2011. május 30., hétfő

Égi erők az Újholdat követő beavatás hetében

Május 29-én, vasárnap délután Holdunk a Bika jegyébe lépett, mely a kollektív energiák szintjén a stabilitás, biztonság és megalapozás minőségét hordozza és nyilvánítja meg jelen állapotunkban lelkünk, érzelmeink – valamint akaratunk, cselekvő energiáink, vágyaink, harmóniateremtésünk és ugyanakkor gondolkodásunk, kommunikációnk terén is, tekintve, hogy Holdunkon kívül 3 bolygó: Mars, Vénusz és Merkúrunk is a Bika kollektív minőségének jegyében tartózkodik, így annak energiáit közvetíti számunkra e hetünk első felében.

Általában véve fontos lesz tehát számunkra a biztonság, a bizonyosság, a gyarapodás és az ezek által történő pozitív előre tekintés, az érzéki élmények és ezekkel teljes, jó kilátások, ugyanakkor egyfajta nyugalom megélésének a lehetősége is. Mindez több szintű – például lelki, érzelmi és gondolati – igényként is megjelenik most bennünk, akár önmagunkkal, akár a környezetünkkel szemben.
Elsősorban konkrét tetteink és cselekvő akaratunk tekintetében, de egyébiránt harmóniatörekvésünk, vágyaink, szavaink és gondolataink kapcsán is megjelenhet egyfajta komótosság, lassúság, mintegy a „lassan járj, tovább érsz” elv érvényesülése által.

Kozmikus szinten azonban Hold, Mars és Vénusz a Kos égi szakaszában haladnak még ekkor, így lelkünk, érzelmeink, harmóniateremtő és vágy-energiáink, sőt cselekvő akaratunk számára is a kezdet és az eleven szellemiség energiái lesznek elérhetők, s mintegy segítenek bennünket abban, hogy új utakat - vagy akár új megoldásokat - keressünk és találjunk életünk különböző területein, amely éppúgy vezethet akár szinte lényegtelen, mellékes elindulásokhoz, mint ahogy származhat belőle egy életünk egészét érintő újrakezdés is.

Különösen lelki, érzelmi szempontból lehet igaz mindez, tekintve, hogy Holdunk hétfő hajnalban a Plútóval alkot „emelő”, energizáló, inspiratív fényszögkapcsolatot, amelynek révén érzelmeink, vágyaink és egyéb lelki jelenségeink óriási teremtő, realizáló energiát kapnak, akár a kollektív, akár a kozmikus energiákat nézzük is, hiszen Plútó a Bakban többek között a dolgok fizikai szintű realizálásáért, megvalósításáért felelős, az égen a Tejúton haladva pedig annak kozmikus teremtő energiáit közvetíti számunkra.

Merkúr és Napunk is - mely utóbbi immár az Ikrek jegyének energiáit hordozza kollektív szinteken - ekkor a Bika csillagképében haladnak, annak kozmikus minőségét árasztva mintegy életünk egészére nézve, főleg tudatos-cselekvő szellemiségünk és szavaink, gondolataink szintjén - mely utóbbi következtében teremtő, termékenyítő, e világban testet találó minőségükben nyilvánulhatnak meg mentális energiáink, tudatosságunk és cselekvésünk kapcsán pedig az e világ látásának, a lényeg meglátásának köszönhető stabilitásunk és biztonságunk megtalálásának jött el az ideje.

Az Ikrek jegyében tartózkodó Napunk azonban még mindig a könnyedség, játékosság, kettősség és kommunikativitás energiáit és cselekvési készségeit hordozza kollektív szinteken, innen kapcsolódik Szaturnuszunkkal a hét elején, egy inspiráló fényszög révén, amely most a Mérleg kiegyensúlyozó és mértékletes energiáit közvetíti dinamikus polaritásban lévő Napunk, tudatos-cselekvő énünk számára.

Hétfőn a délutáni órákra azután Holdunk eléri a Marsot haladásában, és együttállásukban Neptunusszal kapcsolódván egy szeretetteljes elfogadással áthatott lelki állapotra, valamint érzelmeinktől motivált tettre, vagy tettekre ragadtathat minket, amely szolgálhatja egyfelől érzelmi-fizikai biztonságunk megteremtését, másrészt egy olyan szintű lelki megnyílást, amely ténylegesen, feltétel nélküli módon elfogadóvá és empatikussá tesz bennünket. Mindez a kozmikus erők tekintetében pedig egyfajta belső megtisztulási és megújulási lehetőségként jelentkezik, amelynek során lelkünk mélyében tisztulhatunk meg, megszabadulván régi tévedéseinktől és csalódásainktól, miközben érzelmi szinten egyfajta átszellemülést, feltöltődést, mintegy újjászületést élhetünk meg.

Keddi napunk azután egy olyan fényszöggel indul, amelynek révén nagyfokú harmóniát élhetünk meg. Hold-Vénusz együttállása a Bikában a hajnali órákban realizálódik, hatása azonban még reggel is érezhető - ennek értelmében érzelmileg és vágy-szinten egyaránt olyan pozitív - érzelmi vagy érzéki - élményeket élhetünk meg, illetve lehetünk rájuk nyitottak, melyeket a fizikai létezés és ebből adódó érzékelésünk nyújt számunkra.
Mindez kozmikus szinten a Kos csillagkép végénél realizálódik, amely a szellemi erők fizikai síkba hozásának lehetőségét mutatja számunkra - jelen esetben az érzelmeink, vágyaink illetve harmóniateremtő erőink által.

Délutáni órákra aztán Holdunk a Vénuszt maga mögött hagyva a Merkúrral kerül hasonló, eggyéolvadó fényszögkapcsolatba, ekkor már azonban érzelmi szinten nem a saját pozitív élményeinkben való megerősödés és gyarapodás kerül előtérbe, mint a reggeli órákban, hanem a saját gondolataink, érzéseink, elképzeléseink, esetleg szubjektív véleményünk megfogalmazásának, és kimondásának, sőt akár rögzítésének, leírásának jöhet el az ideje.
Hold-Merkúr találkozása kollektív és kozmikus szinten is a Bikában történik, így hát az érzelmekről, érzésekről szóló kommunikáció, illetve - bármilyen témájú - kommunikáció érzelmi igénye, belső indíttatása emberi létünk minden szintjén érvényre kerül e délután, illetve este folyamán.

Szerdára virradóra Holdunk jegyet vált a kollektív minőségek szintjén, s az Ikrekbe lépve a játékosság, könnyedség, kommunikativitás belső attitűdjét hozza el számunkra érzelmeink és hangulataink szintjén, kiegészítve fentieket egyfajta polaritásra, kettősségre és változékonyságra való érzelmi hajlandósággal - nagyfokú kontrasztot teremtve ezáltal az elmúlt napok komótos és biztonságvágyó érzelemvilágával.
Az égen azonban a Bika csillagképnek immár közepénél járó Holdunk a Fiastyúk csillagai alatt halad el e hajnali-kora reggeli órákban, ez pedig nem csupán az általánosan vett biztonság-megélést, megalapozást és termékenységet jelenti a kozmikus energiák tekintetében, de egy olyan szintű lelki, érzelmi termékenységet és teremtő készséget is, melynek révén tényleges, teremtő módon realizálhatjuk az általunk - lelki vagy fizikai szinten - befogadott ihletet, teremtő energiákat, és tehetjük mindezt az égi erők áldásával és segítségével.

Egész hetünk során érvényben lévő Nap-Szaturnusz fényszöge e napon válik egzakttá, s ezáltal hatása is leginkább e napon van érvényben. Kollektív energiák szintjén az Ikrek-Mérleg kapcsolati tengelyén mozog kettejük találkozása, ennek hatására az én-te viszony, s annak egyensúlya, játszmái, lehetősége és buktatói kerülnek előtérbe akár gondolatainkban, de még inkább a különféle kommunikációs helyzetekben is. Mindez pedig nem csupán mint felszínes és hétköznapi beszédtéma jelenhet meg most, hanem egyúttal lehetőségünk van a helyzetek átgondolása, elemzése, felelevenítése révén levonni bizonyos tanulságokat, és megfogalmazni tapasztalatainkat e téren.

Holdunk e napi járásában egyre inkább megközelítve Napunkat az esti órákra válik vele eggyé, ez tehát az ehavi Újhold napja, amely az Ikrek jegyében, de a Bika csillagképében realizálódik. Tudatos és tudattalan, szellemi és lelki, cselekvő és érzelmi minőségeink összeolvadásának ideje ez, amely a kollektív energiák szintjén most az Ikrek jegyében tehát egy nagyfokú mozgékonyságot - akár nyughatatlanságot, - kommunikativitás - akár fokozott szószátyárságot, - szinte bármilyen szintű kapcsolat iránti igényt és változékonyságot - sőt akár bizonytalanságot, kétkedést, szeszélyes csapongást is - eredményezhet.
Kozmikus szinten azonban nem csupán a különböző szintű belső erőink, én-részeink azonos vagy párhuzamos működésének idejét jelzi az Újhold, hanem egyfajta teremtő lehetőséget is hordoz egyben, hiszen lelki-szellemi, tudatos-tudattalan, érzelmileg motiváló és cselekvő energiáink eggyé válása révén olyan szintű belső egységet tudunk ekkor könnyen megélni, amelyben összehangolódó energiáink fokozott teremtő erővel bírnak. E napon pedig mindez a Bika csillagképében mutatkozva egyfelől fizikai módon megvalósító, termékenyítő-teremtő, másfelől felemelő erőket, megéléseket, illetve lehetőségeket jelent számunkra.
Mindezen túl pedig az Orion csillagainak érintése révén egyfajta beavató létállapotot is megélhetünk e napon, illetve esti órákban, pontosabban egy különösen intenzív - elsősorban inkább belső - élményt, egy hosszabb beavatási időszak kezdeteként.
Most ugyanis Holdunk és Napunk is az Orion égi szakaszában haladván segít bennünket érzelmi, lelki és cselekvő-tudatos szinteken felemelkedünk azon állapotba, melyben kellően nyitottak és befogadók lehetünk, és tisztán ráhangolódhatunk a Tejút magas, teremtő energiáira, melyekkel az elkövetkező - lelki szinten napok, szellemi-tudatos szinten - hetek során találkozni fogunk.
Az Orion kapcsán aktuálissá váló beavató energiákról bővebben személyesen is hallhatsz most pénteken, a Belső út klubban, részletek kedvéért kattints!

Vénuszunk e késő esti órákban elhagyván a Kos csillagképét, a Bika testét alkotó csillagokkal párhuzamosan halad tovább. Mindez arra utal, hogy harmóniateremtésünk kapcsán - a szellemi erőktől immár elvonatkoztatva - a fizikai létsík érzéki, tápláló, termékeny és gazdagító lehetőségeinek a kiaknázásának jött el az ideje a kozmikus erők útmutatása szerint.

Csütörtökre virradóra Holdunk maga mögött hagyja Napunkat, és az Uránusszal létesít egy különleges fényszög-kapcsolatot. Lelkünk, érzelmi énünk és magasabb szellemiségünk e kapcsolódása révén mély belső élmények, többek között megértések, „aha”-élmények érhetnek bennünket, melyek hatását most az Orion beavatása erősíti.

Déli órákban a Merkúr eléri égi útján a Plejádok csillagait, mely által gondolkodásunk és kommunikációnk egyaránt nagyon teremtővé és termékennyé válhat, s mindeközben Merkúr lassan fényszögkapcsolatba kerül Neptunusszal, így egy nagyfokú megértés - mások iránt éppúgy, mint az eddig elfogadhatatlannak tartott jelenségek iránt, - és szeretetteljes elfogadás lehet úrrá rajtunk, amennyiben megengedjük magunknak, hogy mentális síkon, azaz értelmi felfogásunkban is nyitottakká váljunk erre a különleges élményre.
Merkúrunk az esti órákban lép át az Ikrek kollektív minőségébe, maga mögött hagyván a Bika jegyét, így gondolkodásunk és kommunikációnk szintjén egyfajta nagyfokú változás: újjáéledés és felpezsdülés lesz megfigyelhető az elkövetkező napok során, különösen, amennyiben eddig a Bika lassú, komótos, megfontolt energiáinak voltunk kollektív szintű hatása alatt.

Holdunk a késő esti órákra éri el a Tejutat, és az elkövetkező bő egy nap során ezen az égi folyón halad keresztül, mely valójában magasabb, kozmikus teremtő erők áramlásának útja, így egész pénteki napunk folyamán lehetőségünk lesz lelki, érzelmi szinteken megmerítkezni és mintegy feltöltődni ebből az áramlásból.

A péntek reggeli órákban pedig Holdunk Jupiterrel és Neptunnal alkotván fényszögkapcsolatot ezt az erőt és áramlást nem csupán lelki-érzelmi szinten teszi átélhetővé, hanem énünk más aspektusai számára is, így: filozófiai szellemiségünk, belső bölcsességünk és érzékenységünk, lelkünk mély, rejtett dimenziói által is elérhetővé válnak a Tejút magas-tiszta, teremtő energiái.
Ezen összekapcsolódás eredményeképpen pedig olyan mély, belső érzések, sejtések, elfeledett emlékek és ösztönösen tudott igazságok kerülhetnek most felszínre lelkünk mélyéről, amelyekkel rég - vagy talán soha - nem találkoztunk. Jupiter égi pozíciója kapcsán pedig mindezen élmények nem csupán mint a múlt árnyai köszönnek vissza, de egyfajta belső, lelki-szellemi összegzésbe torkollva segíthetik és készíthetik elő önmagunk szellemi megújulását.

Hold-Neptun-Jupiter összekapcsolódásának kollektív szintű üzenete révén pedig szellemi önazonosságunk segítségével tudjuk most kiegyensúlyozni instabil érzelmeinket, csapongó lelkivilágunkat, melyet Neptun feltétel nélküli elfogadása csak még ziláltabbá, szétfolyóbbá tesz, így ezen a szinten szükségünk is lesz erre a belső, szellemi iránytűre.

Délelőtti órákban azután Holdunk átlép a Rák jegyébe a kollektív energiák szintjén, így extrovertált csapongásunkat, szeszélyességünket és kapcsolódni vágyásunkat most egyfajta befelé forduló, elmélyülő hangulat váltja le, melyben meglehetősen érzékenyekké válhatunk, és különösen szemérmesekké érzelmeinkre. Ez az időszak vasárnap délutánig tart.

Közben Holdunk a Tejúton haladván egy másik síkon nyitottá tesz bennünket annak magas, tiszta energiáira.

Holdunk délutáni kapcsolódásait is eltérően, mintegy szélsőségesen élhetjük meg a különböző létsíkokon. Kollektív szinten mindkét fényszöge - szinte robbanással fenyegető - belső feszültségeket eredményezhet, azonban a kozmikus erők fényében Uránusszal való kapcsolódása egy nagyon erős, tiszta ihletettséget jelez, mi által nem csupán realizálódik magasabb szellemiségünk lelkünkkel, érzelmeinkkel való összekapcsolódása, de mindez segít bennünket emberi sorsunk felvállalásában - és talán megértésében is, - míg Holdunk Plútóval való kapcsolata olyan egységteremtési lehetőségként jelenik meg, ahol is a teremtő, nemző erők lelki szintű befogadásának mind lehetősége, mind a hatása meghatványozódik.


Szombati napunk reggelén tehát Holdunk immár a Tejútról lelépve halad tovább, a Rák jegyében. Délelőtti fényszögei Szaturnusszal és a Jupiterrel éppúgy tehetnek bennünket nyitottá ezen érzékeny, érzelmes lelkiállapotunkban, mint védekezően elzárkózóvá, egyfajta sérülékenység okán. Lelki szinten azonban már magunkban hordhatjuk azon tiszta, magas teremtő Tejút-energiákat, melyekkel tegnapi megnyílásunk során feltöltekezhettünk, és mindezt felhasználhatjuk az Ikrek csillagkép nyújtotta poláris lehetőségek biztosította módokon. Többek között akár arra is, hogy harmonizáljuk az aktuálisan minket érő, különböző jellegű - megnyílásra és elzárkózásra inspiráló - érzelmi hatásokat.

Délutáni-esti órákban Holdunk Marssal kapcsolódván alapvetően pozitív élmények várnak ránk, érzelmes lelkünket ugyanis Mars most a Bika minőségével áthatott védelmező, biztonságteremtő cselekvő erőivel éri el. Érzelmi indíttatású tettekre buzdít ez a kapcsolódás, melyeknek éppúgy lehetünk aktív, cselekvő, mint passzív, megélő, elszenvedő részesei.
Ugyanezen napszak másik izgalmas kapcsolódása Merkúr és Uránusz fényszöge. Hétköznapi és magasabb értelmünk egymásra hatását jelzi ez a találkozás, melynek következtében nem csupán eddig számunkra érthetetlen jelenségek hirtelen megvilágosodására számíthatunk ekkor, hanem olyan tiszta kommunikációs helyzetekre is, amelyben teljes tisztasággal, félreértések nélkül cserélhetünk eszmét, véleményt embertársainkkal - megértvén őket és megértetve magunkat velük.

Vasárnap reggelre azután Holdunk Marssal való kapcsolatán túllépve immár a Vénusszal alkot hasonló összhangot jelző, harmonikus fényszöget, melynek révén még inkább megélhetjük azt az érzelmi biztonságban való kiteljesedést, amelynek előzményét már tegnap megtapasztaltuk Hold-Mars fényszöge kapcsán.
Ekkor tehát már nem annyira támogató védelmet, mint inkább egyfajta megértéssel teli elfogadást élhetünk meg, - például a környezetünk részéről - amely nem csupán feltölt lélekben, de az aktuálisan igényelt érzelmi biztonságunkat is megadja.

Dél körül Holdunk elhagyja az Ikrek csillagképét és kapcsolatba kerül a Szaturnusszal, majd a Jupiterrel, Uránusszal és Neptunusszal is. Mindezen energiák hatása alatt éri el azután az esti órákra a Rák csillagait az égen, azonban addig is azon fényszögek, melyek révén most lelki-érzelmi szinten kapcsolatba kerülünk más bolygóerőkkel, nyitottságunkat és érzékelésünk érzékenységét segítik e délután folyamán, különböző szinteken. Az esti órákra azonban mindezen tapasztalatainkon túllépve vélhetően elérünk egyfajta belső erő és nyugodt stabilitás állapotát a kollektív szinteken, hiszen Holdunk átlép az Oroszlán jegyének minőségébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése