagy Tanító próbatételeit, hiszen segítő-emelő-inspiráló fényszöggel kapcsolódik Holdunkhoz, lelkünk, érzelmeink égi Úrnőjéhez, s egyúttal harmonizáló módon szellemi energiáink most kialakult egységéhez. S bár Vénusz kollektív szinten a Halak idealizáló, elfogadó és szeretetteljes minőségében van most jelen, kozmikus szinten már éppen elhagyván a Vízöntő jövőt tisztító csillagait a tökéletesítés égi szakaszánál halad fent az égen, a Szobrász csillagképben – mely a fölösleges dolgoktól való megszabadulásnak fontosságát üzeni számunkra, saját harmóniánk elérése érdekében.

Tüzes, aktív, cselekvő energiáink, Marsikus akaratunk a Kos jegyében a tenni vágyás kollektív energiáitól áthatva sarkallna most bennünket mind több és nagyobb aktivitásra, azonban kozmikus helyzete és Plútóval való fényszögkapcsolata egyaránt türelmességre int a következő napokban.
Mars a Halak és Cet csillagképe között haladva most az égen az összegzést megelőző, ahhoz szükséges elvonulásunkat mutatja, arra intve, hogy a nagyobb erőfeszítést kívánó tettektől eltávolodva legyünk most befelé figyelmesek, összegezzük, összpontosítsuk erőinket egy szimbolikus végső összecsapás előtt. Amely alatt nem feltétlenül harcot és konfliktust kell értenünk a közeljövőre nézve, sokkal inkább azt, hogy egy nagy – mintegy végső – próbatételnek kell megfelelnünk, amelynek erőink összpontosítása és belső uralása révén tudunk csak eleget tenni, felülkerekedve saját félelmeinken és akaratosságunkon, meghozva a szükséges áldozatot.
Plútó, amely a Bak kollektív szakaszában állt meg az égen a Nyilas csillagképe fölött, mindebben – tehát a felkészülésben és összpontosításban is – segít most bennünket azáltal, hogy külső-belső változásokat serkentő energiáit takarékra téve stabilan és egyenletesen közvetíti most számunkra, énünk cselekvő, aktív része számára a Tejút teremtő energiáit.

Kedd reggelre azután a Holdunk jegyet vált, és az Oroszlán szakaszába lépve halad tovább az égen, lassan a Rák csillagképéhez érve. Mindez kollektív energiák szintjén a határozott, bátor kiállás, belső erőnk általi érzelmi, lelki stabilitás és öntudatosság állapotát idézheti elő az elkövetkező napok során, míg a kozmikus energiák üzenetének értelmében a mélyen megélt érzelmeknek, a lelki megnyílásnak és érzelmi befogadásnak jön el az ideje – amely utóbbi kettő egy folyamat kezdeti lépéseként vezethet bennünket tovább, ténylegesen mély, belső érzelmi tapasztalások felé.
Az ennek során bennünk kiteljesedő érzelmektől azután búcsút kell vennünk, ha nem is a most következő napokban, de előbb-utóbb mindenképpen, hiszen egy olyan természetes érzelmi folyamatnak az elindulását élhetjük most, amelynek végén az érzelmi elengedés, mint talán az egyik legnehezebb, mégis legnemesebb emberi feladat vár ránk.

Fényszögei e napon meglehetősen intenzív energiákat közvetítenek Holdunk – emberi lelkünk szimbóluma – felé: ezek legtöbbje feltehetően stimulálóan hat ránk érzelmileg, s ha nem is nyugtalanítanak, de minden bizonnyal aktivitásra, cselekvésre, változ(tat)ásra sarkallnak bennünket, valamelyest már a délelőtti órákban is, de estére-késő délutánra még inkább.
Különösen Marssal és Plútóval létrejött fényszögei, – melyek révén egy égi kört alkot a hármójuk közt áramló energia – serkentenek most bennünket olyan érzelmi indíttatású tettekre, melyek egyúttal magas, isteni teremtő energiák áldását élvezik. Illetve amennyiben olyan szándékok merülnének föl bennünk, melyek bármifajta belső alázat híján nem méltóak semmilyen áldásra, a Tejút-erők – Mars-Plútó fényszöge révén – most erős gátlás formájában nyilvánulnának meg, akadályozva bennünket ez érdemtelen tettek elkövetésében.
Hiszen e napunk során a tegnap még ácsorgó Plútó elindult, immár az eddigi – és a többi bolygó – haladásával ellentétes, úgynevezett kozmikus irányban. Hátrálva folytatja tehát útját az égen, ez az irány pedig, lévén kozmikus, egy magasabb rendnek megfelelő működést, illetve ahhoz való mély hűséget és kötődést mutat. Így Plútó – és az Általa közvetített teremtő Tejút-energiák – most csak olyan ügyekben válnak hasznunkra, melyek maradéktalanul megfelelnek e magasabb, kozmikus rend törvényeinek.

Szerda reggelre Holdunk elhagyja a Rák csillagképét, és a Vízikígyót követve halad tovább az Oroszlán fejének csillagai felé az égen. Saját lelkünk, érzelmeink ösztönös mélységeivel találkozhatunk hát e napon a kozmikus energiák segítségével, sőt, ezeknek nem csupán érzelmi megtapasztalására, átélésére nyílik módunk, de kommunikálására is, hiszen a Holdnak Merkúrral és Jupiterrel való fényszöge révén lelki, érzelmi dolgaink értelmi szintű meg- és felfogása – ha kell, átértelmezése, – és megfogalmazása, kimondása kap központi jelentőséget a mai napon.
Napunk mostanra már eléggé eltávolodott szellemi energiáink, emberi értelmünk különböző
szintjeit összeolvasztó Jupiter és Merkúr együttállásától, így e napunk érzelmi élményei és megélései nem annyira tudatos, cselekvő szellemiségünket, mint inkább (meg)értő, belátó, integráló szellemi részeinket érintik, ezekre vannak hosszú távon meghatározó hatással, különösen ha hajlunk arra, hogy önismereti módon figyeljük saját magunkat: érzéseink felbukkanását és azok hatásait.
Kollektív szinten persze másfajta megélést mutat Hold-Merkúr-Jupiter e napon aktuális fényszöge, melyben energikus módon találkozik Kos és Oroszlán tüzes kollektív energiája. A szellem tüze és a szenvedély tüze egymást hevítve vannak most jelen hát, s felfokozott érzelmekre és elhamarkodott következtetésekre egyaránt vezethetnek bennünket, legyünk tehát valamelyest óvatosak, és ne hagyjuk, hogy az energiák végtelen térnyerése és térhódítása uralja e napunkat.

Érzelmeinknek tudatos-cselekvő énünkkel való találkozása, egymásra hatása azonban nem várat sokáig magára, tekintve, hogy Nap-Hold fényszöge a délutáni-esti órákban realizálódik, mikor már Holdunk elérte az Oroszlán csillagkép fejét az égen. Mindazon érzelem és lelki élmény, amely eddig a megértés, belátás, kommunikáció szintjén volt jelen, most egy mélyebb szintű, tudatos belátás és összegzés révén elnyerheti tényleges és méltó helyét lelkünkben, személyes rendszerünkben.

Csütörtök reggelre a Hold a Szűz jegyének kollektív minőségébe lép. Ez mutatja, hogy érzelmeink tekintetében a hősies, bátor kiállás helyét sokkal inkább az alázat és tudatos "behódolás" veheti át, tekintve, hogy az Oroszlán uralkodói jellege helyett a Szűz tiszta és áldozatkész érzelmi állapotába kerül Hold-lelkünk az elkövetkező két nap során, a kollektív energiák értelmében.
Kozmikus szinten azonban az Oroszlán csillagkép szívét ekkor elérő a Hold, a szeretetteljes megnyílás, a belső, lelki fényünk megtalálásának és árasztásának lehetőségét kínálja föl számunkra, amellyel élve éppúgy lehetünk szeretetteljesen alázatosak és belátóak, mint a Szűz kollektív minőségére hagyatkozva, azonban ez utóbbi egy mélyebb szintű lelki, érzelmi megélést és megértést feltételez, amelynek az áldozatkészség nem önpusztítóan, destruktíven válik részévé, hanem tényleges belső belátás által meghozott tudatos döntésként.
Mert egyetlen helyzetben sem mindegy, hogy hogyan hozunk meg egy adott áldozatot!
Ha a saját jóságunk, vagy az "Abszolút Jóság", tehát Isten nevében hozunk áldozatot, az a polaritáshoz kötve bennünket hasonló arányú "rosszat" von fejünkre következményként. Ha azonban szeretetteljes belátás révén jutunk el ahhoz a következtetéshez, hogy jelen helyzetben lemondunk bármilyen előnyünkről másvalaki, vagy mások javára, mert az ő jólétük megéri nekünk ezt a mértékű áldozatot – ezen döntésünk áldássá válik végül, nem csupán mások, de magunk számára is!

Ezen belső élményeink – esetleges konkrét döntéseink – következtében tudunk azután ténylegesen tenni, cselekedni az esti órákban, hiszen Holdunk ismét bekapcsolódik Mars-Plútó fényszögébe, és körkörös energiaáramlássá bővítve azt: érzelmi indíttatású tettekre késztet bennünket.

Pénteki napunk során Holdunk ismét több bolygóval létesít fényszögkapcsolatot, elég sok, különböző impulzus érhet hát el bennünket ekkor, érzelmi és lelki szinteken.
Merkúr, az értelem és kommunikáció bolygója az égen tovább hátrálva szép lassan eltávodik a Jupitertől, így velük is külön-külön kapcsolódik már e napon a Hold, más-más napszakokban. Merkúrunk hátrálása azonban jelzi számunkra, hogy akár az érzelmeinkről, lelki dolgainkról, akár bármely más témáról légyen is szó, a megértés, felfogás, elemzés, szavakba történő belefogalmazás tekintetében most nem a külvilág felé való megnyílásnak, mások felé kommunikálásnak, vagy általuk való megértetésnek van itt az ideje, hanem a befelé, önmagunk felé történő figyelésnek, értésnek és gondolati-fogalmi integrálásnak.
Mindezen megértés azután magasabb szintre emelkedhetik az érzelmek tekintetében, hiszen Hold-Merkúr fényszögét az Ég Úrnőjének Jupiterrel való kapcsolódása követi, így önmagunkkal – lelki, érzelmi dolgainkkal – kapcsolatos megértéseink most oly módon is beépülhetnek, hogy ezáltal átfogó szemléletmódunk, világnézetünk részét képezik majdan.
S mindez tudatosulva segít bennünket más szintekre emelni saját szellemi létünket, tekintve, hogy Jupitert követően a Nappal, tudatos-cselekvő szellemiségünkkel kapcsolódik ma Holdunk, emberi lelkünk és érzelmeink Úrnője.
Mindezen élmények azonban nagy belső tanulságokkal járhatnak együtt, és ezen tanító természetükből következően nem a legszelídebb, egyetértő formában és módokon találkoznak ma belső minőségeink, hanem az egymásra hangolódás szükségességének feladatával terhelve.
Épp úgy, ahogy Hold-Vénusz esti találkozása is: a belső harmóniánk és egyensúlyunk megtalálásának illetve -teremtésének igényét annak feladatával együtt hordozza.

Szombat reggelre Holdunk ismét jegyet vált a kollektív energiák szintjén: a Mérleg szakaszába lép, amely a külső-belső harmónia és egyensúly minősége, így az elkövetkező két nap során érzelmi szinten különösen fontosak lesznek számunkra a – főként partneri jellegű – emberi kapcsolatok, és az ezeken belül, ezek révén átélhető harmónia, egyensúly.
Holdunk fényszögei e napon szintén az emberi kapcsolatok – és azok minőségének, illetve érzelmi megélésének – témája körül forognak, magukban hordva a megújulás, megtisztulás érzelmi igényét lelki dolgaink tekintetében, szélsőséges esetben akár konfrontációk árán is.

Hasonló minőséget, belső igényt hordoz és erősít most a Merkúr, a kommunikáció és kapcsolatteremtés bolygója, amely hátráló mozgásával lassan szembe kerül a Szaturnusszal, így jelképezve annak szükségességét, hogy a régi, bevett szokások és minták helyett immár olyan új módon és megközelítésben kéne gondolkoznunk, kommunikálnunk és kapcsolatokat teremtenünk, hallgatva és eleget téve valódi, belsőnkből származó késztetéseinknek.
Azonban a Nagy Tanító továbbra is figyelmeztet bennünket arra, hogy ne vessük el, és ne hagyjuk figyelmen kívül a múlt tapasztalatait, igyekezzünk azokat tudatosítani és beépíteni gondolatrendszerünkbe, szavainkba, mondandónkba.

Esti órákra a Hold Marssal és Plútóval képez egy érdekes alakzatot az égen, amely érzelmeink és lelkünk úrnőjéhez és cselekedeteink, tetterőnk és akaratunk urához a Plútó közvetítésével egyaránt eljuttatja azon magas, teremtő energiákat, melyek a Tejútról származnak. Nagyszerű lehetőséget kínál ez az égi jelzet számunkra, hogy eddigi – akár jelen, akár előző életbeli – tetteink, cselekedeteink mibenlétével és érzelmi következményeivel szembenézzünk, mélyére tekintve saját lelkünknek, személyes és azon túlmutató lélekemlékezetünknek. Plútó pedig, a Tejút-erők által is segítve képes most "megváltani" bennünket karmánktól, tetteink következményeitől, ha lelki szinten megszületik bennünk a valódi belátás és az igaz szándék tévedéseink jóvátételére.

Vasárnap hajnalban a Hold együttáll a Szaturnusszal a Mérleg jegyében és Szűz csillagképében, majd a délelőtt folyamán eltávolodik tőle. Együttállásukkor a tegnap este belátásait követően új lélekerők ébredhetnek bennünk, melyeket azonban tudnunk kell összehangolni önazonos gondolati és cselekvő minőségeinkkel. Ugyanis Hold-lelkünk most a Mérleg jelében, Szűz csillagképében a mások érzelmeivel való azonosulás – szeretetteljes és alázatos – állapotába kerül, szemben a Kos égi szakaszában tartózkodó aktív-cselekvő-gondolati energiánk – Mars, Merkúr, Jupiter és Napunk – alkotta egocentrikus másik pólussal.
Ezt a kétfajta minőséget: önzetlen és alázatos odaadást és érzelmi nyitottságot, valamint határozott, erős, önazonos cselekvő szellemiségünket kell tudnunk most összehangolni – ez a mai nap legfőbb feladata számunkra felkészülvén a hétfő hajnali Telihold energiáira.

E látszólagos ellentmondás feloldása azonban az égre van írva, hiszen Mars-Merkúr, Jupiter és Napunk nem csak a Kos kollektív minőségében van jelen, hanem a Halak égi csillagképében, a lelki összegzés minőségében tartózkodik most, amely kozmikus energiák szintjén a saját, emberi létünkön túlmutató – mintegy halhatatlan – lelki dimenziók felé vezeti szellemiségünket, és ezáltal – ha csupán átmenetileg is, de – lehetőséget ad számunkra a polaritás kínzó kettősségén való felülemelkedésre.
Ahhoz azonban, hogy megélhessük ezt a kegyelmi állapotot, nekünk, magunknak is képesnek kell lenni túllépve félelmeinken kilépni saját énünk ego-falai közül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése