2011. szeptember 19., hétfő

A nyár utolsó napjainak csodás energiái 2011

Hétfői napunk egy érdekes égi képpel indul: Merkúr, Nap, Vénusz és Szaturnusz van felkelőben a keleti égbolton az Oroszlán, illetve Szűz csillagképében és nincsenek ugyan együttállásban, de szorosan egymás nyomában járnak. Hétvégéig ez a kép annyit változik, hogy Nap és Merkúr, valamint Vénusz és Szaturnusz páronként lassan közelednek egymáshoz, mígnem jövő hét első felében el nem érik a tényleges együttállás - energetikai eggyé válás, összeolvadás - állapotát.
Ez az időszak tehát - mintegy lassan és komótosan - felkészít bennünket egy olyan belső összeolvadásra, amelyben cselekvő-tudatos énünk és hétköznapi, gyakorlatias gondolkodásunk, kommunikatív szellemiségünk olvad össze egy belső minőségben, és alkot egy új egységet a változás jegyében, s ezzel párhuzamosan nehézségeink, felvállalásaink és korlátaink válnak eggyé harmóniateremtésünkkel - mi által eljuthatunk oda, hogy pozitívan éljük meg saját sorsunkat, nehézségeinket és akadályainkat, annak lehetőségeként, hogy egy új, jövőbe mutató harmóniát teremtsünk életünkben - önmagunk és mások számára is.
Az erre való felkészülés jegyében telik hát ez a hetünk, melynek során fenti minőségeink szép lassan felsorakoznak a Szűz csillagkép kozmikus szakaszában, amely az önként vállalt áldozatról szól, vagyis önmagunk - egonk, személyiségünk illetve tudatos akaratunk - egy magasabb elvnek, illetve minőségnek történő alárendeléséről. Szentséges időszaknak nézünk tehát elébe, abban az értelemben, hogy lehetőségünk van valami magunkon túlmutató dolognak, célnak vagy minőségnek szentelni magunkat, tudatos akaratunkat, cselekvő szellemiségünket és harmóniateremtésünket egyaránt - s ez valódi áldássá teheti számunkra életünk ezen áldozatát.

Ezt megelőzően, vagyis ezen folyamat közepette, e héten pénteken éri el Napunk az őszi napéj-egyenlőség pontját, amely valójában a belső egyensúly-teremtés egyik égi pontja. Ekkor Vénuszunk a jóslás istennőjének égi csillagával találkozván jelzi számunkra, hogy amilyen módon és mértékben sikerül most megélnünk ezt a belső egyensúlyt nappali és éjjeli - vagyis tudatos és tudattalan, szellemi és lelki, cselekvő és érző - minőségeink, aspektusaink között, olyan módon és mértékben tudjuk kivetíteni ezt a harmóniát saját, személyes jövőnkbe is.

Ehhez azonban e hetünk eseményei is igyekeznek hozzásegíteni bennünket, többek között az által, hogy Holdunk a hét első felében ismét a Tejútra lép, befogadóvá téve bennünket magas, teremtő égi energiákra - amelyek nem csupán lelki erőt és teremtési lehetőséget adnak számunkra, de egyúttal növelik személyes érzékenységünket, amelynek révén lelkünk, tudattalan és érzelmi minőségeink nagyobb eséllyel, illetve súllyal kerülnek szellemi-tudatos erőink mellé, hogy méltó módon kiegyensúlyozzák azokat, jelen - tudatosságot és cselekvő aktivitást túlzottan előtérbe helyező - modern, nyugati életünkben.

A Tejútra lépés kedd reggel történik, addig is hétfői napunk az erre való érzelmi-lelki felkészülés jegyében telhet. Holdunk a Bika csillagképében haladva, szarvai között emelkedik mind magasabbra égi útján, s bár ez egy virtuális emelkedés, mely leginkább a lét különböző szintjei közötti váltás lehetőségét hordozza, e napon realizálódó fényszöge a Szaturnusszal ugyane váltást, emelkedést segíti elő. A jövő nehézségeinek, a változás áldozatának mintegy alázatos felvállalása, - melyet a múlt leszűrődött tapasztalatai segítenek, - adnak most számunkra belső erőt és lehetőséget arra, hogy mind nyitottabb lélekkel fogadjuk be a hozzánk érkező kozmikus energiákat, és egyben meghatározzuk életünk - illetve az elkövetkező időszak - belső, érzelmi-lelki célját, irányát.

Mindez egy másik szinten személyes harmóniavágyunkat és -igényünket, - mely most leginkább kapcsolataink rendezéséről, illetve kiegyensúlyozásáról szól, - összekapcsolva magasabb szellemiségünkkel, - mely az emberi tapasztalás útjára szólít most bennünket, - igyekszik új létminőséget teremteni számunkra, szintén a kozmikus teremtő erők behívásával és felhasználásával, Vénusz, Uránusz és Plútó nagy égi összekapcsolódása által. Ehhez kapcsolódik be Holdunk hétfő délután, miáltal fokozott érzékenységünk és megnövekedett érzelmi érzékelésünk révén most jól rátapinthatunk e helyzet belső lényegére, ráérezve akár kapcsolati életünk feszültségeinek és eddigi nehézségeinek, egyensúlytalanságának olyatén okaira, melyekkel eddig nem voltunk tisztában, melyekre nem voltunk tudatosak.

Keddi napunkon azután Holdunk reggel a Tejútra lép, és ezzel lelkünket, érzelmeinket egy olyan végtelen kozmikus áramlással segíti kapcsolatba kerülni, mely valójában bármikor a rendelkezésünkre állna, ha kellően nyitottak és tudatosak lennénk emberi létünkön túlmutató lehetőségeinkre. Most azonban tudattalan, lelki-érzelmi szinteken részesülünk ezen energiákból, és az ezek biztosította lehetőségekből. Melyeket most nem csupán érzelmi, lelki töltekezésre használhatunk, hanem Holdunk Nappal való fényszöge révén, - mely reggeltől készülődvén délutánra érik be ténylegesen - konkrét teremtésre, vágyaink fizikai síkon történő megnyilvánítására, realizálására is, mindezt saját tudatos tetteink, cselekedeteink által.
S bár ez alatt joggal gondolhatunk konkrét, fizikai dolgok életre hívására, mégis az életünk valós egészére leginkább kiható lehetőség most az, hogy Nap-Hold fényszöge révén óriási hatékonysággal engedhetjük el régi érzelmek, sérelmek, ösztönössé vált cselekvési minták egységét vagy akár sokaságát is, - és ezen belső, érzelmi megtisztulás hatására rövidesen új érzelmi létminőséget teremthetünk önmagunk számára.
Mindennek első lépcsőjeként Hold-lelkünk teremtő kapcsolatba kerül magasabb szellemiségünk energiáival az éjszakai órákban.

Szerdai napunk pedig továbbra is ez égi teremtő energiák felhasználása jegyében telik, melyek révén immár nem csupán magasabb szellemiségünket, de harmóniavágyunkat, sőt rejtett mágikus és ösztönenergiáinkat is összekapcsolhatjuk egy nagy égi és földi körfolyamatba, melyben az energiák kölcsönösen feltételezik, meghatározzák és újrateremtik egymást. Lelkünk, érzelmeink, harmóniavágyunk és ezt realizáló energiáink, magasabb szellemiségünk, individualitásunk, ösztöneink és mágikus teremtő erőink kerülnek tehát most olyatén kölcsönhatásba egymással, melybe bekapcsolódnak a kozmosz végtelen teremtő energiái, így megsokszorozva saját erőink nagyságát és hatékonyságát. Belső egységteremtési lehetőség ez, mely által lelkiekben eggyéválhatunk saját lényünk legmélyebb, rejtett, ösztönös minőségeivel és képességeivel, s ezáltal túlléphetünk saját lényünk emberi mivoltán, belső élményként megélve az egységet a Mindenséggel, a végtelennel, az élet örök áramával, a teremtő, isteni minőséggel. Ez az élmény azután megújíthat bennünket személyes létünk nem csupán spirituális, de egyéni, emberi vonatkozásaiban is. Javaslom tehát, hogy a szerda korai órákat - legideálisabb 5 óra magasságában - szánjunk egy olyan belső elmélyülésre, meditációra, amelyben kellő nyitottsággal átadhatjuk magunkat ezen belső élmények megtapasztalásának. Természetesen azonban a nagy belső alkímia akkor is megtörténhet, - akár egy színes és érdekes álom formájában, - hogyha történetesen alva töltjük el ezt az időt.

Délutáni órákban Holdunk Merkúrral és Jupiterrel kerül fényszögkapcsolatba, így érzelmeink, lelki élményeink kerülnek hétköznapi gondolatiságunk, kommunikációnk és filozófiai szellemiségünk metszéspontjába. Tehát a szavak, és a mögöttük álló gondolatok, valamint világképünk és szellemiségünk most egyaránt érzelmi kérdéssé válik, és érzelmeinken keresztül hat egymásra is. Biztonság, stabilitás és változás, megújulás minőségei kerülnek most egymás mellé, és hatnak egyszerre személyes érzelmeinkre, mégsem okozva ezzel feszültséget vagy belső ellentmondást, sokkal inkább mint egymást kiegészítő erők és lehetőségek vannak most jelen.
Esti órákban azután Holdunk lelép a Tejútról az Ikrek csillagképében.

Csütörtök hajnalban Holdunk ismét Napunkkal kerül fényszögkapcsolatba, ami egy nagyon nyitott és pozitív érzelmi-tudati megélést hozhat számunkra, hiszen ezen belső minőségeink egymásra hangolódását eredményezi, mi által érzékelésünk és én-érzésünk is alapvetően megváltozhat, akár álmunkban, akár éber állapotban érnek e hajnali órák. Érdemes tehát korai meditációban magunkba fogadni, megtapasztalni ezen külső-belső kozmikus lehetőségeket.
Reggelre azután Holdunk a Szaturnusszal kapcsolódik ismét, egy olyan fényszög révén, amely most fokozott mértékű lelki stabilitás megélését teszi lehetővé - egyfelől - azáltal, hogy lelkünk és érzelmeink számára e helyzet nagyon is egyértelmű határokat mutat. Másfelől azonban mindezt korlátozásként is megélhetjük, amennyiben saját, személyes sérelmeinken alapuló érzelmeink túlzottan előtérbe kerülnek, és ilyenformán a másokra való odafigyelés, ráhangolódás, másokkal való törődés, érzelmi gondoskodás túlzott terhet róna most ránk - ez esetben jelen állapotot abszolúte korlátozónak és nehézségnek vehetjük, s az ezen való túllépéshez pedig olyan mértékű mély belső alázatra lenne most szükségünk, amelyet nagyon ritkán tapasztalhatunk modern világunkban. Tekintsünk hát el személyes érzelmeink - fájó vagy kicsinyes voltától, - lététől ezen délelőtt folyamán, és igyekezzünk nyitottan fordulni mások tényleges lelki igényei felé, hogy méltó és tiszta áramlást indíthassunk el életünkben ezáltal!

Dél körül Holdunk továbbhaladván Jupiterrel kerül kapcsolatba, amely az ezt megelőző tapasztalatokat ellenpontozandó sokkal inkább kinyílást, megnyílást, lelki-érzelmi kiterjedést, illetve kiteljesedést - pl. szabadság-érzetet - eredményez. Mindez azonban magában hordja most a - délelőtt is, Szaturnusz kapcsán említett - belső biztonság-érzetet, különösen a kollektív erők szintjén. Szellemi, sőt érzékelési kiterjedést is megélhetünk ekkor, amikor gondolataink, vagy érzékeink olyan tartományokba kerülnek, amelyeket ritkán - vagy eddig még nem is - tapasztaltunk.
Este pedig ezen élményünk egy másik, hasonló formában folytatódik: Jupiter fényszögének helyébe egy olyan Merkúri kapcsolódás kerül, amely hasonlóan szellemi szintű élményeket és tapasztalásokat hozhat, ebben azonban nem is annyira a - külső-belső - élmények kerülnek középpontba, sokkal inkább ezek átadhatósága, hiszen Merkúr a gondolat és kommunikáció bolygójaként érzéseink és tapasztalataink megfogalmazására, elemzésére és kommunikálására törekszik.
Jó alkalom tehát ez mindazon dolgaink szavakba foglalására, amelyek régtől foglalkoztatnak bennünket, illetve mindazon érzelmeink kimondására, melyekre még nem sikerült sort - vagy alkalmat - keríteni, hiszen ez, a csütörtök este egyben az érzelmi, lelki kommunikáció ideje is.

Folytatása következik az Őszi nap-éj-egyenlőség erőinek elemzésével, legkésőbb péntek délelőtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése