2011. szeptember 5., hétfő

Szeptember eleji égi energiák az Ön-elfogadás jegyében II.

E hetünk során - illetve annak nagy részében - Napunk és Vénuszunk, sőt Merkúr is még az Oroszlán csillagképében haladván csatornázzák számunkra - továbbra is - a feltétel nélküli szeretet és elfogadás kozmikus energiáját, mely lehetővé teszi belső fényünk mind teljesebb megélését, ragyogását és kiárasztását.
Mindezt azonban nem csupán, mint elvont belső élményt tudjuk most megélni, hanem a Szűz kollektív energiái révén létünk fizikai síkját is áthathatjuk ezzel a minőséggel, hiszen - Napunk és Vénuszunk most a Szűz jegyében járván - tudatos-cselekvő énünket, és harmóniateremtő energiáinkat dolgos, tevékeny módon, feladatainkra koncentrálva használhatjuk és építhetjük magunkat személyes és szakmai téren egyaránt, az elkövetkező napokban.

Hétfői napunk pedig elsősorban a személyes, belső építkezésnek kedvez: annak a belső munkának, melyet az önelfogadásunk érdekében megkezdtünk, és most akadálytalanul folytathatunk. Holdunk ugyanis dél körül eléri a Kígyótartót, a gyógyítás csillagképét, melynek energiáit most mély, belső, lelki gyógyulásunkra, öngyógyításunkra fordíthatjuk. Ezt készítik elő a korai órák fényszögei, melyben Holdunk Vénusszal találkozik egy harmóniát realizáló kapcsolódás keretén belül, és Holdnak Neptunusszal való egymásra hatása is, amely lelkünk különböző rétegeit hangolja össze, és egyúttal segíti belső feszültségeink elsimítását, ezzel is hozzájárulván ön-elfogadásunkhoz.
A délutáni órák során pedig mindezt szavainkkal, kommunikációnkkal is megerősíthetjük Hold-Merkúr inspiráló fényszöge révén, amely most különösen kedvező lehetőséget teremt, hogy pozitív én-képünk gondolati-mentális módon megalapozzuk, illetve megerősítsük - különösen, ha felhasználjuk a kimondott szó mágikus erejét is.

Keddi napunk várhatóan az érzelmi szélsőségek napja lesz, mert bár Holdunk kollektív szinten a Bak visszafogott jegyébe lépve egy nyugodt, stabil és céltudatos hangulatnak kedvez, azonban reggeli órákban az Uránusz felfokozott energiáival kerül fényszög-kapcsolatba, s égi útján a Nyilas csillagképében haladva a Tejúton délelőtt találkozik Plútóval, a végletek energiáinak bolygójával is. Különösen felfokozott, energikus - vagy akár érthetetlen feszültségekkel teli - óráknak nézünk hát elébe, melyek során érdemes lesz tisztában lennünk azzal, hogy a most jelenlévő külső és belső teremtő erők és késztetések nem az értelmetlen rombolást szolgálják, hanem - épp ellenkezőleg - valami új dolog megszületését segítik.
Mindez a folyamat az esti órákra egy nagyszerű érzelmi megnyílásban, illetve kibontakozásban teljesedhet ki Holdunknak Jupiterrel alkotott fényszöge révén.

Szerdán újabb ambivalens energiák és késztetések érik el lelkünket, érzelmeinket Holdunk különféle fényszögei által. Ekkorra azonban a Hold elhagyja a Tejutat, így annak teremtő energiái kívülről nem, csupán magunkból, saját lelkünkből hívhatók immár elő. Hajnalban Napunktól érkezik egy erőteljes, lelkesítő energia, mely mozgásba hozza aktív és passzív, érzelmi és cselekvő, lelki és tudatos szintjeinket is - így hát nagyfokú lelkesedéssel, pozitív energiákkal és tettvággyal indulhat a nap, amely indíttatások azután Szaturnusz fényszöge révén egy erős kontroll alá kerülhetnek. Gátlás, félelem, megkérdőjelezés és próbára tétel egyaránt megnyilvánulhat e külső vagy belső akadályozottságban, mely valójában egyfajta egyensúlyt és harmóniát szolgál a kollektív minőségek szintjén, kozmikus szinten pedig a továbblépést valami új minőség felé, még ha ez némi áldozatokkal jár is részünkről. Délután azután mindez egy újabb pozitív érzelmi lendületben oldódhatik fel, Vénusz harmonizáló és Uránusz inspiráló energiái által, melyek ekkor érik el Hold-lelkünket, érzelmeinket, és feledtethetik a délelőtt megpróbáltatásait.
Hold-Mars késő esti szembenállása pedig lehetőséget teremt számunkra, hogy összehangoljuk távolba mutató - tudatos vagy lelkes - érzelmeinket, lelki késztetéseinket azon tetterőinkkel és szándékainkkal, melyek pillanatnyi vágyainkból fakadóan érzelmi indíttatásúak.

Csütörtöki napunk e hét legeseménytelenebb napjának ígérkezik. Merkúr és Neptunusz szembenállása az az esemény, amelyet e napon valóban említésre méltónak tartok, ez a kapcsolódás azonban nagyszerű lehetőségeket hordoz. Mentális szféránkat, elemző, gondolkodó, összefüggés-kereső és következtető, fogalomalkotó és kommunikáló én-részünket tudjuk most összehangolni lelkünk legnagyobb, s -rejtettebb mélységeivel. Ehhez a be-, illetve rálátás nyugodt bölcsessége és egy újfajta rendszerben való szemlélés belső igénye - pontosabban az erre való nyitottság, mely lehetőséget teremt egy új megértésre és befogadásra, - egyaránt szükséges.

Pénteki napunk során Holdunk révén megint csak változatos impulzusok érik el lelkünket, érzelmeinket. Kollektív szinten a szabadság, szabadosság, szélsőségesség és függetlenedés vágyát éppúgy megtapasztalhatjuk a Vízöntő energiái által, mint a kozmikus erők hatására megélhető lelki felvállalást és megtisztulást. Fényszögei révén pedig nagy belső igazságok és bölcsességek mély, lelki szintű átélésére nyílik lehetőségünk e napon - melyek első tapasztalásra talán kevéssé tűnnek pozitív élményeknek, hiszen nagyon határozott vonalakat húznak, erős határokat jelölnek ki számunkra a téren, hogy hogyan tudjuk vágyainkat és érzelmeinket kinyilvánítani saját létünk realitásában - akár a jelenben, akár a jövőre nézve, - illetve emberi kapcsolataink keretén belül.
Ugyanakkor ezen tapasztalások és rádöbbenések segítségünkre lehetnek nem csupán abban, hogy helyesebben húzzuk meg személyes - elsősorban lelki, érzelmi - határainkat, hanem abban is, hogy régi berögződéseinktől megtisztuljunk ezen a szinten.
Ezzel párhuzamosan Merkúrunk e napon éri el az Oroszlán szívét, a Regulus csillagot, ami azt jelzi számunkra, hogy gondolataink és kommunikációnk terén a legteljesebb mértékben meg tudjuk élni a tiszta, feltétel nélküli szeretet - vagyis ítéletektől mentes elfogadás - minőségét.

Vénusz és Mars közeledő fényszöge, mely a hétvégénket uralni fogja, és amely személyes vágyaink és akaratunk, valamint a bennünk és körülöttünk jelen lévő nőies és férfias energiák pozitív összehangolódását mutatja, e napon már érezteti hatását.

Vénuszunk, amely mindeddig erős tempóban haladt az Oroszlán csillagképét ívét követve, és amely már egy ideje a Serleg fölött haladva jelzi, hogy e napokban mélyebben meríthetünk - testi és szellemi - vágyaink és élvezeteink kelyhéből, szombatra elhagyja az Oroszlánt, s immáron eléri a Szűz csillagképét - annak is múltból elrugaszkodó lábát. A múlt vágyainak és élményeinek túllépésére szólít fel ezzel bennünket, összhangban Holdunkkal, amely a Vízöntő múltat tisztító vizét járja e napon.
Marsunk, amely a Vénusszal ekkor már intenzív összekapcsolódásban halad az égen, lassan elhagyja az Ikrek csillagkép fennhatóságát, s ez által tetteink és személyes akaratunk kapcsán is továbblépési lehetőséget biztosít számunkra, e szinten a polaritás minőségéből. Holddal való, délután realizálódó fényszög-kapcsolata - Vénusszal szimmetrikusan - segíti a múlt érzelmi tisztulását a kozmikus erők szintjén, ugyanakkor kollektív szinten a személyes vágyaink és érzelmi motivációink lelkileg felzaklató voltával is számolnunk kell ekkortájt.
Szintén a délutáni órákra realizálódik Hold-Neptun együttállása, amely egy mély belső érzelmi egységet, önmagunkkal, saját lelkünk rejtett, titkos mélységeivel való eggyéválást tesz lehetővé, s ezáltal személyes érzékenységünk és befogadókészségünk intenzív megélését, felerősödését. Mindezen lelki, érzelmi élményeink a Merkúrral szemben talán elsőre meghaladhatják a józan észt, mégis javaslom, engedjünk szabad teret érzelmeinknek, hogy azok lassan áthathassák nem csupán lelkünket, de értelmünket, mentális szféránkat is, s ezáltal kitágíthassák felfogásunk határait.

Esemény- és élménydús szombati napunkat követően a vasárnap méltó pihenőnapnak ígérkezik. Holdunk a Halak kollektív minőségében az érzelmi elfogadás, feloldódás állapotába kerül, mely a délutáni órákban létesülő Jupiter-fényszög révén még inkább egy stabil nyugalmat, boldog megelégedettséget tesz megélhetővé számunkra, míg a kozmikus erők szintjén a jövő érzelmeinek megtisztulását, és ennek szellemi szintű kivetülését élhetjük meg most, a Vízöntő jövő vizében úszó Hold-lelkünk és Jupiterrel alkotott kapcsolódása által.

Merkúr-Uránusz fényszöge révén hétköznapi felfogásunk és magasabb szellemiségünk találkozik még e napon egy olyan kapcsolódásban, mely minden bizonnyal értelmünket igyekszik újra strukturálni a magasabb szférákból érkező szellemi impulzusok, inspirációk révén. Nem lesz könnyű dolgunk, amennyiben megragadunk a kritikusság és kétkedés szkeptikus pontján, melyet a kollektív erők kínálnak számunkra, mint lehetőséget, ha azonban képesek vagyunk értelmünket a mindenkiben jelen lévő belső fényre fókuszálni, akkor eljuthatunk a szeretetteljes megértés egy tisztább belső pontjára. Éljünk hát nyitott szívvel ezzel a nagyszerű lehetőséggel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése