2011. március 25., péntek

Égi energiák március 21-27 között

Hétfői napunk energiái a fentiekben részletezett feladatokon és lehetőségeken túl meglehetősen derűsek lesznek és sok kellemes élményt tesznek lehetővé, hiszen Holdunk eltávolodva a Szaturnusz tanító-fegyelmező energiáitól a Vénusszal és Neptunnal – az emberi és isteni harmóniateremtés erőivel, – valamint a Plútó közvetítésében a Tejút magasabb energiáival is kapcsolatba kerül.

Ennek következtében a délelőtt folyamán nem csupán harmonizálni tudjuk érzelmeinket és lelki megéléseinket, de egy olyan stabil pontot találhatunk önmagunk számára, ahonnan reálisan, ugyanakkor építő módon tudjuk megváltoztatni érzelmi viszonyulásunkat a dolgokhoz, megtisztulva régi ideáktól, amelyek mindez idáig kötöttek bennünket.

E felszabadulásnak további lépéseként kapcsolódhatunk dél körül azon Tejút-energiákkal, melyek pozitív teremtő erőkként jutnak el érzelmeinkhez, vágyainkhoz Hold-Plútó fényszöge révén, egy mélyebb és tisztább érzékelést biztosítva, mely által sokkal teljesebben érzékelhetjük saját érzelmeinket, lelki teljességünket – mindazt, amivé megértünk lélekben, elmúlt tapasztalataink következtében.

Az esti órákban pedig a Hold átlép a Skorpió kollektív minőségébe, ezzel párhuzamosan az égen eléri a Szűz angyali csillagait. Érzelmeink tekintetében tehát mély és intenzív lelki megélésekre készülhetünk az elkövetkező napok során, mikor is fontossá válik az aktuális – jó és rossz – élményeinkben való elmélyülés, lelki megmártózás, az érzelmi mozgatórugók felfedezése és átérzése – magunké éppúgy, mint másoké, – nyitottabbakká válhatunk a rejtett, misztikus dolgok iránt, sőt az is előfordulhat, hogy igényünk támad a csendre, nyugalomra, befelé forduló elvonulásra.

Keddi napunk tehát jobbára ezen érzelmek jegyében telik, és Hold-Plútó aktuális fényszöge még jobban segít bennünket nem csupán az elmélyülésben, de az Angyali csillagok révén hozzánk eljutó belső üzenetekre való nyitottság, fogékonyság tekintetében is.

Az esti órákra pedig Holdunk eléri a Mérleg csillagkép kapuját az égen, és ezen átlépve az éjszaka során olyan mély belső tapasztalásokhoz vezethet bennünket, melyek saját lényünk ideáit és belső igazságait, valamint a magunkban hordott kozmikus törvények szféráját egyaránt érintik. Egyszerre jelenthet ez egyfajta fájdalmas szembesülést lelki önazonosságunk alapját adó belső tartalmainkkal, ugyanakkor a mély, belső magunkra találás boldogító felismerését is – ébren töltött óráink során vagy akár álom-élményeink révén egyaránt – mindennek azonban átalakító hatása a legjelentősebb, hiszen lehetőséget kapunk, hogy lelki szinten mintegy más dimenzióba lépve más tudatállapotban éljük meg önmagunk.

Szerda reggel és a délelőtti órákban további, meglehetősen intenzív impulzusok érik el egymást az égi erők találkozása révén – és ez bennünk is sokféle visszhangot kelthet. Belső feszültségként éppúgy megélhetjük az ekkori hatásokat, mint egyfajta fellelkesültségként, cselekvésre buzdító energiaként, amely – régi – vágyaink végre-valahára történő megvalósítására indít, sőt, sürgetne bennünket.
Mindemellett azonban meg kell most küzdenünk azon belső akadályokkal, amelyek vágyaink, érzelmeink és gondolataink, kimondott szavaink közötti eltérésekként feszültnek, amennyiben nem sikerült még építő módon összehangolni érzelmi és értelmi belső tartalmainkat.

A nap során azonban elsőként ez utóbbi, esetenként feszélyező, majd a lelkesítő-sürgető hatás is egyre csillapul, és délutánra már belső harmóniánk, érzelmi egyensúlyunk stabilizálásán, estére pedig lelkünk gyógyulásán-gyógyításán dolgozhatunk az égi energiák segítségével – hiszen a Hold elhagyja a Mérleg csillagképét, és eléri a Kígyótartó - a gyógyuláshoz szükséges magasabb belátást jelképező szellemi magaslatok felé nyújtózó - kígyófejet tartó kezét, miközben kapcsolatba kerül a gyógyítás bolygójával, a Neptunusszal is, sőt magasabb szellemiségünk urával, az Uránusszal is.
Több, egy azon irányba ható energia éri hát el lelkünket e nap estéjén, miközben annak égi jelképe, a Hold kollektív szinten a Nyilas, kozmikus szinten pedig a Skorpió szakaszába lép át.

Újabb váltás, változás történik tehát érzelmeink megélésének, lelki integrálásának aktuális minőségét és háttérenergiáit tekintve a Hold jegyváltása által, és ennek hatása az elkövetkezendő két nap során is érzékelhető lesz, oly módon, hogy kollektív szinten a mély befelé fordulásból az intenzív extrovertáltság, s ugyanakkor egyfajta filozofikusság irányába változnak érzelmeink és lelki reakcióink, míg kozmikus szinten a belső mélységek lehető legintenzívebb átélései tesznek lehetővé számunkra egyfajta mély, belső elengedést, és ebből következően átváltozást.

Csütörtökön fenti lelki megélések mellett Napunkat, cselekvő-tudatos énünket érik el meglehetősen intenzív energiák – egyfelől a Plútó által közvetített teremtő Tejút-erők révén, másrészt – belső impulzusok Holdunk szimbolizálta lelki szféráinkból érkező érzelmek, motivációk formájában, amelyek tehát kétféle irányból serkentik cselekvésre énünk aktív részét. Napunk kollektív szinten most a Kos jegyében járva alapból is intenzív, impulzív energiákkal van megtámogatva, azonban e mai hatások révén még sürgetőbb lehet bennünk az aktivitás, cselekvés igénye, vágya, szándéka.
Ám legyünk óvatosak e nagy forrófejűséggel, mert kozmikus szinten a Cet csillagképének égi szakaszát is elérte már Napunk a Halak visszaúszó felének fonala alatt haladva – tehát e magasabb energiák tekintetében sokkal inkább a befelé fordulás, önmagunkban való elmélyedés cselekedete számít üdvözítőnek az elkövetkező napokban, mint a Kos kollektív szintű hirtelen meggondolatlansága, extrovertált tettei.
Ez persze nem feltétlen jelenti, hogy abszolút passzivitásban kellene töltenünk az időnket, azonban jelzi azt, hogy ne hamarkodjunk el most sem tetteket, sem döntéseket, hanem cselekvés előtt tudjunk befelé figyelve hallgatózni, belső jelek – megerősítések vagy figyelmeztetések – után kutatva.

Az isteni és emberi harmónia bolygóinak közeledése által a harmóniateremtés központi kérdéssé válik a következő napok során, és ezáltal lehetőségünk nyílik újraértelmezni, újraírni belső ideáinkat, amely tett azután gyógyító erőként áradhat szét és lehet jelen a lelkünkben ezt követően.

Holdunk, – amely a délelőtti órákban a Tejútra lépett, így érzelmeink, vágyaink teremtő erőjének megsokszorozódását élhetjük meg a következő napokban – a csütörtök esti órákra Napunkhoz hasonlóan fényszögek "kereszttüzébe" kerül, melyek egyike – a Szaturnusszal való – stabilizálja, másika – a Jupitertől érkező – feltölti, energizálja, a további kettő pedig – Vénuszi és Neptuni – harmonizálja lelkünket és érzelmi megéléseinket, sőt, ez utóbbiak erőteljesen megnyitják érzékeinket, és fokozva személyes érzékenységünket nagyon különleges lelki élményekhez és tapasztalásokhoz juttathatnak bennünket, melyek alapvetően eltérnek a hétköznapi érzékelésük által tapasztaltaktól.

Ezen érzékenység és ennek hatása azután még péntek reggel is kitart valamelyest, így érdekes, ámde kellemes és érzelmileg különösen nyitott hangulatban indulhat e napunk, amely élmény okozta feltöltődésre szükségünk is lesz a későbbiekben, ugyanis olyan további fényszögek készülnek ma aktivizálódni, melyek hatása korántsem ennyire egyértelmű.

Nap-Plútó kapcsolódása által magas szintű teremtő energiákat tudunk lehozni az égi szférákból és realizálni azok hatását tetteink révén, illetve ezek következtében, azonban ehhez nagy mértékű belső tudatosság szükséges, mert ezen erők gátlásként és akadályként is manifesztálódhatnak, ha nem vagyunk eléggé figyelmesek, vagy tudatosság illetve belső erő híján nem tudunk kellőképpen bánni velük.
Ugyanez érvényes Hold-Mars kapcsolódására is, mely egy hasonlóan teremtő erejű, realizáló fényszög formájában jelenik meg ma, és érzelmi indíttatású tetteket, cselekedeteket tesz lehetővé, amennyiben képesek vagyunk összehangolni ezek – tehát érzelmeink, vágyaink és szándékaink – különböző szintű belső mozgatórugóit. Amennyiben nem tudjuk közös nevezőre hozni belső indíttatásainkat, akkor szintén gátlásként és akadályként, valamint ezekből fakadó frusztrációként és feszültségként élhetjük meg e napunk külső-belső történéseit.

Ezen eseménydús napunk közepén az érzelmi kommunikáció is terítékre kerül, tekintve, hogy érzelmi és gondolati, lelki és mentális minőségeink kapcsolódnak Hold-Merkúr fényszöge révén egy egymást inspiráló energetikával, amelynek következtében könnyen és hatékonyan kapcsolhatjuk össze e két – alapvetően eltérő – belső működésünket, melyek kollektív szinten egy lelkes, filozofikus, mégis én-közlően kiáradó formában jelenhetnek meg, kozmikus szinten azonban tiszta és magas szintű igazságokat fogalmazhatunk meg általuk, melyek lényege túlmutat emberi létünk dimenzióin.

Estére pedig olyan érzelmi élményben lehet részünk, mely hasonló az előző estihez, tekintve, hogy egyszerre erősítő és stabilizáló, valamint megnyitó és harmonizáló hatások érik el lelkünket a Hold fényszögei által, melyek talán nem hoznak olyan intenzív érzékelésbeli változást és nyitottságból fakadó érzelmi élményeket, mint a tegnap estiek, mégis nagymértékű változást ígérő belső tapasztalásokkal járhatnak, tekintve, hogy érzelmeink és lelki szféránk a magasabb, tisztább megértést segítő energiákkal is kapcsolódnak ma, nem csupán érzelmi élményt ígérőkkel.

Szombati napunkra virradóra az égi erők tükreként belső energiáink is nyugodt képet mutatva rendeződhetnek el, amely állapotban legfőbb meghatározó tényező Nap-Hold kapcsolódása, tudatos-cselekvő énünk és tudattalan, lelki-érzelmi részeink találkozása lesz.

Holdunk ekkorra ismét jegyet váltott, a Bak kollektív minőségébe képve a keménység, szigorúság, következetesség és céltudatosság energiáival hatja át vágyainkat és érzelmeinket, fegyelmezve e síkon Kos Napunk türelmetlenséggel vegyes buzgó cselekvő indíttatásait, kozmikus szinten pedig a Nyilas csillagképébe érő Holdunk a Tejút erőivel és a kiterjedés magasabb indíttatásával áthatva éri el a Halak csillagkép égi szakaszában tartózkodó, az emberi léten való túllépés útján haladó Napunkat.
Délutánra pedig Holdunk a Plútóval olvad össze, annak mágikus-teremtő energiáival erősítve tovább az eddig is érvényes hatásokat.

E napunk másik fő momentuma, hogy Vénusz-Neptun egzakt együttállása révén harmóniateremtő energiáink teljes eggyéolvadása egy mély belső megújulásélményt tesz lehetővé, amelynek hosszútávon érzékelhető eredménye pozitív módon épülhet be rendszerünkbe.

Vasárnapra Holdunk eltávolodik a Plútótól, és bekapcsolódik Szaturnusz-Jupiter fényszögébe, hogy része legyen a kiterjedés és összehúzódás princípiumainak kozmikus ritmusként kiteljesedő eggyéolvadásának, és eljuttassa lelkünk érzelmi és tudattalan dimenzióihoz azt a hétköznapi élményeinken túlmutató törvényt és igazságot, hogy csak úgy tudunk egyensúlyt teremteni életünkben, ha tudomásul vesszük mind a lelkünk mélyén, mint a külső, kozmikus – emberi létünket magába foglaló, de azok felett álló – szférákban megtapasztalható törvényeket és hatásokat – s hogy ezek akár magunkban, akár kívül keressük az igazságainkat: nem kizárják, hanem végeredményben tükrözik egymást a maguk minőségében.

Ezen elmélyülő - és talán nehéz - tapasztalatokkal, mégis felemelő felismerésekkel teli napunk után aztán a délutáni, esti órákban újfent az érzelmi megnyílásé és az ebből következő élményszintű tapasztalásoké lesz a főszerep a Hold inspiráló fényszögei által, melyek talán meghökkentő, váratlan tettekre és spontán elhatározásokra indítanak, de most pont ezeknek lévén itt az ideje, ne akarjuk korlátozni - , hanem inkább engedjük át magunkat ezen újszerű élményeknek és tapasztalásoknak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése