2010. május 15., szombat

Égi energiák - 2010 május 17-19

Május 16-án, vasárnap este folyamán a Hold átlép az Ikrekből a Rák jegyébe, így az elkövetkező napokban a kollektív energiák szintjén már az érzékenység, érzelmi biztonság és kötődés-minőség lesz a meghatározó az érzelmeink, lelki megéléseink, ösztönös reakcióink tekintetében.

Hétfő hajnalban pedig Holdunk szembe kerül a Plútóval, és egyúttal az általa inspirált Merkúrral is fényszögkapcsolatot létesít. Érzelmi, lelki minőségeink, tudattalan én-részünk találkozik itt újra gondolkodó, kommunikatív, gyermeki énünkkel egy kölcsönös összhangban, együttmozdulásban, a Plútó pedig, a minőségi változások bolygójaként változást serkentő energiákkal, belső sürgetéssel hatja át mindkettőjüket.

Nagyfokú érzelmi feszültségek – sőt, akár ezek kirobbanása – is várhatók akár e napon, amennyiben nem tudjuk átminősíteni mindazon kötődéseinket, ragaszkodásainkat, melyek immár nem szolgálják a lelki-szellemi továbbhaladásunkat, tekintve, hogy Holdunk a Rák múlthoz, emlékekhez, érzelmekhez, kapcsolatokhoz, – családi, otthoni gyökerekhez – kötődő minőségében tartózkodik, és itt kapja meg a Plútó drasztikus, változásokat sürgető impulzusát.
Az érzelmi biztonságot ebben az állapotban leginkább a jól ismert dolgok adják meg lelkünknek, érzelmi énünknek – előfordulhat tehát, hogy e pár napban vágyakozni kezdünk elmúlt kapcsolatok, régi barátok, gyermekkori élmények vagy akár eltemetett szeretteink után, – azonban az elmúlt napokban a Tejúton haladó Holdnak már lehetősége volt kapcsolatba kerülni a magasabb, isteni energiákkal, így lélekben már felvértezhettük magunkat a halandó dolgok elvesztésének fájdalmával való szembesülésre.

Amely érzelmi élmény tehát most intenzíven visszaköszönhet, de elsősorban azért, hogy megérthessük, megláthassuk és lelkünk mélyéig átélhessük, hogy mi az, ami igazán fontos, örök érték számunkra, amely – a látszólagos elvesztése után is – elkísér bennünket. Ennek megtapasztalásához segít hozzá Holdunk itt, az Ikrek csillagképében járva, amely az élet halandó és halhatatlan részeit kapcsolja egyetlen egységbe.

Gondolataink, kommunikációnk, gyermeki énünk mindeközben a Bika kollektív minőségében beletemetkezhet a saját ragaszkodásába, és annak gyermeteg hitébe, hogy e ragaszkodás által mindaz, ami múlandó, mégis örökké éltethető és örökre megtartható – azonban a kozmikus energiák szintjén lehetőségünk nyílik magasabb, szellemi nézőpontba emelni gondolkodásunkat, hiszen a Merkúrt a Kos feje alatt láthatjuk az égen, ami jelzi számunkra, hogy lehetőségünk van egyfajta szellemi látás, magasabb szemlélet elsajátítására, amelyet azonban most befelé kell tudnunk irányítani, tekintve, hogy a Merkúr a Cet szájánál is van egyúttal, ami utal a befelé, önmagunkba történő elmélyülés, visszavonulás fontosságára.

A Plútó, lassú vándor lévén természetesen még mindig a Bakban van ekkor, ugyanakkor a Nyilas csillagképe fölött láthatjuk az Égen, a Tejúton, tehát az általa sürgetett változások általában konkrét célok érdekében, egyértelmű irányok mentén zajlanak, ha a kollektív energiákat vesszük figyelembe, és nagyfokú isteni – teremtő, átminősítő – erővel vannak áthatva kozmikus szinteken.

A Hold továbbhaladásával a Merkúr-Plútó fényszöge még érvényben marad a hét további napjain is, tehát a belső, gondolati reform ideje még eltart egy darabig.

A hétfő délelőtt folyamán a Vénusz, harmóniateremtő, vágy-énünk szimbóluma, valamint kapcsolatteremtő, illetve női energiáink hordozója különleges kapcsolatba kerül a Jupiter-Szaturnusz szembenállásával. Mindkettőjükkel intenzív, erősen meghatározó – sőt akár feszültségekkel is terhes – fényszöget alkot, amely egyértelműen bekapcsolja a női energiákat, a kapcsolati és vágy-minőségeket az értékek újraértelmezésének és a múltbeli tapasztalatok feldolgozásának nagy munkáját elősegítő égi áramába.

Ahogy e fényszög egyre inkább életbe lép, egyre konkrétabb – egzaktabb – lesz, úgy lép fel lassan a Vénusz a Tejútra, az Istenek Útjára, itt a Bika csillagkép végénél, az Orion felvállalásokat jelképező válla fölött haladva, tehát kozmikus szinten lehetőséget kapunk arra, hogy emberi – elsősorban szerelmi, illetve pár – kapcsolatainkat, valamint a kapcsolat(ok)on belüli női szerepeket és megéléseket úgy minősítsük át az isteni, teremtő energiák által, hogy azok egy sokkal magasabb és teljesebb felvállalást tegyenek lehetővé.

Kollektív szinten pedig az Ikrek kommunikatív, kapcsolatteremtő energiáit közvetíti ekkor a Vénusz számunkra, így könnyedség, nyitottság, spontán kontaktusteremtő készség, sőt akár könnyen csábulás is jellemző lehet ránk még egy ideig, amely érzet azonban belső feszültségeket gerjeszthet hosszú távú és romantikus kapcsolatokra áhítozó Jupiteri-, és a tapasztalatok súlytól terhelt Szaturnuszi énünkkel való viszonyában.

Napunk, tudatos-cselekvő énünk, még mindig a Bika jegyében tartózkodik, sőt csillagkép tekintetében is ugyanitt láthatjuk égi útján haladva, jelen időszakban tehát még mindig a fizikai sík, az anyagi lét kérdései, a biztonság, stabilitás – a gazdag és bőséges jövő alapjainak – megteremtése, valamint tulajdon testünk, egészségünk gondozása, illetve mind teljesebb megélése a meghatározó.

Mindez a minőség kapcsolódik be most, e hét folyamán Napunk által a Szaturnusz-Jupiter, illetve valamivel később az Uránusz-Neptun nagy égi találkozójába, így az önmagunk fizikai létben való stabilizálásának, megélésének illetve kiteljesítésének megvalósítása kapcsán is felmerül a sok szintű átminősítés, megtisztulás, továbblépés, újjáteremtés, változás-változtatás lehetősége, a kozmosz energiái által támogatva.

Hétfőn a Nap-Jupiter fényszöge a legaktívabb, ez a harmonikus együttmozdulás kollektív szinten a boldog, idealizált jövőnk felé fordítja tudatos figyelmünket, míg kozmikus energiák tekintetében a – személyes vagy karmikus – múlt nagyobb távlatai válnak felfoghatóvá, megérthetővé – esetleg újra élhetővé – ezen kapcsolódás, sőt rögtön feldolgozhatóvá is, a szemben álló, és a Nappal inspiratív kapcsolatban lévő Szaturnusz segítsége által.
Ugyanakkor az Uránusz energiája is bekapcsolódik ide, a Jupiterhez való közelsége folytán, ami azután az újítás, az egyéni, másfajta megoldások keresésére bíztat, és ugyanakkor a Tavaszpont alatti pozíciója révén egy új egyensúly belső szükségességét is mutatja a karmikus vonatkozások beépítése tekintetében.

Neptunnal való kapcsolódása pedig a hét folyamán a későbbiekben válik igazán érezhetővé, ez az intenzív kontaktus pedig kollektív szinten az érzékenységünket, energetikai nyitottságunkat – és ezáltal valamelyest a kiszolgáltatottságunkat is – növeli itt a Vízöntő hullámzó minőségében, míg kozmikus szempontból a múlt érzelmeinek tudatos megtisztítását teszi lehetővé. Ebben segíti Napunkat, tudatosságunkat természetesen a Szaturnusz is, amely a múltból hozott tapasztalatok feldolgozásának munkáját végzi még mindig a Szűz jegyéből, illetve csillagképében.

Kedd délután, estefelé a Hold már a Rák jegy végénél járva kerül a Nappal fényszögkapcsolatba, ezáltal ő is eléri a Vénusz és Nap által érintett nagy égi találkozót, és be is csatlakozik, oly módon, hogy a Szaturnusszal való harmonikus együttmozdulása kerül mintegy szembe a Neptunusszal, Nappal való harmóniája azonban inspiratíve éri el a Jupiter-Uránusz kettősét.
Kollektív energiák szintjén ez a kapcsolódás a fizikai és érzelmi biztonság többszintű harmóniájának, belső összhang-megélésének kedvez, amelybe azonban bezavarhat, hogyha idealizált vágyképünk megvalósulásának kisebb-nagyobb konkrét, el nem hanyagolható akadályai vannak.

Kozmikus szinten azonban Holdunk ekkor már elhagyta az Ikrek polaritás minőségét közvetítő csillagképét, és megközelítette, de még nem érte el a Rák csillagait, így most az Egyszarvú fölött vándorolva túllép az érzelmi biztonság emberi igényein, és az Egység fényének belső megélését teszi elérhetővé számunkra, lelki nyitottságunk, érzelmi befogadókészségünk mértékében.
Innen kapcsolódik tehát a Plejádok alatt vonuló Naphoz, tudatos énünkhöz szimbólumához, amely itt, az Istenek szerelmi fészkének közelében nagyfokú belső termékenységet, szellemi befogadókészséget biztosít számunkra, így tehát tényleges harmóniában kapcsolódhatnak tudatos-tudattalan, szellemi-lelki, érzelmi-tudati minőségeink a két égi fővilágító együttmozduló fényszöge következtében.

Ezzel az összehangolt kettősséggel kapcsolódhatnak be aztán a múlt megtisztításának és átminősítésének sokrétű munkáját végző nagy égi vándorok kozmikus energiakörébe.

Szerda éjszaka során azonban a Hold továbbhaladva maga mögött hagyja ezen nagy volumenű találkozást, és átlép az Oroszlán jegyének kollektív energiáit hordozó szakaszába, hogy hajnalban aztán újfent kontaktusba kerüljön a Merkúr-Plútó fényszög két résztvevőjével, aminek következtében a hétfői napunkat meghatározó téma: gondolati és érzelmi minőségeink, gyermeki és érzelmi énünk viszonya egy más szinten kerüljön újra előtérbe.

A Hold az Oroszlán jegyében az érzelmek intenzív megélését és kiárasztását mutatja, akár a szenvedélyek elburjánzásával egyetemben, amely minőség nincs teljes összhangban a Bika Merkúr biztonságra és nyugalomra vágyó gondolati, visszafogott kommunikatív energiáival. Az ezáltal érzékelhető, kollektív szintű belső feszültséget pedig csak növelheti, hogy a Plútó jelen pozíciójából feltehetően igyekszik megfegyelmezni Holdunkat, pillanatnyilag feldúsult vágyaink és érzelmeink hordozóját.

Kozmikus energiák tekintetében azonban a Hold ekkor már a Rák csillagkép befogadó szeretetet jelképező részénél tartva igyekszik áthatni ezzel a minőséggel, és stabilizálni ezáltal a Kos szellemi energiáit valamint a Cet befelé fordulását egyszerre megélő Merkúrunkat, gondolati, kommunikatív, és gyermeki énünk szimbólumát, melyet másfelől pedig a Plútó szeretne mielőbbi változásra serkenteni, sürgető energiáival.

Ezen nagy hatásokkal – és ilyenformán némi feszültségekkel is – teli kapcsolódás tehát újabb szinten segíthet hozzá bennünket gyermeki énünk stabilizálásához, egyszersmind gondolati minőségeink szellemi felemeléséhez, az Önmagunk felé megnyíló szeretet mély, belső megélésének lehetősége által.

Majd a délután folyamán Holdunk által érzelmi, lelki minőségeink ismét kapcsolatba kerülnek Napunkkal, tudatos-cselekvő energiáink hordozójával, egy olyan különleges fényszöget alkotva, amely az összhangon túlmutató mély belső kapcsolódást tesz lehetővé a két leginkább meghatározó belső én-részünk pillanatnyi állapotának tekintetében.

Kollektív szinten ez a tudatos biztonság, illetve biztonság-tudat, valamint a termékenység, gazdagság igénye és az érzelmek intenzitásának térhódítása, a vágyak eluralkodása közötti energiacsereként zajlik, ilyenformán lehetőségünk nyílik ekkor teljes önegyetértésben képviselni belső szándékainkat a külvilágban, ugyanakkor e nagyfokú belső összhangon túl ez a pozíció jelenheti a különféle érdekek bizonyos fokú egymásra találását is, tehát akár egy gyümölcsöző, és mindkét fél részére hasznos és kielégítő – nem feltétlenül pár – kapcsolat realizálását is.

Kozmikus energiák tekintetében azonban a Plejádok közelében tartózkodó Napunk és a Rák központi, Jászol-csillagaihoz közel lévő Holdunk az isteni termékenyítő erők és az emberi, tápláló szeretet mély, belső összekapcsolását teremtik meg itt, az égbolt ezen szegletében.

Ezen a napon – és főként a délután folyamán – tehát a kozmosz energiái által megsegítve tudunk életet, illetve szeretetet adni, használjuk ki hát jól ennek lehetőségét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése