2011. május 17., kedd

Égi erők a tízmilliószoros Telihold hetében

E hetünk meghatározó energiája a Bika kollektív minősége lesz, hiszen nem csupán Napunk és Marsunk, de immár Merkúr-Vénusz együttállása is ebben a szakaszban halad tovább, így sok tekintetben válik fontossá számunkra a biztonság, stabilitás, termékenység, nyugalom és az élet egyszerű örömeinek az élvezete.

Tudatos énünk szimbóluma és szándékaink hordozójaként Napunk nem csupán kollektív szinten közvetíti most számunkra ezt a minőséget, de a Bika csillagképében járván a kozmikus energiák tekintetében is a termékennyé tevés és megalapozás, a - különböző szintű - biztonságteremtés és az anyagi léthez való hozzákapcsolódás, ebben való gyarapodás, kiteljesedés lehetőségét mutatja számunkra – különösen tudatos tetteink és szándékaink szintjén.
Ezt a hatást kiegészíti, hogy Napunk lassan teremtő, realizáló fényszög-kapcsolatba lép a Neptunusszal, így a hét második felében a szeretetteljes elfogadás és feloldódás minősége életünk egészére nézve erősen megnyilvánulhat és intenzíven megélhetővé válik, nem csupán tetteink, szándékaink és elhatározásaink tekintetében, hanem akár önmagunkkal való mély, belső viszonyunkat illetően is különösen meghatározóvá válhat.

Merkúr-Vénusz együttállása azonban – mely immár Marsunkat követve szintén átlépett a Bika kollektív szakaszába, – e hetünk elején még a Halak csillagképének felfelé úszó Halával kerül egy vonalba, és csak szerdára éri el a Kos csillagképét, melyet Marsunk már a hét elején is érint.
Harmónia- és szépségteremtő szavaink és gondolataink tehát éppúgy, mint tetteink, cselekvő akaratunk a biztonság-stabilitás-jólét-egészség-gyarapodás témakörében aktivizálódnak kollektív szinteken, azonban a kozmikus erők tekintetében csak a hét közepétől kerülnek közös nevezőre a Kos csillagképében, olyannyira, hogy a hét végére együtt is állnak. A hét első napjaiban azonban még csupán cselekvő énünk aktivitásának szimbóluma, Marsunk tartózkodik a kezdet, a szellemi megnyilvánulás és egyensúlyteremtés égi jelében, csillagzatában, közvetítve annak kozmikus energiáit – Merkúr-Vénusz ekkor tehát még a Felfelé úszó Hal csillagaival együttállásban a megváltódás minőségét mutatja számunkra, amely egyfelől hétköznapi szinten is megoldást jelenthet gondolati, kommunikatív, és szépséggel, harmóniateremtéssel kapcsolatos problémáinkra, másfelől azonban az emelkedés, szintváltás lehetőségét hordozza számunkra ezen – gondolati, verbális, kapcsolat- és harmónia-teremtő – minőségeink tekintetében.

Holdunk – hétfői, Marsunkkal szembeni pozíciójában – immár a Skorpió jegy elején halad, az elkövetkező napoknak egy elmélyült, érzésekben és ösztönös reakciókban gazdag hangulatot kölcsönözve, ami a kollektív energiákat illeti, kozmikus szinten azonban hétfői napon még a Szűz angyali csillagai alatt jár Holdunk az égen, s a Kentaur fölött, így érzelmi, lelki szinten a magas, tiszta üzenetek éppoly elérhetőek ekkor számunkra, mint a vad, zabolázatlan ösztönök, e kettő boríthatja el, kerítheti most hatalmába lelki minőségeinket.
Vigyázzunk azonban, mert Plútóval való fényszög-kapcsolatuk révén azonban most mind lelki, érzelmi megéléseink, mind konkrét tetteink a Tejút-energiák bekapcsolódása révén fokozott teremtő erővel bírnak.

Plútó további fényszögei kapcsán a Szaturnusszal és Uránusszal való realizáló-teremtő összekapcsolódását említhetjük, mely ugyan nem pontos és szoros kapcsolat lévén viszonylag enyhén, ám e hetünk során mindvégig folyamatosan éreztetheti hatását. Szaturnusz és Plútó lassú, hátráló mozgással haladván az elmélyülés fontosságát mutatja számunkra, figyelemre és koncentrációra intve most bennünket mind a határok megtartása, mind azok meghaladása kapcsán.

Szaturnusz a Mérlegben még mindig a másokra történő odafigyelést hangsúlyozza kollektív szinten, kozmikusan azonban a Szűz csillagkép központi, fejét vesztett alakjánál látjuk az égen – jelezve ezzel az áldozat fontosságát, mely ahhoz szükséges, hogy túlzott én-tudatunkat levetkőzve beláthassuk eddigi tetteink karma-teremtő következményeit, és ezen tapasztalatok birtokában léphessünk tovább – idővel akár az angyali szférák világa felé.
Mindennek elérésében vannak most segítségünkre a teremtő Tejút-energiák Plútó-Szaturnusz fényszöge által.

Kedd hajnalra pedig Holdunk már tovább halad az égen, és eléri a Mérleg csillagkép kapuját.
Május 17-én kedden, a délelőtti órákban „telik” a Hold – vagyis ekkor válik egzakttá a Nappal való szembenállása – ez tehát a dolgok kitelésének, beteljesedésének, de ugyanakkor az elengedésnek is az ideje.
Ekkorra Napunk a Bika testén, Holdunk a Mérleg kapujában állnak az égen, szemben egymással. Míg tudatos, szellemi és cselekvő szinten az „e világban”, fizikai síkon történő megállapodás nyer központi szerepet, addig lelki szinten Holdunk a láthatón túli világba való belépés pozíciójába ér. E kettő minőség tehát – szellemi stabilizálódás és begyökerezés a fizikai létbe, valamint lelki elmélyülés, alámerülés a lélek birodalmába – egymást nagyszerűen kiegészítve egy kozmikus egyensúlyteremtési helyzetet alkotnak, tükrözve annak igazságát, hogy a tibetiek szerint ma tízmilliószorosan teremtő napnak nézünk elébe.

Pozitív vonatkozása továbbá ennek az égi helyzetnek, illetve hatásainak, hogy Neptunusz is enyhén hozzákapcsolódik Nap-Hold aktuális szembenállásához, így kollektív szinten a szeretetteljes elfogadás, kozmikusan pedig az elengedés és megtisztulás minőségét erősíti jelen pozíciójában.
Ugyanakkor szellemi energiáink egy másik szintje, énünk filozofikus oldala – a Kos jegyében járó Jupiter – is bekapcsolódik Nap-Hold fényszögébe, hogy tüzes energiáival tovább segítse mind a most bekövetkező érzelmi változásokat, mind fizikai szintű teremtésünket.

Az esti órákra pedig a Hold jegyet vált a kollektív energiák szintjén: a Skorpióból a Nyilasba lép, és fényszöget alkot a Neptunusszal, Uránusszal, valamint Merkúr-Vénusz együttállásával is. Ez által tehát ismét egy nyitott, kommunikatív, érzelmes – esetleg romantikus – este vár ránk, mikor is érzelmi, gondolati, spirituális energiáink, vágyaink, nyitottságunk és érdeklődésünk egyaránt hatással lesz hangulatunkra, érzéseinkre és feltehetően szavainkra, mondanivalónkra is. Valójában mindez egy nagyléptékű belső kölcsönhatásban keveredik, amely azonban nem feltétlenül káoszt teremt – sokkal inkább egy belső összehangolódást tesz lehetővé számunkra különböző szintű energiáink között.
Az égen pedig ez esti órákban – 9 óra körül – Holdunk eléri a Skorpió csillagképét, amely kozmikus energiák tekintetében a tényleges elmélyülés lehetőségét adja, túl azon a belső változáson, melyet – mint előző állapotot – a Mérleg kapuja jelképezett.

Szerdai napunk során csodás lehetőségünk nyílik teremtő módon aktivizálni magunkat a cselekedeteink szintjén, hiszen Mars elkezd összekapcsolódni Plútóval egy energetizáló fényszög segítségével, miáltal tetterőnk és akaratunk hatványozottan megnövekszik. Ez a hatás nem csupán a mai, hanem az elkövetkező néhány napunk során is érvényben lesz, és ennek köszönhetően egyrészt konkrét, nagy erőbefektetést igénylő tetteket tudunk végrehajtani, fizikai szinten realizálni olyan dolgokat, amelyeket eddig valami miatt nem sikerült, másrészt tetteink révén önmagunkat is képesek leszünk fizikai síkon megerősíteni, stabilizálni – mintegy bekötni a lét ezen rétegébe a kollektív energiák segítségével.
Kozmikus szinten azonban nagy szellemi kezdeteket jelöl ez a kapcsolódás, amelynek során akarati energiáinkat magasabb – szellemi – szintekre tudjuk emelni a Plútó által közvetített teremtő Tejút-energiák segítségével.

Mely energiák most más szinten is bekapcsolódnak rendszerünkbe, tekintve, hogy a dél körüli órákban Holdunk a Tejútra lép, így az elkövetkező néhány napunk során érzelmi megéléseinknek várhatóan nagyon erős, intenzíven teremtő hatása lesz és nagyfokú mélységek válnak számunkra megélhetővé.

Esti órákra pedig Marsunkat megközelíti Merkúr-Vénusz együtt-haladása, így lassan gondolati, kommunikatív, harmóniateremtő és -vágyó én-részeink is bekapcsolódnak a cselekedeteinket átható teremtő – és egyben újrateremtő – áramlatba, melynek révén lehetőségünk adódik mintegy belülről újraformálni magunkat, és ezáltal életünket, világunkat is. Ennek hatása azonban most még kezdeti stádiumban van, és csupán az elkövetkezendő napok során fog kiteljesedni.

Csütörtökön fenti hatás tehát minden szempontból erősödik, hiszen Mars-Plútó fényszöge is mind pontosabbá válik, és Merkúr-Vénusz is egyre jobban közelít Marsunkhoz az égen.
Emellett pedig ismét Holdunké lesz a mai napon a főszerep, amely túl azon, hogy tegnap óta a Tejúton folytatja útját, e napunk során mind a Szaturnusszal, Jupiterrel, Napunkkal és Neptunusszal is fényszöget alkot, sőt az esti órákban még jegyet is vált, a Bakba lépve a kollektív minőségek és energiák szintjén.
Így tehát mind érzelmileg, mind hangulatilag eseménydús, izgalmas napnak nézünk elébe. Délelőtti időszakban az érzelmi, energetikai érzékenységünk nőhet, változhat Holdunk Szaturnusszal való különleges kapcsolódása révén, tehát sokkal nyitottabbak, befogadóbbak, figyelmesebbek lehetünk mások szükségleteire és ugyanakkor korlátaira és problémáira is, és nem csupán segítően, biztatóan, de egyszersmind gyógyítóan is fel tudunk lépni, törődéssel és gondoskodással fordulva mások felé, segítve őket túllépni saját gondjaikon, és elfogadni lehetőségeik valódi értékét.

Délután pedig a lelki elmélyülés és szellemi felemelkedés egymást segítő energiái kapcsolódnak össze Hold-Jupiter találkozása révén, és nem csupán hajtóerőül szolgáló nagy belső energiák szabadulnak fel bennünk ezáltal, de közben Nap-Hold kapcsolódása révén a fizikai léthez való stabilizálódásunk is fontossá válik, így nem csupán intenzíven lehetünk jelen emberi létünk mindhárom fő – lelki, szellemi és fizikai – szintjén, de eddig nem tapasztalt szinten léphetünk előre személyes fejlődésünkben, mindhárom szinten, egyszerre.
Mindezt pedig kiegészíti Nap-Hold Neptunnal kialakuló fényszög-kapcsolata, mely a szeretetteljes elfogadás, az új állapotok felé való mély,belső megnyílás és a megtisztulás potenciáival van most jelen, és hatással lelki, szellemi és cselekvő részeinkre.

Esti órákban Holdunk jegyet vált, a kollektív energiák szintjén a Nyilasból a Bak jegyébe lép, miáltal az elmúlt napok lelkes, idealista, reményteli és jövőbe tekintő érzelemvilágának, optimista hangulatainak a helyét a Bak komorsága és szigorú, fegyelmezett céltudatossága veszi át. Érzelmeink tehát várhatóan kevésbé szárnyalnak szabadon, sokkal inkább egy belső összeszedettség, rendezettség és céltudatosság lesz ránk jellemző az elkövetkező néhány napunk során, a kollektív energiák, hatások szintjén.
Kozmikusan azonban a Nyilas csillagképét éri el Holdunk az égen, amely jelzi, hogy most a magasabb, tiszta, teremtő energiák érzelmeink általi kiterjesztésének jött el az ideje.

Péntek reggelre Holdunk együttállása a végletek energiáját magában hordó Plútóval tovább növeli érzelmeink teremtő erejét. Mindez azonban nem csupán lelki vagy vágy-szinten történő teremtésként nyilvánulhat meg most, amely azután a lét további síkjaira is kisugárzik, hanem gondolati, kapcsolati és cselekvő szinten, vagyis tetteink, szavaink és gondolataink általi teremtő erőt is jelent a lét további – fizikai és mentális – síkjain, hiszen Hold-Plútó Mars-Merkúr-Vénusz együttállásával kerül fényszögkapcsolatba a reggeli-délelőtti órák során.
Mindaz tehát, amit ma – különösen a napunk első felében – teszünk, mondunk vagy érzünk, illetve vágyakozunk utána, nagyon nagy energiákkal van jelen, olyan intenzíven, hogy mintegy megteremti, életre hívja önmagát. Legyünk hát tudatosak, és mai napunkon fokozottan figyeljünk teremtéseinkre, hiszen mindaz, amit kívánunk, létbe hívunk – akár másoknak is – hatásában előbb-utóbb elér vagy visszajut hozzánk, s e különleges napunk kapcsán nem is kell olyan sokáig várni, hiszen már a délután folyamán tapasztalhatjuk vágyaink hatását életünk realitására.

Mindezen közben Napunk eléri a Plejádok csillagait az égen, pontosabban alattuk halad el, ami tudatos-cselekvő energiáink szintjén szintén egyfajta teremtési, pontosabban termékenységi lehetőséget jelen számunkra e pénteki és a másnapi szombatunk során is.

Esti órákban azonban Holdunk elhagyja a Tejutat és nem csupán Plútótól távolodik el, de Mars-Merkúr-Vénusz együttállásától is, így érzelmi és vágy-szinten már nem bírunk akkora teremtő erővel, és nem kapcsolódunk szervesen gondolati-cselekvő-harmóniateremtő energiáinkhoz sem.

Szombati napunkat továbbra is Mars-Merkúr-Vénusz-Plútó kapcsolódása uralja, mely immár ugyan nem érzelmi-lelki szintű, de továbbra is teremtő hatású potenciált jelent, elsősorban gondolati, kapcsolatteremtő és cselekvő szinteken. Pontosabban tetteink, szavaink, gondolataink és harmóniateremtő késztetéseink révén vagyunk most képesek megteremteni mindazt, ami stabilitást és biztonságot jelent nekünk fizikai valóságunkban – e hatás érvényesül a kollektív energiák szintjén. Kozmikus szinten pedig egyfajta szellemi újrakezdés, újjáéledés jelentkezhet mind tetteink, mind szavaink és gondolataink révén, melyek most a Tejút magas, tiszta, teremtő energiáival vannak áthatva.

Napunk a déli órákban kollektív szinten jegyet vált, az Ikrek minőségébe lépve, amely a nyitottság, könnyedség, játékosság, kíváncsiság és fokozott kapcsolatteremtő készség alapvető jellemzőivel ruház fel minket az elkövetkezendő egy hónap idejére tudatosságunkban és cselekvő energiáink tekintetében. E napi haladása során pedig az érintett Plejádok termékenyítő energiái érvényesülnek továbbra is, és segítik, erősítik fent említett lehetőségeinket.

Holdunk e napi járásában a Bak jegyében haladva továbbra is a kitartás, fegyelem, céltudatosság erőit hordozza magában, és teszi elérhetővé ezek átélését, megnyilvánítását számunkra lelki, érzelmi szinteken a kollektív minőségek síkján. Kozmikusan azonban a Nyilas csillagképében haladva annak kiterjesztő, termékenyítő energiáit hordozza Holdunk, és ugyan már nem kapcsolódik közvetlenül a Tejúttal, mégis annak energiáit magába gyűjtvén vágyaink teremtő átélés révén történő realizálásának, fizikai síkba hozásának az idejét, lehetőségét mutatja.
Este esedékes Jupiterrel való kapcsolódása pedig még tovább erősíti teremtő-realizáló lehetőségeinket, amelyek révén távlati terveinknek tudunk most létlehetőséget adni a kollektív energiák szintjén.

Vasárnap reggelre Holdunk a Vízöntő jegyében folytatja útját, mely a kollektív energiák szintjén egy felszabadult, független, mégis kapcsolódás-igényes érzelemvilágot és hangulatot ígér az elkövetkező két napunkra, bár utóbbi szintjén az egyenrangúság és játszma-mentesség egyfajta alapkövetelményként lehet jelen. Kivéve talán e vasárnap reggeli időszakot, mikor is Holdunk Napunkkal kapcsolódik, mely az Ikrek jegy elején a játékosság és könnyedség kollektív minőségét hordozza, amely ugyan nem azonos a játszmázással, azonban nem is állnak nagyon távol egymástól – sajnos elég könnyű átcsúszni egyik minőségből a másikba, és nagyfokú tudatosságot, figyelmet igényel jelen korunk felnőtt világában akarnokság nélkül, tisztán játszani.
E reggeli-délelőtti órák azonban nagyon nagyszerű lehetőségét adják a játéknak, játékosságnak, akár párkapcsolaton belül, férfi-női viszonyban is, nem csupán Nap-Hold kapcsolódása, de Vénusz-Mars (és Merkúr) együttállása révén is. Éljünk hát szabadon ezzel a lehetőségekkel és adjuk át magunkat a tiszta játék örömének, melyet az élet most – nem feltétlenül csak férfi-női viszonylatban – fölkínál nekünk. Hiszen nem csupán szabadságot, ártatlan tisztaságot és játékosságot ígér ez a helyzet, hanem nagyfokú feloldódást, odaadottságot, a szeretettség és elfogadottság élményét is egyben.

E napunk előre haladtával azonban nem szűnik e játékos szabadság lehetősége, inkább csak átalakul, más szinteket érintve, mint tudatos-cselekvő energiáink, így a délutáni-esti órákban már egy mélyebb, ösztönösebb, érzelmeket és lelkivilágunkat érintő lehetőségben teljesedik ki, amely élményszinten éppúgy meghatározó lehet számunkra, mint teremtő energiáink jövőbe történő kivetítése szintjén, sőt a mindezek által leszűrhető tapasztalataink tekintetében is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése