2011. május 4., szerda

Égi energiák május első hetében

Csodálatos égi sor tekint le ránk május 2-án, hétfő reggel, illetve hajnalban.

Az Uránusztól a Napig öt bolygó sorakozik egymás után a Kos jelében és őket követi két fővilágosítónk a Bikában, mely földi jegybe Holdunk pont e reggeli órákban lép át, így mind tudatos-cselekvő energiáink, mind érzelmeink és lelki jelenségeink szintjén a Bika nyugalmát és stabilitását élhetjük meg ma – és az elkövetkező két nap során – a kollektív energiák segítségével. Égi útján pedig az éjszaka úrnője éppen elhagyja a Halak csillagképének összegzés pontját, hogy a Cet és Androméda csillagai között elhaladva a Kos feje felé tartson, Napunkhoz közelítvén égi járásában.

Lelki megéléseinkben ez – pontosabban a hajnali órák kozmikus pozíciója – egy nagyon különleges érzelmi élményt eredményezhet, hiszen a lelki összegzés, belső eggyé válás pontján áthaladó Holdunk, érzelmeink úrnője ez idő tájt Neptunuszhoz, az isteni harmónia és érzékenység princípiumához is kapcsolódik, mely tovább erősíti feloldódó érzelmi megéléseinket, lévén a Halak jele által a szeretetteljes elfogadás, a Vízöntő csillagképe kapcsán pedig a lelki megtisztulás energiáit hordozza.

Későbbiekban a befelé fordulás és az önként vállalt áldozat témái válhatnak meghatározóvá hétfői napunk során érzelmi és tudati szinteken, s cselekedeteinkben egyaránt, hiszen nem csupán Holdunk érinti jelen mozgásában a Cet és Androméda csillagképét, de most Napunk útja is közöttünk vezet.
Holdunk a délutáni órákra éri el azután a Kos csillagképét, mi által leginkább a szellemiség, szellemi tevékenységek hangsúlyossága és a kezdet energiái jelennek meg, illetve lesznek számunkra elérhetőek az érzelmeink, lelki energiáink révén.

Napunk, mely immár a Kos csillagképe alatt halad, s így cselekvő, tudatos minőségeink számára is közvetíti fenti kozmikus energiákat, kollektív szinten a Bika jegyében a stabilitás, biztonság és termékenység, gyarapodás témáját hozza most életünk előterébe.
Mindazonáltal a kozmikus szinteket vizsgálva feltárul a titok, miszerint bármennyire is vagyunk most szellemileg és a kezdetek tekintetében aktívak, szükségünk van bizonyos áldozatok – belső felvállalások – meghozatalára, és egy elmélyült befelé figyelésre, hogy lelki-szellemi-fizikai szintű egyensúlyt tartsunk meg magunkban és magunk számára, mert vállalkozásainkat csak ez esetben fogja tényleges siker koronázni.

Ehhez azonban ma még magasabb segítséget is kapunk, hiszen Plútónk a Tejút teremtő energiáival áthatva kapcsolódik Napunkhoz, egy erősítő, segítő, emelő fényszög által.

Az égi sor elsőjeként említett Uránuszunkat, magasabb szellemiségünk urát két együttállás követi az ég ezen szakaszán, a Kos jelében és Halak csillagképében. Ez öt bolygó tehát mind azonos kollektív energiát hordoz, az impulzivitás, hirtelenség, gyorsaság, kezdeményező készség és a megnyilvánulás belső késztetésével hatva át tetteinket, gondolkodásunkat, vágyainkat, sőt magasabb szellemiségünket is.

Ez a sok nagyfokú, mintegy feszítő belső energia, mely most mind a Kos kollektív minőségének impulzivitásával van jelen, hihetetlen belső erőket és cselekvési készséget kölcsönöz számunkra ez egész hetünk folyamán is, mely tehát több szinten gyakorol hatást személyes rendszerünkben, nem csupán konkrét tetteink, de gondolkodásunk, szavaink, kapcsolatteremtésünk, harmóniát célzó vágyaink, sőt magasabb szellemiségünk szintjén is.

Kozmikus energiák tekintetében azonban mindezek révén az említett Halak csillagképének égi üzenetét érhetjük el, mely pedig az emberi élet, és az abból kivezető összegzés-megváltás-felemelkedés útjának különböző tengelypontjaira mutat.

Míg magasabb szellemiségünk jelképeként Uránusz az emberi lét többszintű megértésére hívja fel figyelmünket jelen pozíciójában, addig Merkúr és Vénusz vágyaink és gondolkodásunk, szavaink és harmóniateremtő készségeink együttműködése révén inkább az emberi lét mély belső megélésére, a felszíni dolgokon túlmutató belső összefüggések aktív átélésére buzdít.

Jupiterrel való együttállásra révén még inkább megnövekedett cselekvő energiáikkal, tetterővel bíró Marsunk pedig immár a belső egység-találásunkat elősegítő tudatos áldozatvállalás rítusával és saját mélységeinkbe való szellemi alászállással vezet bennünket a felemelkedés útján.

Merkúr-Vénusszal szemközti pozíciójából pedig Szaturnusz segít bennünket, hogy kollektív szinten megmaradjunk a másokra figyelés teljességének egyensúlyi állapotában, és ne vonódjunk most el túlzottan a külvilágtól, illetve kapcsolatainktól az önmagunkra, saját belső utunkra fordított nagyfokú figyelmünk, egocentrikus Kos energiáink aktuális túlsúlya révén.
Kozmikus tekintetben pedig a megfelelő szintű áldozat megtalálásához segít bennünket Szaturnusz jelen pozíciójában, olyan szintű lemondás vagy felvállalás megtételéhez, amely nem csupán tovább segít bennünket egyéni utunkon, de egyúttal képes magasra emelni lelkünket, hogy ne csak a polaritásban, de a magasabb létsíkokon is eligazodjunk.

Plútó Szaturnusz egész hetünk során azon a határon mozog, amelyet még nem lehet konkrét kapcsolatnak, összekapcsolódásnak nevezni, de energiáik már tapogatóznak egymás felé, így alig észrevehetően, de segítik egymást, illetve bennünket a Tejút teremtő energiáival fent részletezett folyamatokban.

Hétfő estére Holdunk a Plútóval kapcsolódik egy inspiráló, emelő, energizáló fényszög által, mely nagy mértékben megnöveli és egyben elmélyíti érzelmi energiáinkat és megéléseinket, valamint erősíti azok – és persze álmaink, vágyaink – teremtő mivoltát.

Keddi napunk leghangsúlyosabb eseménye a hajnali órákban realizálódó Nap-Hold együttállás, köznyelven Újhold, amely a megújulás erőit és lehetőségét hozza el számunkra, akár életünk egészét érintő módon is. Lelki és szellemi, cselekvő és megélő, tudatos és tudattalan részeink kapcsolódnak ekkor egy olyan egységben, amely a teljesség élményét adja – és ennek kivetítését, megteremtését teszi lehetővé további életünkre nézve is.
Kollektív szinten fizikai létünket, biztonságunkat, gyarapodásunkat és jólétünket érintő módon hatnak e megújító, teremtő, kiteljesítő energiák, míg az égi üzenetek értelmében emberi létünknek mindhárom szintjén – szellemi, lelki és fizikai síkokon is – lehetőségünk van most megújulni a kozmikus erőkre történő ráhangolódás révén, és a már említett, belsőleg meghozott-megtett áldozat áldássá válása által.

Szerda hajnalra azután Holdunk elhagyja a Kos csillagképét és az égen a Bika testének jeléhez érvén a termékenység kozmikus minőségébe lép. Lelki szinten és érzelmeinkben ez a befogadó nyitottság, egyszersmind az anyagi léthez való stabil hozzákapcsolódás, mintegy gyökeret eresztés időszakát mutatja, az esti órákban pedig a Plejádok csillagaival való együttállásában Holdunk a lelki termékenység, teremtő kreativitás kozmikus erőivel gazdagodik.
Kollektív szinten ez esti órákban a Hold az Ikrek jegyébe lépve vált minőséget. Ezzel párhuzamos, Neptunusszal való összekapcsolódása segít realizálni életünkben azt a szintű könnyedséget és spontaneitást, mely e jegy sajátja, s kiegészítve a Halak feltétel nélküli elfogadásával és szeretetteljességével e kapcsolat egy tiszta és teljes érzelmi jelenléthez vezethet.

Ez az élmény még csütörtök reggel is érezteti hatását, megerősítve Holdunk Uránusszal létesült fényszöge által, mely magasabb szellemiségünkkel is összekapcsolja az érzelmi jelenlét e tiszta élményét – így ez órák nagyon erős és tiszta intuitív üzenetek, és ihletek befogadásának lehetőségét hordozzák magukban.
Ekkorra Vénusz-Merkúr eltávolodik eddigi, Szaturnusszal szemben elfoglalt pozíciójától, így talán még intenzívebben, nyersebben és zabolátlanabbul élhetjük át ez intuitív vagy művészi élmény megjelenését, hiszen egy másik szinten felszabadulunk a Nagy Tanító eddigi szigorú fegyelme-figyelme alól.

Ezen napon Holdunk dél körül eléri a Bika szemét, majd lassan az Orion csillagképét is, és eközben – magára maradt – Szaturnuszunkkal kapcsolódik egy inspiráló, emelő fényszög által. A már említett másokra figyelés, illetve határaink megtalálása mások, azaz a külvilág jelképezte korlátok által, amely Szaturnusz aktuális tanítani-valója számunkra, most érzelmi, lelki szinten is megjelenik, mint tapasztalat.
Ez persze nem feltétlenül jelenti a lehetőségeink beszűkülését, sőt, könnyen előfordulhat, hogy Szaturnusz most azt mutatja meg számunkra, hogy lehetőségeink sokkal nagyobbak, tágasabbak, szélesebbek, sokrétűbbek, mintsem gondoltunk, hittük volna.

Holdunk mindezen közben saját útján a Tejút felé közeledvén egy mély beavatási állapotot él meg, illetve ennek megéléséhez segít hozzá bennünket. Hiszen Orion, az ősatya nem csupán irányt mutat számunkra – illetve jelzi, hogy itt most egy olyan elágazáshoz érkeztünk, mely döntés elé állít bennünket, – hanem azt is jelzi, hogy a döntés egyben felvállalás is, amilyen irányba most, a mai napon el- vagy továbbindulunk, az nagy mértékben meghatározó lesz életünk egészére, illetve a következő időszakra mindenképp.
Ez azonban most, Holdunk Orionnal való találkozása révén egy érzelmi jellegű döntés, tehát nem a konkrét tettekhez, fizikai cselekedetekhez van köze, sokkal inkább lelkünk által bejárható érzelmi utakhoz és felvállalásokhoz.
Holdunk kapcsolódása a Szaturnuszhoz jelen pozíciójában pedig – kollektív szinten ugyan elbizonytalaníthat, de – a kozmikus energiák síkján még inkább megerősít döntésünkben, illetve annak helyességéhez, igazságosságához is hozzásegít bennünket, hiszen most hangsúlyozott az előző életeink tapasztalatának bölcsességével van jelen, és képes bennünket lelki szinten is eligazítani.

Esti órákra pedig Holdunknak immár Vénusz-Merkúr együttállásával kapcsolódik össze, így e napunk élményeit és tapasztalatait képesek vagyunk átgondolni, megfogalmazni, kielemezni, leszűrni és elmondani, átadni az esti órákban, és egyúttal olyan szinten beépíteni a magunk számára, hogy az későbbiekben is segítse harmóniateremtésünket.

Ez a kapcsolódás azonban csak péntek reggel válik egzakttá, miáltal az érzelmi kommunikációnak, a lelki vágyaink és harmóniateremtésünk egymásra hatásának főszerep jut most életünkben, érzelmeinkben.

Délutáni órákra a Hold lassan elhagyja a Bika csillagképét, illetve annak szarvai között a Tejútra lép. Magas, tiszta, teremtő energiákkal kapcsolódhatunk hát ekkor érzelmeink révén, melyeket szellemi szintre is átemelhetünk, Holdunknak Jupiterrel való kapcsolódása révén, sőt, ezen energiákat tettekbe is tudjuk fordítani, hiszen a Hold egy harmónikus fényszöggel kapcsolódik Marsunkhoz – cselekvő erőnk és akaratunk szimbólumához – is ezzel párhuzamosan.
Mars és Jupiter ugyan kellően eltávolodott már az égen, de még valamelyest hatással vannak egymásra – így cselekvő energiáink és szellemi bölcsességünk iránya még közel azonos, Marsunk azonban ekkorra már eléggé megközelítette a Felfelé Úszó Hal csillagait, melyek a kiemelkedés, megváltás, megoldás üzenetét és lehetőségét hordozzák.
Mindezt azt jelzi számunkra, hogy ma – péntek – esti tetteink, cselekedeteink nem csupán nagyszerű teremtő, de mintegy megváltó, kiemelő erővel is bírnak, melynek hatásai majdan lelki szinten is visszatükröződnek.

Szombat hajnalban a Hold jegyet vált, kollektív szinten a Rák jegyébe lépvén, s ezzel párhuzamosan kapcsolódik Uránusz és Neptunusz – magasabb szellemiségünk és érzékenységünk – finom energiáihoz. Különösen érzékeny és érzelmes reggelnek, délelőttnek nézünk hát elébe, melyen szeretetteljes, törődéssel teli érzelmi élmények éppúgy várhatnak ránk, mint csodás ihletek, meglátások és megérzések jelentkezhetnek akár művészi vagy spirituális szinten is.

Holdunk ekkor még a Tejúton járván továbbra is magas, tiszta energiákra hangol bennünket. Délutánra pedig eléri a Plútóval szemközti pozíciót, és vele összekapcsolódván a tiszta, teremtő energiáknak immár a létünk egészét átfogó áramát adják, amely eljut Uránuszunkhoz, magasabb szellemiségünk urához, és tapasztalataink bölcsességét őrző Szaturnuszhoz is. Ezáltal tehát emberi létünk leginkább anyaghoz kötött és legszárnyalóbb részeit is érintik, áthatják most a Tejút teremtő energiái, és ennek révén tudjuk most átminősíteni, transzformálni személyes létünket a maga teljességében, a Tejút-erőkkel hatékonyabbá tett plútói energiák: mély, belső változások, elengedések, átminősítések által.

Ez a hatás, ugyan enyhédebben, de vasárnapi napunk során is jelen van, mert bár Holdunk a reggeli órákra lelép a Tejútról, de az Uránusz-Plútó-Szaturnusz-Hold négyszöge révén a változást segítő, több szinten átformáló energiaáramlás adta lehetőség érvényben van, sőt Holdunknak a Merkúr-Vénusz együttállással való fényszöge révén még további belső síkokon – mentális minőségeink és vágy-energiáink terén – is megélhetjük ennek átformáló, felemelő hatását.
Vénusz-Merkúr együttállása nem csupán a gondolati szinten és kommunikációnkban megjelenő belső harmónia- és egyensúlyigényről szól, de arról is, hogy kozmikus szinten immár a gondolati, vágy-szintű, sőt, az átfogó szellemi összegzés állapotában lépünk, hiszen Jupiterhez való közeledésük egyre inkább bevonja emberi szellemiségünk energiáinak minőségét is Merkúr-Vénusz mostani közös erőkörébe.

Marsunk azonban – Jupitertől eltávolodván – immár a Felfelé úszó Hal hordozta megváltás, felsőbb régiókba lépés lehetőségét közvetíti számunkra konkrét tetteink, cselekedeteink és akaratunk megnyilvánítása révén, amelyet most Neptunnal való fényszöge kapcsán egy erős szeretetteljesség, nyitott érzékenység, elfogadókészség és feltétel-nélküliség – illetve kozmikus szinten a belső megtisztulás igénye – motivál.

E hetünk utolsó, említésre méltó eseményeként e vasárnapon aktuális Nap-Hold kapcsolódást említeném, amely egy pozitív együttmozdulásban realizálódik szellemi és lelki, tudatos és tudattalan, kiáradóan aktív és passzívan befogadó minőségeink, valamint a lét férfias és nőies energiái között – így nem csupán egy belső egyensúlyt és harmóniát tudunk megélni ekkor, mely kollektív szinten stabillá tesz minket és egyben érzelmi biztonságot ad, de kozmikus szinten energiákat és belső erőt nyerhetünk általa az utunkon való elinduláshoz, a lét cselekvő megélésében való továbblépéshez, – ugyanakkor kapcsolati szinten is egy pozitív élményt, kellemes találkozást vagy együttműködő partneri viszonyt élhetünk most meg, e fényszög hatására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése