2010. május 27., csütörtök

Tízmilliószoros nap és Telihold 2010 május 27-én

A Hold: a lélek, a tudattalan és érzelmi én szimbóluma főszerepet játszik ezen a napon, hajnaltól éjfélig tartó útja során szinte minden egyéb bolygóval – a legtöbb belső energiánkkal – fényszögkapcsolatba lép.

Így hajnali órákban kapcsolódik a Marssal, akarati erőnk, cselekvő énünk szimbólumával egy intenzív és egymást meghatározó fényszög által, amelynek következtében érzelmi és akarati erőink oly módon találnak egymásra, hogy az esetleges belső ellentmondások ellenére akár meg is erősíthetik egymást jelen pozíciójukban, tekintve, hogy az érzelmi-lelki és a tudati-akarati stabilitás kollektív minőségeit, a Skorpió és az Oroszlán jegyeit kapcsolják össze, amelyek egyike a mélységek rejtett világában, másika inkább a jelenségek felszíni szférájában mozog, de mindkettő kozmikus minősége azonos a Szeretet fényének megtalálása és önmagunkban való stabilizálása révén.
Tetterőnk, cselekvő, akarati énünk tudatosság-igénye találkozik tehát ekkor lelkünk érzelmi mélységek megélése irányába vonzó belső indíttatásaival, több szinten megtapasztalva ezáltal saját belső energiáinkat, akár önmagunkban, akár kapcsolati szinten, a nemek egymásra hatásának viszonyában.

Holdunk azonban jelen esetben még a Mérleg csillagképben, annak jövő serpenyőjében tartózkodik, így kozmikus energiák szintjén a jövő érdekében történő belső egyensúly megteremtésének lehetőségét biztosítja számunkra jelen kapcsolódás keretein belül, valamint általánosságban mind az érzelmeink, mind tudattalanunk, mind egyéb lelki jelenségeink tekintetében.

Hasonlóan hajnali találkozása Holdunknak a Szaturnusz, Uránusz, Jupiter valamint a Neptun kozmikus energiáihoz való hozzákapcsolódása egyfajta teljességet adó égi körbe, amely elmélyítik az ekkor még a Skorpió kollektív minőségében lévő Hold mélységeit és elengedéseit lelki megéléseink és érzelmeink tekintetében. Hiszen tudjuk, a Skorpió, a halál minősége valójában a nagyfokú, mélyre ható belső változásokról szól, amelyeket követően azután más minőségben élhetjük tovább az életünket.
Ehhez segítenek hozzá a Szaturnusz és az Uránusz-Jupiter szembenállásának régi és új értékek belső feszültségét hordozó, a ténylegesen új minőség teremtését sürgető erői, amelyhez hozzáadódik még a Neptun Vízöntő minőségével átitatott, érzelmeket megtisztító energiája.
Mindez kozmikus szinten jelen kapcsolódás által természetesen a jövő érzelmi egyensúlyának megteremtését is elősegíti.

Déltájban azután a Holdunk elhagyja mind a Skorpió jegyét, mind a Mérleg csillagképét, hogy kollektív szinten a Nyilas távlatokat célzó energiáihoz kapcsolódjon, az égen pedig a Skorpió csillagkép fennhatósága alatt haladjon tovább, kontaktba kerülve egyúttal a Kígyótartó csillagkép mágikus erőivel is – és ezzel párhuzamosan lassan eltávolodik a nagy égi körtől, amellyel a délelőtt folyamán még intenzíven kapcsolódott.

Napunk, tudatos-cselekvő énünk megéléseit e napon a Plútóval való kapcsolata határozza meg leginkább, saját kozmikus pozícióján túl. Mint tudjuk, Napunk nemrég lépett az Ikrek kollektív minőségébe, amely a könnyedség, nyitottság, gyermekiség, kommunikáció és spontaneitás energiáit jeleníti meg tudatos-cselekvő énünk, öntudatunk szintjein. E kapcsolódás révén azonban Napunk tanító-nevelő energiákat kap a Bak jegyében tartózkodó Plútó révén, amely ilyenformán a célirányosság és fegyelem mederbe terelt, ha meg nem is szelidített, de kondicionált végletes ösztönenergiáink által igyekszik aktuális könnyedségünket fegyelmezni – avagy könnyedségünk, spontaneitásunk által sikerül immár összefogott végleteinket szétzilálni jelen kapcsolódás keretein belül.

Kozmikus szinten azonban Napunk immár a Bika szemének közelében látszik az Égen, ahol is az anyagi világ termékenységének és biztonságának megtapasztalása már más minőségben történik meg. A szem, a látás, a tudatos érzékelés központja, amely által szellemi szinten fogadhatjuk be mindazt a bőséget és gazdagságot, amit az anyagi világ biztosít számunkra.
Ehhez a belső megéléshez kapcsolódik hozzá a Plútó, az általa közvetített Tejút-energiákkal együtt.

A Merkúr és Neptunusz különleges kapcsolata, amelyet a napokban említettünk, hogy elsősorban tudatos érzékelésünkre, pontosabban érzékfeletti érzékleteink tudatosításában segít most bennünket, még most is érvényben van, és bár nem kapcsolódik közvetlenül a Nap-Plútó fényszögéhez, hatásaiban hasonlóak, és ezáltal erősítik egymást.

Merkúrunk ezen felül most a Vénuszhoz is kapcsolódik, ami által harmónia- és kapcsolatteremtő vágyaink és indíttatásaink gondolataink és kommunikációnk fókuszába
kerülnek. Ez ugyanakkor egyfajta befelé történő figyeléssel járhat együtt, tekintve, hogy Vénuszunk a Rák jegyében járva romantikus, érzelmes, de leginkább befelé forduló, a saját érzelmi-intim szférát előtérbe helyező állapotban leledzik, és Merkúrunk, aki a Neptun által is az érzelmek-érzések finom rezdüléseinek érzékelésében, figyelme kapcsán motivált, saját helyzete révén alapvetően nyugodt, szemlélődő attitűddel bír itt a Bika jegyében.

Kozmikus pozíciójában pedig a Merkúr, gondolati, kommunikatív, gyermeki énünk hordozója még a Kos csillagkép derekánál jár, ahol továbbra is a belső összegzés, a test-lélek-szellem szentháromságának mély belső megélése és egyensúlypontjának megtalálása a fő feladat, innen kapcsolódik a Tejút túlfelén járó Vénuszunkkal, az emberi kapcsolatok és harmónia-teremtés jelen pozíciójában magasabb, isteni energiákkal átitatott indíttatásaival.
Ilyenformán tehát lehetőségünk nyílik a napokban arra, hogy saját belső megéléseinket, mind gyermeki énünk, mind szerelmi vágyaink tekintetében fölemeljük és átminősítsük az isteni kegyelem és szeretet erői által.

Éjfél után pár perccel éri el ekkor már a Nyilas jegyében és a Skorpió kozmikus minőségében járó Holdunk a pontosan a Nappal szemben elfoglalt pozícióját, amely a Telihold tényleges idejét jelzi, tehát akkor tetőződik mindaz az energia, melyet
a mai nap tízmilliószoros teremtési lehetőségeként jeleztek előre – és amely létünk mindazon síkján teremtő, felemelő erővel hathat, melyeket fent megemlítettünk.

Sok szeretetet, tudatosságot és tiszta teremtést kívánok hát a mai napra – Mindannyiunknak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése