2011. május 23., hétfő

Égi erők május utolsó hetében

Napunk múlt hét során lépett át az Ikrek havába, így most a kollektív minőségek szintjén e jegy energiáit hordozza, vagyis élethez való viszonyulásunk, cselekvő tudatosságunk kapcsán a játékosság, gyermekiség, kíváncsiság, rácsodálkozás, ugyanakkor a kommunikativitás, cikázó gondolatok, nyughatatlanság, felszínesség és egyfajta kettősség egyaránt jellemző lehet ránk az elkövetkező nagyjából egy hónapos időszak folyamán.

Égi útján azonban Napunk e hét – sőt a következő három – során is még a Bika csillagképében halad, ahol a megalapozás és termékenység idejét lassan elhagyva a határozott kiállás és a felemelkedés felé tekintés állapotát éri el. Ez lesz tehát a döntő cselekvő aktivitásunk és tudatosságunk kapcsán az elkövetkező hetünk során a kozmikus erők jegyében. Mindebben segíti Napunkat fényszöge a Neptunusszal, mely az elfogadás és feloldódás megvalósulását jelzi most számunkra, egyrészt a szeretetteljesség, másrészt a megtisztulás energiáit hordozva a különböző létsíkokon.

Holdunk a Vízöntő jegyének közepénél haladva annak kollektív energiáit teszi számunkra elérhetővé érzelmeink, hangulataink és lelki minőségeink révén a hét első másfél napja során. Tehát a szabadság, függetlenség, önállóság érzelmi megélésének és saját egyéniségünk tényleges megnyilvánításának vágyát, belső igényét ígéri ez az időszak a kollektív energiák szintjén.
Kozmikusan azonban a Bak és Vízöntő csillagképe között haladván a világmindenséggel való érzelmi egység és vágyaink megvalósításának lehetősége mellett a sors akaratának lelki felvállalását, egyfajta érzelmi teljességgel való jelenlétet és a múlttal kapcsolatos érzelmeink megtisztítását is lehetővé teszik e hétfői napunk során megélt érzelmek, érzések, lelki jelenségek.

Mindezt segíti Hold-Jupiter fényszög-kapcsolata, amely egy nagyon különleges módon kapcsolja össze lelki és szellemi energiáinkat, érzelmeinket és ember-tudatosságunkat. Ebben a kapcsolódásban, illetve általa lehetőségünk van sokkal intenzívebben és kiterjedtebben megélni érzelmeinket és lelki minőségeinket, mint a hétköznapok során általában, ugyanakkor míg a kollektív energiák szintjén egyfajta önazonosság és identitás-érzés erősödése várható, addig kozmikus szinten mintegy belső megváltódás-élményünk lehet, tekintve, hogy Jupiter a Felfelé úszó Hal fonalát elérve halad e napon az égen, a nehézségektől és problémáktól való megváltódás, illetve megszabadulás érzésével erősítve aktuális belső megtisztulás-élményeinket.

Múlt hetünk óta Merkúr helyét Mars vette át a Vénusszal való együttállás-, illetve együtthaladás pozíciójában. Mars és Vénusz találkozását élhetjük meg tehát e hetünk első napjaiban, sőt valójában a hét végéig egymás közelében haladnak tovább női-férfi minőségeink, érdemi eltávolodás nélkül. Így vágyaink és akaratunk, harmóniateremtő és cselekvő energiáink, női és férfi megközelítési módjaink válnak eggyé e hetünk során egymással. Merkúr azonban a hét első felében még közel lévén hozzájuk mentális minőségeinket – szavainkat és gondolatainkat – is bekapcsolja ebbe az összeolvadásba, és csak a hét második felére távolodik el kettősüktől.

Mars és Vénusz aktuális egysége egyrészt abban segít bennünket, hogy önmagunkat stabilizáljuk jelen valóságunkban, hiszen kollektív szinten a Bika nyugodt, biztonságteremtő energiáit hordozzák, másrészt abban, hogy cselekvő energiáinkat megfelelő módon harmonizáljuk, hiszen a harcra és küzdelemre késztető férfias belső erőink válnak most eggyé a szelíd, óvatos, kiegyensúlyozó női erőkkel. Harmadrészt pedig a kozmikus energiák szintjén egyfajta belső szellemi egység megteremtését teszi lehetővé ez az összeolvadás a Kos csillagképében, amely új kezdetet biztosíthat számunkra személyes energiáink, tetterőnk és akaratunk tudatosabb, harmonikusabb és ezáltal hatékonyabb felhasználása révén.

Ez utóbbi megélés kapcsán van további segítségünkre Mars-Vénusz aktuális kapcsolódása a Plútóval, amely utóbbi a végletek bennünk – is – rejlő energiáit hordozza magában, és kollektív szinten egyfajta tudatos, fegyelmezett, visszafogott felhasználását jelzi most e hatalmas potenciálnak, míg kozmikus szinten magas, tiszta teremtő erők csatornájaként jelenik meg. Ez az energia kapcsolódik most teremtő, illetve fegyelmező minőségében harmonizálódó akaratunkhoz, felerősítve annak általunk megélhető változásait, s ezen változások minőségi voltát.

Mindez azonban Szaturnuszunk révén mintegy próbatételre kerül, tekintve, hogy a szigorúság és fegyelem bolygója harmadik pontként kapcsolódik be Mars-Vénusz-Plútó fényszögébe. Kollektív szinten az erőink kiegyensúlyozását, női-férfi minőségeink harmóniájának megteremtését segíti a Nagy Tanító a Mérleg jegyében – különösen régről visszatérő problémás témakörökben, – kozmikus szinten pedig egyfajta tudatos áldozatvállalás fontosságát mutatja a Szűz csillagainál, amely áldozat új kezdetünket nagy mértékben megsegítheti.

Hétfőn a reggeli órákban még Holdunk is kapcsolódik Mars-Vénusz együttállásához, így érzelmi szintű kihatásai is lehetnek fenti energiáknak és változásaiknak, később azonban a Hold kilép minden aktuális fényszögéből, és este már egyedül halad tovább az égen a Vízöntő kollektív minőségében, így hangsúlyozottan hordozza tehát ekkor az önállóság minőségét.

Keddi napunkon Nap és Uránusz összekapcsolódik egy olyan fényszög által, amely az elkövetkező három napunk során érvényben lesz, és alapjaiban határozza meg megnyilvánulásainkat, cselekedeteinket és tudatos viszonyulásainkat. Uránusz egyrészt a hirtelen, kitörés-szerű változás, másrészt a magasabb szellemiség bolygójaként azt mutatja Nappal való kapcsolódásában, hogy e hét közepén - illetve első felében - igen meglepő, mintegy magunkat túlszárnyaló módon tudunk cselekedni, határozni, vagy meglátni dolgokat, összefüggéseket. Mindez a kollektív energiák szintjén egy nagyfokú önérvényesítő készséggel együtt jelentkezik, így e síkról táplálkozó megnyilvánulásaink várhatóan eléggé meglepőek, sőt akár szélsőségesek és megbotránkoztatóak is lehetnek, míg a kozmikus erők tekintetében egyfajta belső egység és egyensúlyteremtés figyelhető meg, amely személyes mélységeinket és emberi sorsunkat igyekszik összehangolni magasabb szellemiségünk és tudatos részünk összekapcsolása által.

Holdunk e napi járásában ismét aktívan kapcsolódik több bolygó felé is, így érzelmi szinten intenzív – a tegnapinál jóval intenzívebb – nap vár ránk. Neptunusszal való, egész nap érlelődő együttállásuk délutánra válik egzakttá, miután Holdunk a Halak kollektív minőségébe lépett. Ez a váltás érzelmi szinten elég jelentős, hiszen nem csupán az elfogadás és szeretetteljesség, de az érzelmesség és szentimentalizmus kollektív szakaszában halad Holdunk az elkövetkező két-három nap folyamán, és e keddi napon a Neptunusszal való együttállása kapcsán mindezen hatás – és ezáltal hajlamunk az érzelmi feloldódásra – meghatványozódik.
Kozmikus szinten azonban még a Vízöntő csillagait érinti Holdunk a következő két nap folyamán, így a múlt és a jövő megtisztításának fázisait élhetjük meg lelki, érzelmi minőségeink tekintetében.

E napunk során azonban a Hold még kapcsolódik Jupiterrel, Vénusz-Mars együttállásával, délutánra a Merkúrral, estére pedig a Napunkkal különböző intenzitású fényszögekkel. Így tehát lelki és érzelmi energiáinkra, valamint az ezekből táplálkozó lelki jelenségeinkre hatással lesznek most szellemi és kiterjedő, akarati, cselekvő és harmóniateremtő erőink és késztetéseink, szavaink és gondolataink, sőt az esti órákban cselekvő tudatosságunk is. Így érzelmeink nagymértékben kiterjedhetnek, és belső változásainkkal, harmonizálódásunkkal is kölcsönhatásba kerülhetnek e napon, épp úgy, ahogy szavainkkal és gondolatainkkal kapcsolatban is kialakulhat egyfajta pozitív, belső megéléseinket és tapasztalásainkat elmélyítő és elevenítő érzelmi egymásra hatás a délután folyamán.
Estére pedig Nappal való kapcsolódásuk révén adódik lehetőségünk teremtő módon összegezni belső – lelki és szellemi, tudatos és tudattalan, cselekvő és érzelmi – erőinket.

Szerdai napon azután Holdunk elhagyja a Neptunuszt, és Napunkhoz való kapcsolódását is lassan, Mars-Vénusszal való viszonya megváltozik és a délelőtt folyamán fényszögre lép Szaturnusszal és a Plútóval is. Mindez tehát különösen intenzív érzelmi megéléseket és egyben változásokat is jelez e szerdai napunk kapcsán.
Érzelmi szintű bekapcsolódásunk Mars-Vénusz Plútóval, illetve Szaturnusszal alkotott energiakörébe e napon lehetővé teszi, hogy lelki, érzelmi szinteken is átéljük az írásunk elején említett belső harmonizációs folyamatot, sőt, azt is, hogy ezáltal lélekben nyitottabbak, elfogadóbbak – és kozmikus szinten megtisztultabbak – lehessünk belső, érzelmi minőségeinkben.

Mindezen folyamatok és belső tapasztalatok hatásait és élményeit azután estére meg is tudjuk fogalmazni, mentálisan feldolgozni mind magunk, mind mások számára is, hiszen Holdunk ez esti órákra a – Vénusz-Marstól immár eltávolodó – Merkúrral kapcsolódik.

Csütörtöki napunk kevéssé változatos és eseménydús, ám várhatóan belső tapasztalatokban annál gazdagabb lesz, tekintve, hogy e napunk legfőbb eseménye egy olyan Nap-Hold kapcsolódás, amely nagy mértékben segíti érzelmeink, érzékeink és tudatosságunk mélyebb és teljesebb egymásra hatását, így mind belső, mind külső élményeink sokkal teljesebben érzékelhetővé válnak, s ezáltal sokkal intenzívebben hatnak ránk.
Holdunk e napon éri el a Halak csillagkép visszafelé úszó halának csillagait az égen, tehát kozmikus szinten az emberi élet és sors – személyes és kollektív – kérdései, problémái kerülnek most előtérbe lelki, érzelmi szinteken; miközben Napunk a Bika csillagkép fejénél haladva az előre és fölfelé tekintés tudatosságának fontosságát mutatja.

Péntek reggeli órákra Holdunk a Kos kollektív jegyének szakaszába lépve, az égen azonban továbbra is a Halak csillagképében halad tovább, és együttállásba kerül az Uránusszal, magasabb szellemiségünk urával. Ezáltal bekapcsolódik tehát Nap-Uránusz fényszögébe, mely a személyes és magasabb tudatunk közötti kommunikációt biztosítja immár napok óta. Uránusz ugyanakkor a hirtelen, robbanásszerű változások energiája is egyúttal, érzelmeink tekintetében tehát mindenképp egyfajta intenzitás, felfokozottság, aktivitás lesz jellemző e napunk során, illetve enyhébb mértékben a következő napokban is, hiszen a Kos kollektív minőségének alapenergiája is hasonlóan aktív, kiáradó, én-közlő.
Hold-Uránusz aktuális együttállása Nappal való kapcsolódásukban pedig egy nagyon érdekes élményt kínál, hiszen személyes és magasabb tudatunk kommunikációjába lép be Holdunk, tudattalanunk és érzelmi énünk hordozójaként, így ez a konstelláció egy mély, lelki szintű megértést tesz lehetővé életünk személyes, egyéni és átfogó emberi dolgaival, élményeivel, megéléseivel kapcsolatban.

Délutáni órákban azután Holdunk eltávolodva az Uránusztól a Plútóval is fényszög-kapcsolatra lép. Ekkor Nap-Hold-Plútó kapcsolódik össze, érzelmeink hatása tudatos, cselekvő szellemiségünkre, illetve kettejük szinkronja kiegészülve a Plútó által közvetített Tejút-energiákkal teremtő, realizáló módon jelentkezik életünkben, egy új belső minőség, egyensúly megteremtésének lehetőségeként.
Esti órákban azután Holdunk Szaturnusszal való fényszöge révén valószínűleg mindez megkérdőjeleződik és próbára tétetik. A kérdés, hogy eléggé tiszta érzelmekkel vagy-e jelen ez új lelkiségedben, belső állapotodban: egy külső esemény, egy másik személlyel – vagy akár pároddal való – találkozás, kontaktus révén nyer választ.

Szombati napunkra azután Holdunk mintegy magára marad haladásában, így érzelmileg kevéssé leszünk érintve e mai napi történések által, azonban további szinteken elég intenzív kapcsolódások várhatók.
Nap-Plútó fényszöge – immár Holdunk nélkül – kiteljesedik, azonban Uránuszunk, sőt Szaturnusz is enyhe érintettséggel bír kettejük kapcsolódásában, így ismét egy teremtő erejű napnak lehetünk részesei, nem csupán, mivel Plútó a Tejút energiát közvetíti most Napunk jelképezte tudatos-cselekvő énünkhöz, hanem mert Uránuszhoz és Szaturnuszhoz is realizáló fényszöggel kapcsolódik.
Ezáltal tehát kollektív szinten olyan helyzeteket tudunk megélni, illetve megteremteni e napunk során, amelyben kellő figyelemmel egyfajta harmóniát, egyensúlyt teremthetünk az énünk és külvilág között, pontosabban a saját, személyes önmagunkat megmutatni, kinyilvánítani vágyó energiáink, illetve késztetésünk, valamint mások igénye, figyelme, elképzelései, vagy esetleges tartózkodása között. Természetesen annak is megvan az esélye, hogy ezt az egyensúlyt nem sikerült megteremtenünk.
Azonban a kozmikus energiákhoz kapcsolódva nagyobb az esélye, hogy megvalósítsunk egy ilyen – sőt, akár a személyesen túlmutató – egyensúlyt, harmóniát a Mindenséggel, amely bizonyos szintű biztonságot és termékenységet jelent számunkra. Azonban ehhez szükséges meghoznunk egyfajta belső áldozatot.

Esti órákra pedig Vénusz lassan eltávolodik Marsunktól, amely azonban még intenzív kapcsolódásban van a Neptuni energiákkal. Így tehát hangulatunkat, vágyainkat és érzékeinket mostantól valószínű, hogy kevéssé hatja át az a fajta vonzalom és belső zizegés, amelyet a férfi-női energiák közötti polaritás táplál.
Sőt, Mars-Neptun kapcsolódása révén sokkal inkább egy szelíd, szeretetteljes és elfogadó állapotba kerülünk – különösen a férfiak, – és mindez természetesen a cselekvő aktivitásunkban és szándékainkban nyilvánul meg leginkább.
Ma tehát alapvetően a kedves, figyelmes, szeretetteljes és önzetlen tetteké, valamint az erre ihlető érzékenységé és megérzéseké lehet a főszerep.
Ugyanakkor kozmikus szinten egyfajta belső megtisztulási lehetőség is mutatkozik, leginkább a múlt dolgainak, tetteinket a tisztázása – és ezáltal felszabadulás a múlt tévedései, esetleg hazugságai alól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése