2011. március 25., péntek

Égi üzenetek 2011 tavaszára

2011. március 21-én, 19 perccel éjfél után éri el a Tavaszi napéjegyenlőség pontját a Nap az égen, vagyis ekkor lép át a Kos jegyébe. Ez az időpont az asztrológiai és meteorológiai tavasz - és a régi hagyományok szerint az Új év kezdete is egyben, hiszen ez egy nagyon jelentős, több szintű fordulattal járó, erőteljes pillanat. Különösen az idei évben.
A tavaszi napéjegyenlőség csillagászati jelentősége az, hogy a delelő Nap sugarai ezen a napon az Egyenlítőre, majd ettől kezdve fél évig az északi féltekére érkeznek merőleges szögben – vagyis egyre hosszabbak lesznek a napfényes szakaszok, a nappalok és rövidebbek az éjszakák, – aminek szimbolikus jelentése is van, miszerint a fény - tudatosságunk fénye - immár a "külső világban" is megjelenik, nem csupán a lélek alsóbb, belső, rejtett világában, ahol járt fél éven át, ősztől tavaszig.

Tavaszba fordulással indul hát ez a hetünk hétfő hajnalban, és ennek a pillanatnak az energiái nagy mértékben utalnak a következő negyed év legfőbb hatásaira, lehetőségeire és feladataira is.

Tudatos, cselekvő énünk szimbóluma, a Nap ekkor tehát a Kos jegybe lép, és közben szoros együttállásba kerül az Uránusszal, amely az újítás, tisztánlátás és magasabb szellemiségünk energiája.
A következő három hónapos időszakot tehát nagyon erős és tiszta tudatos energiákkal indítjuk, amelyek segítségünkre lehetnek abban, hogy tisztán lássunk olyan helyzeteket, amelyekben személy szerint érintve vagyunk, és ezt követően újító módon cselekedjünk, avatkozzunk közbe, és idézzünk elő konkrét változásokat egy tisztább, magasabb szintű lét megvalósítása érdekében.

Mindezt pedig a saját mindennapjainkban, hétköznapi létünk legapróbb dolgaival kapcsolatban is képesek vagyunk megtenni. Tehát most úgy indíthatjuk el ezt a pozitív változást, hogy ténylegesen belülről, először önmagunkat és saját életünket megújítva cselekszünk, és ennek energiáit sugározzuk ki – és hatásait érezhetjük azután – a környezetünkbe(n).

E két intenzív energia Kos jegyében való találkozása miatt belső változás iránti igényünk azonban előfordulhat, hogy túlzó, sürgető és türelmetlen lesz az elkövetkezendő napok és hónapok során. Fontos, hogy ekkor legyünk képesek türelemre inteni magunkat, és bármennyire is vágyunk rá, ne robbantsunk fel minden helyzetet fölösleges fájdalmakat és rombolást idézve elő, mert könnyen lehet, hogy e megoldás pillanatnyilag megszabadít ugyan feszültségeinktől, de hosszútávon rájöhetünk, hogy értékes dolgokat is eldobtunk magunktól – és ráadásul meggondolatlan tetteinkkel intenzív karmát vonhatunk saját fejünkre.
Mindazon dolgokkal és helyzetekkel kapcsolatban azonban, amelyektől szükséges immár megszabadulnunk, használjuk ki hát most a minket segítő kozmikus energiákat, és váljunk meg, hogy ténylegesen megújulhassunk azután személyes energiáinkban.

Érzelmi szinten hasonlóan nagy változásokat élhetünk át, mint hétköznapi és tudati szinteken – azonban teljesen más módokon.
Hold a Szaturnuszhoz áll közel e hajnali órában, a Mérleg – a kiegyensúlyozás és harmóniateremtés – jegyében, érzelmileg tehát megtalálhatjuk az arany középutat a következő időszak során a kollektív energiák segítségével; azt a módot, ahogy belső bölcsességünk eredményezte stabil középpontunkhoz igazodva, azon mégis valamelyest túllépve: érzelmeinkkel a külvilág, a másik ember, a társunk – élet- és embertársunk – felé fordulunk, és úgy éljük meg kapcsolatainkat, melyek révén egy tényleges és egyensúlyt teremtő mély lelki kapcsolódást hozunk létre, hogy miközben nyitottan fordulunk a másik fél felé, mégis megtartjuk személyes határainkat.

Kozmikus szinten mindebben segítségünkre van Szaturnusz jelképezte belső bölcsességünk, mely előző tapasztalataink tudásának összegzését hangsúlyozza itt a Szűz csillagképében, a Hold és a Holló csillagainak közelében – azt, hogy szükséges érzelmileg is integrálnunk a tényt, miszerint egy új korszak küszöbén állunk, el kell hát engednünk mindazt, ami régi és szükségtelen teher számunkra, azonban lelki szinten beépíteni mindazt, ami szükséges és hasznos tapasztalat, hogy utunk következő szakasza során ne legyünk kiszolgáltatva erős és szeszélyes ösztöneinknek, hanem tudásunk teljében éljük az életünket és érzelmeinket.

Mindez tehát nem csupán elérhető és megvalósítható lehetőség az elkövetkezendő negyed év során számunkra, de mint feladat, magasztos cél is megjelenik, amelynek elérése talán nem könnyű, de ez a leginkább helyes irány, amelyet ha célként tűzünk magunk elé: nem kell magányos küzdelemre számítanunk, mindenképpen segítséget kapunk a kozmikus erők áramlásától.

Mindeközben érzelmeinkben, lelkünk rejtett mélységeiben még nagyobb változásokat élhetünk meg. Jelen időszakban meg kell találnunk azon belső igazodási pontokat, melyek – személyes – emberlétünk belső törvényeit, ideáit és igazságait adják, összhangban a kozmikus törvényekkel.
Ugyanakkor nem csupán megtalálnunk, de stabilizálódnunk is szükséges ezekben, sőt tudnunk kell megfogalmazni is mindazt, ami emberlétünk belső lényegét adja, jelenti számunkra, mint ahogy egyéb személyes belső élményünket, érzelmeinket és emlékeinket is tudunk kell – vagy meg kell tanulnunk – most szavakká formálni, hogy gondolati és érzelmi, mentális és lelki minőségeinket összekapcsolhassuk ezen belső munka révén, így azok egy teljesebb belső egységet alkothassanak ezáltal személyiségünkben.

Mindezen belső munka pozitívan hathat vissza ránk, személyiségünk felszíni rétegére is, a képre, amelyet mutatunk magunkról, és arra a karakterre, amelynek megéljük magunkat jelen életünk során.
Harmóniateremtő erőink, melyek mind a kollektív, mind a kozmikus energiák révén a szabadság, függetlenség és önállóság vágyát és minőségeit hordozzák, szintén pozitívan kapcsolódnak be e folyamatba, és a problémákkal való szembenézés, az ezek kapcsán történő felelősségvállalás révén, valamint a belső megtisztulásnak egy erős igénye által segítik, hogy mindezen változásaink ne csupán belső, érzelmi-szellemi dimenziókat érintesenek, hanem hatásuk a fizikai síkra, életünk realitására is kiterjedjen, fejlődésünk itt is gyökeret eresszen a továbbiakban és gyümölcsöt hozzon a későbbiekben.

Cselekvő energiáink, melyek kollektív szinten most talán nem annyira terelhetők mederbe, - lévén a Halak minőség feloldódó energiáinak hatása alatt tartózkodik most a Mars, konkrét tetteink ura, - a hétköznapokban ugyan nem biztos, hogy látható és egyértelmű eredményt hoznak, mégis lelki-szellemi szinteken nagyon is nagy változások előidézésére vagyunk képesek, a kozmikus energiák ugyanis most jelentősen támogatják a fölösleges
dolgoktól való megválás cselekedetét, azt a mély, belső leválást, amellyel szükségtelen dolgoknak mondhatunk búcsút, akár örökre.
Mindezen belső tettek – melyeknek tehát nem feltétlenül van vetülete látható világunkban – azonban összhangban vannak személyes fejlődésünk tudatos-teremtő energiáival, sőt, inspirálják azok magas szintű jelenlétét és kiterjesztését, amely azután nem csupán énünkre, önmagunk megélésére és mások előtti megnyilvánulásaira lesz egyértelműen intenzív hatással, hanem életünk egészére, jövőnk alakulására, sőt hivatásunk és bármely sorsunkat meghatározó felvállalásunkra is, amelyek pontosan e most zajló belső változások révén forrják ki magukat, teremtődnek meg belső erőink újrarendeződése által.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése