2011. április 21., csütörtök

Húsvét ünnepének energiái 2011

Húsvét vasárnapján Napunk, tudatos-cselekvő szellemiségünk szimbóluma a Bika jegy elején halad, ami által tetteink és általános szemléletünk kapcsán a kollektív energiák szintjén most a - jelen s jövő - jólétének, örömeinek és biztonságának a fontossága bír központi jelentőséggel. Mindezt erősíti Neptunnal alkotott fényszöge, mely a Halak jegyének végtelen elfogadását és szeretetteljességét közvetítve számunkra segít maximálisan befogadóvá válni az élet élvezetére és a pillanat szépségére.
Plútóval való kapcsolódása a kollektív energiák szintjén kissé ambivalensebben hat, mert egyfelől végletes ösztönenergiáink fegyelmezésével visszafog most minket a Bak Plútó – másrészt azonban jövőnk biztonságának alapjait teremtheti meg ezen attitűdjével.
Kozmikus szinten pedig a Kos csillagkép fejét elérő Nap – amely eddig a Cet felett haladva segített bennünket az ünnepet megelőző lelki felkészülésben, belső elvonulásban – immáron ténylegesen az új kezdet minőségébe lép, és innen kapcsolódik a Tejút teremtő – és jelen szellemi újjászületésünket segítő – erőit közvetítő Plútóhoz, valamint Neptunuszhoz, amely a múlt és jövő tisztaságának s ezáltal szabadságának meg- és elélésére hangolja érzékeny lelkünket, és egyúttal fordítja tudatos figyelmünket.

Holdunk a Bak jegy végénél tartózkodik e vasárnap délelőttjén, innen kapcsolódik a Kos jegyében látható Jupiterhez, melynek révén érzelmi szintű összehúzódás és szellemi kiterjedés lehet ránk jellemző a kollektív energiák szintjén, s ezek hatásukban most természetesen egymást erősítik.
Kozmikus szinten azonban Holdunk a Nyilas csillagai fölött haladva, a Sas röptét kísérve az égen, s – fentiektől éppen eltérő módon – nagyfokú érzelmi, lelki kiterjedést, nyitottságot és megnyílást jelez, oly mértékűt, hogy szinte azt érezhetjük általa: rögvest szárnyat bontunk mi magunk is önfeledt lelkesedésünkben!
Innen kapcsolódik a lelki összegzés útját járó Jupiterrel, mely filozofikus szellemiségünk, jövő- és világlátásunk tekintetében az eddigi megéléseinkből levonható tapasztalatok feldolgozásával, áttekintésével és végül azoktól való eltávolodással igyekszik tovább útján az Egység felé. Egymást erősítő hatásukban most lelki és szellemi megnyílásunkat és feloldódásunkat segítik elő.

Merkúr és Szaturnusz még mindig egymással szemben ácsorogva illetve hátrálva van jelen, kollektív szinten összekapcsolva önkifejező, egocentrikus, ugyanakkor újító, kezdetet segítő erőkkel áthatott gondolatainkat és szavainkat – Merkúrt a Kos jegyéből, a Mérlegben lévő, tehát – a tolerancia, másokra hangoltság, kiegyensúlyozottság és visszafogottság igényével fellépő Szaturnusszal, s ennek révén állítva feladat elé minket egy nagyfokú belső egyensúly megteremtése érdekében.
Kozmikus szinten azonban az Egységben levés és az emberi létbe születés két pólusának felezőpontján egyensúlyozó, lehetőségeinket felmérő és kiértékelő mentális energiánk hordozója, a Merkúr kapcsolódik most a Szűz csillagképében lévő Szaturnusszal, amely létünk tapasztalatait most nem csak átélni és leszűrni segít alázatosan jelen pozíciójában, de a Holló csillagai fölött elhaladván közvetíteni is a lét különböző síkjai, dimenziói között.

Vénusz, harmóniateremtésünk ereje és vágyaink úrnője lassan maga mögött hagyva az Uránuszt halad előre égi útján, és közben egy realizáló fényszög révén készül összekapcsolódni Plútóval, a nagy változások és végletek urával. Kollektív szinten ez bizonyos szintű visszafogást, óvatosságra intést is jelenthet egyéni vágyaink kinyilvánítása kapcsán, ha a Bak Plútó fegyelmező hatását tekintjük, másfelől azonban egyfajta határozott - és talán ellentmondást nem tűrő - kiállást idézhet elő, felvállalását annak, ami szerintünk minket illet, nekünk jár.
Kozmikus szinten az Égi egyenlítőn haladó Vénusz most az abszolút belső harmónia minőségét és állapotát jelképezi és innen kapcsolódik egy megvalósító fényszöggel a Tejúton járó Plútóhoz, tehát belső érzeteinkre, igaz és tiszta vágyainkra hallgatva most megteremthetjük mindazt, amire csak szükségünk van – nem csupán a teljes, de a létforgatagból kifelé vezető, előre mutató élethez.

Esti órákra pedig Holdunk átlép a Bakból a Vízöntő kollektív jegyébe, és ezzel párhuzamosan fényszöget alkot fent említett Vénusz-Uránusz kettősével, és Napunkkal, Merkúrunkkal is.
Az elmúlt napokra jellemző érzelmi visszafogottság és lelki összehúzódás helyére mindez tehát a szabadságunkban és önállóságunkban való kiterjedés lehetőségét vetíti a kollektív energiák szintjén, és ennek nem csupán megélésében, de előkészítésében is segítségünkre lesznek mindazon energiák, melyekkel a Hold fényszögei révén most kapcsolatba lép. Vénusz-Uránusz – egymástól ugyan távolodóban lévén, fényszögük mégis párhuzamosan éri el Holdunkat ez esti órákban, így – együttesen vannak most harmonizáló hatással az érzelmeinkre és lelki életünkre, erősen önkifejező és tisztán megnyilvánuló energiáik által segítve bennünket érzelmi szabadságunk teljesebb megélésében.
Merkúr ez esti órákban felhagy eddigi állongásával, és ismét útnak indul az égen a többi bolygóval megegyező irányba, és ezzel egy időben alkot fényszögkapcsolatot Holdunkkal, mely által tehát érzelmi-lelki és gondolati, fogalmi energiáinkat és minőségeinket kapcsolhatjuk egybe oly módon, hogy azok egymást kiteljesítő módon nyilvánuljanak meg.
Jelen gondolatvilágunk egyszerűsége, egoizmusa és céltudatossága kiegészítvén érzelmi szabadság-, függetlenség- és önállóság-vágyunkat hat pozitívan egymásra a kollektív energiák szintjén, kozmikus tekintetben azonban a Sas röptének magas, tiszta távlatait követő Hold-lelkünk kapcsolódik most az összegzés irányába induló merkúri gondolat- és fogalomvilágunkkal, így az emberi lét nehézségeitől és problémáitól való lelki, érzelmi és mentális eltávolodásra kínálnak együttes lehetőséget.

Holdunk Nappal való kapcsolódása még valójában csak készülődőben van, s a hétfői napon válik igazán teljessé és intenzívvé, azonban jelenlegi, kezdeti stádiumában is érvényesül az az erős hatás, amely kettejüket összekapcsolja.
Kollektív szinten a Bika stabil, nyugodt és kellem-teli dolgokat előtérbe helyező állapotában lévő cselekvő-tudatos én-részünk kapcsolódik a Vízöntő nyughatatlan, szabadság-, különlegesség- és izgalomvágyó energiáitól áthatott Hold-lelkünkhöz, melyek jelen pozíciójukban kellően akadályozzák, korlátozzák egymást – azonban kozmikus szinten a Kos csillagkép szellemiségének kezdet-energiáit hordozó Napunk, tudatos-cselekvő énünk és
a Sas röptét kísérő Holdunk, lelkünk, érzelmeink úrnője éppen, hogy kiegészítik, felerősítik, stabilizálják egymást jelen állapotukban.

Mindez érvényes a következő nap – Húsvét hétfőjének – reggelére, illetve jóformán egész napjára is, azon csekély különbséggel, hogy Napunk egy kis mértékben odébb halad a Kos feje alatt jártában, és Holdunk hajnalban elérte a Bak csillagképét az égen, mely utóbbi által magasságokban szárnyaló lelkünk kissé lenyugszik, lecsillapodik, és a végtelenben való szárnyalás vágya és érzése helyébe a létezéssel való stabil, nyugodt összekapcsolódás, eggyé válás igénye lép, amely váltást, változást segíti most a Kos kezdeti - és a Cet önmagunkba visszavonultató - energiáit közvetítő Napunk, illetve Holddal alkotott fényszögkapcsolatuk.

Holdunk további hétfői kapcsolódásai sorában a szintén tegnap este óta - és egész délelőttünk folyamán - érvényben lévő Vénusz-Uránusz fényszögén túl Mars-Jupiter alakuló együttállásával létrejövő kapcsolatát említhetjük, mely aktív, tevékeny, cselekvő energiáink és filozofikus szellemiségünk, kiterjedési készségünk összeolvadó együttesével kapcsolja össze Holdunkat, érzelmi, lelki, tudattalan részeinket. Egymásra hatásuk által egy olyan harmonikus állapotot élhetünk meg, melynek során érzelmeink, vágyaink és konkrét tetteink, valamint szemléletünk, szellemiségünk ismereteket összefogó, filozofikus része teljes összhangban működnek együtt. Kollektív szinten mindez a Kos-Vízöntő tengely energikus, szabadságvágyó, önkifejező és önérvényesítő erői révén nyilvánul meg, ami az „azt teszem, amit szeretnék, és aszerint, ahogy épp érzem” felszabadító érzetével ajándékoz meg bennünket, sőt, azzal a megnyugtató érzéssel is, hogy mindez abszolút beleillik – vagy aktuálisan bele illeszthető – átfogó világképünkbe.
Kozmikus szinten fenti belső összhangnak a saját emberi sorsunk és kollektív emberi létünk mind érzelmi, mind filozófiai vonatkozását is átélhetjük hiszen a Bak csillagképében tartózkodó Hold és a Visszaúszó Hal fonalán haladó Mars-Jupiter most jelentősen nagyobb távlatokba helyezik személyes érzelmi megéléseinket, és azok inspirálta cselekedeteinket, valamint fentiek hatására formálódó szemléletünket.

Szaturnusz-Merkúr szembenállása természetesen e napon is érvényben van még, sőt a délutáni-esti órákban Holdunk hozzájuk kapcsolódik, hogy égi fénykörré bővítse szemközti találkozójukat.
Értelem és bölcsesség, gondolatok és tapasztalatok összehangolásra váró kettősségébe kapcsolódik be most érzelmi énünk, hogy lelki élményeink és energiáink által segítsen egységesítenünk e két belső pólust, mely emberi létünk következményeként alakult ki bennünk.
Életünk egészét, jelenünket, múltunkat és jövőnket érintő problémák, feladatok, nehézségek és tapasztalatok érzelmi és gondolati feldolgozásának ideje ez, amelynek során a megfogalmazás, a kommunikáció adhat számunkra egyfajta könnyebbséget, fogódzót, feloldást – hiszen ennek során tudunk eltávolodni élményeinktől, szavainkkal megragadni és kívülről szemlélni azokat, és ez a folyamat segít most bennünket leginkább hozzá a – mind értelmi, mind érzelmi – feldolgozáshoz.

Nap-Plútó e napon egyre inkább körvonalazódó fényszögkapcsolata – mely majd a csütörtöki napon válik egzakttá – pedig egy erős és tiszta teremtés lehetőségét hordozza számunkra, hiszen Plútó a Tejút energiáit közvetíteni Napunkhoz, tudatos-cselekvő énünk szimbólumához. E naptól kezdve tehát egyre intenzívebben tapasztalhatjuk meg azt, hogy tetteinknek és szándékainknak, sőt kósza gondolatainknak és mély belső vágyainknak – sőt figyelem: sajnos félelmeinknek éppen ennyire – teremtő ereje van!
Ennek tudatában igyekezzünk tehát tiszta és szép szándékokkal teljes napot teremteni magunknak az elkövetkezőkben!

Szeretetteljes üdvözletem az Ünnepekre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése