2011. április 4., hétfő

Égi aktualitások 2011 április első hetében

Viszonylag eseménytelen nappal indul a hetünk április 4-én, hétfőn reggel. Hajnali egünk néhány csoportosulást leszámítva szűkölködik a fényszögekben, ami átmeneti nyugalmat jelenthet számunkra, a múlt hét intenzív eseményeit követően.

Az égi sort Neptun és Vénusz indítja. A harmónia bolygói a Halak jegyében, Vízöntő csillagképében láthatók most, így a szeretetteljes elfogadás és érzelmi feloldódás kollektív energiáin túl a múlt és jövő érzelmeinek és lehetőségeinek kozmikus megtisztítását mutatják, jelzik számunkra, lényünk különböző belső szintjein. Az égi energiák segítségével tehát most könnyedén megélhetjük a harmóniát magunkban, kiteljesedve önelfogadásunkban és szeretetteljességünk által egy pozitív jövőt teremtve magunknak – amennyiben képesek vagyunk túllépni a múlt fájdalmain és csalódásain, megszabadulni tőlük és elengedni azokat!
Mindebben segít bennünket Plútó, a transzformáció égi szimbóluma, amely még mindig Tejút-energiákkal lévén kapcsolatban magas, tiszta, teremtő erőkkel tud bennünket átsegíteni a múlt elengedésének és megtisztításának krízisein, amennyiben képesek vagyunk átadni magunkat a Gondviselésnek, vagy nevezzük bárhogy a körülöttünk és bennünk aktuálisan ható energiákat!

Uránusz és Mars együttállása követi őket az égen, a Kos jegy legelején, a Tavaszponthoz közel, ami nagyfokú, kirobbanóan aktív energiákat mutat, különösen a kezdetekkel kapcsolatban. Cselekvő szándékunk és akaratunk most tele van energiával és lendülettel, majd szét vet minket a tettvágy, és új célok, új tervek, új minőségek, új távlatok vonzhatnak bennünket jelen időszakunkban, melyek által egy más szintű életet lehet teremtenünk a jövőre nézve, mint eddig tettük, próbáltuk, akartuk, illetve sikerült... Az, hogy ezt a hatalmas energiát vajon sikerül-e tényleges tettekbe fordítani, és a realitásban is eredményeket elérni általuk, az egyénenként változhat. Azonban az energia, a cselekvési lehetőség, a kezdeti lendület tüze az kollektív szinten most jelen van számunkra, hozzáférhető és felhasználható erő.

Napunk a Jupiterrel szoros együttállásban, szemben a Szaturnusszal szintén a kezdet kollektív minőségében tartózkodik, a Kos jegyében. Szellemi energiáink különböző szintjeinek találkozása ez, mely helyzetben saját tudásunkról kell tudnunk számot adni, hiszen Szaturnusz, a Nagy Tanító megkérdőjelezi most mindazt, amit tudatos, szellemi, filozófiai szinten magunkénak hiszünk, és kényszerít bennünket, hogy tudásunknak a fizikai világ valóságában is bizonyítékát adjuk.
Eddigi hitünk tapasztalat-szintű tudássá mélyedésének lehetősége ez, olyképpen, mint egy vizsgaszituáció – ha nem tudjuk használni az egyszer már elsajátított formulát, akkor sajnos ismételnünk kell, ha azonban sikerül, akkor mi magunk is megbizonyosodhatunk tudásunk stabilitása felől, és biztosak lehetünk abban, hogy ezen túl építhetünk rá!
Ez a téma egész hetünkön végigvonulhat, akár hasonló, akár különböző szituációk által.

Holdunk a tegnapi, vasárnapi napunk során növekvőbe lépett, tehát érzelmi-lelki szinteken a gyarapodás, fejlődés, gazdagodás – igénye vagy lehetősége - lesz jellemző ránk, illetve napjainkra a következő két hétben.
Égi Úrnőnk, érzelmeink és vágyaink úrnője most a Kos kollektív minőségében, az égen pedig a Halak csillagképében halad útján a Merkúr lassan hátráló bolygója felé, és hétfő délelőtt során meg is közelíti azt, miáltal az érzelmi kommunikáció különösen nagy fontossággal bír majd számunkra ezen időszakban.
Mentális és lelki szféráink kapcsolódhatnak össze ezen időszakban, érzelmeink és gondolataink válhatnak eggyé, ami által nagyszerű lehetőséget kapunk arra, hogy megértsük – nem csupán saját magunkat, belülről ható intenzív vágyainkat és érzelmeinket, hanem a létnek egy olyan szféráját, ami messze túlmutat egyéni életünkön. A szakrális áldozat szintje ez, amelynek során önként áldozhatjuk fel magunkat: énünk azon részét, amely emberi létünkhöz köt bennünket, s ezen áldozat árán tapasztalhatjuk meg azután – az esti órákban – az Egység élményét, amely tényleges belső feloldódásunk által túlmutat egyéni létünkön.
Ekkorra azonban Holdunk már eltávolodott hátráló Merkúrunktól, és a Neptunusszal lévén fényszögkapcsolatban összekapcsolja lelkünk egyéni és mély rétegeit, erősítve ezáltal harmónia- és oldódásélményünket.

Kedd reggelre Holdunk a Bika jegy kollektív minőségébe lép, ami a biztonságérzet és termékenység fontosságát jelzi az elkövetkező néhány nap érzelmeinek és vágyainak tekintetében, azonban égi útján a Kos csillagképéhez érkezik ekkorra Lelkünk Úrnője, amely nem csupán a kezdet, újrakezdés aktuális kozmikus jelentőségét mutatja, de a belső szellemi újjáéledés fontosságát is egyúttal.
E napunk során – délelőtt, délután és éjjel – Holdunk aktív fényszögei a Plútóval, Vénusszal és Neptunusszal tovább segítik ezen folyamatot, melyben érzelmi szinten megélhetjük saját szellemiségünk mély belső újjászületését, különösen akkor, hogyha időt szánunk a magunkban levésre, lelki-érzelmi szintű elvonulásra, amelynek eredményeképpen lelki erőink újjáéledhetnek bennünk.

Szerdai napunkon továbbra is Holdunké - és fényszögeié - a főszerep, melynek azonban égen látható pozíciója vajmi keveset változott, lévén, hogy Égi Úrnőnk a Kos csillagképében és a Bika kollektív minőségében halad továbbra is, s bár délutánra lassan maga mögött hagyja a Cet elvonulásra intő csillagait, és estére eléri a Bika csillagképét, szerdai napunk nagy részében a szellemi erőink magukban való megtalálásának és ezekben való megerősödésnek jött el az ideje, amelyhez eleinte szükséges egyfajta csenddel és nyugalommal teljes befelé fordulás, és saját testi-lelki-szellemi valónkkal - mélyen - megélt egységben levés, később azonban ezen belső tapasztalatoknak a minket körülvevő valóságban történő megszilárdításának jön el az ideje.

Plútó, a végletek és visszafordíthatatlan változások bolygója szerdára virradóra látszólag megáll égi útján való haladásában, így most egy ideig egy helyben van jelen az Égen, a Nyilas csillagkép Tejúti szakaszánál, tehát most a minket eddig - kívülről vagy belülről - sürgető változások, hajtóerők átmenetileg kissé csillapodnak, lenyugszanak, mintegy időt nyerünk arra, hogy Marsunk szimbolizálta tetteinket és szándékainkat fényszögük révén összhangba hozzuk azzal a magasabb - teremtő - akarattal, melyet most a Plútó által közvetített Tejút-energiák jelképeznek.

Csütörtökre azután a hét eleji nyugalmat követően kellően intenzívvé válnak az égi energiák. Holdunk e napunk során a legtöbb bolygóval fényszögkapcsolatra lép, így lelki-érzelmi szinteken a belső erőink és teremtő lehetőségeink sorra kapcsolódnak Lelkünkhöz, ahogy az égi útjukat járó vándorok is kapcsolódnak érzelmeink és vágyaink égi szimbólumához.
A dél előtti időszakban Vénusz és Neptunusz, és általuk a harmóniateremtés különböző szintű energiái kapnak főszerepet lelkünkben és érzelmeinkben, egy olyan kozmikus helyzetben, mely a stabilitás, biztonság és termékenység lehetőségét hordozza magában, hiszen Holdunk ekkor már a Bika csillagképének égi szakaszában halad előre, s bár dél körül az Ikrek kollektív minőségébe lép, ezen állapot érzelmi megélése talán csak még inkább segíti most befogadási készségünket, mellyel régóta vágyott dolgoknak adhatunk teret, létlehetőséget életünkben.
Az Ikrek kollektív időszakában ugyanis Holdunkra a kíváncsi nyitottság és szeszélyesség a leginkább jellemző, ami együtt jár egyfajta meggondolatlansággal és spontaneitással, így ezen állapotunkban kevéssé fogunk tépelődni és fontolgatni, inkább jellemző módon hallgatunk pillanatnyi vágyainkra és érzéseinkre – befogadásunk tekintetében is – az elkövetkező néhány nap során. Ugyanakkor a kapcsolatban levés igénye is nagy mértékben megnövekedhet most, hiszen az Ikrek „kettős” minőségére alapvetően jellemző – a gondolatiságon túl – a kommunikáció és kapcsolatteremtés, sokkal inkább, mint a befelé fordulás, elszeparálódás.

A nap folyamán azután az – egymástól lassan eltávolodó – Uránusszal, magasabb szellemiségünk urával, és Marssal, akarati, cselekvő erőnk hordozójával is kapcsolódik Holdunk, majd az éjszaka folyamán a Plútóval is fényszögbe kerül, így intenzív, erős és mintegy feltöltő energiákkal kapcsolódhatunk lelki szinteken csütörtöki napunk második felében, amely erőket éppúgy tudjuk lelki stabilitásunk és biztonságunk – akár hosszú távon való – megteremtésére használni a kozmikus energiákra történő megfelelő ráhangolódást követően, ahogy érzelmi szélsőségek megélésére is vezethetnek a kollektív hatások szintjén.

Pénteki napunk során azután további intenzív fényszögek, külső-belső energiakapcsolódások érik el Holdunkat: lelkünket, érzelmi énünket, mely déltől eléri az Orion csillagkép beavató szakaszát az Égen. Ekkor még javában az Ikrek kollektív minőségében járunk, lélekben azonban felkészülhetünk azon kozmikus szintű magas, tiszta, teremtő energiákra, melyekkel a következő napok során kapcsolódhatunk érzelmi-lelki szinteken, és ezt a felkészülést segítik Holdunk e napon aktuális fényszögei is.
Egyfelől szükségünk lesz egyfajta belső stabilitásra, melyet Vénusszal, az egyensúly és harmónia úrnőjével való realizáló hatású-, valamint Szaturnusszal, belső bölcsességünk és tapasztalataink urával kialakuló, inspiráló fényszöge biztosít lelkünknek, másfelől egy nagyfokú nyitottságra és tiszta tudatosságra, mely Holdunknak elsősorban az Uránusszal, magasabb szellemiségünk urával való különleges kapcsolatából ered.
Az esti órákban azonban Nap-Jupiter-Merkúr csoportosulása is fényszög által kapcsolódik Holdunkhoz, tovább segítve belső élményeink tudatosulását.

Nap-Jupiter együttállásához – mely a héten szerdai napon vált egzakttá, pontossá – és amely tudatos-cselekvő energiáink hitünkkel és magasabb tudásunkkal való összeolvadásaként van jelen e héten, most pénteken tehát erősen közelít az égen hátráló Merkúr, ezáltal lassan kialakuló hármasuk kiegészül a kommunikáció és gondolatiság energiáival.
Így e naptól kezdve – az egész hétvége során – a tudatos és aktív kommunikáció, valamint a jelen, emberi létünk összefüggéseinek meglátását elemző, illetve középpontba helyező gondolkodás kap főszerepet tudatos énünk, szellemiségünk és cselekedeteink kapcsán is.
Elemző és szintetizáló, logikus és „belátó” gondolkodásmódunk, tudati szintünk olvad ekkor egységbe cselekvő énünkkel, szellemiségünkkel. Új összefüggéseket találhatunk, nagyszerű ráeszméléseket élhetünk át tehát az elkövetkező napokban – és mindez a péntek esti órákban érzelmi, lelki élményekkel is járhat. Éppúgy, ahogy az ezen új megértésekből fakadó szavaink, kommunikációnk is érzelmi következményeket vonhatnak maguk után.
Azonban aktuális, lelki szinten beavató érzelmi élményeink is vezethetnek olyan új meglátásokhoz, melyek fenti szellemi-tudati összhangot váltják most ki.

E péntek esti hatások érvényesülnek szombati napunk során is, mert bár Holdunk továbbhaladva égi útján lassan maga mögött hagyja harmonikus kapcsolódását ez égi hármassal, azonban rögtön ezt követően egy másik típusú fényszögre lép velük, mely aztán vasárnap hajnalig érvényben marad.
Ez a kapcsolódás pedig egy inspirálóbb, mind érzelmi, mind tudati érzékelésünket megnyitó és egyben összehangoló módon nyilvánul meg, így a mai napon megértett dolgok lelki szinten is beépülnek egyéni rendszerünkbe, és az e napon átélt érzelmeink tudati szinten is fejlesztő, látókör-szélesítő módon hatnak ránk.
S mindez most a Tejút magas, tiszta, teremtő energiáival is segítve, erősítve van, hiszen e napon a Hold elhagyva a Bika csillagképét a Tejútra lép.
Fentiek azonban Jupiterünkkel még mindig szemben látható Szaturnusz szigorú követelményeivel is összhangba kerülnek: miszerint tudásunk ne csupán elméleti, hanem élmény- vagyis tapasztalatszintű legyen, hiszen erre tudunk építkezni – előző és következő – életeink során.
Ugyanakkor új utakra is indíthatnak, új kezdetekre inspirálhatnak bennünket ekkor megélt és integrált élményeink, hiszen Nap-Merkúr-Jupiter hármasa kollektív szinten még mindig a Kos energiáit hordozza.

Késő este a Hold jegyet vált, azaz kollektív energiák szintjén a Rák – érzelmes és befelé forduló – jegyébe lép.

Szombati nyugodt és szellemi élményekkel teljes napunkat követően egy sokkal intenzívebb vasárnap köszönt ránk. Holdunk e napon kapcsolatba kerül a Mars és Plútó erőteljes energiáival, mégpedig realizáló fényszögek révén, minek következtében konkrét tetteink, indíttatásaink, cselekvő akartunk kapcsolódnak most vágyainkkal és érzelmeinkkel, egymást kiváltó, előidéző, realizáló módon, bekapcsolva ebbe a körbe a transzformáció energiáit is.
Érzelmi indíttatásból következő tettek megvalósításának lehetőségét mutatja ez az égi pozíció, olyan dolgokban történő elindulásét, amelyek megtételére talán már régóta vártunk, de valami mindeddig visszatartott bennünket – leginkább valószínűleg saját, különböző szintű félelmeink, – azonban most ezen gátló erőkön való túllépésre, ezek meghaladására kapunk esélyt, lelki szinten merítve saját belső erőnkből, szilárdságunkból, tartalékainkból – vagy akár a kozmikus energiákhoz kapcsolódva, és azokból nyerve bátorságot.

Holdunk, amely tegnap óta a Tejúton jár, vasárnapunk során végül lelép ugyan az Isteni Energiák áramlásának útjáról, de azokkal feltelítődve kapcsolódik a cselekvés és a transzformáció bolygóihoz, így az e napon elkövetett tetteink, cselekedeteink elsősorban életünk egészét érintően a változást, változtatást – és akár az újrakezdést – szolgálják, mindezt olyan robbanásszerűen erős energiákkal telítve, hogy talán magunk is meglepődünk ezek intenzitásán.
Régi – fájdalmas – dolgok elengedésének nagyszerű ideje ez, amikor olyasmi(k)től szabadulhatunk meg egyszer s mindenkorra, amely(ek) régi teherként nehezült(ek) ránk, legfőképpen érzelmeinkre, de most egy határozott és erőteljes döntéssel, választással elvághatjuk ennek a régóta tartó folyamatnak a fonalát, elvághatjuk régi kötelékeinket, és egyszer s mindenkorra megszabadulhatunk ezen fájdalmas emlékeink negatívan befolyásoló, múlthoz és csalódásainkhoz rögzítő terhétől. Különösen a délutáni-esti órákban érvényesül ezen kozmikus hatás, és vele párhuzamosan Vénusz, a harmóniateremtés úrnője is bekapcsolódik a tetteinket és érzelmeinket transzformáló égi folyamatba, hogy finom és óvatos jelenlétével segítsen kiegyensúlyozni az életünkben most aktivizálódó változásokat.

Merjünk hát bátrak lenni, és átadni most magunkat az életünkbe törő változásoknak – hiszen azok bármely félelmetesnek tűnnek is, csupán életünk jobbá, teljesebbé tételét szolgálják!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése