2011. március 28., hétfő

Égi energiák március vége - április elején

Izgalmas energiákkal indul számunkra március utolsó hete 28-án, hétfő reggel.

Napunkat két felől az energia és a tudás bolygói kísérik: a Mars, Uránusz és a Jupiter, Merkúr, legtöbbjük immár a Kos kollektív, kezdetet segítő, elindító, sürgető, impulzív háttérenergiáival "fűtve" buzdít bennünket új és újabb szellemi célok, távlatok és megértések felé e hét kezdetén, már a hajnali óráktól kezdve.

Hétköznapi és filozofikus gondolataink, intuitív tisztán látásunk, és mindezek hatására megformálódó szavaink mind valami új minőség, új kezdet, új lendület hevében izzanak egész hetünk során, és nagyfokú – érzelmi – nyitottságra indítanak bennünket e napon, hogy minél inkább és minél mélyebben beengedjük a most jelenlévő – tavaszi – megújító, frissítő, feltöltő energiákat, s ezek által megerősödhessünk, megszilárdulhassunk lélekben egyénileg és kollektív szinten is.

Ennek a megnyílásnak és nyitottságnak azután a kozmikus energiák szintjén is meglesz a kellő lelki vetülete, hiszen most a magasabb szférák szabad térségeiben szárnyalhat lelkünk, Hold-énünk a Sas csillagkép égi útját kísérve, e hétfői napunk folyamán.
Tökéletesen megélhetjük tehát belső szabadságunkat, sőt, teremtő módon meg is fogalmazhatjuk ezt önmagunk – vagy akár mások – számára, azonban a szabadságunk külső - anyagi - világban való megteremtésére is kihathat ez a belső élmény és attitűd, amennyiben képesek vagyunk szemléletet váltani, és átélni annak az ideának – ténynek!? – a szellemiségét, hogy mi mindannyian EGYek vagyunk a Létezésben.

Ez a nézőpont azután olyan szellemi magasságok felé emelhet bennünket, amellyel túlléphetünk emberlétünk véges – ego-s – vonatkozásain, és szokásos – kivetített – félelmeink helyett egy nagyfokú kiterjedést, belső, ösztönszintű pozitív megnyílást, és emellett egyfajta magas, tiszta védettséget is megtapasztalhatunk a Mindenség részéről.

Azonban természetesen arra is lehetőségünk és jogunk van, hogy benne maradjunk kollektív energiákkal támogatott egocentrikus én-állapotunkban, ekkor azonban számolnunk kell mindazon belső feszültséggel, amely lélek- és ösztönmélyi szinten támad bennünk, annak érdekében, hogy lerombolván ego-s állapotunkat transzformálhassa lényünket egy magasabb szintű én-megélés irányába.

Mindezzel párhuzamosan – fentiekből következően, vagy akár tőlük függetlenül – továbbra is megélhetjük azt a mély és több szintű harmóniát, illetve az ezt teremteni vágyó belső késztetést és ennek pozitív hatásait, amelyet múlt hét vége felé említettünk Vénusz-Neptun együttállása révén.

A konkrét cselekvés, tett és fizikai szintű megvalósítás terén azonban továbbra is érdemes türelmesnek lennünk magunkhoz - és másokhoz is - hiszen a Mars még mindig – pontosabban e hét szombatjáig – a Halak kollektív minőségében tartózkodik, amely a maga végtelenség felé áramlásával elmossa cselekvő akaratunk és tetterőnk célirányultságát, hogy tökéletesen beleolvadhassunk ebbe a nagy kollektív áramlásba.
Mindennek kozmikus szinten olyan vetülete van, hogy a Halak csillagkép visszaúszó fele alatt tartózkodó Marsunk, tetteink ura az emberi létbe való alászállás, ehhez történő karmikus visszatérés idejét és minőségét éli, ami által sokrétű lelki tapasztalatokhoz vezet bennünket – azonban ez sokkal inkább jelent egyfajta belső aktivitást, mintegy belső utazás kezdetét, mint a külső valóságban, annak történéseiben való tényleges részvételt.
Ne csodálkozzunk hát, hogy a lét konkrét fizikai, anyagi síkján a passzivitás jelenik meg ott, ahol aktivitást várnánk vagy szeretnénk produkálni, hiszen cselekvő energiáink jó része a mostani időszakban egy komoly belső munka előrehaladásához szükséges lévén, befelé működik, a nem látható, lelki dimenziókba – s így viszonylag kevés erőnk marad a fizikai szintű tettekre.

A kozmikus ritmus és a magasabb – ember feletti, univerzális – törvények témája továbbra is hangsúlyos lesz e hetünk során Jupiter és Szaturnusz szembenállása révén. Míg kollektív, mintegy emberi szinten a saját erőnkből, akaratunkból és tudatosságunkból igyekszünk előhívni mindazon magasabb, szellemi erőket, amelyek eligazítással szolgálhatnak számunkra és egyúttal lehetővé tennék emberi szintű térhódításunkat a Jupiter révén – például a diadalt, különböző emberi játszmáinkban akár, – addig Szaturnusz a másik ember létének figyelembe vételére, az Ő személyének, illetve határainak tiszteletben tartására int bennünket szemközti pozíciójából.
Kozmikus szinten pedig Szaturnusz a maga higgadt bölcsességével, amely régi tapasztalataink tudásából leszűrődve segít bennünket megfelelő alázatot gyakorolni az élet folytonos és sorsszerű változásaival – és olykor kihívásaival – szemben, igyekszik kiteljesíteni azon belső utazásunk élményeit, amelyeket Jupiteri szellemiségünk, filozófiai és szintetizáló gondolkodásunk révén élhetünk át ezen időszakban.

Hétfőn dél körül aztán a Hold átlép a Vízöntő kollektív minőségébe, és ezzel párhuzamosan kapcsolatba kerül annak uralkodó bolygójával, az Uránusszal; nagy erejű tisztító, feltöltő, energizáló impulzusok érik hát el lelkünket, érzelmi énünket az intuíció, megújulás és magasabb szellemiség égi princípiumától – még tovább fokozva e napunk kezdeti, lelkesítő belső élményeit. Ez a hatás különös intenzitásában egészen estig kitart a két égi vándor fényszöge révén, azonban a Hold Vízöntő-beli haladása kapcsán még napokig érezhetjük azt a hangulatot, lelki állapotot, amelynek alapja a szabadság, függetlenség belső és a másokkal való szabad kapcsolatteremtés külső élménye.

Kedd reggelre azután bár Vénusz és Neptunusz eltávolodik egymástól, belső harmóniateremtésünk megélése továbbra is érvényben marad Nap-Hold kapcsolódása révén, sőt egy erősen pozitív én-érzet, önmagunkkal – vagy esetleg párunkkal, lelki, szellemi társunkkal való intenzív összekapcsolódás, – harmonikus viszony megélésére nyílik lehetőségünk, amely kollektív szinten a lelki, érzelmi intenzitás, belső szabadság élményét kapcsolja össze az én újjáéledő, felfokozott és aktív energiáival.
Ebbe az attitűdbe kapcsolódik bele a nap folyamán a Szaturnusz, érzelmeinket a többi ember felé való odafordulásra inspiráló energiáival, valamint kozmikus szinten a múlt tapasztalatainak érzelmi szintű megtisztítására indító belső szigorával, . mintegy elvárásával, - amely hatás azután szép lassan felülírja a délelőtti könnyeden pozitív állapotunkat, és elképzelhető, hogy komoly feladatok elé állít bennünket, amelyben nagy szükségünk lesz egy tudatos belső figyelemre.
Ezt azonban meg is kapjuk, legalább is az égi segítséget hozzá, Hold-Merkúr különleges kapcsolódása révén.

Döntéseink és elhatározásaink, cselekvő, kreatív szellemi energiáink tekintetében különösen teremtő erejű ez a nap, Nap és Plútó realizáló kapcsolódása által, figyeljünk hát oda, hogy mit teszünk, mondunk, gondolunk – minek adunk tudatosan vagy tudattalanul energiát – mert mindez most a Tejút erőinek segítségével megsokszorozódik, és ténylegesen teremtő módon hat a fizikai megvalósulás irányába.

Szerdai napon Merkúrunk, a kommunikáció és gondolkodás bolygója szép lassan megáll az égen, hogy egy nap ácsorgás után majd visszafelé induljon el eddigi útján. Ez tehát szavaink, gondolataink, kapcsolatfelvételi szándékunk és készségünk alapvető – bár átmeneti – megváltozását eredményezi. Először csak egyfajta lassúság, talán akár elbizonytalanodás jelentkezik e téren, azután – holnaptól – teljesen más módon és ütemben történő működés lesz érzékelhető, azonban ez a körülbelül egy napos időintervallum a kozmikus energiák szintjén egy csodálatos és nagyszerű lehetőséget mutat.
Merkúr az égen ugyanis a Felfelé úszó Hal csillagaival egyvonalban áll meg – a Halak csillagképében, – hogy elérhetővé tegye számunkra a megváltásnak, kiemelkedésnek nem csak a gondolatát, de a megértését is: azt a módot, ahogyan szükséges gondolnunk a dolgokra, összekapcsolnunk a logikai láncokat és megfogalmaznunk, kimondanunk a szavainkat ahhoz, hogy ténylegesen más szinten, más minőségben élhessük meg az életünket, ne a karmikus körforgásnak kiszolgáltatva, hanem egy magasabb tudatosság – mintegy mentális egység-élmény – szintjén.

Ha mindez bármilyen szintű nehézségeket okoz a hétköznapi kommunikációnkban, akkor ne tehernek vegyük ezt az időszakot, hanem kezdjünk el befelé figyelni, hogy ténylegesen kihasználhassuk ezen röpke napnak az Isten-adta ajándékait, lehetőségeit.

A Hold délután-este során aktualizálódó fényszögei kapcsán még inkább lehetővé, sőt könnyűvé teszi számunkra, el is mélyíti ezt a befelé történő figyelmet, szemlélődést, amely összekapcsolódva érzelmei érzékenységünk ekkor feltáruló mélységeivel kollektív szinten az egység-élmény érzelmi, lelki megélését erősíti, míg kozmikus szinten a múlt érzelmeinek megtisztítása irányába hat igen intenzíven, amely visszakapcsolódva mentális működésünkhöz a múlt dolgainak nem csupán érzelmi átértékelését, hanem szellemi szintű magasabb megértését, a szellemi tudatosság egység-pontjából való szemlélését is lehetővé teszi számunkra.

Csütörtök reggelre a Hold átlép a Halak jegyének kollektív minőségébe, és lassan bekapcsolódik Vénusz és Neptunusz immár eltávolodott kettősének harmadik, központi módon összekapcsoló résztvevőjeként, hogy lelki harmóniánk megteremtése immár ne csupán lelki szintű, megtisztító-öngyógyító folyamatként funkcionáljon - mint a tegnap esti órák során, - amely a múlt sérüléseit és csalódásait igyekszik kioldani, de jövőbe mutató, gyakorlati szintű megalapozása lehessen a lelki békénk és egyensúlyi állapotunk megteremtési folyamatának.
Mindez a Plútó által a Tejút teremtő, megsokszorozó, magas-tiszta energiáival van megsegítve a Vénusz-Plútó fényszöge révén, amelybe a Hold is beleolvad a délután folyamán.

S ne feledjük, a Merkúr e napunk során is a megváltás égi szakaszában ácsorogván segít bennünket egy alapvető mentális változás megélésében, hiszen csak az esti órákban indul el visszafelé araszoló útján az égen.

Pénteki napunk izgalmas égi képpel indul, a két legtekintélyesebb erőt képviselő bolygó – Plútó és Szaturnusz – kivételével az összes többi égi planéta egyetlen hosszú sort alkot a Vízöntő utolsó fokától a Kos végéig húzódó szakaszán az Ekliptikának (a Nap látszólagos éves útvonalának az égen).
Ezen tömörülésen belül azonban tényleges együttállásként csupán a Mars-Uránusz kapcsolódását említhetjük, amely már napok óta készülődve lassan forrpontra jut, és az elkövetkező néhány napra különösen nagy intenzitást, lelkesedést, korlátoknak feszülő, illetve azokat áttörő – vagy akár felrobbantó módon – újító erőt kölcsönöz Marsunk szimbolizálta cselekvő én-részünknek.
Mindez a hatás különösen azután erősödik föl, hogy a Mars másnap – szombat – reggel átlép a Kos kollektív jegyébe, ma még csupán a klasszikus vihar előtti csenddel is készülődik az a várhatóan belülről feltörő impulzív energia, amelynek elsöprő ereje megújítani szándékozik minden idejétmúlt, szükségtelen dolgot, jelenséget, amely akár személyünket, akár kapcsolatainkat, akár jövőnket illeti, és amelyet oly sok idáig tápláltunk akaratunkkal és egyéb aktív energiánkkal.

Aktuális megéléseink kapcsán azonban ismét az érzelmeink és – tudatos, tudattalan – lelki jelenségeink kerülnek előtérbe a Hold mai, intenzív fényszögei által. A reggeli-délelőtti órákban Szaturnusszal való kapcsolódása révén ugyan némi tanító-nevelő jellegű, tehát kihívással vagy akár feszültségekkel teljes élményeink lehetnek, melyek kollektív szinten a másoktól, külvilágtól kapott – esetlegesen negatív, kritikai jellegű – visszajelzés, vagy bármilyen egyéb szintű korlátozás tényleges belső elfogadásáról szólnak, kozmikus szinten pedig a múlt tanulságainak egy mélyebb szintű összegzéséről, áttekintéséről, amely aztán tisztává és szabaddá tesz bennünket lélekben, hogy e megtisztult, könnyű módon indulhassunk tovább személyes, érzelmi jövőnk irányába.

Ezt követően azonban érzelmi érzékenységünk, fantáziánk és kreativitásunk túláradóan lesz jelen egészen az esti órákig, egy nagyon erős, pozitív impulzus által biztosítva számunkra idealista vágyainkban való érzelmi feloldódásunkat, illetve ezek mély belső átélésük következtében történő, teremtő kivetítését.
Cselekvés szintjén ugyan nem kezdjük el most megvalósítani fent említett vágyainkat, azonban ennek belső, lelki feltételeit könnyedén megteremthetjük a mai napon, például a mindeddig önmagunknak tudattalanul meg nem engedett lehetőségek elérésének elképzelésével, illetve ennek lelki integrálásával, amelyet a délelőtti visszatekintő és átértékelően megerősítő kapcsolódás is megalapozott.

Szombatra virradóra a Mars átlép a saját minőségéhez tartozó Kos kollektív szakaszába, így Uránusszal való együttállása is mind szorosabbá válik. Kettősükhöz azonban a délelőtt folyamán a Hold is becsatlakozik, és ezen közeledés során dél körül az Ég Úrnője is jegyet vált, így immár Holdunkkal együtt hat bolygó tartózkodik a Kos kollektív minőségében.
A kezdet erőteljes, impulzív energiáit élhetjük meg hát a mai napon különösen nagy intenzitással és életünk több szintjén is, mint például cselekvő aktivitásunkban, érzelmeink megélésében, magasabb szellemiségünk, filozofikus és hétköznapi gondolkodásunk működésében.
Mindez tehát óriási energiák aktivizálódását jelenti kollektív szinten; kozmikus tekintetben pedig a Halak csillagkép ezen, emberi létünkbe visszaúszó – visszahúzó – szakaszán tartózkodó bolygók, planéták a létünk – minőségének és megélésének – sokrétű újrateremtési lehetőségét hordozzák most számunkra, nem feltétlenül az eddigiekkel azonos – sőt, esetleg magasabb, tisztább, tudatosabb – minőségben.

A két fő világítónk – Nap és Hold – e napi járása illetve pozíciója ami még említésre méltó: Napunk mind szorosabb együttállásba kerül a Jupiterrel, és ezáltal mindinkább szembe a Szaturnusszal, ami kollektív szinten a tudatosságunk kapcsán éppúgy jelenthet egy gondolatibb, filozofikus, szemlélődő attitűdöt, amelyben azután nagy szellemi energiák érnek el minket és szabadulnak föl bennünk, mint egy aktív indíttatást arra vonatkozóan, hogy mind nagyobb teret hódítsunk magunknak a létezésben.
Szaturnusszal való fényszögük kapcsán a helyzet ez utóbbi megélése azonban nem túl szerencsés, hiszen a Nagy Tanító pontosan a határok meghúzására és megtartására tanít bennünket, így ha túlzottan nagy tér elfoglalására törekszünk, könnyen kerülhetünk konfliktusba, vagy érezhetjük gátolva, akadályozva magunkat ezen – és az elkövetkező néhány – napunk során.
Kozmikus szinten pedig a befelé történő térhódításról, az önmagunkba való tudatos elmélyedés nagyszerű lehetőségéről szól ez a kapcsolódás.

Érzelmi szinten pedig a magasabb szellemiségünktől és aktív, cselekvő szándékainktól származó, e napunk és az együttállásuk során összegyűjtött energiát és lelkesedést tudjuk később – a délután-este folyamán – felhasználni egy lelki szintű, lélekből jövő teremtéshez, Hold-Plútó fényszöge révén.
Adjunk hát teret mély belső vágyaink érzelmi szintű átélésének, hogy most mind személyes transzformáló, mind a teremtő Tejút-energiáinkkal segíthessük megvalósulásukat!

Vasárnapi napunk egyetlen jelentős eseménye Nap és Hold korántsem elhanyagolható találkozása, együttállása a délutáni órákban.

Napunk, mint említettük volt, egy speciális helyzetben van most az Égen: nagyon közel, együttállásban a Jupiterrel és szemben a Szaturnusszal – tehát nem csupán saját aktív, a dolgokat megvilágító és fénnyel átható minőségében van jelen, hanem a Jupiteri szellemiség, a – magasabb törvények és összefüggések, valamint ezek tudása, értése integrálása által történő előre jutás, – fejlődés és gyarapodás energiáival együtt hat tudatos, cselekvő énünk erejeként, ugyanakkor a határok és korlátok kívülről való meglátása és megvilágítása is hozzá tartozik most ehhez az állapothoz, amely magas szinten nem jelent konfrontációt bizonyos akadályokkal, hanem a lehetőségek, és azok határainak tudatos érzékelését.

Ez az attitűd jellemző tehát egész vasárnapi napunkra, és délutánra azután a Hold is becsatlakozik Napunk mellé a nagy égi összjátékba – ez jelzi számunkra, hogy érzelmi szinten is átéljük mindazt, amit eddig tudatos-cselekvő szinten működtettünk e napunk folyamán.
Tehát kollektív szinten egy nagyszerű, teremtő (újra)kezdés lehetőségét mutatja ez a pozíció, amelyben minket pártol a szerencse, és aktív módon terjeszthetjük ki tudatos teremtő-, érzelmi és vágyenergiáinkat, hogy azok aztán egy mások határait tiszteletben tartó formában realizálódhasson valóságunkban,
Kozmikus szinten azonban egy a Létezés emberi szinteken túlmutató szféráiban tehetünk nagy belső utazást, amely csodás és tiszta magas intuíciókkal van kísérve, melyet most lelkünk érzékenysége közvetít.
Ez utunk során azután eljuthatunk a belső alázat pontjára, amely múltunk tapasztalataira építve segít bennünket, hogy határozottan haladhassunk tovább Sorsunk útján.

Csodaszép vasárnapi Újholdat – lelki utazást és megújulást kívánok Mindenkinek, szeretettel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése