2011. szeptember 12., hétfő

Égi energiák Telihold hetében - 2011 szeptember

E hetünk Telihold napjával kezdődik, ugyanis a napok óta kereknek látszó Hold hétfő délelőtt kerül tényleges szembenállásba Napunkkal, ez tehát a Hold „tényleges megtelésének” ideje. Azonban az ekkor általánosságban tapasztalható - külső vagy belső - feszültségekből sokkalta kevesebbet élhetünk meg ma, hiszen az égi energiák viszonylagos nyugalomban találkoznak egymással e hétfői napunkon.
A kora reggeli órákban tapasztalt impulzusok is - hétköznapi és magasabb szellemiségünk kapcsolódása, érzelmeink, vágyaink és gátlásaink, kötelezettségeink közötti súrlódás is most inkább tanító jelleggel, mint nagyfokú belső ellentmondás szülve van jelen.
Ugyanakkora a délelőtt realizálódó szembenállás - Telihold - energiái, melyek kollektív szinten a Szűz és a Halak minőségét kötik most össze, nem annyira az ellentétes erők találkozásáról, mint inkább az alárendelődés és alázat különböző szintjeiről szólnak. Ilyenformán a Szűz tudatos alázata, alárendelődési készsége és a Halak ösztönös, érzelmi önátadása most, mint egymást erősítő minőségek jelennek meg, és válnak hozzáférhetővé számunkra.

Kozmikus szinten pedig a belső, érzelmi megtisztulás, amely előre mutatóan, vágyainkat, jövőnket érintően élhető meg most Holdunk égi helyzete által - találkozik a cselekvő-tudatos Én ösztönös, belülről fakadó erejével, mely egyben az elfogadás és a szeretetteljesség ereje is, így megtisztulva óriási erőknek kerülhetünk birtokába, illetve saját erőnket megsokszorozva indulhatunk el jövőnk - álmaink, vágyaink - megvalósítása felé.

Magasabb szellemiségünk és személyes gondolataink bár ezen a napon nem mindig egyeznek egymással, kettejük egymásra hatása most mégis nagyfokú kozmikus teremtő erőket és impulzusokat szabadíthat fel, amely további tudatszint-váltás(oka)t tesz lehetővé.
Este felé pedig ez a folyamat egy önmagát erősítő körré válhat, melyben filozófikus, emberi szellemiségünk is bekapcsolódik hétköznapi gondolkodásunk mellé e kozmikus erőket behívó, teremtő erőáramlatba.

Fordítsunk hát kellő időt ez esti órákban a megfelelő szellemi elmélyültségre, hogy minél teljesebb módon behívhassuk életünkbe a kozmosz teremtő energiáit!

Keddi napunk reggelén Holdunk a Halakból a Kos jegyébe lép, s ezáltal önzetlen, szeretetteljes, elfogadó, romantikusan szentimentális és érzékeny hangulataink és lelki állapotunk helyét átveszi tehát egy energikusan kiáradó, én-központú, akarnok érzelmi attitűd a kollektív energiák szintjén, amelyet még intenzívebbé tesz a kora délutáni Uránusz-együttállás. Uránusz az újítások és extrém megoldások bolygójaként óriási energiáival képes mintegy felrobbantani régi dolgokat, áttörni akadályokat és határokat, s most ez az energia a lelki minőségeink szintjén nagyon hatékony belső megújulást tesz lehetővé: akár a félelmeinken, mint érzelmi akadályokon való áttörés, akár egy régi, túlhaladott érzelmi-lelki kötődésektől való hirtelen és intenzív, mintegy szakítás-szerű megválás, vagy esetleg eltemetett régi emlékek felszínre kerülése formájában realizálódik is számunkra ez együttállás energiája.
Később délután azonban Hold-Plútó erőteljes fényszöge révén ez az óriási, belülről feltörő lelki energia azután előfordulhat, hogy legátlódik, amennyiben a - személyes vagy kollektív - félelmeink előtérbe kerülnek és eluralkodnak érzelmeinken, de pozitív aspektusában egy olyan stabil érzelmi állapot létrejöttét teszi lehetővé ez a kapcsolódás, amelyben nagyon mély, ösztönös belső minőségeink kerülhetnek felszínre, vagy akár intenzív kozmikus teremtő energiák csatornáivá válhatunk lélekben, a végletek energiáinak Holdunkra gyakorolt hatása által.

Az esti órákban azután egyre intenzívebben érezteti hatását az a Vénusz-Neptun fényszög, amely a belső harmóniánk, saját, személyes jóérzéseink és a mindenre kiterjedő szeretetteljes elfogadásunk által megélhető, mintegy kozmikus harmónia látszólagos kettősségét igyekszik összhangba hozni, s ennek érdekében különös érzelmi helyzetekbe hozhat bennünket. Ezek megoldása elsősorban egy újszerű reakció lehet, amelyben az őszinteségnek és az érzelmi nyíltságnak egyaránt nagy szerepe van. Amennyiben képesek leszünk nem támadóan, hanem higgadt őszinteséggel kifejezni tényleges, valódi érzelmeinket, ezen élmények nagyfokú belső erőhöz és egyben megtisztuláshoz segíthetnek hozzá bennünket.

Ezen kapcsolódás még a szerda reggeli órákban is érzeteti hatását, sőt ekkorra érik be igazán, ekkorra teljesedik ki ez az energiaáramlás.
Jupiter-Merkúr egyre intenzívebbé váló fényszöge e napunk másik érdekes és meghatározó kapcsolódása, Hold-Szaturnusz esti szembenállásán túlmenően. Hétköznapi és filozófikus szellemiségünk impulzív egymásra hatása most egy izgalmas belső állapotként nyilvánulhat meg, amelyben nem csupán praktikusan gyakorlatias gondolkodásunk és hasonlóképpen aktuálisan elemző és összefüggés-kereső kommunikációnk fejti ki hatását szellemiségünkre, életszemléletünkre, mely most a fizikai lét lehetőségeinek a maximális kihasználását teszi lehetővé a kollektív energiák szintjén, és viszont; de kozmikus erők tekintetében gondolkodásunk és kommunikációnk szeretetközpontúsága és szellemiségünk, - mely a lét fizikai és nem-fizikai minőségei közötti egyensúlyt kutatja - is kölcsönösen inspirálja most egymást. Ez a kapcsolódás, és hatása a holnapi napon - csütörtökön - még érvényben lesz.
Az esti fényszög, amelyben Hold és Szaturnusz energiái találkoznak, az én és a Te közötti kapcsolódást teszik most hangsúlyossá, ezáltal lehetővé téve, hogy kapcsolatainkban és azokon keresztül mind jobban megtapasztalhassuk önmagunkat, saját ösztönösségünket, spontaneitásunkat, illetve saját határainkat éppúgy, mint másokéit. Kollektív szinten ugyanis még a Kos jegyében járó Holdunkat - lelkünket, érzelmeinket - fűti a megnyilvánulás és az ösztönenergiák tüze, mi által sokkal nyersebben és keresetlenebbül reagálhatunk, illetve fejezhetjük ki saját vágyainkat, érzelmeinket - ugyanakkor Szaturnusz, a Nagy Tanító mások (tűrés)határát is jelképezve most arra nevel bennünket, hogy ne csupán saját indíttatásainkat érezzük, de mások (a Másik ember) kívánságait és igényeit is vegyük figyelembe.
Kozmikus szinten pedig karmikus múltunk egy részének felidézésére, feldolgozására és felfejtésére is lehetőségünk adódik az égi erők közvetítésével, - amely természetesen magában foglalja a tapasztalatok előre mutató beépítését is, - valamint annak belátására, hogy létünkben mekkora súllyal van jelen, mekkora szerepet kap az Élet áldozatának felvállalása.
Hiszen ahhoz, hogy éljek, hogy a Létezés része legyek, fel kell hagynom saját individualitásom függetlenségének és elkülönültségének hitével és tudatával, csak így tudok magamból adni és a Világból elfogadni, része lenni az élet végtelen áramlásának.

Csütörtöki napunk különösen izgalmasnak ígérkezik, tekintve, hogy Vénusz és Mars is elég erőteljes hatásokkal van jelen e napunk alakításában. Hajnali órákban ugyanis Vénusz a kollektív erők szintjén saját jegyébe, a Mérlegbe lép, - és itt halad majd szűk egy hónapig, - miáltal harmóniateremtésünk fontos, központi témája lesz az emberi, társas- és párkapcsolatunk alakulása, a másik ember, emberek jólléte, igényei, kiegyensúlyozottsága és elégedettsége, amely mintegy motiváló erőként is hathat számunkra a következő időszakban.
Esti órákban ugyanakkor Holdunk is a Vénusz által uralt Bika jegyébe lép, mi által kollektív szinten a kellemes élmények, fizikai vágyaink kielégítése iránti igény mellett érzelmeinkben megjelenik a biztonság utáni vágy is.

Napközben azonban a Mars energiái és fényszögei lesznek meghatározóak, melyek következtében tetterőnk, akaratunk, cselekvésvágyunk és versenyszellemünk ellene szegülhet személyes érzékenységünknek - avagy mások érzékenységének. Az így kialakult feszült, konfliktusos helyzetek kezelésében a legjobb megoldás, hogyha képesek vagyunk megállni egy pillanatra, és kívülről szemlélni a helyzetet, hiszen akaratunk - vagy akarnokságunk - aktuálisan személyes érzelmeinkből - makacsságunkból vagy akár sértettségünkből is - táplálkozik, így könnyen túlzott önvédelembe fordulhat és elmérgesedhet egy-egy szituáció kezelése. Ha azonban képesek vagyunk meglátni saját sértettségünket, túlérzékenységünket is, és ettől eltekintve, higgadtan reagálni, akkor sokkal harmonikusabb megoldást találhatunk mindannyiunk számára.

Holdunk kozmikus útján a kora délutáni órákban éri el a Felfelé úszó Hal csillagait a Halak csillagképében, amely egy nagyon tiszta és csodálatos üzenetet hordoz. Ez az időszak különösen alkalmas arra, hogy - fentiekkel párhuzamosan - érzelmileg túllépjünk saját személyes emberi mivoltunkon, és egy sokkal tisztább, magasabb tudatossággal együtt járó lelkiállapotot, lelkiséget éljünk meg. Késő esti órákra pedig Holdunk eléri az Összegzés pontját, amely pedig egy jó alkalmat ad számunkra egy lelki, érzelmi visszatekintésre - akár egy adott témában, akár életünk elmúlt időszakának egészére nézve, - és egy olyan belső összegzés megtételére, amelyben leszűrhetjük eddigi élményeink legvégső tanulságát, tapasztalatát, mondani valóját, lelki üzenetét.

Pénteki napunk igen eseménydúsnak ígérkezik az égi erők változásainak, egymásra hatásának fényében. Holdunk 4 különböző fényszög-kapcsolata jelzi számunkra, hogy igen sok és változatos erők hatnak ma érzelmeinkre, érik el és befolyásolják lelki rezdüléseinket. A kora reggeli órákban teremtő-mágikus belső erőinkkel kerülhetünk kapcsolatba Hold-Plútó fényszöge révén, amely nem csupán a belső erő érzetét keltheti bennünk, de egyben fel is készíthet arra a nagyfokú érzelmi megnyílásra és kiterjedésre, amelyet a délutáni Jupiter együttállás által élhetünk meg. Holdunk ugyanis e napunk folyamán mindegyre közelít a szeretet bölcsességének bolygójához, így bennünk - lelkünkben és érzelmeinkben - is mind jobban eluralkodhat az a szeretetteljes hangulat, amelyben egy nagyfokú elfogadás, adni vágyás, idealizmus és jószándék vezet bennünket.
Mindez kollektív szinten a Bika jegyében realizálódva egy stabil, nyugodt, erőteljes belső jóérzéssel kapcsolódik össze, egy érzelmi biztonságérzettel jár most együtt. Kozmikus erők tekintetében azonban a Kos lobogó, (újra)kezdő szellemi energiáit fogadhatjuk most magunkba Hold-lelkünk által, sőt Jupiterrel való találkozása révén mindezt meglehetősen nagy mértékben. S ez az érzelmi kiterjedés most - vagyis a délután és este folyamán is - inspirálólag hat hétköznapi gondolkodásunkra és kommunikációnkra, mi által olyan belső érzelmi minőségeket és élményeket tudunk most megfogalmazni, amelyekre ritkán adódik módunk.
E napunk pozitív érzelmi megélései mellett azonban megjelenik két olyan energetikai összekapcsolódás is, amelyek inkább feladatot rónak most ránk, minthogy pozitív élményeket hordoznának. Mars-Neptunusz fényszöge révén még ma is aktuális a tegnapra említett akarat kontra érzékenység felállás, minek következtében ma is szükséges figyelmesnek lennünk a tekintetben, hogy személyes vágyaink és szándékaink megvalósítása közben ne csak a saját érzelmeink és belső igényeink vezessenek, hanem képesek legyünk mindezen túllépve mintegy „éntelenül” hűvös, érzelmektől mentes külső szemléletet tanúsítani a legkülönfélébb helyzetekben.
Vénusz-Uránusz szembenállása révén pedig a „kinek mi a jó” kérdése a mai nap egyik fő témája lehet. Hiszen kollektív szinten Uránusz, az individualitás bolygója most a Kos jegyében erősen feltüzeli bennünk saját érdekeink képviseletét, és vágyaink érvényesítésének a szándékát, ugyanakkor Vénusz a Mérlegben a másik ember, másik fél vágyainak, igényeinek, jó érzésének figyelembe vételét és az e szerint való cselekvést helyezi előtérbe.
Kozmikus szinten azonban magasabb szellemiségünk kapcsolódik most össze emberi harmóniavágyunkkal, és segíthet hozzá egy olyan belső állapot kialakításához, amelyben képesek vagyunk túllépni eddigi vágyainkon és gyarlóságainkon azáltal, hogy rálátunk-ráérzünk személyes létünk nagyobb, kozmikus-karmikus összefüggéseire.

E legutóbbi két hatás, érzékenységünk megregulázásának szükségessége, és belső összekapcsolódásunk a harmónia jegyében azonban még a szombati napunkon is teljes egészében elkísér bennünket.
Ezen túlmenően pedig újabb érzelmi hullámzásokra számíthatunk a hétvége első felében, ugyanis Szaturnuszunk a reggeli órákban Holdunkkal kapcsolódva valamelyest megkérdőjelezi tegnapi biztonságérzetünket, és érzelmi kinyílásunk jó és szükséges voltát. Ez jelenthet egyfajta belső elbizonytalanodást is - önmagunkban, saját pozitív érzéseinkben és élményeinkben, - vagy megnyilvánulhat egy külvilágból jövő impulzusként, reakcióként is. Tehát könnyen előfordulhat, hogy egy számunkra kedves személy vállalja magára azt a szerepet, hogy bennünket kérdőre vonva elbizonytalanítson - illetve, közvetett módon megerősítsen - saját érzelmeink pozitív és stabil voltában.
Délutánra azonban ennek a különös helyzetnek - mintegy érzelmi próbatételnek - a nyoma sem marad, hiszen Holdunk Napunkkal kapcsolódva egy abszolút pozitív élményt ígér, amikor is lelkünk és érzelmeink egy egymást emelő, serkent, inspiráló módon kapcsolódnak össze tudatos, cselekvő, aktív én-energiáinkkal, szellemiségünkkel. Amely azonban nem csupán belső élményként, mintegy önmagunkat, saját pozitivitásunkat megerősítendő jelenik meg, hanem természetesen másokkal kapcsolatban is megélhető válik ez az egymásra hangoltság, és egymást gerjesztő érzelmi-szellemi nyitottság.

Vasárnapunk azután jóval eseménydúsabbnak ígérkezik a tegnapi napnál, azonban ekkor is Holdunk - lelkünk, érzelmeink - játsszák az energetikai főszerepet. A reggeli-délelőtti időszakban személyes érzelmeink és érzékenységünk kapcsolódnak egy intenzív egymásra hatásban, majd mindez kihat tetteinkre, akaratunk megnyilvánítására is, és talán ez is segít most továbblépnünk az elmúlt időszak érzelmi mélyrepülésein, hiszen egyfajta belső erőt érezhetünk most meg magunkban, amely most még nem teljesedik ugyan ki, de egyre növekszik, és ebből merítve úgy érezzük, túlléphetünk az elmúlt időszak gondjain, problémáin.
Délelőttünk során Holdunk az Ikrek kollektív jegyébe lép, ami érzelmeink, hangulataink szintjén egyfajta könnyedséget, játékosságot és spontaneitást, valamint az emberi kapcsolatok iránti igényünk előtérbe kerülését eredményezheti. Ezzel párhuzamosan kozmikus szinten immár a Bika csillagképében járó Holdunk nagyfokú befogadást, érzelmi nyitottságot és lelki termékenységet tesz lehetővé számunkra, és ugyanakkor egy mély belső inspirációt, amelyben nagyszerű dolgok foganhatnak meg bennünk, lelki-érzelmi szinteken. Uránusz Holdunkkal való kapcsolódása pedig nem csupán fokozza mindezen hatásokat, de ugyanakkor magasabb szellemiségünktől érkező inspirációként is megjelenik.
A délutáni órákban azután egy égi háromszög alakul ki Hold-Vénusz-Plútó körkörös összekapcsolódása révén, ami egy érzelmi-lelki-ösztönös és ugyanakkor vágy szintű teremtést tesz lehetővé, amelyben másokra hangolódásunk és emberi kapcsolataink iránti vágyunk elégül ki, és hív be számunkra mind pozitívabb, termékenyebb és ugyanakkor távlatokba mutató találkozásokat, lelki kapcsolódásokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése