2010. május 12., szerda

Újhold a Bikában - 2010 május 13-14, hétvége energiái 15-16

Csütörtök este folyamán a Hold lassan eléri a Bika jegyében tartózkodó Napunk felségterületének szegélyét, így lelki minőségeink, érzelmeink egyre inkább kapcsolatba kerülnek tudatos énünkkel, cselekvő- és életenergiáink hordozójával, azonban a tényleges összeolvadás, eggyéválás, az Újhold megszületése csupán hajnali kettő óra tájban történik meg.
A Bika minőségében történő eggyéolvadás, lelki és szellemi minőségeink, archaikus női-férfi energiáink találkozása egy kedvező új kezdet lehetőségét hordozza, amely a biztonság, stabilitás, termékenység, nyugalom állapotát hozhatja el számunkra a lét minden szintjén, az anyagi világban való megállapodástól, belső vágyaink és elképzeléseink megalapozódásától és gyarapodásától kezdve a lelki termékenységen, növekedésen és a belső nyugalom megtalálásán keresztül, szellemi befogadókészségünk és teremtő képességeink kiteljesedéséig.

Ennek az ideális állapotnak az eléréséhez, lehetőségeink maximális kihasználásához azonban szükséges az anyag szentségének belső felismerése, és a saját belső erőink, hősiességünk felvállalása, valamint a győzelmünket, sikerünket elősegítő, rendelkezésünkre álló eszközeink felismerése, kézben tartása és tudatos használata.

Csütörtök esténket arra szánva, hogy megfelelően felkészülhessünk erre a belső alkímiára, természetesen nagy mértékben elősegíthetjük ezen lehetőségeink megvalósulását.

Péntek reggel a Hold azután kapcsolatba kerül mind a Jupiterrel, mind a Szaturnusszal, így lelki és érzelmi szinteken is újra elérkezik a – belső megalapozódást követően – kifelé történő váltás, változás ideje.
A nagyság, kiterjedés, filozófia, a humánum és az emberi értékek gyűjtőminősége, a Jupiter a Halak jegyének romantikus, idealista energiáival átitatva kapcsolódik Holdunkhoz, érzelmi énünkhöz, mely most lépett növekvő stádiumába, lassan elhagyva a Napot, azonban még itt tartózkodik, a Bika kollektív minőségében.

A lélek, az érzelmek tekintetében tehát a biztonság, termékenység, és a stabil alapok megteremtése még egy ideig kiemelt hangsúllyal bír, és ennek a belső attitűdnek ad egy pozitív impulzust a Jupiter, távlatok felé nyúló, filozófikus, humánus énünk képviseletében, aminek következtében a jövő lehetőségei felé való belső megnyílás válik érzelmi szinten fontossá, illetve megtehetővé.
Ugyanakkor Jupiterünk laza együttállása az Uránusszal mindennek ad egy másik, erős és határozott impulzust, amely új belső tartalmak megteremtésének, lelkünkbe való beépítésének, érzelmi életünk új alapokra helyezésének kedvez, erre a - tudatos vagy tudattalan - cselekedetre szólít minket. Ez utóbbi hatása azonban kicsit később, inkább a délelőtt folyamán ér el bennünket.

Holdunk Szaturnusszal való kapcsolata azonban már reggeltől él, és olyan inspirációt jelent, amely kimondottan az érzelmi tapasztalataink, érzelmi élményeink mélyebb, teljesebb feldolgozására hív, az értéktelen vagy fölösleges emlékek szelektálása, ugyanakkor a fontosak integrálása által.

Ezt a belső aktust segíti a Jupiter-Uránusz kozmikus pozíciója, amelyek kettőse a Halak csillagkép visszaúszó Hala alatt látható, ahol pedig a – személyes vagy karmikus – múlthoz, az emberi élethez való kapcsolódás, ebben való elmerülés, kiterjedés, illetve ebben történő megújulás minőségeit és lehetőségeit hordozzák; alattuk a Cet az ezt segítő belső elvonulás jótékony hatását mutatja, míg mélyen alattuk a Szobrász csillagkép a fentiekkel kapcsolatos fölösleges dolgok lefaragásának cselekedetére hívja fel a figyelmünket.

A délelőtt során Holdunk azután a Neptunusszal is újra fényszögkapcsolatba kerül, aminek hasonló hatása lehet hangulatunkra és érzelmi megéléseinkre, mint a reggeli Jupiteri kontaktusnak. Míg kollektív szinten a Neptun most az érzékenység, érzelmi megnyílás belső minőségei által a Vízöntő erőteljes, felrázó, változást serkentő energiáit közvetíti számunkra, addig kozmikus hatások tekintetében még mindig a múltbeli érzelmek megtisztításának az idejét mutatja itt, a csillagkép múlt vizében.

Péntek este folyamán a Hold kollektív szinten minőséget vált vagyis, a Bikából az Ikrekbe lép át, ami érzelmeink, hangulatunk, ösztönös reakcióink tekintetében az eddigi nyugalom és biztonságra törekvés megváltozásával, ezek helyett a nyitottság és kapcsolatteremtés belső igényével járhat.
Az égen azonban továbbra is a Bika csillagképében láthatjuk a Holdat, így a kozmoszból érkező hatások tekintetében lelki szinten és az érzelmek terén továbbra is befogadókészségünk és termékenységünk lesz az elsődleges.

Szombat reggel azután a Vénusz – amely Holdunkhoz hasonlóan az Ikrek kapcsolatteremtő jegyében jár, annak kollektív kommunikatív energiáival átitatva, – kerül kontaktusba a Jupiterrel, filozófikus, távlati, értékteremtő emberi minőségeink hordozójával; ami által harmóniateremtő és vágy-énünk, női aspektusunk energiái bekapcsolódnak abba a nagyobb körbe, amely a Szaturnusszal szemben lévő Uránusz-Jupiter konstelláció két szélső pólusa között mozgott eddig. Most azonban egy háromlépcsős alakzatban áramlik mindezek energiája, a múltunk újraírásának lehetőségébe bevonva a kapcsolati, szerelmi, vágyteli, női én-részünket, megéléseinket is.

Ezáltal lehetőségünk nyílik kozmikus szinten egy új, magasabb rendű belső harmónia megteremtésére, vagy legalábbis egy olyan idea lelkünkbe fogadására, amely aztán még magasabb – mintegy isteni – távlatok, megélések felé vonz minket, tekintve, hogy a Vénusz lassan a Tejútra, az Istenek útjára lépni készül itt, a Bika csillagkép szarvai között.

Tudatos énünk, a Nap is készül – Holdunkhoz hasonlóképpen, és a Vénusz fenti példáját követve – bekapcsolódni a Szaturnusz-Uránuszi nagy égi szembenállás energiaáramába, azonban egyelőre csupán lassú közeledéssel fejezi ki eme szándékát, a tényleges intenzitású kapcsolat még várat magára. Így a nagy volumenű változások, melyeket ez a becsatlakozás hozna el tudatosságunk, cselekvő énünk, egyszersmind egonk számára, még nem igazán fejtik ki hatásukat, azonban a Nap Jupiterrel való fényszöge lassan már életbe lép.

Így távlati énünk, filozófiánk, emberi szellemiségünk amely most a Halak kollektív minőségétől ihletetten idealista távlatokba merengve festi lelki szemeink elé a jövőnket illető legcsodálatosabb lehetőségeket, kerül nagyfokú összhangba tudatos-cselekvő énünkkel, a Bika – hasonlóképpen harmóniára és nyugalomra, valamint biztonságos, boldog jövőre áhítozó – energiáival átitatott Napunkkal, amely ezen pozíciójában kevéssé az álmodozás, sokkal inkább a cselekvés, a fizikai teremtés síkján szeret működni. Ilyenformán esélyes, hogy ezen néhány napos időszak alatt, amíg él a Nap-Jupiter fényszöge, nagy léptékű tervek, régóta halogatott álmok megvalósításába fogunk bele.

Ugyanakkor amint az Uránusz-Szaturnusz is jobban érintve lesz ebben a kapcsolódásban, úgy kapunk újabb impulzusokat, amelyek terveink realizálása kapcsán segítenek újraértékelni az elmúlt időszak tévedéseit, és újabb ötleteket, inspirációt hozhatnak, vagy akár egy magasabb szintre emelve nézőpontunkat, tudatosságunkat, segítenek meglátni jelen helyzetünk akadályait és előre vívő lehetőségeit.

A kozmikus energiák tekintetében szintén a Halak és Bika – ez esetben csillag – energiáit kapcsolja össze a Nap-Jupiter ezen fényszöge, így az anyagi világban való megnyilvánulás, gyökeret eresztés, az anyagi világnak az emberi szellem, a teremtő tudatosság által történő megtermékenyítése kapcsolódik össze ekkor az emberi élet és sors karmikus, inkarnáció(k)ba vonó minőségeivel, teremtve ezáltal további kihívásainkat, illetve lehetőségeinket jelen – valamint következő – életünk, életeink tekintetében.

Szombat éjjel a Hold, lelki energiáink esszenciáinak hordozója újra összekapcsolódik a Mars által szimbolizált férfias, akarati, cselekvő erőinkkel, de immár az Ikrek kommunikatív, játékos, kapcsolatteremtő dinamikájának nyitottságával fordulva az Oroszlán zodiákus szakaszában tartózkodó Marsunk felé.
Ez a pozitív együttmozdulás tehát magában foglalja, összefogja játékos, spontán, emberi kapcsolatokra nyitott érzelmeinket, lelki attitűdjeinket, valamint az erő és uralom által zabolázott, koncentrált akaraterőnket, cselekvő energiáinkat.
Ez az éjszaka tehát kedvez az új ismeretségek, új kapcsolatok tapogatózó kialakításának.

Kozmikus szinten a Bika szarvai között halad ekkor a Hold, a Mars pedig továbbra is a Vízikígyó nyaka fölött látható az Égen, tehát az alázat és szeretet által átminősített ösztönenergiáink adnak ekkor pozitív impulzust a lélek termékenységének, valamint a magasabb, isteni szintek felé emelkedő érzelmi, lelki minőségeinknek.

Vasárnap délelőtt a Hold utoléri a Vénuszt itt az Ikrek jegy végénél, és eggyéváló energiájuk kapcsolódik aztán a Jupiter-Uránusz-Szaturnusz nagy égi ívébe.
A női minőség két alapvető aspektusa, az anyai, gondoskodó, befogadó én-rész, a megfoghatatlan, de sejthető, főpapnői energiák, és a vonzó, csábító, vágyteli nő vénuszi misztériumainak hordozója olvad itt össze, és kerül intenzív és nagy hatásfokú kapcsolatba a már említett, pillanatnyilag is sokszintű – de elsősorban spirituális – változást serkentő égi vándorok energiáival.
Tehát a tapasztalatok rendszerezése, az új távlatok, új eszmények, új értékek teremtése kap hangsúlyt és lehetőséget ekkor, a női lét legkülönfélébb aspektusainak szempontjából.

Kozmikus szinten ezen együttállás a Bika szarvai között látható, amely pozíció már magában is egy beavatási állapotot jelöl, hogy megfelelő módon felkészülhessünk, mielőtt – jelen esetben női, lelki minőségeink által – kapcsolatba kerülnénk a Tejút isteni, teremtő energiáival, azonban e két bolygó találkozása, összeolvadása még jobban elmélyíti ezen beavatás hatását, így a női megéléseket, archaikus energiákat a lehető legnagyobb mélységben tudjuk ekkor átélni lelki megnyílásunk által, ugyanakkor a lehető legteljesebb mértékben tudjuk átírni azokat jelen állapot átminősítő energiái, illetve lehetősége által.

Vasárnap délutánra a tegnap közeledni említett Nap-Uránusz-Szaturnusz találkozó is lassan éreztetni kezdi a hatását, így tudatos énünk is kellő impulzusokat kap a fent leírtakhoz hasonló belső munka elvégzésére a múlt feldolgozása és a jövő teremtése kapcsán.
Mindezen belső változások pediglen a fizikai, anyagi világgal – és benne akár saját testünkkel, egészségünkkel – való kapcsolatunk, tudatos megéléseink és teremtő jelenlétünk terén lesznek leginkább érvényesek, tekintve, hogy Napunk a Bika jegyében és csillagképében tartózkodik ekkor, pontosabban annak teste fölött láthatjuk.
Tehát az elkövetkező napokban érdemes újraértelmezni mindazon viszonyulásainkat, melyek a fizikai lét különböző aspektusaihoz kapcsolnak bennünket, mert most kozmikus segítséget kapunk ezen viszonyulások megváltoztatására, felülírására.

Délután a Hold lassan maga mögött hagyja a Vénuszt, – amely így önmagában szoros kapcsolatban marad a Jupiterrel, – a Szaturnusszal és Uránusszal azonban Holdunk sokkal intenzívebb, teljesebb energiaáramba kerül. Ezzel párhuzamosan pedig a Neptunusszal fényszöget létesít, így a múlt rendszerezése és feldolgozása mellett annak megtisztítása is újra előkerül az érzelmi, lelki életünk tekintetében, segítve az Uránusz magasabb megértést biztosító, megvilágító – vagy kollektív szinten akár megoldást követelő érzelmi feszültségeket gerjesztő – energiáival.
Ezzel egy időben Holdunk égi útján eléri az Orion váll-csillagát, amely a most megteendő, és a jövőnket – és benne akár spirituális utunkat érintő – érzelmi felvállalásokra hívja fel a figyelmünket.
A vasárnap délután-este tehát alkalmas lesz egy mély, spirituális utazásra, saját lelkünk mélységeibe, amelynek hatásait – és felteszem hiányát is – azután hosszú távon át érezhetjük jelen életünkben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése