2011. március 20., vasárnap

Égi energiák március 16-20 között

E hetünk, mely rendhagyó módon szerdai nappal indul, igen intenzív energiákkal köszönt ránk.

A Hold immár az Oroszlán kollektív minőségében járva fényszögkapcsolatba kerül – e napunk során kétszer is: hajnalban és az esti órákban – a Szaturnusszal, majd a nap folyamán a Plútóval is, így szinte a legerőteljesebb, legintenzívebb hatások érik lelkünket, érzelmeinket e szerdai napon. Fentiek egyfelől a belső erőink, lélekerőink megnövekedését, ezekben való megerősödésünket is jelzik, másfelől azonban a külvilág felől érkező impulzusok nagyságáról és intenzitásáról tanúskodnak.

Mert amíg Szaturnuszunk az előző életek tudásából átörökített belső bölcsességünkkel és kollektív szintű egyensúly-teremtési készségünkkel és igényünkkel megerősíti Holdunkat jelen pozíciójában, addig Plútó a Tejútról, illetve a Bak jegyéből igen erős impulzusokkal éri el – ugyanakkor nagyfokú keménységgel igyekszik adott szinten fegyelmezni, – a Rák csillagképében, annak is leginkább befogadással kapcsolatos szakaszában tartózkodó Holdunkat.
Ez kollektív szinten leginkább az önuralom és alázat belső erényeinek fejlesztése irányába hat, míg kozmikus szinten a magas, teremtő égi energiák fokozottabb befogadását teszi lehetővé – amelyhez ne feledjük el, szintén szükséges egyfajta alázat!

Jupiter és Merkúr e napon összeolvad a Kos jegyében, az égen a Halak csillagképének visszafelé úszó szakasza alatt, innen kapcsolódnak Holdunkhoz szintén, egy impulzív, inpsiráló fényszög energiáival.
Hétköznapi gondolkodásunk, kommunikációnk és filozófiai készségünk, életszemléletünk, magasabb távlatokat célzó emberi szellemiségünk válik eggyé ekkor a(z újjá)születés, a kezdet kollektív minőségében – megújuló energiáink, felélénkülésünk tehát most elsősorban gondolati, szellemi szinten jelennek meg - a tavasz első hírnökeként, - mindez azonban még inkább fellelkesít és belső erővel tölt el bennünket e napon, érzelmileg és lelki szinteken.
Kozmikus vonatkozásukban pedig érzelmeinket megtermékenyítő belső szellemi erőinket jelképezi Jupiter-Merkúr együttállása, melyeknek azonban meg kell érniük és ki kell teljesedniük bennünk ahhoz, hogy tényleges teremtő energiákként hathassanak mély, lelki befogadásukat követően.
Teremtő és termékenyítő gondolatokkal lehet teljes tehát e szerdai napunk melyek azután termést hoznak érzelmi, sőt akár fizikai szinteken, különösen, mivel Jupiter-Merkúr együttállása most nem csak Holdunkhoz kapcsolódik, de realizáló módon a Plútó által közvetített inspiráló, teremtő erővel bíró Tejút-energiákhoz is.

Kettősük azonban a Szaturnusszal is mind intenzívebben kapcsolatba kerül - lassan beteljesedő szembenállásuk révén, - így a mély belső alázat és a belső értékekben való megerősödés révén elnyert stabilitásunk teszi most próbára, kérdőjelezi meg újjászülető, kozmikus energiákban és belső élményeink által megújuló gondolkodó, aktív szellemiségünket, hogy összekapcsolódásuk révén végül egy új belső egyensúlyt alkothassunk meg önmagunk számára, melyben tapasztalatainkból összegződött belső bölcsességünknek és megújuló gondolkodásmódunknak egyaránt helye és szerepe van.

S hogy ezen egyensúly megteremtése ténylegesen kiteljesedhessen, most Vénuszunk által szimbolizált harmóniateremtő készségünk igyekszik segítségünkre lenni, mely a Szaturnusszal kapcsolódván erősíti vágyunkat a mély, belső harmónia tényleges megteremtésére, kollektív szinten a Vízöntő újító, szabadágelvű és öntörvényű energiával inspirálva Belső Bölcsességünk urát; kozmikus energiák tekintetében pedig a Bak-Vízöntő szakasz fennhatósága alatt múltunk megtisztítását és felelősségét felvállaló belső helytállásával, illetve ennek igényével lép fel Vénuszunk, és fordítja figyelmünket az e témában szükséges tettek felé.
Amely tettek azután nem csupán belső felvállalásokként vagy elhatározásokként vannak most jelen, de tényleges, külvilágban megnyilvánuló cselekedetként is megjelenhetnek Mars-Szaturnusz fényszöge révén – még ha nem is feltétlen kellemes módon, hiszen nagyfokú belső erőt kíván mindazon dolgokkal szembenézni, melyeket meg kell tisztítanunk, vagy melyektől véglegesen meg kell válnunk jövő tisztasága és szabadsága érdekében.
Hiszen ez a Mars jelen pozíciójának kozmikus üzenete: a jövőnk megtisztítása érdekében elkövetetett cselekedetek.
Kollektív szinten azonban a(z f)eloldódás Halak-energiája jelenik meg most leginkább cselekvő erőnkben és tényleges tetteinkben Marsunk révén, mely éppúgy jelenheti a felvállalások és felelősség elől történő elsiklást - különösen ezen a napon, - mint bizonyos tettek túl könnyed, meggondolatlan megtételét, amelynek következményeivel tehát pillanatnyilag nem számolunk...

Tudatos-cselekvő énünk szimbóluma, a Nap pedig – Marsunkhoz hasonlóan – a Halak kollektív energiáit hordozva hasonló módon lehet hát hatással tetteinket érintő elhatározásainkra: a könnyedség, a spontaneitás és - a pillanatnyi – érzelmeink, sőt hangulatunk által történő befolyásolódás jelenhet meg viselkedésünkben, mindez tehát a kollektív hatások tekintetében.
Kozmikus energiák szintjén azonban Napunk immár a Halak csillagképének energiáit közvetíti számunkra, amely az emberi létbe inkarnálódott lélek- illetve szellem tudatosságával hatja át énünket, és cselekedeteinket érintő elhatározásainkat egyaránt.

S ez a hatás az elkövetkező napok során egyre csak erősödik ahogy Napunk mind jobban megközelíti az Uránuszt, magasabb tudatosságunk bolygóját, itt a Halak csillagképében.

Szerda esti órákra pedig a Vénusz is eléri Holdunkat fényszögével a szemközti pozíciójából – amely hatás azután csütörtök délelőtti órákig lesz érvényben, – ennek kapcsán pedig az "új" formában és minőségben történő harmóniateremtés, tisztítás, felszabadítás vízöntői energiái érik el a "régi", hierarchikus rend bűvkörében, az Oroszlán fennhatósága alatt lévő lelkünket, érzelmeinket kollektív szinteken. Régi és új belső egymásnak feszüléseként is megélhetjük tehát ezt az időszakot, azonban kozmikus szinten a Bak-Vízöntő energiáival támogatott Vénusz a megtisztulás és a felelősség felvállalása révén történő harmóniateremtés belső igényével hat lelki és érzelmi minőségeinkre, segítve ezáltal az érzelmi elengedés, valamint az ösztönök intenzitásának égi szakaszaiban járó Holdunkat, hogy ez érzelmi kihívások és végletek megélése által megszülethessen bennünk a megoldásukhoz szükséges mély belső alázat.

Csütörtöki napunk során egyéb tekintetben a tegnap érvényben lévő hatások nagyjából változatlanul vannak jelen, azonban az átmenetileg nyugodt és letisztult reggeli időszakot követően némelyek energiák és kapcsolódások intenzitása csökken, másoké kissé növekszik, e napunk általános megélésében tehát nem annyira fentiek minősége, belső tartalma, hanem hatásuk intenzitásának folytonos változása, hullámzó volta lesz a meghatározó – és feltehetően nem kevéssé megterhelő számunkra.

Újonnan életbe lépő kapcsolódásként egyedül a Mars-Plútó fényszögét tudnám megemlíteni, amely azonban abszolút pozitív motívumként jelenik meg e hányattatott időszakunkban, hiszen kollektív szinten a fegyelmezettségből és elhatározásból fakadó belső erő potenciájával – kozmikus szinten pedig a Tejút teremtő és megtermékenyítő, ugyanakkor védelmező energiáival támogatja Marsunkat, az elfogadás kollektív és a belső tökéletesedés kozmikus erőivel áthatott cselekvő részünket, akaratunkat.

Az esti órákban azonban további érzelmi hatások is érnek minket, melyek egyike hogy Hold-Vénusz kapcsolódásának helyébe Hold-Neptun fényszöge lép, amely minden szinten a megtisztulást és érzelmi felszabadulást célozza – elsősorban a múlt hazugságainak belátása és csalódásainak meggyógyítása révén, – s ezáltal erősíti ösztöneink feletti belső, szellemi uralmunkat az Oroszlán fejénél látható Holdunk pozíciójában.
Másika pedig, hogy érzelmeink, lelki energiáink összekapcsolódnak tudatos-cselekvő énünkkel Nap-Hold fényszöge révén, amely kollektív szinten nagyfokú belső feszültségeket eredményezhet mélyen átélt érzelmeinkből táplálkozó belső erőnk és cselekvő énünk látszólagos gyengeségének és spontaneitásából fakadó irányíthatatlanságának, uralhatatlanságának kontrasztja révén – kozmikus szinten azonban lelki-szellemi önuralmunk - érzelmeink és ösztöneink felett elnyert belső uralmunk - segíthet hozzá bennünket karmikus múltunk meghaladásához az által, hogy egonkból fakadó cselekvő szándékunkon túllépve eljussunk a magasabb szellemiségünktől származó intuitív vezettetésig és akár érzelmi szinten megnyilvánuló belső motivációkig.
Ahhoz azonban, hogy belső motivációink magasabb szférákból származó voltában biztosak lehessünk, ahhoz szükséges az ösztönök uralása révén elért lelki-szellemi nyugalom és belső tisztaság.

Péntek reggelre a Hold átlép a Szűz kollektív minőségébe és innen kapcsolódik Plútóhoz a reggeli óráktól kezdve, majd a Jupiterhez, Merkúrhoz és Marshoz a délutáni, illetve esti órák során, ez tehát érzelmi-lelki szinteken egy az előzőekhez hasonlóan eseménydús és intenzív napnak ígérkezik.
Hold-Plútó kapcsolódása révén a konkrét, fizikai tapasztalatok lelki szintű integrálása válik kiemelten fontossá e napunk során, különösen a reggeli-délelőtti órákban, kozmikus szinten pedig a Plútó által közvetített magasabb Tejút-energiák tudatos lelki befogadására – és ezek által való feltöltődésre – nyílik lehetőségünk, kiváltképp a tudatos belső figyelmünk révén.
Délután és este folyamán pedig az immár egymástól kissé eltávolodott Jupiter és Merkúr hordozta gondolati, szellemi energiáink kapcsolódnak Holdunkhoz, kollektív szinten erősítve az érzelmi megértés igényét bennünk, hogy érzelmileg találhassunk meg helyünket a Világban, kozmikus szinten pedig az Egység felé vezető belső, szellemi utunkon a belső, lelki fényünk megtalálásának igényét sürgeti e kapcsolódás.

Mars-Hold szembenállása pedig a kora hajnali órákban éri el csúcspontját, tehát kevéssé nyugodt éjszakát ígér, hatását azonban még péntek este és szombat reggel is érezhetjük: vágyaink, érzelmeink, tudattalan indíttatásink kerülnek szembe konkrét tetteinkkel, cselekvő energiáinkkal – ami leginkább hisztériában kirobbanó erős belső feszültséget is eredményezhet – tanulsága és tapasztalata e helyzetnek azonban több szintű: kollektív szinten az, hogy nem mindig vagyunk képesek a vágyainknak megfelelő módon cselekedni, hiszen az Életben vannak nagyobb erők, melyek olykor magukkal sodornak bennünket, kozmikus szinten pedig az, hogy némelykor szükség van ugyan fölösleges dolgok következetes lefaragására mind az életünk egésze, mind saját személyiségünk tekintetében is, azonban ne feledjük figyelmünket az eldobandó dolgokkal szembeni ellenpólusként szolgáló belső értékekre fordítani, és óvakodjunk a fürdővízzel együtt kiönteni saját belső gyermekünket, sőt, inkább törekedjünk megbízni saját belső fényünkben, mert ezekre tudjuk majd építeni önértékelésünket és önbecsülésünket, ami belső erőnk forrása lehet. Nehéz és fáradságos egyszersmind tanulságokban és tapasztalatokban bővelkedő hetünk szombati napja sem marad adós a kihívásokkal. Az előző napok kapcsán említett energiák továbbra is változó intenzitással vannak jelen, legteljesebben ezek közül Merkúr és Szaturnusz szembenállása hat e szombati napunk során, melynek révén gondolataink és kommunikatív energiáink segítségével vehetjük fel a kapcsolatot belső bölcsességünk urával – ugyanakkor kénytelenek vagyunk szembenézni magunk alkotta határainkkal, és szükségszerűen újraértelmezni azokat, még ha félelemből felhúzott falaink eddig védelmül szolgáltak is számunkra, rá kell ébrednünk, hogy lassan túlnőttünk rajuk, és belső szükségünk van a túllépésükre, hogy kiteljesedhessünk életünkben, emberi és lelki értelemben egyaránt.

Napunk égi útján egészen közel ért immár az Uránuszhoz – és ezzel együtt a tavaszi napéjegyenlőség égi pontjához – így magasabb szellemiségünk hatással lévén személyes tudatunkra és tudatos cselekedeteinkre megerősödik bennünk a hajlam és igény a megújulásra, eddigi önmagunk tudatos meghaladására, amely egyfelől segíti a fent leírt folyamatokat, melyekkel újra írhatjuk határainkat, másfelől azonban növeli belső feszültségeinket, melyek végső soron ugyanebbe az irányba hatnak: régi falaink lerombolására késztetnek bennünket – csupán az nem mindegy, hogy mennyire vagyunk tudatosak ebben a folyamatban, mert ha hagyjuk eluralkodni belső feszültségeinket, hogy aztán azok döntsék le helyettünk jól felsáncolt falainkat, akkor ezek sokkal nagyobb rombolást vihetnek véghez, mint amekkora egy tudatos folyamat során meghozott döntés következtében szükséges.

Március 19-e, szombati napunk Telihold napja is egyben, amikor is Napunk szembe kerül Holdunkkal az esti órákban, 19 óra magasságában. Számmisztikailag e két 19-es két 1-esre redukálható, ami a teremtés és újrakezdés száma is egyben.
Nagyszerű lehetőségekkel teljes tehát számunkra ez a nap, illetve ez az este, hiszen olyan mély lelki dolgok kerülhetnek elő lelkünk kelyhéből, tudattalan mélyéből, amelyeken szükségszerűen túl kell lépnünk, ehhez azonban égi segítséget kapunk az Uránuszi energiák által, melyek révén tudatosulásuk után könnyen és gyorsan átváltoztathatjuk régi sérelmeinket, félelmeinket, fájdalmainkat – elengedhetjük, mintegy levághatjuk magunkról azokat, melyekre nincsen szükségünk és megújíthatjuk érzelmi viszonyulásunkat régi érzelmeinkhez, élményeinkhez és emlékeinkhez éppúgy, mint önmagunkhoz.

Holdunk révén Neptunusz is bekapcsolódik ez égi áramlásba, továbbra is a régmúlt emlékek, érzelmek, csalódások és tévedések megtisztításának vízöntői és meggyógyításának neptuni energiáit hordozva segítve kiteljesedni fenti folyamatot.

Vasárnap azután Holdunk ismét kapcsolódik Naprendszerünk két legerőteljesebb bolygójával: a Plútóval és Szaturnusszal is, mintegy keretes szerkezetet teremtve e csonka hetünk első és utolsó napján.
A Plútó révén ismét feltöltődve teremtő égi Tejút-energiákkal megerősödhetünk lélekben, érzelmi erőinkben, melyek azután fizikai szinten realizáló energiákká, teremtéssé válhatnak, majd estére Holdunk összeolvadva a Szaturnusz energiáival egy olyan teljes lelki befogadást tesz lehetővé, mely saját lényünk rejtett belső mélységei felé nyit meg bennünket, hogy az ott található erőkkel egyesülve stabilizálódjunk, erősödjünk meg lélekben és kapcsolatba kerülve rég elfeledett – akár előző életi – tapasztalatokkal, feltöltekezhessünk életek során leszűrődött belső bölcsességünkkel.

Ezen erőteljes napunkat követően azután végre – e hetünk során talán először – nyugodalmas éjszaka vár ránk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése