2011. szeptember 26., hétfő

Szeptember utolsó hetének energiái - 2011

Szeptember utolsó hetének első napján már kialakulóban van az a csoportosulás az égbolton, amely a másnapi Újhold kapcsán tényleges egységgé olvad össze. Napunk és Merkúrunk - tudatos-cselekvő énünk és gondolkodó, kommunikatív minőségeink már elég közel állnak ahhoz, hogy szoros együttműködésben hassák át e napunkat, illetve egymást. Gondolataink, szavaink, tudatos figyelmünk és tetteink most szinte teljes azonosságban vannak tehát, ami kellően összeszedetté, tudatossá, és hitelessé tehet bennünket az elkövetkező napokban.
Találkozásuk a Mérleg jegyének elején kollektív szinten a kontaktuskeresés, másokra hangoltság, személyes - én-tükröztető - kapcsolatok felé való odafordulás körében mozog, tehát a kapcsolatok és kommunikáció különös hangsúlyt kapnak most mind gondolatainkban, mind tetteinkben, - s bár Napunk a Mérleg jegyében haladván így lesz ez a következő egy hónap során is, de - e hetünk első felében még inkább.
S ugyancsak a hét első néhány napjára igaz, hogy Uránusz, magasabb szellemiségünk szimbóluma a Kos jegy elején, tehát fenti csoportosulással szemközt helyezkedik el - s ezen pozíciójában igyekszik egyensúlyt tartani számunkra a kollektív energiák szintjén. Négy bolygónk tartózkodik most a Mérleg diplomatikus, másokra hangolt, békét és harmóniát előtérbe helyező jegyében, s kedd-szerdai napunk során Holdunk is jelen van ötödikként. Uránusz azonban a saját erőnket, önállóságunkat, egyéni határaink figyelembe vételét - és ha kell, kitágítását, - valamint a szabad akaratot képviseli, s ugyanakkor erősíti most bennünk aktuális pozíciójában, azon esetlegesen túlzott behódolási vággyal szemben, mely fentiek kapcsán megjelenhet most gondolatainkban és viselkedésünkben.
További erőkként pedig Plútó és Mars is becsatlakozik kétfelől, négyszöggé formálva e nagy égi polaritást. Személyes erőnk és akaratunk tudatos uralása és irányítása - Oroszlán jegyében lévő Marsunk, - és ösztöneink alaposan megzabolázott, kordában tartott ereje - Plútó a Bakban - stabilizál és egyben erősít hát most bennünket, és segítségünkre van, hogy kiegyensúlyozódjanak belső végleteink.

Kozmikus szinten Napunk és Merkúr a Szűz csillagképében halad, ahogy Vénusz és Szaturnusz is itt tartózkodik, kissé távolabb, s mi több a hétfő esti óráktól pár napra Holdunk is e csillagcsoport égisze alá kerül. Ennek kapcsán az alázat, szolgálat és alárendelődés most életünk központi témájává válhat - s ez kitarthat az elkövetkező szűk egy hónap során. Tetteinkben és szavainkban, gondolatainkban és harmóniavágyunkban is megjelenhet ez a Szűzies minőség, melynek révén most képesek és hajlandóak vagyunk magunkat alárendelni valamely arra érdemes célnak, eszmének, érzelemnek, személynek avagy cselekedetnek - vagy egyszerűen csak saját életünk zajló eseményeinek, úgy is, mint a sors akaratának.
Ezen alárendelődés legfőbb jellemzője az alázat - vagyis az önként történő lemondás saját mindazon vágyainkról és igényeinkről, melyek gátolnának célunk elérésében, vagy vállalt feladatunk, szolgálatunk teljesítésében. Ez pedig magában foglalja bizonyos múltbéli dolgokról való lemondásunkat is - főképpen azon minőségekről, melyek akadályoznának bennünket továbbhaladásunkban, mint például régi viselkedésminták, rossz szokások, túlhaladott gondolatok, elavult érzelmek, elvarratlan érzelmi szálak elengedése, felfejtése, rajtuk való túllépés.
Eljött tehát a külső-belső nagytakarítás ideje, amit most, e hetünk során különösen hatékonyan és eredményesen tudunk megtenni - hogy aztán jövő héttől régi terheinktől megszabadulva, s így erőinkben megújulva indulhassunk új vállalások felé.

Keddi napunk Újhold napja, Holdunk dél körül éri utol Napunkat, s együttállásuk most a Merkúr energiáival is gazdagodik. Tudatos-cselekvő erőink tehát érzelmeinkkel és szellemiségünkkel egyesülnek most, - és nem csupán hétköznapi, fogalmi gondolatainkkal, de Merkúr pozíciója kapcsán olyan magas szellemi erőkkel, melyek a Felettes én minőségéhez kapcsolódnak, azt közvetítik most számunkra.
Emberi létünk három legalapvetőbb szférája - érzelem, tett és gondolat - egyesül tehát ekkor egymással, és magasabb szellemi erőinkkel is, és egyetlen egységgé válván olyan intenzív teremtő erővé olvadhatnak össze, amelyet emberi ésszel talán fel sem foghatunk. Önmagunk, saját lényünk belső-, és életünk külső minőségeinek abszolút megújulását élhetjük meg ekkor, és érhetjük el, teremthetjük meg egységbe forrt erőnk, ekkor átélt élményeink alapján.
Mindehhez pedig - Plútó realizáló fényszöge kapcsán - a Tejút kozmikus teremtő erői is hozzákapcsolódnak, s ezáltal belső erőink hatásukban, egységükben és intenzitásukban még inkább meghatványozódnak.

Szerdára virradóra Holdunk maga mögött hagyja Napunkat és eléri Vénuszt a Mérleg jegyének közepén, majd Szaturnuszt is érinti a délelőtt folyamán, szintén a Mérleg jelében. A szépség, harmónia, béke és egyensúly iránti vágyunk tehát e napon abszolút tetőfokára, csúcspontjára ér, hiszen vágyainkban és érzelmeinkben, kapcsolatigényünk és harmóniateremtésünk szintjén is e minőség lesz az uralkodó. Szerelmes, romantikus, szeretetteljes, kedves, figyelmes hangulat hathat át bennünket a kollektív erők szintjén, amely minden bizonnyal konkrét tettekben, cselekvésekben is megnyilvánul.
S bár e korai érzelmi áradás helyét a későbbiekben egyfajta tartózkodás veheti át, Holdnak Szaturnusszal történő találkozása révén, mégis csökkenő intenzitásában is ez marad napunk alaphangulata.
Kozmikus szinten ugyanakkor egyfajta mély belső tudás felszínre hozásának, tapasztalataink összegzésének és az emlékezésnek jön el aznap az ideje, hiszen Holdunk a Holló - tudást és üzeneteket közvetítő - csillagképe fölött éri el a Bölcsesség bolygóját.

Csütörtök reggelre Holdunk a Skorpió jegyébe lép, kollektív szinten tehát az elmélyedés, befelé fordulás lesz leginkább jellemző lelkiségünkre, érzelmeinkre - s ezzel a befelé való aktivitással párhuzamosan egyfajta külső passzivitás uralja majd napunkat, különösen a délutáni órákban. Estére azután a biztonság - a lelki és fizikai jólét és stabilitás - kérdésköre kerül terítékre, beleértve a múlt és jövő biztonságát is. Megoldást és válaszokat ugyan nem feltétlenül ad ez a helyzet az aktuálisan felmerülő kérdéseinkre, mégis kardinális módon kerül ekkor előtérbe a biztonság - és biztonság-érzet - témája.
Kozmikus szinten Holdunk e napon a Szűz csillagkép angyali csillagai alatt jár, mindaz tehát, ami érzelmi szinten megérint bennünket ekkor, magasabb szintű válaszokat is generálhat. Ugyanakkor Holdunk alatt a vad Kentaur csillagképét láthatjuk, mely a mélyen bennünk rejlő ösztönök szféráját jelképezi - így előfordulhat, hogy nem annyira a tiszta angyali sugallatok, hanem inkább a zabolázatlan ösztönök vad hullámai érnek el hozzánk lelki szinten.

Vénusz és Szaturnusz tényleges együttállása indítja pénteki napunkat a Szűz csillagképében, a Vízikígyó tekergő farka fölött. Harmóniateremtő energiáink válnak tehát eggyé ekkor gátlásaink és belső bölcsességünk urával. Minek következtében a befelé fordulás, elzárkózás, az akadályozottságunk megélése - és akár felismerése, - éppúgy okozhat ma örömet és jó érzést, kiegyensúlyozottságot, mint az, hogyha megéljük saját tapasztalatainkból fakadó belső stabilitásunkat, lelki súlyunkat.
Merkúr ekkor már távolodni kezd Napunktól, tudatos-cselekvő és gondolkodó minőségeink hát lassan különválnak, de még intenzív kölcsönhatásban vannak egymással, s Marsunkkal is, mi által tetteink, cselekvő akaratunk és azok tudatos-szellemi háttere bizonyos szintű harmóniába kerül - vagy legalább is erre törekszik - ma egymással, s mindez teremtő módon hat most fent említett harmóniateremtő késztetéseinkre.
Holdunk magányosan halad a Skorpió jegyében, tehát továbbra is a tegnapi elmélyülés lehet ránk jellemző az érzelmek kollektív megélési szintjén, s azon túl is, hiszen kozmikusan a Mérleg csillagkép kapuján halad át ma a Hold, ami jelezheti érzelmi megmérettetésünket is, valamint azt a lehetőséget, hogy lelkünkkel egy másik dimenzióba lépjünk, ahol ismét kapcsolódhatunk a látható mögötti s fölötti világok jelenségeivel s energiáival.

Szombatra virradóra Holdunk kollektív szinten a Nyilas jegyébe lép, visszahúzódó érzelmeink, elmélyült lelkiségünk helyét tehát egy nyitott, lelkes és optimista - esetleg filozófikus felhangokkal bíró - érzelemvilág veheti át. Délelőtti órákban Uránusszal való kapcsolódása újabb pozitív érzelmi töltet biztosít számunkra, tekintve, hogy magasabb szellemiségünk és lényünk individualitásának erőteljes megnyilvánulási készsége, valamint érzelmeink nyílt és lelkes, esetenként kissé túlzó megmutatása most kölcsönösen erősíti, inspirálja egymást. Délutánra azonban az érzelmeink kifejezési vágya konkrét tettekben is formát ölthet, hiszen Mars-Hold fényszöge nem csupán kedvez az érzelmi indíttatású cselekedeteknek - illetve a tettek kiváltotta érzelmi reakcióknak, - de konkrétan egy erős belső késztetés formájában elő is idézi azokat. Mindez az esti órákban pozitívan kapcsolódik cselekvő tudatosságunkhoz - Nap-Hold-Mars fényszög-köre révén, - s harmonizálja alapvető én-megélésünket.

Vasárnap hajnalra Holdunk eléri a Skorpió szívét, az Antares csillagot, s ezzel a Tejútra lép, mi által kozmikus szinten magas, tiszta, teremtő energiákkal kerülhetünk kapcsolatba érzelmeink, lelkiségünk, lényünk befogadó fele révén. Akár ébren, akár álomban, mély öntudatlanságban is, a feltétel nélküli szeretet, a harc, az ego feladásának megélése szombatról vasárnapra virradó éjjel megélhetővé válik számunkra. S ez az érzet elkísérhet bennünket vasárnapunk reggelén és délelőttjén is, hiszen Hold-Neptun fényszöge most ugyanezt az érzelemminőséget közvetíti számunkra, a passzív megélésen túl mágikus-teremtő módon. S bár tudatos szinten a biztonság-bizonytalanság, valamint a maradás-továbblépés, érzelmi ragaszkodás-szellemi emelkedés kérdésköre belső feszültségeket gerjeszthet, mindettől eltekinthetünk és könnyedén túlléphetünk rajta, amennyiben szeretetteljes és befogadó érzelmeinkre hagyatkozunk.
Cselekvő akaratunk - és a férfias ható erők - szintjén pedig valami újnak a kezdete jön el a kozmikus idő szerint, hiszen Marsunk most, teremtő egymásra hatásban a Jupiter szellemi emelkedést inspiráló energiáival, a Rák csillagkép Jászol csillaghalmazánál látható, amely a születés - belső fényünk és erőnk megszületésének - szimbolikus helye és ideje.

A vasárnap esti órákra pedig Holdunk a Vénusszal kerül kapcsolatba, amely harmonizáló egymásra hatás révén a belső béke, érzelmi összhang és kapcsolati boldogság számára történő érzelmi megnyílás válik átélhetővé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése