2011. március 20., vasárnap

Égi aktualitások március 12 - 15 között

Viszonylag eseménytelen, nyugodt energiákkal teli hetünk után erős és intenzív hatásokkal teli hétvége köszönt ránk március második szombatján.

Holdunk eléri az Orion csillagképét, majd lassan a Tejút sávját is égi útján a szombati nap során, így azon energiák, melyekkel ma kapcsolatba kerülhetünk érzelmeink és lelki megéléseink révén, igyekeznek felkészíteni bennünket lélekben, hogy nyitottá és befogadóvá váljunk olyan magasabb energiákkal és összefüggésekkel kapcsolatban, amelyekkel akaratlanul is találkozni fogunk az elkövetkező két nap folyamán.
Ezen élményre való felkészüléshez azonban további szinteken is kapunk segítséget, például a Szaturnusztól, amely most Holddal való fényszöge kapcsán a belső bölcsességünk megtalálásából eredő középpontunkból igyekszik támogatni érzelmi énünket a biztonság és stabilitás energiáinak közvetítésével.
Ez a kapcsolódás azután kibővül a Vénusz finom, majd a Mars intenzívebb erőivel is, így két külön áramkörben is keringenek fenti energiák, kiegészülve egyfelől a harmóniateremtés szabadság-vágyó, ugyanakkor fókuszált és emberi létünkben stabilizáló energiáival, másfelől a jövő tisztaságát és az érzelmi odaadás fontosságát aktuálisan előtérbe helyező cselekvő akaratunkkal, tetterőnkkel. Azonban míg előbbi egyértelműen segítségünkre van fenti folyamatban, addig utóbbi akár nehezítésnek is értelmezhető, hiszen újabb feladatok elé állít minket stabilitásunk és dinamikánk megfelelő összehangolása tekintetében.

Holdnak a Merkúrral való kapcsolódása további pozitív impulzusként lép életbe, ahogy lassan – átvéve helyét a Hold-Uránusz hasonlóan érzékennyé tevő, finom érzékelésünket még tovább finomító kapcsolódásának – további színekkel gazdagítja e szombati napunk élményeit, hiszen érzelmi és gondolati, lelki és mentális részeink kerülnek olyan mágikus kapcsolatba, amely belső utakat és ajtókat nyit meg, hogy lelki érzékelésünk és gondolati szféránk közvetlen egymásra hatásban kapcsolódhassanak össze.

Jupiter-Plútó intenzív kapcsolódása, mely a belső megéléseinket, utazásainkat erősítette, gyengül és lassan átadja helyét Merkúr-Plútó fényszögének, mely az értelmünket, gondolataink, szavaink energiáit igyekszik kicsit visszafogni, átstrukturálni, ugyanakkor befelé és felfelé irányítani ezeket a hétvége során, hogy képesek legyünk megnyitni mentális szféránkat, személyes értelmünket a Mindenség transzformáló energiái számára. A hétköznapi élet összefüggéseit ezáltal magasabb, kozmikus, karmikus szintekre emelve tudjuk saját személyes élményeinket átértelmezni, üzenetüket felfogni és megfejteni abban a misztikus értelemben, mely nem csupán megújít minket az elfogadás és megértés mély belső élménye által, de meg is vált bennünket emberi létünk szeretetlenség-terhétől.

Estére azután újabb próbatétellel számolhatunk Nap-Hold fényszöge kapcsán, hiszen kollektív szinten a Halak mindent elfogadó, elárasztó, szeretetközpontú, megértő-együttérző energiái – melyek most áthatják tudatunkat és cselekedeteinket, – kerülnek kapcsolatba a Holdunk által közvetített Ikrek-energiákkal, amely tehát érzelmi szintű gyermekiséggel, kíváncsisággal, nyitottsággal és spontaneitással együtt járó, eleven és kommunikatív lelki állapotot eredményez, így egyfelől egymást kiegészítő módon hat egymásra tudatos-cselekvő és tudattalan, érzelmi énünk, egy pozitívan nyitott, kellemes megélést, mintegy lebegést idézve elő; másfelől azonban esélyünk van túlzottan elbillenni, feloldódni eme könnyedségben és olyan tettekre ragadtatni magunkat, melyeknek következményeivel nem számolunk pillanatnyi érzelmeinktől, kíváncsi vágyainktól elragadtatott állapotunkban.
Kozmikus szinten azonban immár a Visszaúszó Halak csillagai alatt láthatjuk Napunkat, mely pozíció jelzi, hogy tudat(ta)lanul elkövetett cselekedeteinknek - sőt, meggondolatlan szavainknak is - most erősen karmikus, emberi létbe húzó következménye van.

Másfelől azonban a már említett kozmikus beavatás energiáit megélve, azok által feltöltődve és kiteljesedve is megélhetjük ezt a szombat estét, amely beavatás karmikus terheinktől – emberi létünk mélyére húzó kötődéseinktől és vállalásainktól is – eloldozhat bennünket, azáltal, hogy ekkor lehetőségünk nyílik érzelmi szinten átélni és integrálni az emberi létezés négy nagy útját, és mintegy kívülről rálátni ezekre, és következményeikre.

E négy út a cselekvés útja, mely karmát teremtve emberi létünkhöz köt bennünket, a felettes én útja, mely egyensúlyban tart és nem-szűnő tudatosságunk révén eltávolít a karmikus körforgástól, az istenek útja, mely teremtő energiáink használata révén magasba emelhet és ugyanakkor mélyre vihet bennünket a tapasztalásban, és a misztikus út, mely mindezektől eltávolodva befelé vezet, saját lelkünk rejtett ösvényeire.

Mindezen utakat magunkban átérezve, egyszersmind tudatunk által kívülről szemlélve az általuk elérhető célokat, és megélhető folyamatokat, eljuthatunk egy magasabb tudatossághoz, illetve belátáshoz, ami az emberi élet egészét, illetve jelentőségét, legbelsőbb titkát illeti.

Vasárnap aztán a Hold továbbhaladva égi útján a Tejútra lép, kapcsolatba kerülve annak magas, teremtő, lelkünket termékenyítő energiáival.
Az érzelmi átélés, mely előző esténk beavatásának alapvető része volt, mostanra belső döntéssé, lelki szintű vállalássá válhat, mely megajándékozhat bennünket e napon énünk halhatatlan belső lényének érzelmi, lelki megtapasztalásával, Holdunk révén kapcsolatba lépve az Ikrek csillagkép Tejúton lévő részének halhatatlanságot szimbolizáló energiáival.

Dél körüli órákban Nap és Hold fényszöge eltávolodik, így az ezt követő érzelmi megéléseink, belső tapasztalásaink már nem lesznek oly mértékben hatással tudatos énünkre, mint előző nap – különösen az este – során, sőt, cselekvésre, aktivitásra is sokkal kevésbé motiválnak bennünket.

Kollektív szinten vasárnapunk első felében még az Ikrek könnyed és gyermeki időszakának végénél jár a Hold, de délutánra átlép a Rák jegyébe, amely az előző napok gondtalan hangulata után egy sokkal érzékenyebb, érzelmesebb, befelé fordulóbb vagy éppen szeretet-vágyóbb, törődés-igényes lelkiállapotot eredményezhet.
Ezt tovább erősítik a nap folyamán életbe lépő fényszögek is, főként a Neptunusszal való, amely személyes érzékenységünk, lelkünk finomabb szféráinak uraként most inspirálóan kapcsolódik össze Holdunkkal, érzelmeink és hangulataink úrnőjével. Kozmikus és kollektív szinten is még – mindig – a múltbéli érzelmek, remények és csalódások megtisztításának fontosságáról árulkodik a Neptunusz pozíciója, így befelé forduló érzelmeink egyúttal a múlt felé, fájó és szépséges emlékeink felé is fordulhatnak, hogy gyógyulást találjunk lelki sebeinkre, megerősödve és feltöltődve a Tejút magasabb energiái által.
Holdnak az Uránusszal való kapcsolódása révén pedig egy lelki szintű egyensúlyteremtés és - más szinten történő - újrakezdés lehetősége teremtődik meg, tisztán és érzékelhetően, segítve szintén a Mindenség magasabb erői által.

Holdunknak a Szaturnusszal vasárnap már nincsen kapcsolata, azonban Vénusz és Mars fényszöge még továbbra is érvényben van, így harmóniateremtő energiáink és cselekvő akaratunk még mindig kapcsolatban vannak belső bölcsességünkkel és stabilitásunkkal, sőt, lassan a Jupiter is bekapcsolódik a Szaturnuszhoz futó égi energiák sorába.
Közeledő szembenállásuk – Jupiter-Szaturnuszé – a kozmikus ritmus fontosságát vetíti előre a következő napokra, mikor is tudatában kell lennünk annak, hogy mikor van itt a munka és mikor a pihenés, mikor az aktivitás és passzivitás, a cselekvés és várakozás ideje.

Hétfő hajnalban azonban a Hold szembe kerül a Plútóval, így a két lélek-bolygó – személyes érzelmeink és tudattalanunk hordozója kerül szembe ösztöneink és lelkünk alvilágának urával – a Tejút magasabb energiáit kapcsolja össze és közvetíti számunkra, lelki megnyilvánulásaink által.
Csodálatos teremtő, feltöltő, gyógyító, inspiráló energiákkal találkozhatunk ekkor, mely nem csupán érzelmi, lelki szinten hat, de a Merkúr fényszöge révén mentális szféránkat, gondolkodásunkat és kommunikációnkat is érinti ez a hatás, amely által akár teljesen is - de átmenetileg mindenképpen - meg tudjuk újítani mentális működésünket, azáltal is, hogy egyre inkább közelítjük hétköznapi gondolkodásmódunkat filozófiánkhoz és életszemléletünkhöz, így személyes gondolataink terét lassan kitágíthatjuk egy nagyobb léptékű – kollektív vagy kozmikus – szemlélet irányába, amely túlmutatva egyéni létünkön egy nagyobb szervezettség részeként tekint minket és cselekedeteinket.

Életfelfogásunk és személyes hitünk azonban az elkövetkező napok során – Jupiter-Szaturnusz fényszöge kapcsán – lassan próbára tétetik, hogy kétségek által megkérdőjelezve váljon el bennünk a tapasztalataink által megerősített igaz hitünk azon képzelgéseinktől, melyek pusztán ábrándos vágyaink személyes szellemi kivetülései.

Mindezen folyamat kezdeti lépéseivel találkozhatunk e napon, azonban ezek is kihatnak tetteinkre és szándékainkra, harmóniateremtő késztetéseinkre és lelki harmóniával kapcsolatos vágyképeinkre is, amelyek aztán a délután folyamán visszakapcsolódnak energiájukkal Holdunkhoz: személyes érzelmeink, lelki megéléseink hordozójához.
Kollektív szinten ekkor még a Rák befelé forduló, belső világunkban elmélyülő energiáival van kapcsolatban a Hold, kozmikus szinten azonban az Ikrek halhatatlan felét elhagyva a halandóhoz közelít mind inkább, jelezve ezzel, hogy az ideák világából érzelmi szinten is ideje átlépni emberi létünk mulandó valóságába.

Mély, lelki változásba torkollik hát ez elsősorban szellemi szinten kezdődő belső próbatétel, mely a fizikai síkhoz kapcsolódó, cselekvő energiáinkon át gyűrűzik tovább – érintve ezáltal emberi létünk minden lényeges megnyilvánulási szintjét.
Nagyszerű, több szinten ható transzformációra nyílik hát módunk e hétfői napunk során, és bár a Tejút erői csak a délelőtt folyamán támogatnak bennünket, ezeket magunkba gyűjtve kihasználjuk ezt a csodás alkalmat, hogy megújítsuk magunkat létünk minden szintjén, lényünkkel közelítve a tényleges külső és belső valóságokhoz.

Március 15-i, keddi napunk legemlítésre-méltóbb eseménye az a Nap-Hold kapcsolódás lesz, amely inspiráló, lelkesítő módon kapcsolja össze tudatos-cselekvő és tudattalan, érzelmi energiáinkat.
Holdunk lassan maga mögött hagyva az Ikrek csillagképét magányosan vándorol az Égen a Rák hármas elrendezésű csillagai felé, mikor kapcsolatba kerül Napunkkal, tudatos-cselekvő énünk urával. Kozmikus szinten ez egy különleges helyzet, melyet úgy is értelmezhetünk, hogy Holdunk az emberi lét kettősségében megmerülve, és annak tapasztalatai által lélekben gazdagodva kapcsolatba kerül Napunkkal, tudatos-cselekvő énünkkel, mely szintén az emberi lét poláris tapasztalatainak útját járja a Visszaúszó Hal fennhatósága alatt, és ezen utóbbi tapasztalatokból erőt és lelkesedést merítve lép tovább a Rák új életet hozó minőségébe, amely a mély, belső – lelki – újjászületés lehetőségét is hordozza egyben.
Míg kollektív energiák tekintetében egy pozitív érzelmi egymásra találást jelent Nap és Hold aktuális találkozója, hiszen Halak és Rák érzelmes, érzékeny, szeretetteljes energiái találkoznak egymást feltöltő, segítő, inspiráló módon.

Az elmúlt napokban elindult belső folyamatok természetesen tovább haladnak a maguk útján e napunk során is, azonban további említésre méltó állomásuk nincsen e keddi napon, így az égi energiák felől nézve viszonylagos nyugalomban telhet az Ünnepünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése