2011. szeptember 2., péntek

Szeptember eleji égi energiák az Ön-elfogadás jegyében

Szeptember első hétvégéjén Napunk kollektív szinten már a Szűz jegyében halad, tehát egyre inkább a hétköznapi feladatok, gyakorlati tennivalók foglalkoztatnak bennünket, illetve egyfajta tudatosság, amely elsősorban a tudásunk, tapasztalataink rendszerezésében és feldolgozásában nyilvánul meg, és mivel Vénusz is e szakaszban tartózkodik, mindezen tevékenységek harmóniát, örömet, sőt egyfajta boldog megelégedettséget is okoznak számunkra, és akár környezetünk számára is.

Az égi erők szintjéről azonban még az Oroszlán minőségét közvetíti számunkra a Nap és Vénusz is, mi által egyfajta szenvedélyességet és belső erőt is megélhetünk az elkövetkező napokban - bő egy hét során, - mikor is képesek vagyunk szinte szerelmi hevülettel viseltetni az élet legkülönfélébb dolgai iránt. Ezt a nagyszerű időszakot felhasználhatjuk arra is, hogy megerősödjünk önmagunk szeretetében és elfogadásában - amely a belső, tudati munkának sokunk számára egyik legnehezebb feladata. Azonban ezen időszak energiái nagymértékben segítik az önmagunk, saját lényünk teljessége, illetve pozitív minőségei felé való megnyílásunkat is. Használjuk hát ki ezt a nagyszerű alkalmat arra, hogy mind mélyebben sikerüljön megszeretni Önmagunkat!

További könnyebbséget jelent most fenti cél - az önszeretet, ön-elfogadás - elérésében, hogy Merkúr az Oroszlán feje alatt halad el az égen, így mentális szinten a belátás és rálátás képességét erősíti bennünk, egyfajta tiszta szellemi tudatosságot idézve elő, amelyben (elő)ítéletektől mentesen, a maga valóságában láthatjuk meg az életünk dolgait, eseményeit, résztvevőit - és természetesen Önmagunkat is! Sőt, Merkúr fényszögei is segítik ezt a belső folyamatot az elkövetkező napokban, ugyanis gondolkodásunk és kommunikációnk ura egy héten keresztül csak lélekbolygókkal - a Holddal és Neptunnal - létesít kapcsolatot.

Jupiter, a magasabb szellemiség bolygója is segítségünkre lehet ebben a folyamatban, hiszen most a Bika jegyében nem csak a stabilitás, biztonság minőségét - és esetlegesen az anyagi szerencsét - hozza be életünkbe, hanem Nappal való fényszöge révén segít kiterjeszteni megerősödött belső fényünket, szeretetünket és elfogadásunkat a fizikai sík térbeli valóságában. Teremtő, termékenyítő időszakot élünk meg tehát, figyeljünk most erre kellőképpen, ahogy arra is, hogy milyen - szeretetteli - érzelmeket és energiákkal árasztunk magunkból az elkövetkező napok során.
S bár kozmikus szinten Jupiter a Kos csillagképében haladva egyfajta szellemi utat jár be most, mégis ezen szférának is egyik legfontosabb minősége az alsó és felső világok egyensúlya, amelyet leginkább szeretetteljes elfogadásunkkal tudunk megtartani.

Holdunk szeptember első estéjén lépett a Skorpió jegyébe, és vasárnap reggelig ott tartózkodik, egyfajta érzelmi elmélyülésre, befelé fordulásra, spirituális kutatásra vagy magányosságra téve hajlamossá minket a kollektív hatások szintjén.
Kozmikus erők tekintetében azonban a Tejútra lépni készülődik ismét a Lelkek Úrnője, hogy a Mindenség magasabb teremtő erőivel lépjen - lépjünk - kapcsolatba. E készülődés része a Mérleg kapuján való áthaladás péntekről szombatra, amikor is lelki szinten megélhetjük azt, hogy a hétköznapi élet feladatait követően egy másik, rejtett, belső minőségbe lépünk, ahol immár nem az anyag, hanem a lélek törvényei uralkodnak.

Ez az állapot teljesedik ki vasárnap délben, amikor Holdunk a Skorpió csillagkép szívénél a Tejútra lép. Ahhoz azonban, hogy ezt a lehetőséget most a lehető legtisztább lelkiséggel, lecsitult érzelmekkel élhessük meg, szükséges bizonyos szintű próbatételeket kiállnunk a szombati napon.
Ekkor ugyanis érzelmeinket, lelki élményeinket nem csupán nagyon mélyen és intenzíven, de egyfajta tiszta belső tudatossággal együtt élhetjük meg - Nap és Hold aktuális fényszöge révén, - ugyanakkor ezen élményeket és a belőlük fakadó lelki energiákat, érzelmi késztetéseket tudnunk kell mind tetteinkben, mind kommunikációnkban megfelelő módon felhasználni.
Óriási belső hajtóerők szabadulhatnak fel bennünk e szombati napunk során, amelyek érzelmi szintű tettekre késztetnek bennünket - s mindez szeretetünk és tiszta érzelmeink kifejezésében éppúgy megnyilvánulhat, mint erős védekezésben, harcban, önvédelemben.
Sőt, ugyanez érvényes mentális működésünkre is: mélyen átélt, intenzív érzelmeink határozzák meg most szavainkat és gondolatainkat egyaránt - amelyeket hasonlóképpen használhatunk most egy helyzet tisztázására, vagy bármilyen - kialakult vagy kialakuló - szituáció tiszta és tudatos áttekintésére, mérlegelésére, mint ahogy akármilyen viszonylatban kereshetjük a magunk igazát, és ebben a szándékunkban megerősödve leválaszthatjuk magunkat másokról, és egyúttal a megoldás lehetőségéről is. A döntés rajtunk áll, hogy tudatosságunk milyen szintjén használjuk fel az idő adta ezen lehetőségeinket.

Azonban vasárnapi megéléseink feltehetően előző napi döntéseink, szavaink és tetteink függvényében alakulnak, hiszen személyes nyitottságunk mértékében részesülhetünk az e napon befogadható kozmikus teremtő energiákból.

Mégis, előző napi élményeinktől függetlenül is lehetőségünk adódik gyorsan és nagy mértékben megnyitni magunkat, Hold és Uránusz hajnali fényszöge révén, amely egy nagyon erős belső impulzusként éri el érzelmi énünket. Ez az energia mintegy lökés-, vagy robbanásszerűen hatva szabadíthat fel bennünket eddigi érzelmi béklyóink alól, melyeket akadályozó gondolataink, sőt akár lelkünk mélyéről származó, előző este felszínre kerülő, vagy csupán lappangó módon megjelenő félelmeink eredményeztek. Egy belső megértés vagy akár mélyről jövő megérzés formájában is jelentkezhet e felszabadító energia - amely nem is feltétlenül biztos, hogy tudatosul, lehet, hogy egy intenzív álom formájában érkezik, és ébredésünkkor már csak jótékony hatását érezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése