2011. január 17., hétfő

Január harmadik hetének átfogó energiái

Január 17-ével kezdődő hetünk napjai megint csak izgalmas lehetőségeket kínáló energiákkal indulnak. Meglehetősen letisztult, koncentrált erők vannak jelen az égen – és ennek tükörképeként a földön is – a hétfői nap folyamán.

Tudatos-cselekvő energiáink szimbóluma, a Nap lassan elhagyni készül ugyan a Bak jelét, – 20-án lép a Vízöntő minőségébe, addig – azonban továbbra is hozza a naptári év kezdeti jegyének céltudatos energiáit, így tehát a hét elején még a tervek realizálásának és a konkrét célok elérése érdekében tett erőfeszítéseknek az időszakát éljük a hétköznapi minőségek szintjén, míg kozmikus energiák tekintetében a magasabb erők földi világban való megjelenítésének, mintegy lehozásának misztikus cselekedetét tudjuk megtenni, sőt megtapasztalni énünk világban való megjelenése, megnyilvánulásai által, hiszen a Nap még a Nyilas csillagkép határán tartózkodik a hét első napján.

A Naphoz közel álló Marsunk, konkrét tetteink, cselekvő energiáink ura, mely a tudatos én által hozott döntések végrehajtásáért felelős, azonban már a Vízöntő jegyében található e reggelen, ezzel párhuzamosan az Égen is elhagyta a Nyilas csillagképét, és a Sas alatt halad éppen, ami által előfordulhat, hogy szándékainkban és cselekedeteinkben immár könnyedebbekké válunk, így azok nem tükrözik annyira a tudatosan még bennünk élő céltudatosságot, fegyelmezett előre haladást, akár a kollektív, akár a kozmikus energiák síkját nézzük. Mert amíg a Vízöntő könnyedsége, szabadossága és individualitása dominál ez előbbi, a halhatatlan tudás és az isteni-teremtő energiák áramában való megerősödés és szárnyalás jellemző utóbbi szinteken.

Mindez pedig összhangban működik együtt azzal a belső megújulási folyamattal, amelyet régebb óta élünk, és amelynek legfőbb célja a világnézetünknek és individuális megéléseinknek az újrarendezése, újraformálása – és amely most nem csupán cselekedeteinket ihletve, de lelki szinten is igyekszik realizálódni személyes rendszerünkben.
A Jupiter-Uránusz együttállása ugyanis most oly módon kerül kapcsolatba a Holddal, személyes lelkünk és érzelmeink hordozójával, amely segít még inkább stabilizálni mindazon, lelki szinten magunkba fogadott Tejút-energiákat, melyek az Ég Orion fölött járó Úrnője révén juthatnak el hozzánk, érzelmeink, vágyaink, belső lényünk közvetítése által.
Ezen energiák jelentősége pedig nem csupán az, hogy teremtő erejűek, – mint ahogy ezt már a Tejút kapcsán annyiszor elmondtuk, – de egyéni sorsunkat meghatározóak is, hiszen az Orion egy olyan útkereszteződés felelőse, ahol az emberi lét legtöbb választható útja, iránya találkozik. Az Égnek – és életünknek – e szakaszához érve arról hozunk döntést, tudva-tudatlan, hogy milyen fordulatot vegyen a sorsunk, milyen módon idézzük meg a Teremtő energiákat életünkbe, még pedig azáltal, hogy milyen értékek mellett döntünk, mi mellett tesszük le – jelen esetben lelki szinten - a voksunkat.

A kozmikus cél természetesen még most is a megújulás, a régi, túlhaladott – és némelykor akár mérgező – dolgoktól való megszabadulás, érzelmi tisztaság, amely azonban nem jelenti az időt álló, mély belső értékek elvetését, sőt. Az elmúlt időszakban már említett belső középpont is hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy a belső, érzelmi értékrendünk alapján e napokban mintegy öntudatlanul meghozott döntéseink során a helyes utat válasszuk.

Kollektív érzelmi energiák tekintetében azonban az Ikrek jegyében járó Hold továbbra is mintegy könnyelmű könnyedséget, szeszélyességet, csapongást okozhat személyes érzelmi megéléseinkben a hét első napján. Természetesen vannak, akik személyiségükből kifolyólag élvezik ezen változékony energiákat, azonban amennyiben jobb szeretnénk fentiek helyett valamifajta stabilitást megélni , akkor érdemes hétfőn a kora reggeli órákban egy mély befelé figyeléssel, elcsendesedéssel, meditációval kezdenünk a napot, amelynek segítségével megközelíthetjük, sőt most akár könnyen meg is találhatjuk belső középpontunkat.

Kimondott szavaink, megfogalmazódó gondolataink teremtő ereje még az eddigieknél is jobban megnövekszik, megsokszorozódik a héten, tekintve, hogy a Merkúr – gondolkodásunk és kommunikációnk ura – egyre közelebb kerül a Plútóhoz az Égen, ahhoz a minőséghez, mely a rejtett, megfoghatatlan síkok végtelen energiáit tömöríti magába, és mindketten a Tejúton haladván a kozmikus teremtő energiákat is fokozott és összeadódó erővel közvetítik számunkra.
Ez a hét tehát fölöttébb alkalmas arra, hogy olyan gondolati és kommunikációs mágiát hajtsunk végre, mely nem csupán teremtő módon hat külső és belső világunkra, de egyszer s mindenkorra más minőséget hoz létre, amelynek révén azután teljesen más módon élhetjük meg mind magunkat, mind a körülöttünk lévő Világ valóságát.

A szépség és minden földi jó dolgok után való vágyódás, az emberi harmónia- és egyensúlyteremtés égi úrnője a Vénusz e hétnek a magányos vándora. Bár útja során lassan eléri a Tejutat a Skorpió csillagképében, sőt ez utóbbinak szívét is, vagyis az Antares csillagot, mégis a feltétlen szeretet és isteni teremtő energiák erejét e héten leginkább önmaga számára tudja lehozni, másokkal megosztani kevéssé.
Ez tehát nem a csábítás, hódítás, széptevés időszaka, Hölgyek-Urak, azonban arra nagyon is alkalmas, hogy saját magunkba mélyedve megláthassuk és felfedezhessük személyes emberi mivoltunk vonzó, szeretetteljes és szerethető oldalát, belső értékeit, amelyek tudatában azután eljuthatunk az önszeretet és önelfogadás mélyére is, és ezáltal bensőnkben megerősödve, önbizalmunkat kiteljesítve haladhatunk tovább életünk útjain.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése