2011. január 24., hétfő

Égi energiák 2011 január negyedik hetében

Január negyedik hetét indító energiák az égen egy nagyon tanulságos és sokrétű, energiákban gazdag és tapasztalatokban is bőséges hét ígéretével kecsegtetnek.

A gazdagon áradó energiák közül az egyik leginspiratívabb a hétfőn reggel aktív Nap-Hold kapcsolódás, amely lelkiségünk és személyes érzelmeink harmóniavágyó és másokra fókuszáló üzenetét közvetíti – a Nap-Mars közelségében megmutatkozó – tudatos és cselekvő én-részeink együttese számára, amely most a kollektív energiák tekintetében a szabadság és egyenlőség jegyében működik. Tehát ne csodálkozzunk, ha konkrét tetteink és megnyilvánulásaink mögött most leginkább az a szándék, vágy, sőt érzelmi igény sejlik föl, hogy mások kedvét keressük, mások szabadságát, függetlenségét és a többiekkel azonos jogait tartsuk szem előtt.
A kapcsolat természetesen visszafele is fennáll, tehát szabadságszerető és függetlenségre törekvő öntudatosságunk most érzelmi visszhangot válthat ki mind saját, mind mások lelkéből és érzelmeiből; akár olyan módon is, hogy társakat találunk életünk aktuálisan minket érdeklő és érintő témáihoz.

Mindenképpen egy nagyfokú hajtóerőként jelenik meg tehát ez a kapcsolódás, melynek során az érzelmek – elsősorban a sajátunk, de lehet, hogy akár másokéi – döntésre és cselekvésre inspirálnak, míg a tetteink és elhatározásaink érzelmeket váltanak ki – belőlünk, vagy másokból.

Kozmikus energiák szintjén a Bak csillagkép Tejútra tekintő fejénél látható a Nap, és kissé távolabb ugyanitt a Mars, a Mikroszkóp égi ábrája fölött, tehát a magas teremtő energiákkal együtt működve, azok kozmikus áramlásának törvényeit követve kell tudni most cselekedni és elhatározásra jutni, a legapróbb részletek ismeretében – miközben lelki szinten egy mély befelé fordulással tudunk a magunkban hordozott halhatatlan tudáshoz hozzájutni ezekben az órákban, olyan tudáshoz, amely azután hozzásegíthet bennünket a – személyes és karmikus – múltunkon történő továbblépéshez.

Emberi lelkünk és érzelmeink Úrnője, a Hold, azonban nem csak a Nappal áll kapcsolatban, de a két hozzá leginkább hasonló: a nőiséggel és lelki érzékenységünkkel erősen összefüggő bolygóval alkot most mágikus láncolatot, melynek fókuszpontjában a Vénusz áll.
Ez a sor tehát – Hold, Vénusz és Neptunusz hármasa – hétfőn reggel összekapcsolja a leginkább yin energiákat az égen, egyetlen sorba fűzve azokat, melynek révén a közöttük lévő misztikus kapcsolat most még erősebbé és egyértelműen láthatóvá válik.
Érdemes hát vágyaink és érzelmeink, sőt sejtelmes megérzéseink, lelki nyitottságunk által ráhangolódni erre az erős égi jelenlétre, amely azután a női energiák harmóniáját és mély belső megélésük eredményeképpen egymást segítő kiteljesedésüket hozhatja el számunkra. Akár férfiak, akár nők legyünk is jelen életünkben, ez a rövid rítus, kevéske figyelem most mindenképpen hasznunkra lehet – hiszen egy férfinak éppúgy szüksége van a női energiák harmóniájára, mint a gyengébbnek nevezett nemnek, és nem csupán azért, mert minden embernek éppúgy van női és férfi oldala, de azért is, mert ahhoz, hogy egy férfinak harmonikus legyen a kapcsolata a női nemmel, ahhoz szükséges ez a belső kiegyensúlyozottság, jó viszony a saját – általában tudattalan – női oldalával.

Hold-Vénusz-Neptunusz kapcsolata azonban nem csak a személyes vágyaink és érzelmeink, érzékeink és érzékenységünk közötti híd megteremtését ígéri ekkora, a hétköznapokban viszonylag kevéssé tapasztalható mértékben, de egy nagyon mély spirituális beavatással is kecsegtet.
Hiszen a Hold a Serleg csillagképe fölött a Lélek halhatatlan mély belső tudását képes közvetíteni most számunkra, míg a Vénusz a Tejút magas, tiszta energiáival a lelki gyógyítás-gyógyulás lehetőségét ígéri, és mindehhez hozzákapcsolódik a Neptun, amely a múlt érzelmeinek megtisztítása által teszi lehetővé a lélek mély belső egyensúlyának megélését, sőt akár egy új minőségben való újjászületését is.
Ahhoz, hogy ez a beavatás most számunkra is elérhető legyen semmit nem kell tennünk a tiszta tudatos figyelem állapotának megteremtésén és fenntartásán kívül – hiszen ezen égi energiák leginkább az érzékeink és érzékelésünk által jutnak el hozzánk.

Ezen a reggelen, január 24-en hétfőn azonban még egy hasonló, mágikus erejű kapcsolódás megjelenik az égen a Merkúr-Uránusz fényszöge képében, amely a hétköznapi gondolkodásunk és a magasabb tudatunk közötti kapcsolat révén segít most hozzá bennünket a egy nagyfokú mentális tisztaság megtapasztalásához – amelynek megéléséhez szintén nincs szükségünk másra, mint egy előítéletektől mentesen tiszta és belső csönddel teljes figyelemre.
Hétköznapi, fogalmi gondolkodásunknak és kommunikációnk szavainak alkotóját, a Merkúrt most - másik irányból - a Szaturnusz is támogatja egy erősen fegyelmező jellegű fényszöggel – elősegítve ezáltal azt a belső csendet és koncentrációt, amely által megteremthetjük a fent említett tiszta figyelem állapotát.

A Nagy Tanító egyensúly-teremtési készsége, amelyet most a Mérleg jegy kölcsönöz számára stabilizálja mentális minőségeink urát, a Merkúrt, amely a Bak céltudatos és fegyelmezett kollektív energiáit hordozza – és innen kapcsolódik a Halak feltétel nélküli szeretetteliségében feloldódó, és az ez által történő megújulás energiáit hordozó Uránuszhoz.

Kozmikus szinten pedig a belső középpontunk megtalálásában és stabilizálódásában segítségünkre lévő Szaturnusz erősíti gondolati minőségeinket oly módon, hogy azok révén fényt és tiszta tudást hozhassunk elő magunkból emberi világunkba, és innen kapcsolódhassunk a megújulásunkat sürgető, emberi inkarnációnk Uránuszhoz, amely most, a reggeli órákban visszahat érzelmi, lelki megéléseinkre is.

Hétfő estére azután feloldódik a női energiákat tiszta mágikus sorba rendező kapcsolódás, ahogy a Hold és Vénusz is lassan tovább halad égi útján – a Szűz, valamint a Kígyótartó csillagképek központi tengelye felé tartva, – de ezt leszámítva a reggeli órák kapcsán említett energiák továbbra is érvényben maradnak a hétfői nap – sőt, némelyek az egész hét – folyamán.

Kedd reggelre pedig a Hold eléri a Szaturnusz vonalát a Szűz csillagképének középpontjánál, a Holló csillagai fölött haladva, így az együttállásuk révén belső középpontunk stabilitása most összekapcsolódik a lelkünkben hordozott, előző létformáinkból átmentett mély belső tudással, és ezzel a többszintű belső biztonsággal erősíti most a Merkúrt, hétköznapi gondolkodásunk urát, mely továbbra is a magasabb értelem tiszta rezgéseire hangolódik.

A harmóniateremtés és emberi vágyaink égi úrnőjéhez, az immár a Tejúton haladó Vénuszhoz is kapcsolódik a Hold-Szaturnusz együttállása, amely továbbra is a gyógyulás-gyógyítás mágikus lehetőségét hordozza lelkünk nem csupán ezen, de előző életi emlékei, fájdalmai és sérülései számára is, és ezzel párhuzamosan egy olyan belső egyensúly megteremtésének esélyét ígéri, melynek lényege, hogy szellemi és ösztönös, sőt akár fizikai teremtő erőinket kezünkben tartva hozzuk létre a tényleges belső egyensúly állapotát életünkben.

Az égi egyenlítőn haladó, immár megújult minőségében a magasabb én letisztultságát és belső egyensúlyát is tükrözni képes filozófiai énünk, emberi szellemiségünk jelképe a Jupiter, Nappal és Marsunkkal - cselekvő tudatosságunkkal - való kapcsolódása révén most kollektív szinten a Kos lelkesült, kezdeményező energiáit hordozva harmonizál tudatos-cselekvő énünk szabadságszerető, függetlenséget teremtő indíttatásaival, azonban kozmikus szinten egységlátó szemléletével segíti tudatos énünket a tiszta látásmód és magasabb tudatosság felé, valamint ezekből fakadóan indít bennünket a kozmikus rendnek megfelelő cselekvés irányába.

A délután folyamán azután a Hold lassan tovább halad, maga mögött hagyva a Szaturnuszt, és elsőként a Szűz csillagkép Kalász csillagát éri el, amely az elvetett dolgok learatásának az idejét jelzi érzelmeink terén, tehát annak függvényében várhatók most az érzelmi impulzusok életünkben, amilyen mértékben előzőleg mi adtuk – elvetettük – azokat.
Ezzel párhuzamosan Holdunk kapcsolatba kerül a Plútóval, amely a fent említett érzelmi impulzusok személyes megélését a szélsőségek irányába mozdítja el. Mindez azonban nem csupán forrongó indulatokat, de egyfajta magasabb látásmódot is hozhat számunkra, saját érzelmeink integrálásának tekintetében, hiszen a Plútó továbbra is a Tejúton tartózkodik, a Nyilas bölcsességre tanító csillagképében.

Majd este felé a Vízikígyó csillagkép farkához érkezik a Hold a Szűz angyali csillagai alatt – ekkor pedig a lelkünk mélyén rejlő ösztönök és a magasabb szférákból származó üzenetek egyaránt helyet kapnak érzelmi megéléseinkben – kérdés csupán az, hogy a két birodalom közül melyiknek az impulzusaira leszünk ekkor nyitottabbak.
Bár ekkora Holdunk kapcsolatba kerül a Neptunusszal, fenti kérdést ez a kapcsolódás nem segít eldönteni, mert bár a misztikumok bolygója éppúgy az intuíció és érzékenység égi szimbóluma is, azonban egyúttal a csalás, csalódás, hazugságok is a Neptun megélési szintjeihez tartoznak.
Legyünk hát figyelmesek magunkra ekkor este, hogy tudatában legyünk annak, hogy mi mindenre nyithatják meg lelkünket ez érzékenységgel járó égi konstellációk.

Szerda reggelre a Hold jegyet vált, és immár a Skorpióban halad tovább, amely kollektív állapot elég komoly és mély érzelmi megéléseket tesz lehetővé – míg kozmikus helyzetét tekintve az Égen a Szűz angyali csillagait éri el immár, maga mögött hagyva a Vízikígyó csillagképét, tehát az ösztöneink alvilágának esetleges megtapasztalása után immár mindenképpen közelíthetünk a magasabb szférákhoz érzelmeink által, sőt a Holdnak a Merkúrral való kapcsolódása révén ekkor meg is érthetünk és szavakba is foglalhatunk olyan érzelmeket, melyek a lelkünk legmélyén – akár tudatunk által száműzve – találhatók, és amelyekkel talán eddig nem is sikerült felvennünk a kapcsolatot.

Mindez pedig még tovább segít bennünket a mély belső megújulás és szemléletváltás oly régóta tartó folyamatában, amelynek során emberi nézőpontjainkat – a kozmikus törvényeknek megfelelően – igyekszünk magasabb összefüggésrendszerbe helyezve látni és egyúttal átértékelni.

Ugyanakkor ez a folyamat nem csupán az általános és világszemléletünkre hat, hanem tudatos-cselekvő énünkre is, a Nap-Hold e napon aktív kapcsolódása révén, amely elválaszthatatlanul összeköti ekkor tudatos és tudattalan minőségeinket, lelki és szellemi én-részeinket, így a fent említett nézőpontváltással párhuzamosban egy új, teljesebb egységet sikerül megalkotnunk magunkban, az életünkben, illetve az énünk – a személyiségünk különböző rétegei – szintjén.

Mindez az esti órákban a tetteinkre, fizikai szintű aktivitásunkra is kihathat, ami jelen esetben azt ígéri, hogy sikerül önmagunkkal, érzelmi indíttatásainkkal és vágyainkkal összhangban cselekednünk, amit egyfelől nagyfokú szabadságként, másfelől a magasabb céljainkat illető komoly és céltudatos lépésként is megélhetünk – elsősorban abban az esetben, ha sikerült a délelőtt folyamán megélnünk azt a belső alkímiát, amelynek során tudatos és tudattalan részeink szilárd egységbe kapcsolódtak össze.

Ennek híján azonban jó eséllyel előfordulhat, hogy az este energiáit sokkal inkább feszültségként, vitalehetőségként éljük meg, amelyben azonban minden bizonnyal stabilan helyt tudunk állni, szilárd hittel saját igazunkban és önmagunk jogos védelme érdekében.

Magasabb szinten is egyfajta védettségként élhetjük meg ezen szerda esténket, illetve annak eseményeit, hiszen a Hold-Plútó kapcsolata a személyes érzelmeink és a kozmikus energiák közötti erősítő, stabilizáló hatásként nyilvánul meg számunkra, amelyben azonban saját belátásunknak és a személyes megéléseink tapasztalat-szintű beépítésének, illetve az ezáltal elért belső bölcsességünknek is nagy szerepe van.

Csütörtöki napunk központi témája pedig annak az ihletett tiszta értelemnek a megtapasztalása lesz, amelyet már a hétfői energiák kapcsán is említettünk, hiszen a Merkúr, a hétköznapi gondolkodás és emberi kommunikáció ura az Uránusszal – a magasabb értelem és intuitív tisztánlátás minőségének megnyilvánítójával – van e hét folyamán olyan mágikus fényszögkapcsolatban, amely segít összekapcsolni és emberi értelmünk számára felfoghatóvá tenni a fizikai élet és az emberi társadalom szabályrendszerét azoknak a kozmikus törvényeknek fényében, illetve viszonylatában, amelyek életünk rejtett misztériumait irányítják.
Mindez pedig hozzájárul ahhoz, hogy továbbra is fenttartsuk, stabilizáljuk – vagy ha eddig nem sikerült, akkor most megteremtsük – azt a lelki biztonságot, amelyet a halhatatlan belső középpontunkba helyezkedés által élhetünk meg, melyet most a Szaturnusz-Merkúr kapcsolódása révén tudunk realizálni, és egyszersmind megérteni.

Ugyanehhez a belső megéléshez ad további árnyalatot a Hold-Merkúr fényszöge, amely által most nem csupán megtapasztalhatjuk, de értelmünkkel is felfoghatjuk, sőt szavainkkal is kinyilváníthatjuk azokat a mély belső érzeteket, melyek révén a Hold lélek-mélyi titkokat tár fel számunkra – mindezt a kollektív szférában aktuálisan megnyilvánuló Skorpió energetika segítségével éppúgy, ahogy kozmikus szinten a Mérleg csillagkép múltat kiegyensúlyozó csillagainál haladva.

Az esti órákban pedig a Hold továbbhaladva több bolygóval alkot olyan fényszöget, melyek pozitív érzelmi megéléseket feltételeznek, illetve segítenek elő. Mágikus kapcsolódása a Nappal lelkünk mélyére süllyedt, ott rejtőző érzelmi dolgok és tudattalan megélések felszínre kerülését, tudatosodását segítik kollektív szinten, míg kozmikus energiák tekintetében a jövő érzelmi egyensúlyának megteremtését, megalapozását célzó cselekedetek irányába hatnak, mozdítanak.
További fényszögei a Neptunusszal és Uránusszal, majd később a Jupiterrel ugyanezen lehetőséget erősítik más-más aspektusból inspirálva érzelmi megéléseinket.

A péntek reggelünk energiái jobbára változatlanok a csütörtök estéhez képest, hiszen a fenti kapcsolódások még életben vannak, így hatásukat is érzékeltetik, azonban a Hold a reggeli órákban jegyet vált, a Skorpióból a Nyilasba lépve, amely érzelmeink szintjén egyfajta lelkesültséget, pozitív megnyílást, nagyobb távlatok befogadását teszi lehetővé, ugyanakkor filozofálásra való hajlamunkat is erősítheti – szemben az elmúlt napok mélység-megéléseivel.
Kozmikus szinten pedig a Mérleg csillagképét maga mögött hagyva az égi Skorpió csillagaihoz érve a Hold a belső egyensúlyteremtés igényén és lehetőségén túllépve tényleges belső mélységek felé halad, amely nem csupán személyes lelkünk rejtett dolgait, de a kozmikus lélek, Világlélek titkait is elárulhatja nekünk az érzelmeink közvetítése révén, azonban sokkal inkább a sejtések, sejtelmek útján, mintsem tudatosodó érzelmek által, tekintve, hogy a Nap-Hold, tudatos-tudattalan kapcsolódása már eltávolodik a délelőtt folyamán.

Estére azonban megint találkozót tart az Ég Ura és Úrnője, hiszen folyamatos haladtában a Hold maga mögött hagyja neptuni fényszögét – mely az intuitív megéléseinket, önátadásunkat segítette az elmúlt napokban növelve érzékenységünket és nyitottságunkat a hétköznapi érzelmeink tekintetében is, – és megint kapcsolatba kerül a Nappal, tudatos énünk cselekvésre buzdító energiáival, mely kapcsolódás következtében nagy belső, lelki-szellemi távlatokat élhetünk meg, vetíthetünk magunknak előre.
Új tervek, új lehetőségek belső megtalálásának, megteremtésének az esélyét kínálja ez a kapcsolódás, amikor is új utak és megoldások vázolódnak fel lelki szemeink előtt életünk eddigi helyzeteire, akár problémásak legyenek azok, akár csak unalmasak és monotonok. Ez idő tájt mindenképpen új impulzusokat kaphatunk – látszólag saját magunktól, de valójában bensőnket elérő magasabb sugallatok formájában is, – amelyek cselekvésre, életünk megváltoztatására, megtisztítására és megújítására sarkallnak bennünket.

A szombati nap két fő impulzusa a hét illetve a pénteki nap kapcsán említettekhez képest a Vénusz-Uránusz kapcsolódása, és a Hold-Neptun fényszöge, melyek egyike a harmóniateremtésünkben, másika az érzelmi érzékenységünk terén jelent újat és többletet az eddig tapasztaltakhoz képest.
Hold-Neptun mágikus fényszöge mind az intuíciónkra, mind személyes érzékenységünkre nagyon intenzív hatással lesz e napon, amely nem csupán nagyfokú nyitottságot és lelki, érzelmi harmóniateremtési lehetőséget jelent számunkra, de kozmikus pozíciójuk kapcsán egy nagyon mély, belső megtisztulás lehetőségét is hordozza ez a nap, a múltunkból származó, lelkünket terhelő fájdalmas érzelmektől és emlékektől.
Ezzel párhuzamosan pedig az Uránusz Vénusszal való kapcsolódása révén egyrészt a szépség, kedvesség, szeretetteljesség, harmónia és nőiesség fogalmai kapcsán tudunk egyfajta belső forradalmat megélni, amelynek során újjáformáljuk magunkban fenti fogalmakat, másrészt mindazon ideáinkat, amelyek emberi létünkhöz kötődnek akár lelki, akár szellemi tekintetben, szintén más módon, újraértelmezve tudjuk ekkor világképünkbe integrálni, egy új belső egyensúlyt teremtve ezáltal saját belső vágyaink tekintetében, és ez életbeli megéléseink vonatkozásában egyaránt.

A késő esti, éjszakai órákban pedig fenti lehetőségek még intenzívebben és komolyabban merülnek fel, hiszen a Hold napközbeni útja során pozitívan egymásra ható kapcsolatba lépett a Szaturnusszal, és ugyan lassan maga mögött hagyja a Neptunusszal való kapcsolódását, azonban éjszakára utol éri a Vénuszt a Skorpió csillagképében, amely azóta harmonikus kapcsolatra lépett fent említett Neptunusszal, így a női minőségek három legalapvetőbb megnyilvánítói ismét randevút adnak egymásnak az Égen, így a hét vége felé is.
Az érzelmi harmóniateremtés tehát több szinten is megvalósulhat ekkor életünkben az aktuális energiakapcsolódások által, például a személyes érzelmeink, az emberi ideáink, a mély belső érzékenységünk, a belső biztonságunk és stabilitásunk és spirituális tisztaságunk szintjein.

És mindezen hatás egy kicsit másféle háttérenergiákkal ugyan, de érvényesül a vasárnapi nap reggelén is, ami által pozitív belső harmóniánkat és érzelmi megéléseinket egy, az életünk egészét, illetve nagyobb távlatait átfogó megújulásként tudunk realizálni most és az elkövetkező napokban.

A hét eleje óta életben lévő Merkúr-Uránusz kapcsolódás pedig vasárnapra eltávolodik immár, így e napon az egész heti szellemi aktivitásunk után megpihenve teljes egészében áthatjuk magunkat pozitív érzelmi megéléseinknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése