2011. szeptember 23., péntek

Őszi napéjegyenlőség - 2011

Idén szeptember 23-án, délelőtt 10 órakor lép át Napunk a Mérleg jegyébe - vagyis ekkor éri el az ég azon pontját, ahol a napút másodszor is találkozik az Égi egyenlítővel. Ez az egyike az év - illetve égbolt - azon misztikus pontjainak, melyek közül 2 - a másik a tavaszi napéjegyenlőség pontja - az egyensúlyteremtésről szól, ennek lehetőségét hozza el számunkra.
Ez ugyanakkor egy új időszak kezdete is egyben, amikor a nyár kinyíló, áradó, tüzes energiáiról áthangolódhatunk az ősz befelé fordulóbb, beburkolódzó, elengedő minőségeire. Ahhoz azonban, hogy ezen visszafogottabb, szelídebb energiáknak - és főleg a változásnak, amely most elengedéssel és elmúlással is jár egyben - könnyebben és teljesebben adhassuk át magunkat, szükséges és jó megélnünk ezt a fajta egyensúlyt és harmóniát, melyet most megtapasztalhatunk, sőt megteremthetünk az égi erők útmutatása által.
Hiszen Napunk a tudatos-cselekvő énünk szimbóluma, így e napon, mikor eljut az Egyensúly égi pontjára, azt mutatja meg, hogy mi magunk tudunk saját életünkben egyensúlyt teremteni - még pedig most, az őszi időszakban a múlt elengedése, a régi mintákon, bevett szokásokon, viselkedésmódokon való túllépés, ezektől való eltávolodás által, amely folyamatnak ugyanakkor fontos része a tanulságok levonása, a tapasztalatok összegzése is.
Ezt mutatja meg Napunk - és az egyenlőség-pont - égi környezete, amely
a Szűz csillagkép múltból elugró, elrugaszkodó lábánál látszik,
valamint az érzelmi, lelki szinten összegyűjtött tapasztalatok szimbólumaként a Serleg csillagkép.

Fontos még ekkor - e napon, és az elkövetkező néhány napunk során is - meghallani a magasabb énünk szavát, amely most nem feltétlenül ugyanazt mondja, susogja, mint tudatos énünk, sőt, akár homlokegyenest ellenkező lehet e belső sugallat azzal, amit általánosan vagy aktuálisan jónak, helyesnek, illőnek vagy célravezetőnek hiszünk vagy gondolunk. Most azonban lehetőségünk van tiszta, tudatos figyelemmel nem csupán meghallani ezt a belső útmutatást, hanem aszerint cselekedni is - sőt, e figyelmes tudatosság híján most még annak az esélye is nyitott számunkra, hogy ösztönös módon kövessük tetteinkben e belső sugallatot, s ezen ösztönös cselekvés most visszahathat tudatosságunkra, belátásunkra is.
Ugyanakkor, tekintve, hogy az e napi energiák a következő negyed év kezdeteként meghatározóak erre az időszakra nézve is, a magasabb szellemiségünktől érkező belső sugallat, amely ösztönös cselekvésre sarkall, és azután további tapasztalásokhoz, megélésekhez, tudatosuláshoz vezet jellemző lehet életünkben az elkövetkező három hónap folyamán.

Holdunk ekkorra már az Oroszlán jegyébe lépett a kollektív energiák szintjén, így egy nagyfokú belső erőt és érzelmi önazonosulást ígér számunkra most - az elkövetkező két nap - és a következő negyed év hosszára is. Ugyanakkor a reggel óta aktuális Marssal való együttállása még tovább növeli belső erőnk érzetét, amely az égi útmutatások révén nem feltétlenül a saját, személyes belső erőnkre, akaratunkra, cselekvő készségünkre történő hagyatkozásból származik, hanem éppen, hogy egy magasabb erőnek való belső megnyílás és befogadás által lehet a miénk, s nyitottságunk mértékében érezhetjük azt a sajátunknak.
Mindezt Hold-Mars a Rák csillagképnek befogadó szárán történő találkozása jelzi számunkra, Uránusszal létesült fényszögükön túl.

Vénusz foglal el még említésre méltó helyet e napon, illetve délelőtti órán. A Szűz csillagkép közepénél - mondhatjuk központi tengélyénél - található Porrima csillag alatt halad el, amely nevét a jóslás római istennőjéről kapta. Ez jelképezi számunkra, hogy vágyaink - elsősorban harmónia és kiegyensúlyozott kapcsolatok iránti vágyunk - által most nem csupán beletekinthetünk a jövőnkbe, de talán vágyaink kivetítése révén meg is teremthetjük azt.

Mindenesetre e napon, illetve ezen órákban jövőnk égi erőkkel és áldásokkal van megtámogatva - a Tejúton haladó Plútónak a jövő tengelyére vetett inspiráló fényszöge által.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése